..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm insanlýk bir tutkudur; tutku olmadan din, tarih, romanlar, sanat, hepsi etkisiz olurdu. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Bayram Kaya
Bayram Kaya - Baðlamýyla
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Kolektif Alan 46 B (Bayram Kaya) 13 Mayýs 2023 Felsefe 

Mülke doðru çekilim eksiklerinizin tamamlanmasý olarak ikame edilmiþ ikinci tuzaktý. Köleci dönem içinde þükredilen ve ilenilen þey neydi? Kolektif kapasiteli yapabilirlikten yoksun kalmaydý. Kolektif kapasiteli yapabilirlik paydaþlýðý GÝZLÝ ÖZNEYDÝ. Kolektif kapasiteli yapabilirlik þimdi mülk sahibinindi.

  Kolektif Alan 41 (Bayram Kaya) 7 Mayýs 2023 Felsefe 

Böylece kolektif bir alan içendeki kiþiler, yeni bir potansiyel durumla paydaþlý organik alanlarý oluþurlar. Organik potansiyelli alan içindeki “kolektif sinerji nedenle” yokuþ aþaðý etki alanlarýný oluþtuklarý gibi organik potansiyelli aðýrlýk merkezi içindeki bizim dýþýmýzdaki kolektif öznelerin haklarýnýn korunmasý nedenle; “aðýrlýk merkezi bencilliði itmekle, kolektif alan koruyucu bir yokuþ yukarý etki alanýdýr da”

  Kolektif Alan 42 (Bayram Kaya) 8 Mayýs 2023 Felsefe 

Süreç kendisini sürdürürken enerji tüketir ve enerjiye gereksinim duyar. “Enerji saðlama süreci daima yokuþ yukarý olan eylemin zorluðudur”. Kesikli süreklilik içinde sürüp giden iþlevler giderek adeta yokuþ yukarý etki gibi kendisini sýnýrlayan, kendisini zorlayan, kendisini tüketen dirençle, kendisini frenleyip; kendisini durduran etkilerdir. Öznenin dýþa doðru olan kendi eðilimlerini karþýlayacak olma yönelimleri her zaman “yokuþ yukarý olan enerji etkisine maruz kalýr”. Yokuþ yukarý olan enerji, “her güçlükle bir kolaylýk vardýr” düþüncesi misali yokuþ aþaðý enerjiyle çevrede vardýr.

  Kolektif Alan 43 (Bayram Kaya) 9 Mayýs 2023 Felsefe 

Böylece dýþsal alanýn zorluðu ile yakýnsatýcý olan iniþ aþaðý enerji durumlu iki giriþme kolektif alanýn oluþmasýný baþlatýr. Alan eylemlerini durdurur etkimeler olurlar. Sistemin birinci aksaðý evrensel dokudan geliyorsa, sistemin ikinci aksaðý da fiziki alan ile özne arasýnda oluþmaktadýr. Sistemin üçüncü aksaðý da kolektif sistem içinde özneler aksaðý nedenle enerji saðlama, enerji tüketme aksaðýdýr vs.

  Kolektif Alan 44 (Bayram Kaya) 10 Mayýs 2023 Felsefe 

Kolektif bað iliþkisi sinerji verir. Sinerji kiþi üzerindeki saðlama zorluðu olan enerjiyi, yokuþ aþaðý enerji kolaylamasýna çevirir. Yükü kolaylaþtýrma sinerjisi oldukça çekici bir sosyal bað ve kolektif bað iliþkisidir. Kiþi ve kiþiler kiþi sel duyum ve kiþi sel doyum farklarý nedenle, kolektif alanýn hem aksaðýdýrlar hem düzenleyicisidirler.

  Kolektif Alan 45 (Bayram Kaya) 11 Mayýs 2023 Felsefe 

Kolektif alan, öznelerle birlikte giderilmesi gereken temel kaygýlarýn karþýlanmasý içinde sinerjini bir durumdu. Sadaka verme iþi köleci paylaþýmlý yansýmaydý. Sadaka verme, lütufta bulunma tarzý köleci alan içine açýlan niþlerdi. Niþlerin içi istendiði gibi eylem, söylem ve düþüncelerle doldurulacaktý. Niþler bu tarz inancý düþünce ve eylemlerin kullaným alanlarýydýlar. Sadaka birçok parça bileþenli düþüncelerdi.

  Kolektif Alan 46 A (Bayram Kaya) 12 Mayýs 2023 Felsefe 

Kolektif alan kolektif emek gücü üzerine mülklü mülksüz diye parçalý edilmiþti. Kolektif emek, kolektif kapasiteyle; kolektif yapabilirlikti. Mülksüz lük duygusu kiþileri kolektif alandan ýraksatan düþünceydi. Iraksama mülk sahibini yakýnsatan düþünceydi.

  Totemi Dil 1 (Bayram Kaya) 13 Mayýs 2023 Felsefe 

Groteskti mana anlayýþlý dillendirme, içsel duyuþlu içsel okuyuþun, iç seslendirmeli mana diliydi. Totemi mana anlayýþý tarihte ilk kez semboller üzerine mana bindirme dili olma iþiydi. Dýþtan özneler arasý ortak anlamanýn mana diliydi. Kýsacasý Totemi dil, semboller üzerinde anlatmanýn mana diliydi.

