..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey yaþam kadar tatlý deðildir. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Haydar Köprülüoðlu
Haydar Köprülüoðlu - Ayrýntý
Site Ýçi Arama:


Öykü
  Beni Aþan veya Dýþa Taþan Duygular (Haydar Köprülüoðlu) 23 Ocak 2012 Ýronik 

Realitesi içinde düþündüklerimi söylüyorum. Anayasasý dýþýnda oluþmuþ bir sistem. Saygýlar.

  Alpaslan'dan Beri... (Haydar Köprülüoðlu) 4 Mayýs 2011 Didaktik 

Yýllarca, belki de bir asrý aþan süresi içinde, çatýþmalar yaratan, 1 Mayýs fobisini yenmiþ olmamýz adýna...

  Bekçi Ýmdat (Haydar Köprülüoðlu) 27 Haziran 2011 Aný 

'Gün Aþýmý, kitabýmdan aldýðým öyküdür. Alt tabanda yaþanan sömürücülüðün tipik bir örneðidir. Bekçi Ýmdat örnek bir davranýþla bu görevden ayrýlmýþtýr.

  Hortumculuk (Haydar Köprülüoðlu) 28 Haziran 2011 Bireysel 

Ankara'nýn 1950'li yýllarýný tasvir eden öykü.

  Biri Yer, Biri Bakar (Haydar Köprülüoðlu) 6 Temmuz 2011 Aný 

Bir ara birkaç televizyon kanalýnda yemek yarýþmalarý yapýlmýþtý. Medyasýyla bilinen yiyenleri çok ülkede, -Yemekteyiz- tabirinin sýrýttýðý kanýsýndayým.

  Sonbahar Güneþidir (Haydar Köprülüoðlu) 4 Aðustos 2011 Aný 

Sonbahar hüzünlüdür, insanlarýn son baharlarý da baþka hüzünlerle dolu. Rüzgârlar da sert eser, savrulabilirsin de. Saygýlarýmla.

  Harf Devrimi ve Bir Aný (Haydar Köprülüoðlu) 28 Eylül 2011 Aný 

Bireysel olarak 2005 yýlýnda yayýnladýðým 'Gün Aþýmý' kitabýmdan alýnan anýdýr. Mevcudu kalmamýþtýr. Kültür Bakanlýðýna 2. baskýsýnýn yapýlmasý için yazdým, þimdilik tahsisatýmýz yok, orjinal Cd'sini gönder, gerekirse ileride basabiliriz mealinde bir yazý aldým. Þu anda saðlýk sorunum olduðu için yeniden basýmý için ilgilenemiyorum. Saygýlar.

  Harf Devrimi ve Bir Aný (Haydar Köprülüoðlu) 28 Eylül 2011 Aný 

Bireysel olarak 2005 yýlýnda yayýnladýðým 'Gün Aþýmý' kitabýmdan alýnan anýdýr. Mevcudu kalmamýþtýr. Kültür Bakanlýðýna 2. baskýsýnýn yapýlmasý için yazdým, þimdilik tahsisatýmýz yok, orjinal Cd'sini gönder, gerekirse ileride basabiliriz mealinde bir yazý aldým. Þu anda saðlýk sorunum olduðu için yeniden basýmý için ilgilenemiyorum. Saygýlar.

  Bir Liderin Hazin Sonu (Haydar Köprülüoðlu) 22 Ekim 2011 Aný 

En ufak birim insan ve aile, Devletin bir parçasýdýr. Kamuoyu yaratarak bir ülkenin rejimini deðiþtirmek, hiçbir ülkenin hakký deðildir. Libya'nýn % 95'i çöldür. Ralli yaparak çölünden geçilir de, bu yönüyle Libya'ya bir çözüm gelmezken, % 5'lik bölümündeki çözümsüzlükle uðraþýlmýþtýr. Muammer Kaddafi akýllýlarýn delisidir. Zaman bakalým ne gösterir. Saygýlar.

