..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mektubum sanýrým fazla uzun oldu, çünkü daha kýsa yazmak için yeterince vaktim yoktu. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - osman tatlý
osman tatlý - kendini bulmak
Site Ýçi Arama:


Ýnceleme
  Öðretmenler Öðrenciden Kitap Özeti Ýstemeyin (osman tatlý) 19 Nisan 2010 Eðitim 

Çok deðil on beþ günde bir yapýlacak bu uygulama zamanla öðrencide okuma alýþkanlýðý oluþturacaktýr.

  Müslümanlar ve Sinema 2 (osman tatlý) 24 Temmuz 2013 7nci Sanat (Sinema) 

Sinema dün olduðu gibi bugün de yarýnlar da kültürel ve sosyal alanýnda en önemli ve en büyük silahtýr. Bugün bu silah Amerika’nýn elinde olduðu için Amerikalaþýyoruz. Bu tehlikeyi görmek lazým.

  Müslümanlar ve Sinema 3 (osman tatlý) 25 Temmuz 2013 7nci Sanat (Sinema) 

Amerika’yla, Avrupa’yla, Japonya’yla ve daha birçok ülkeyle ancak sanat kültür merkezlerimizin olmasý ve sayýlarýnýn çoðalmasýyla baþ edilebilir. Kültürlerinden korunup, kültürel üstünlüðe geçiþ yapýlabilir. Siyasi baþarý, kültürel baþarýyla birleþmediði müddetçe bir ayaðý eksik olacaktýr.

  Müslümanlar ve Sinema I (osman tatlý) 24 Temmuz 2013 7nci Sanat (Sinema) 

Peki, sinemayý anlamak ve sinemanýn gücünü kullanma adýna iyi bir seyirci olmak tek baþýna yeterli midir? Çok film izlemek, - örneðin günde bir iki film izlemenin- filmin yorumlanmasýna, analiz etmesine tek baþýna yeterli olamayacaðýný belirtelim.

  Müslümanlar ve Sinema 4 (osman tatlý) 28 Temmuz 2013 7nci Sanat (Sinema) 

Müslümanlarýn sinema sektörüne en çok þikayet ettikleri; erotizm, müstehcenlik, açýk saçýk, öpüþme, seviþme, pornografi gibi cinselliði içeren sahnelerdir. Cinselliðin rahatça lanse edilmesi Müslümanlarýn inançlarýna ters düþmesinin yanýnda nefsi kýþkýrtmasý ve ahlaki deðerleri zedelemesidir. Özellikle gençlerin çok etkilenmesi ve gençlerin bu konuda kontrol edilmesinin zor olmasý da etkendir.

  Müslümanlar ve Sinema V (osman tatlý) 2 Aðustos 2013 7nci Sanat (Sinema) 

Çocuða düþünmeyi, baþýnýn çaresine bakmayý öðretmezsen; sorgulamayý bilinci kazandýrmasan, çocuða bir bakýþ vermesen elbette sinema – televizyon ikilisi çocuða ne düþünmesi gerektiðini, neyi nasýl yaþamasý gerektiðini öðretecektir. Ey Müslüman unutma sinema ve televizyon bir öðretici aygýttýr, bir öðretmendir, bir eðitimcidir, bir psikologdur

  Gölge Cinayetler: Farklý Kurgusuyla Bir Ýlk (osman tatlý) 7 Ocak 2020 Yazarlar ve Yapýtlar 

Karþýmýzda cesurca dile getirilmiþ bir konu vardýr. Bu konuda kendisi kitap yazmadýðý halde, baþkasýnýn yazdýðý kitabý para karþýlýðýnda alýp ben yazarým, benim kitaplarým diye ortalýkta gururla gezen, ikiyüzlü aldatýcýlarý dile getiren ve her sayfasýnda þaþýracaðýnýz bir kurgusu ve üslupla yazýlan kitabý bitirdiðiniz de okuduðum kitaplarýn yazarý kim sorusunu kendinize korkarak soracaksýnýz.

 

 



Çeliþkilerle hayatý tüketiyoruz. Zamanýn pençesinde kývranýyor, önümüzdeki kapýlarý zorlama gereði duymuyoruz. Zamanýn bilinçsiz kullanýmý, yitirdiklerimizi çok sonralarý fark etmemize neden oluyor. Elimizdeki imkan ve fýrsatlarý kaybetme noktasýna gelince son çýrpýnýþlarýn bizi kurtaracaðýný sanýyoruz. Bir türlü bugün beyaz dediðimize yarýnda beyaz diyemiyoruz. Nesnelere bakýþýmýzdaki bu çeliþkili durum, arzu ve tutkularýn esiri olduðumuzun ve kendimizi aþamadýðýmýzýn en önemli göstergesidir . Arzu ve tutkularýn deðiþkenliði, bizim, hayatýmýzý üzerine bina ettiðimiz zemini kayganlaþtýrýyor ve bizi ha bire yer deðiþtirmek zorunda býrakýyor. Göçebeler gibi, düþünceler ve arayýþlar da sürekli yer deðiþtiriyor, bir türlü içimizdeki isimsizi doyuramýyoruz. Cazibelerin ve deðiþkenlerin peþine takýlýp gidiyoruz. Tutarlý bir tavýr sergileyemiyoruz. Bu tutarsýzlýklarla günü yaþayamadýðýmýz gibi yarýnlar için de yatýrým yapamýyoruz. Gündelik hayatýn girdabýna kendimizi býrakmýþýz, bu girdaptan kurtulmak yerine oturmuþ, eli kolu baðlý, hayattan ve insandan þikayetçi olma psikolojisi oluþturuyoruz. Hayatýna müdahale edemeyen, kendini oluþturamamýþ pasif konumdaki insan hayatý anlamsýz þekilde tüketmeye mahkumdur. Bir yerde þikayet etme hakký yoktur. Sütün içine düþen iki sinek belli bir süre çýrpýndýktan sonra, güçleri tükenme noktasýna gelir. Biri, artýk çýrpýnmanýn anlamasýz olduðunu, sonuçta öleceklerini, boþ yere çýrpýnmanýn faydasýz olduðunu söyler ve kendini süt kabýnýn derinliklerine býrakýr. Diðeri ise, ölünceye kadar uðraþmak gerektiðini düþünerek, çýrpýnmaya devam eder. Bu çýrpýnmalar sonucunda sütün yüzeyinde yað tabakasý oluþturur ve kurtulur...Ve hayat, mücadele etmezsek, emek vermezsek, gözyaþý dökmezsek, yorulmazsak, bize gülen tarafýný göstermeyecektir. Bunun aksi mutluluk deðil, hayattan býkmýþlýk ve monotonluktur, doyumsuzluktur...



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman tatlý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.04.2024 07:45:47