  Totemi Dil 2 (Bayram Kaya) 1 Haziran 2023 Felsefe 

Simgeler dili bundan sonra oluþacak deneyimlerin ayrýntýlarýný artýk iç seslendirmeleriyle deðil de dýþtan seslendirmeler totemi mana dili üzerinde kendisine hareket alaný bulacaktý.

  Totemi Dil 3 (Bayram Kaya) 1 Haziran 2023 Felsefe 

Aslan biyolojik komplikasyonlu iþlevlerin kimini bastýrmýþ olmasý nedenle kükrüyordu. Dýþ ortamda olama uygun komplikasyonlarý sürdürecek olan kolektif bir baðlaným olmamasý gibi nedenle ve olam komplikasyonlarýn fazla enerji tüketmemesi gibi nedenle aslandaki kimi olasý biyolojik iþlevler baskýlanmýþtý.

  Kolektif Alan 46 C (Bayram Kaya) 14 Mayýs 2023 Felsefe 

Üreten kamu kaynaklarý gücü (kolektif kapasite) ihale ve özelleþtirme adý altýnda ballandýra ballandýra seçkin kiþilere aktarýlýr. Kamu zenginlikleri ihaleler, özelleþtirmelerle bir taraf üzerinde biriktirilirken, diðer bir taraf da bu zenginliklerden mahrum býrakýlýr. Köleci sömürünün iþleyiþ kuralý budur.

  Kendime Sayarým (Bayram Kaya) 15 Mayýs 2023 Toplumcu 

Özgecil dayanýþýr Savunurum da Kendine acýmazsýn Seni kendime mülk gönlüm

  Kolektif Alan 46 D - E (Bayram Kaya) 17 Mayýs 2023 Felsefe 

Ama siz 3 saatlik çalýþma yerine 8 saat çalýþmakla, siz 5 saatlik fazla bir çalýþma yaparsýnýz. Ýþte karþýlýðý olmayan bu 5 saatlik çalýþma EMEK GÜCÜNÜZDÜ. Kolektif bir alanda emeðiniz üç saatle sýnýrlý. Emek gücünüz 24 saatle sýnýrlýdýr. 5 saatlik fazla çalýþma artý emekti. Demek ki kolektif bir alanda “zenginlik” beþ parmaðýn beþinin de bir hünerle olmamasý nedenle ya da tembellik ve çalýþkanlýktan doðan bir durum deðildir. Kolektif bir karþýlýðý verilmeyen 5 saat boyunca çalýþýlan artý emeðe el konmasýdýr.

  Kolektif Alan 46 F_g (Bayram Kaya) 18 Mayýs 2023 Felsefe 

Emek ve emek gücünüz kolektif bir alan içine de bir deðerdir. Emek ve emek gücünüz kolektif alanda komu kaynaklarý ile giriþmekle verimli ve baðýl enerjilidir. Rýzk diye daðýtýlanlar kolektif kaynaklar ya da kamu kaynaklarýydý. Kamu kaynaklarýnýn üretim ve tüketim gücü giriþmesinden yoksun býrakýlan kesimler, emek güçlerinin karþýlýðýnda (çalýþmalarý karþýlýðýnda) mülk sahibine teslim olurlar. Dini söylemle mülk sahibine sýðýnmýþ olanlar “ben teslim olanlarýn ilkiyim” diyerek iman ve inanç deklarasyonunu açýk açýk ilan ederler.

  Kolektif Alan 47 - 48 (Bayram Kaya) 19 Mayýs 2023 Felsefe 

Ýlahlara geçiþen kamusal yapabilirlik gücü enerjisi ile (muktedirlik gücü enerjisi ile) ilahlar; "kendi kendilerinde bir güç vehmettiler". Bu vehimler kimi kiþiler üzerinde kimi kiþileri "ne oldum delisi" yaptý. Kimi ilahlardaki ne oldum deliliði olan kibir kiþileri sosyal duygudaþlýktan kopartýp; kiþiyi ayrý bir yere konumlamakla kiþilerin de "büyüklük hastalýðýný, yücelik duygusunu (megalomaniyi)" oluþturdu. Ne oldum delilliði megalomanisi, mülkün sahibi olmanýn büyüklük, yücelik ve tasým kibriyle mülkün sahibi olma söylemiyle kendisini dýþa vurdu. Vehmedilen mülk sahipliði gücü kolektif alanýn kiþilere yüklediði sinerjin güçten daha kapsamlý bir güç olan "yöneten güç" zehirlenmesinin "geçiþen yük enerjisiydi".