  Bizim Haller (Haydar Köprülüoðlu) 26 Ekim 2011 Ýronik 

Çok kiþi kartvizit, veya maddi çýkarlar için oynuyor. Çýkar saðlamak amacýyla hacca gidenler gibi. Milletvekilliðini de dahil edebiliriz. Ýsteklerin önü, ardý kesilmez. Ev versen, yazlýk ister, köþk ister, köþk versen Boðaziçinde olsun der. Milletvekilliði aday adaylarý oy alabilmek için çabalarýyla birlikte, paralarýný da harcýyorlar. Geçmiþte böyleydi, günümüzde de bu serüven devam ediyor. Bütün bu çaba ve uðraþlara karþýn, minder dýþý karakucak devam ediyor. Saygýlar.

  Asayiþ (Haydar Köprülüoðlu) 1 Kasým 2011 Bireysel 

Kullanmakta hasret kaldýðýmýz bir deyiþ, 'Asayiþ berkemal'. Magazin haberlerine tamamen ters düþüyor bu deyiþ. Her þey 12'ye beþ var gebeliði. Bir de vatan sað olsun burukluðu. Saygýlar.

  Aðabey, Kardeþ Olduk (Haydar Köprülüoðlu) 3 Kasým 2011 Toplumcu 

Ülkede bir seçim öncesi yaþanan öykü. Toplumda buna benzerleri çok sýk rastlanýyor. Saygýlar.

  O'nu Kaybettiðimiz Gün (Haydar Köprülüoðlu) 6 Kasým 2011 Didaktik 

Dünyanýn 1881 yýlýnda bir ferdi doðmuþtu. Maddi yönden zor günler yaþayan bugünkü devletler gibi, Osmanlý Ýmparatorluðu da kapitilasyonlar, mutlakiyet rejiminden kurtulmak için çýkýþ kapýlarý arýyordu. Bu kapý Selanikte bulunan Ali Rýza Bey- Zübeyda Hanýmýn Kapýsý olacaktý. Gün doðmadan, gün batarken neler doðmaz ki. Saygýlar.

  Doðduðumuz Dünya Bu Deðil (Haydar Köprülüoðlu) 14 Kasým 2011 Ortamsal 

Doðduðumuz dünya elbette bu deðildir. Bu dünyaya bir meta gibi satýlmak için, özelleþtirilen taþýma araçlarýnýn arkasýndan koþmak için, yýkýlan çatýlar altýnda ezilmek, bozulan insan yuvalarýnýn oy uðruna fede edildiðini görmek için gelmedik. Saygýlar.

  La Teþbih ve La Temsil (Haydar Köprülüoðlu) 24 Aralýk 2011 Sürrealizm 

Yaþananlarý farklý açýlardan hep beraber görüyoruz. Aslýnda toplum, sümen altý edilmiþ kaðýtlar dýþýnda kayýttadýr. yaþanmýþ olan Ermeni vatandaþlarýmýzýn tehciri sonrasýnda olanlarý babam anlatmýþtý. Babam Sungurlu'da bir Ermeni Aileyi olaylar yatýþana dek evimizde misafir ettiklerini anlatmýþtý. Bu Aileyle önce Ankara'da, yýllar sonra da Ýstanbul'da hayatta olan son fertleriyle görüþmüþtüm. Kýsaca olay Ermeni çetelerin ve Müslüman cemaatýn kýþkýrtýlmasýyla, Ýstanbul'da 6 Eylül, Maraþ ve Çorum'da yaþananlar gibi olmuþtur. Bunlarýn dýþýnda bugünümüzün ironik özeti. Saygýlar.

  Millete Taziye (Haydar Köprülüoðlu) 24 Aralýk 2011 Aný 

Elli bir yýl önce millet oyuna konulan ilk vesayet, Türk Siyasetinin dönemeç noktasý ve Milletçe taziyemiz.

  Doðup Büyüdüðüm Semt (Haydar Köprülüoðlu) 31 Aralýk 2011 Aný 

'Gün Aþýmý, Ankara Anýlarý kitabýmdan alarak birkaç paragraf ekledim. Saygýlar.

  Kendimizle Hesaplaþma (Haydar Köprülüoðlu) 20 Ocak 2012 Didaktik 

Fazla ayrýntýya girmeden ülkeyi akýl, idea ve nüfus artýþýmýzla ilgili, psikanaliz bir tahlil. Saygýlar.

  Boþa Giden Erdemlerim (Haydar Köprülüoðlu) 20 Ocak 2012 Varoluþçuluk 

Gerçekler tamamen ortada, AÝHM'de ki, yurttaki dava dosyalarý, son Hrant Dink ve benzer kararlar fazla izaha gerek býrakmýyor. Saygýlar.

