..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden sonra yeni birþeylerin olduðu konusunda umutluyum. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Fuat Türker




11 Kasým 2011
Kalpleri Ýslam'dan Soðutanlar  
Fuat Türker
Saygýsýzca, düzeysiz espri ve basit fýkralarla insanlarda dine ilgi uyandýrma yöntemi çok tehlikeli. Deðil ilgi duymak, izledikleriyle adeta kaný donan insanýn Allah’a, Ýslam’a, Kur’an’a ve Müslümanlara karþý kalbi soður. Karanlýk kafalarýn hurafe dolu bu tarz bir teblið yöntemi, insanlarý dinden uzaklaþtýrýr, adeta cehenneme iter.


:BJCD:
Birkaç gün önce internette izlediðim bir video, insanýn kalbinde güçlü bir Allah korkusu bulunmasýnýn ne denli önemli olduðunu bir kez daha hatýrlattý. Rabb’ine karþý saygý dolu derin bir korku hissetmeyen insan, din adamý da olsa korkusuzca çirkin cesaret sergileyerek, özellikle kalbi Ýslam’a ýsýnabilecek insanlar için oldukça kötü bir örnek olabiliyor.

Daha önce "Allah’a Karþý Saygýsýz Üslup Deðil, Derin Bir Saygý" baþlýklý bir yazý yazmýþ, zaman zaman bazý insanlarýn, hatta din adamlarýnýn, televizyon ekranlarýnda Allah’a karþý saygýya uygun olmayan bir üslup içinde olduklarýna tanýk olduðumuzu anlatmýþtým. Anlatýlan fýkralarýn, yapýlan esprilerin, Allah hakkýnda -haþa- arkadaþlarýymýþ gibi kullandýklarý sokak üslubu tarzý ifadelerin çok rahatsýz edici olduðuna dikkat çekmiþtim. (Rabb’imi ve Kur’an ayetlerini tenzih ederim.)

Bu kiþilerin özellikle ahiret konusundaki Kur’an dýþý anlatýmlarý ve Allah huzurunda -haþa- Allah ile kulu arasýnda geçen konuþmalarý fýkra tarzýnda, eðlenerek nakletmeleri dehþet vericidir.

Ýzlediðim videodaki yanlýþ bir din anlayýþý empoze eden bazý cümleleri, tehlikenin boyutlarýna dikkatinizi çekmek amacýyla aþaðýda veriyorum. Her bir cümleden Rabb’imi, peygamberleri, melekleri ve tüm kutsal deðerlerimizi tenzih ederim.

Videodaki zat, ölen bazý kiþilerin ahirette yaþadýklarýný -tanýk olmuþ gibi- amiyane tabirlerle, eðlenerek, sokak aðzýyla anlatýyordu. Ölen kiþilerin günahkar olduklarý halde, mahþer gününün izdihamýndan yararlanarak meleklere ve Allah’a -haþa- "yutturup" cennete girebilme hesaplarý yaptýklarýndan söz ediyordu. Bazý kiþilerin, Allah ile sanki arkadaþlarýyla konuþur gibi yaptýklarý konuþmalardan örnekler veriyordu. Dahasý bu kiþilerin, haklarýnda karar verildiði halde, Allah’a mazeretler ileri sürerek, hatta neredeyse kafa tutarak -haþa- Allah’ý ikna ettiklerini anlatýyordu.

Cennete girme önceliði konusunda tartýþan gruplara Allah’ýn söylediðini iddia ettiði, -haþa- "n’oluyor orda bakayým", "kaþýnma" gibi ve bunlara benzer ifadeler dehþet vericiydi. Ayrýca insaný bir an bile yalnýz býrakmayan yazýcý melekler hakkýnda, "izne mi gittiler, tatilde midirler?" gibi Kur’an dýþý ifadeler kullanýyordu.

Yüce Allah ve insanlar arasýnda geçen bu oldukça laubali tarzdaki hayali konuþmalarýn tamamýný izleyemedim; korkunç rahatsýz oldum. Bu üslupla, insanlarýn bilinç altýna çok farklý bir Allah inancý telkin edilmekte olduðu açýk. Saygýsýzca, düzeysiz espri ve basit fýkralarla insanlarda dine ilgi uyandýrma yöntemi çok tehlikeli. Deðil ilgi duymak, izledikleriyle adeta kaný donan insanýn Allah’a, Ýslam’a, Kur’an’a ve Müslümanlara karþý kalbi soður. Karanlýk kafalarýn hurafe dolu bu tarz bir teblið yöntemi, insanlarý dinden uzaklaþtýrýr, adeta cehenneme iter.