  Kolektif Alan 49 (Bayram Kaya) 20 Mayýs 2023 Felsefe 

Kimi ilahi grup temsilcileri sýrayla yönetime gelseler de sýrayý iç sinmeyip kolektif gücün kullanýmýný yitirmek istemiyorlardý. Ýlahi dönemin sonuna doðru bu türden vehimleri içinde olan ilahlar, güç zehirlenmesine uðradýklarý bu vehimle "kolektif sahiplik" yerine "kiþisi sahiplikle"; "kolektif gücü" tümden kendi ellerine geçirmeyi, yönetimlerini sürekli kýlmayý düþündüler.

  Kolektif Alan 50 (Bayram Kaya) 21 Mayýs 2023 Felsefe 

Eksiðini tamamlamak için çevreye yönelimli kiþiler, kolektif alanda bu eksiklerini birbiri üzerinde karþýlýklý transfer emek ve emek gücü üzerinde karþýlýyorlardý. Transfer emek çevredeki kiþiler üzerinde düzenli bir baðýl dolaþýmla kendi üzerine kendi etkimeli bir saðlamaydý.

  Totemi Dil 4 (Bayram Kaya) 1 Haziran 2023 Felsefe 

Dil olarak sadece bu hiyeroglif ve ideografi geliþme bile müthiþti. Mucize izole totem alanlý etkideydi. Kolektif akýldaydý. Kolektif akýl biyolojik komplikasyonlarý harekete geçiren özelleþmiþ uyartýmlardý. Günümüzde de özelleþmiþ kolektif bilgi taþýyan uyarýmlar teknik bir yazý, elektrik ve manyetik þifrelere dökmekle özel bir biliþim dili ortaya koymaktadýr. Türümüzü biyolojik analojini maymundan ayýran fark da türümüzün toplumsal yapýsýydý. Organik ve inorganik þeyler evrensel dokudan yalýtýmlarla yerellik (yalýtým, özel) baðýntýsý içindeydiler. Evrensel dokunun özü de dalga hareketiyle titreþen frekanslardandý. Titreþim de her þeyle, her þeyde vardý. Taþla da aslanla da böcekle de bakteriyle de insanla da vardý. Evrensel doku canlý cansýz olgularýn titreþim hareketleri üzerinde ne konuþmalarýna engeldi. Ne de þu var oluþ þekli konuþur, ama bu tür var oluþ þekli konuþmaz gibi bir tercihleydi. Hayat kendi yalýtýmlý niþleri içindeki ihtiyaçlarýna göre biyolojik eðilimlerini sýnýrlýyor veya sýnýrlý bir özel durumla eðilimlerine yol veriyordu. Hayat bu yol verme iþinde kimi özelliklerini öne çýkarýr. Kimi özellikleri en az düzeyde kýsýtlar. Kimi özellikleri de enerji tasarrufu nedenle baskýlýyordu. Tüm þeyler tüm bu komplikasyonlarý titreþen frekansýn özellikleri ile ortaya koyuyordu. Hayatýn ve var oluþun temeli titreþimdi. Titreþimler burada sayamayacaðým denli çok kuantumla fizik belirmelerinin içinde kendisini yenileyen, kendisini çaðrýþan, kendisini kopyalayan vs. bir dalgalanmaydý. Evrensel doku yerelleþmedikçe olmalarla (olamlarla, hiçbir þeyle belirlenmemiþlerle) potansiyel bir iþlerlikti. Hayat ve türler her bir durumlarýyla ve zerresiyle bu olmalarý taþýyan yerellik içinde kýsmi bir evrensel dokuylaydýlar. Her titreþim bir renk, bir frekans, bir yük ve bir sesti. Yeter ki bu titreþimler nicelimi içinde hayat niþ sel ortam ile birlikte kendi zorunluluklarýna ve niceli durumlarýna denk gelesinlerdi. Titreþimdeki nicel durumlu zorunluluklar kuantum üssel durumlar seçkisiydi. Mikro kuantum dünya hariç, makro dünya da hiçbir þey kendi öncesi süreçlerde uç vermeden birdenbire puf diye bir belirme deðildi. Kolektif alan, kolektif düþünce, kolektif akýl, kolektif özne, kolektif yapabilirlik vs. toplum sal alanla kendi öncesinin totem alanýyla, kendi sonrasýnýn biliþim çaðýna doðru belirmesinin bir uç vermesiydi.

  Totemi Dil 5 (Bayram Kaya) 2 Haziran 2023 Felsefe 

Yani totem alan içinde totemilerin duygularý da yalýtýma edilmiþti (tecridiydi). Duygularýnýz sadece gruba ait olanlara gösterilen bir alakaydý. Grubunuz dýþýndaki hemcinsleri avlayýp yiyebilirdiniz!

  Totemi Dil 6 (Bayram Kaya) 4 Haziran 2023 Felsefe 

Ütopyalar anlatýp "Atlantis Ülkesi" gibi ütopyalar yazacaktý. Geçmiþin kolektif anýlarý içinde kolektif kýrýntýlardan ne kalmýþsa; bu düþünsel kýrýntýlarýn adeta "hologram yansýmalarý ile bezeli" olan söylemler içinde "altýnda bal þerbetinden, þaraptan akan ýrmaklarý" söylediði beldeler ülkeler anlatýlacaktý.

 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bayram Kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 15:25:55