  Bildiðim ve Þahidi Olduklarým (Haydar Köprülüoðlu) 24 Ocak 2012 Baþkaldýrý 

Yazýlanlarýn, yorumu okuyucuya býrakýlan pek çok, hem de Piza kulesi kadar doðru konular vardýr. Saygýlar.

  Köprü Yaptýn (Haydar Köprülüoðlu) 29 Ocak 2012 Aþk ve Romantizm 

Þahýs olarak hedef seçmiyor, sürüp geldiði rotayý kastediyorum. Sosyal güvencenin, amme alacaðýnýn neresinde adalet var. Oy kazanmak adýna yok edilen deðerler, emekliler arasýndaki ters tepen 40 yýldýr, özellikle Bað-Kur'da yaþanan eþitsizliði giderecek intibak yasasý nerede? Saygýlarýmla.

  Gazi Mustafa Kemal ve Arkadaþlarýnýn Ankara'da Ýlkgünleri (Haydar Köprülüoðlu) 3 Þubat 2012 Baþkaldýrý 

Bugünkü Türkiye de nereden, nereye gelindiðini, gösteren, özellikle genç neslin ders almalarýný istediðimiz bir aný. Saygýlar.

  Kýz Ýsteme (Haydar Köprülüoðlu) 9 Þubat 2012 Ýyileþme 

Yaþanmýþ konulardan aldýðým, 'Gün Aþýmý' kitabým için yazdýðým öyküdür. Kendi kendine hayal kurma, gelin, güvey, ön yargý. Saygýlar.

  Þerif Kayý - Kabaðýn Ahmet (Haydar Köprülüoðlu) 10 Þubat 2012 Deneysel 

Yaþanýrken farkýna varmadýðýmýz güzellikler gelip geçiyor. Anýda yaþanan yer Baþkent'in merkezinde, Ulus Meydanýnda, Atatürk Heykeline çok yakýn bir yerdi. Saygýlar.

  Sýradaným Sýradan (Haydar Köprülüoðlu) 1 Mart 2012 Aný 

Bað-Kur Baðýmsýz kuruluþlar düþünülerek, toplumun sosyal güvencesi olarak yasalaþmýþtýr. Bu düþüncenin içinde holdingler, fabrika ve en küçük iþletmelere dek, hatta doktor, avukatlýk, mühendislik gibi çeþitli meslek sahiplerini kapsýyordu. Bu en zengin grubun sosyal güvencesi, en az maaþ alan kuruma dönüþtürülmüþtür. Bu aptiaciz de Bað-Kur'lu, yetmiþ yýldýr çalýþan, 700 lira emekli aylýðý alan bir kulunuz. Yeterli pirim mi yatýrýlmamýþ, bir bakýma ne alâka. Doðumumu belirten ilk hüviyet belgem ilkokula baþlarken Ankara Nüfus Müdürlüðünden alýnmýþ, bu kayýt doðmuþ olduðum Sungurlu Ýlçeine 1931 olarak geçmiþtir. Bu þekilde pek çoðu gibi devletin iþine geldiði gibi kullanan bir nevi 'yaþar yaþamaz'ý durumunu düþürülmüþtür. Doðumumdan bugüne dek bütün iþlemler 1927 doðumlu iþlemi görürken, Bað- Kurdan emekli olurken, mahkeme kararýný yaþ düzeltme kabul ederek hatada ýsrar etmiþtir. Ýkinci hatalarý süresi içinde basamak yükseltmiþken, eksik para alýnmýþ bahanesiyle, basamaðýmýn yükseltilmediði bildirilmiþtir. SSK Sicil numaram 119580'dir. !950 yýlýndan önce çalýþtýðým kamu kurumlarýnda çalýþtýðým 'emekli keseneklerim' emekliliðe dahil edilmemiþtir. Yerimin darlýðýndan bu kadar yazabiliyorum. Saygýlarýmla.

  Çatýlar (Haydar Köprülüoðlu) 7 Nisan 2012 Soyut 

Ýnsanlarýn vecd dediðimiz, ilhamla birlikte kendinden geçtiði anlar vardýr. Bu þiirlerimden biridir bana göre. Saygýlarýmla.

