..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Avukatlar da bir zamanlar çocuktular herhalde. -Charles Lamb
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Haydar Köprülüoðlu




20 Ekim 2011
Yýlanýn Baþý Küçükken Ezilmeliydi  
Haydar Köprülüoðlu
Þehit haberleriyle adeta yýkýlýyoruz. Þehitler elbette ölmez, vatan bölünmez. Biz içimizden bölünürsek, vatan da bölünür. Meclis dururken daðda hak aranmaz. Pkk örgütü Kürt vatandaþý da temsil etmiyor. (devam edecek)


:BABF:
Yýlanýn baþý küçükken ezilmeliydi

Ýz Edebiyat sitesinde bulunan bir þiirimin baþlýðý : Þehitler kahrýndan öldü.

Þehit gençlerimizin ruhlarý maverasýnýn en yüce katýna gidiyor. Asýl kahrolan ana, baba; teyze, amca, yakýnlarý, büyüklerimiz, yurt, yurttaþ, ülke, b i z l e r i z.

Þehitler elbette ölmez, vatan bölünmez. Bizler içimizden bölünürsek, þehitlerimiz de ölür, Bizler de ölürüz. Bu ve buna benzer sözlerimizi bir çýkmaza sokmadan çareler bulmalýyýz.

Gümrük kapýlarýmýzý açtýðýmýz halde Neden Avrupa Birliðine alýnmýyoruz? Özellikle de bu isteðimize Almanya ve Fransa karþý çýkýyor. Avrupa’da yaþayan 5.000.000 Türkiyeli var. Almamalarýnýn nedeni Avrupa’da yaþayanlarla birlikte, 80.000.000 Türk’ün gözlerini korkutacaðýmýzý biliyorlar. Pkk olayýna bu açýdan da bakmamýz gerekiyor.

Önce Almanya’da çalýþmak, iþ bulmak için gidilmiþti. Sonralarý kendi vatandaþýnýn istihdamý zorlaþýnca, 1970’li yýllarýn sonunda belli ölçülerde iþçi alýmýný durdurmuþlardý. Bu tarihten sonra Kürt kökenli vatandaþlarýmýzýn, Türkiye’yi kötüleyen yalan sözleriyle, kendilerine siyasi sýðýnma, Avrupa’da barýnma saðlamýþlardý.

Ve trafik devam etmiþ Kürt, Türk gayri memnun iþsizler siyasi sýðýnmacý olarak Avrupa’nýn muhtelif yerlerinde, özellikle Kürt kökenliler, þer yuvalarýnda Pkk destekçileri olmuþlardýr.

Avrupa gurbet kapýsý, gurbetçilerin toplu bulunduðu yer. Ülke olarak yurda gönderdikleri
dövizden yararlanarak, onlarýn sorunlarýyla ilgilenmezsen, onlar da birer gayri memnun olarak, terörist örgüte gireceði aþikardý. Hepsi için söylemiyorum amma, en azýndan bir kýsmý aþýlanmýþtýr. Fehriye Erdal’ýn iþlediði suçu, eliyle yaptýðý iþareti hepimiz gördük…

Pkk terörünün aldýðý büyük para desteðinin, Alman Vakýflarýndan ve uyuþturucu trafiðinden geldiði biliniyorsa, Avrupa Birliðine girme pahasýna, Alman Vakýflarýna göz mü yumulmuþtur.

Abdullah Öcalan faaliyetine yetmiþli yýllarýn ikinci yarýsýnda baþlamýþtýr. Sýradan talebe olayý gibi sanýlarak, duvarlar da yazýlan ‘Apocular’ sloganý incelenmemiþ, kara yýlanýn baþý küçükken ezilmemiþtir.

Yanlýþ, yanlýþlarý doðurur.Adnan Menderes’i Üniversitelere polis soktu diye yargýlar, sonra da üniversiteleri baþýboþ býrakýrsanýz. Derslere girmeyen talebeleri demokratik hak gözüyle bakýp sorgulamazsanýz? Bu kez sýnýflara girerek, ders belgelerini saçýp imha edenlere, Hocalarý dershaneye sokmayanlara alkýþ tutarsanýz. Bu gayri nizami, ciddiyetsizliðe Ülkenin ikinci adamý olarak arka çýkarsanýz, Aponun okul sýralarýnda baþlattýðý büyük örgütlenmeyi göremezsiniz, önleyemezsiniz.