Allah ve din hakkýnda saygýsýzca konuþanlar, kendilerince alaycý bir üslup kullananlar, ahirette Rabb’lerinin huzuruna yapayalnýz çýktýklarýnda bu tarzda konuþabileceklerini mi zannediyorlar?.. O, oldukça zorlu bir gündür. O gün, O’nun izni olmaksýzýn hiç kimse söz söyleyemeyecek (Hud Suresi, 105), sesler kýsýlacak, hýrýltýdan baþka bir þey iþitilmeyecektir. Anlattýklarý hayal ürünü kýssalarla, yaptýklarý çirkin espriler ve saygýsýz üsluplarýyla, insanlarýn Allah’a olan saygý ve sevgisini zayýflatacak davranýþlarda bulunanlar, yapýp ettikleri yüzünden telafisi olmayan þiddetli bir piþmanlýk yaþayacaklardýr.

Samimi mümin, Allah’ýn sevgisinden ve hoþnutluðundan mahrum kalmaktan þiddetle korkar. Allah’ý gazaplandýrmaktan korkar, Allah’a karþý saygýda kusur etmekten korkar. Kendisinden uzaklaþmasýndan, sevdiði kullarý arasýnda olamamaktan korkar. Kur’an ahlakýný samimiyetle yaþayan insanlar, dua ederken bile Rabb’leriyle içleri titreyerek derin bir saygý, sevgi ve korku hissederek konuþurlar.

Kur’an’a göre müminler, Rabb’lerini görmedikleri halde bir haþyet içindedirler (Enbiya Suresi, 49), umutla ve korkarak dua eder ve Allah’a derin saygý gösterirler (Enbiya Suresi, 90), O’nu en içten bir saygýyla yüceltirler (Fetih Suresi, 9), Allah’a derin saygý gösterenler olarak inanýrlar. (Al-i Ýmran Suresi, 199) Kadýn ve erkek tüm müminler saygýyla Allah’tan korkarlar (Ahzap Suresi, 35), kalpleri saygý ve korku ile yumuþar (Hadid Suresi, 16) ve içleri saygýyla titrer. (Rad Suresi, 21)

Samimi müminler, "Rablerine olan haþyetlerinden dolayý saygýyla korkanlar" dýr. (Mü’minun Suresi, 57) Allah’a karþý derin bir saygý ve korku, samimi imanýn önemli bir göstergesidir. Ýnsan, fýtrat olarak diðer yaratýlmýþlardan üstün olsa da, tüm kuvvet ve kudret sahiplerinin üzerinde olan Rabb’inin sonsuz gücü karþýsýndaki aczinin bilincinde olmalýdýr…

Þayet Biz bu Kur’an’ý bir daðýn üzerine indirmiþ olsaydýk, andolsun onu Allah korkusundan saygý ile baþ eðmiþ, parça parça olmuþ görürdün. Ýþte Biz, belki düþünürler diye, insanlara böyle örnekler veririz. (Haþr Suresi, 21)



Fuat Türker



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Darwinizm, Komünizmin Bilimsel Kýlýfýdýr
Pkk'nýn Hedefi; Komünist Toplum
"Kahrolsun O Zan ve Tahminle Yalan Söyleyenler"
Dünyalýk Peþindeki Din Adamlarý
Toplumda Yerleþik Kur"an Dýþý Sözler - II
Birlikte Allah'ýn Ýpine Sarýlma Zamaný Gelmedi mi?
Darwinizm Putunu Kýrmak Neden Önemlidir? - I
Evlilik Programlarý
Toplumda Yerleþik Kur"an Dýþý Sözler - I
Özrünüz Kabul Deðil!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þeytanýn Çift Taraflý Kýskacý: Bir Yanda Ateizm Bir Yanda Yobazlýk
Münafýk Matruþka Gibidir...
Yalanýn Rengi
'Allah Baba' ve 'Allah Seni Yakar': Çocuk Eðitiminde Ýki Yanlýþ
Zulümden Yalnýzca Zulmeden Sorumludur
Medya Kaçýncý Kuvvet?
Toplumda Ahlaksýzlýk Nasýl Özendiriliyor? - II
Bilin (Mey) En Numaralar - I
"Allah Evrimle Yaratmýþ Olabilir" Düþüncesi Neden Yanýlgýdýr?
Aile Ýçi "Þiddetli" Þefkat

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler [Deneme]
Son Perde [Deneme]
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek [Deneme]
Ýnsan Neden Kýskanýr? [Deneme]
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr [Deneme]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.