  Kýsa Öz Geçmiþim (Haydar Köprülüoðlu) 22 Nisan 2012 Bireysel 

Bilgisayarýmdan tam olarak yararlanamýyorum. Yazdýklarýmý CD'ye de alsam da yazýlarým her an elimin altýnda olamýyor. Kitap arka kapaðý olarak hazýrladýðým kýsa Öz geçmiþim göz önünde olsun istedim. Saygýlarýmla.

  Realite (Haydar Köprülüoðlu) 27 Haziran 2012 Aný 

Ýnsan unsuru mesafe alýrken inanýlmaz hatalar yapýyor. Terörün tohumlarýný eken bu hatalardýr. Terörün sonu gelecektir. Yeter ki insan üstüne oynanan oyunlarda Ülke adaleti hata yapmasýn. Saygýlar.

  Bir Baþarý Kutlamasý (Haydar Köprülüoðlu) 12 Aðustos 2012 Aný 

2012 Londra Olimpiyatlarýnda özellikle de atletizm dalýnda elde ettiðimiz bir altýn, bir gümüþ bizler için ne kadar kýymetli olduðunu gördük. Saygýlar.

  Adalet Hakkýnda Birkaç Söz (Haydar Köprülüoðlu) 4 Eylül 2012 Beklenmedik 

Adalet hakkýnda söylediðim sözlerden sonra, aynen yaþanan bir olaydýr. Saygýlar.

  Alfabesiyle Büyümüþtük (Haydar Köprülüoðlu) 8 Kasým 2012 Aný 

Atatürk alfabesinin pek çok üniversitesini bitirmiþ son temsilcileriyiz. Þimdiler de kafamýz çok karýþýk, hayretler içindeyiz. Kimler Atatürkçü, kimler deðil, bir Osmanlý tokatý gibi yüzümüze çarpýyor. Yahut da bu yaþananlar Atatürk'ün yazdýðý oyunun her þeyini içeren döner sahnesi. Saygýlarýmla.

  Bizim Futbol (Haydar Köprülüoðlu) 19 Mart 2013 Ortamsal 

Nevruz günleri unutturularak, futbol geliþtirilmeye ne demeli bilemem. Türkiyenin batýya yönelmiþ kültürü içinde, köklü törelerimizden Nevruz bayram olarak benimsenmemiþti. Türkiyedeki Kürtler tarafýndan Newroz adýyla bayram coþkusuyla kutlamaktadýr. Dünya futbolünde Avrupa Grubunu seçmemiz, Asyadaki Türk kökenli devletler tarafýndan coþkulu, bayram havasýnda geçen Nevruzu unutturmuþ, ergenekon örsünde kýlýç dövmek yeterli görülmüþtür. Saygýlarýmla.

  Görüþ (Haydar Köprülüoðlu) 27 Temmuz 2013 Bireysel 

Ülkenin genel durumuna baktýðýmýz zaman yanlýþlarý tomarýyla görüyoruz. Geriye dönüp Fatih'ten sonraya dönmek mümkün olmadýðýndan, özellikle kafa ve aðýz yapýmýzý deðiþtirmek gerekiyor. Gerici düþüncelerle deðil, ilerici eðitimle. Buna ampul deðil, ýþýldak gerekli.

 

 



Yaþamanýn doruk noktasý traji komik de olsa, senin, benim, ülkenin ortak noktasýdýr.
Fedâkarlýk yapmana, saygý göstermene deðer.


  19.11.2011 04:01:21  

Aklýnla yaþa, mantýðýnla yön bul, yüreðinle karar ver, duygularýnla mutlu ol.

Akýl var tokmak gibi, uluorta kimlikte

 

 

Akýl var damýtýlmýþ, yedi gözlü imbikte.

  19.11.2011 03:57:12  

Akýl var tokmak gibi, uluorta kimlikte, Akýl var damýtýlmýþ, yedi gözlü imbikte.

 

 


  19.11.2011 03:50:58  

Ailenin iffetin den kadýn, saffetinden erkek, dirliðinden devlet sorumludur.

 

Ahlak dýþý iþlere tolerans göstermek onay vermektir

Adalet, ne kazanmak için pahalý, ne kaybetmek için ucuzdur.

 

Allah, gökle yer arasýndadýr, gözlerini yeryüzünden ayýrarak gören için.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Haydar Köprülüoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 11:51:45