12.Eylül.1980 Darbesi bazý yönleriyle, darbe de olsa, yerinde olduðu sayýlmýþtýr. Ne yazýk ki terör adýna en büyük kötülüðü yapmýþtýr. Diyarbakýr ve Mamak Askeri Ceza Evlerinde yaþananlarý burada anlatmaya gerek yok. Az, çok hepimiz biliyoruz. Bilinmeyenlerin çýkardýðý sorunlarý tek baþlýk altýna toplarsak, Pkk örgütünün eline en büyük kozlarý vermiþtir.

Bu günlere gelince, bu hain þer odaklarý adeta kana ekmek doðramýþ, Güneydoðu’da veya baþka yerlerde halkýn canýný yakmýþ, analar, babalar baþta olmak üzere, toplumda büyük yaralar açmýþtýr.

Abdullah Öcalan’ýn itiraflarýnda, Pkk’ya yani Öcalan’a önce Almanya’nýn kucak açtýðý biliniyor. Almanya’nýn gestapo ruhu taþýyan dernekler ve dazlak tabir edilen milliyetçi gençlik, yabancýlarý, özellikle Türkleri istemiyorlardý.

Abdullah Öcalan, bilindiði gibi Suriye, Yunanistan, Güney Kýbrýs, zaman zaman Ýran, Irak, Ýsrail, Rusya, Fransa, Amerika’nýn bile açýk, gizli kendine kucak açtýðýný itiraflarýnda söylemiþken, Ýsrail ve Yunanistan’ýn, Güney Kýbrýs’ýn, Pkk militanlarýný eðittiklerini gösteren fotoðraflar gazete sayfalarýnda yer alýrken bizler neredeydik?

Ve Ülkemizde yaþanan bazý olaylar, Uður Mumcu, kaza süsü verilen Eþref Bitlis, Ahmet Taner Kýþlalý, Necip Hamlemitoðlu gibi Faili meçhul cinayetlerin, arka yüzü aydýnlalýlmamýþtýr. Özellikle Necip Hamlemitoðlu öldürüldüðü sýrada Pkk’ya para olarak yardým eden Alman Vakýflarýný açýklýyordu.

Yarattýðýmýz müspet bir ortamda geliþen, Pkk terörünü yok etmek için ne yaptýk. Bu konuda dýþ odaklarla temas saðlayabildik mi? Hayýr, hiçbir þey yapýlmadý. Eðitim verir gibi, 4-5 aylýk askerlerimize terörist avý yaptýrarak, bindiði dalýný kestirdik.

Ergenekon, Balyoz Darbe Planý gibi Askerlerimizi de içine alan, aðýr suçlamalar içeren
Davalar terörün ekmeðine yað sürmüþtür.

Eðri oturup, doðru konuþalým Pkk içten de destek almasa, Türk Ordusunun karþýsýnda yýllarca tutunabilir mi? Yeni Anayasada, Atatürk’ün kurdurduðu Ýstiklâl Mahkemelerinin, çaðýmýza, kendi sorunumuza uygun olabilecek mahkemelerinin tekrar açýlmasýný saðlayacak bir madde bulunmalýdýr. Saygýlar.










Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Saðlýklý Kalmak En Temel Düþüncedir
Bu Kadarý da Fazla

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þiir Niçin Yazýlýr
Nazým Hikmet ve Soyaðacý
Akba Kitap ve Yayýnevi
Þair ve Þiir
Çýk Git Artýk Ey Ýklim
Gün Aþýmý
Suç da Ýþler Güçlüsü
Atatürk Diktatör Müydü?
Hak Verilmez Alýnýr ve Þike
Zamanýn Ankara'sýnda Cumhuriyet Bayramý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþýk Veysel ve Necip'in Öyküsü [Þiir]
Ömer Hayyam [Þiir]
Nostalji [Þiir]
Hikaye-i Osmaniye [Þiir]
Bakýn Ne Diyor Eyyam [Þiir]
Volga Mahkumu [Þiir]
Yiðidi Öldür Hakkýný Yeme [Þiir]
Gönül Aðrýsý [Þiir]
Mührü Hümayun [Þiir]
Millete Atýlan Goooool! [Þiir]


Haydar Köprülüoðlu kimdir?

Ýlerleyen yaþýmdan dolayý kýsa yol tabiriyle, konularýmý daha çok nazým olarak ifade etmeye çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþadýðý çaðýn çarpýk düzenini sergileyen yazar veya kiþiler.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Haydar Köprülüoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.