..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doðar." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Nergiz Þimþek
Nergiz Þimþek - .
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Beþinci Kapý (Nergiz Þimþek) 3 Ekim 2010 Varoluþçuluk 

Günaydýn koca adam! Bugün her zamankinden boktan görünüyorsun ya, hayýrdýr!

  Kötücül Ruhlar Dergâhý (Nergiz Þimþek) 13 Haziran 2010 Varoluþçuluk 

Bir tespihe dizilmiþ son boncuðum ben, aðdalý bir kývamda dönen, dönen... Karar kýlýnýp da davet edildiðimde sahneye, sonsuzmuþ gibi duran dönüþüm de son bulacak, iþte o vakit bana yol görünecek. Ayan beyan anlatýlacak ne yapmam gerektiði. Olgun bir meyve gibi düþeceðim dalýmdan sonra. Ama önce olgunlaþmam gerekiyor, biliyorum. Düþtükten sonra olacaklarý göðüslemeye hazýrlanacaðým: Kimsesiz çürümeye terk edilirim ya da çirkin ama tatlý, haþarat bir velede, diþlerken o meyveyi mutluluk veririm. O zamana kadar, kader birliði içinde olduðumu bildiðim bu insanlarla kalacaðým. Kefaretini ödeyememiþ zavallý ruhlarla. Ben de onlardan biriyim.

  Akide Þekeri (Nergiz Þimþek) 10 Nisan 2010 Beklenmedik 

Yasakmeyve-Karakalem Dergisi Ocak-Þubat 2010 sayýsý...

  Dönüþüm (Nergiz Þimþek) 6 Mart 2010 Sevgi ve Arkadaþlýk 

Ben âdemoðlunun hayatýný yaþadým. Ýnsanýn uzun ve sýkýcý yaþamýna tanýk oldum ve aðýr aksak geçiþini gördüm. Hatta bir yalnýz adama bir bakýma dost da oldum. Bu bana yapýlmýþ büyük, çok büyük bir haksýzlýktý; çünkü ben aslýnda bir sivrisinektim. Evet evet hani siz insanlarýn Culicidae familyasýndan culex – ev sineði dedikleri türdendim. Basit deðil mi? Aslýnda çok basitti ama sonra olan oldu. Olan oldu ve dönüþüp çilekeþ bir hayata mahkûm edildim. Anlatacaðým. Þimdi.

  Zaman (Nergiz Þimþek) 15 Ocak 2010 Varoluþçuluk 

Zamanýn geçiþini düþünmekten, mutlu olamýyorum.

  Fare Kýz (Nergiz Þimþek) 15 Ocak 2010 Ýronik 

Þah damarýndaki kaným, azar azar boþalýyor. Ýncecik bir boruyla… Birkaç metre ötemde duran kovaya akýyor. Yavaþ yavaþ ölüyorum. Beni baðlamýþ bu sandalyeye. Boynuma bir boru geçirmiþ. Son satýrlarýmý yazabilmem için de, bilgisayarý kucaðýma sabitlemiþ. Bedenimi hareketsiz, bir tek ellerimi aktif kýlmýþ. Yaza yaza öleyim... Yavaþça öleyim istemiþ. Yazdýklarýmý okumuþ olmalý. Okumasa da biliyordu ya… Ve bu dünyada onu en çok hayal kýrýklýðýna uðratan kiþiden öcünü almaya, ona cezasýný çektirmeye karar vermiþ… Artýk diyecek bir þey yok. Sen hoþ kal Fare Kýz. Hoþça kal.

  Bir Adam (Nergiz Þimþek) 10 Ocak 2010 Erotik 

Farklý formlar ama bir adam anca ediyorlar.

  Av... (Nergiz Þimþek) 2 Ocak 2010 Gerilim 

Bu kahkaha… Bu kahkaha öylesine yakýndan geliyor ki. Kan çanaðýna dönmüþ gözlerimdeki kýlcacýk damarlarda yankýlanýyor. Yankýlandýkça da zangýr zangýr titriyor yeryüzü. Ve ben evrenin içindeki tüm yýldýzlarla birlikte baþýmýza yýkýlacaðýný sanýyorum, sevgilim.

  Gölge (Nergiz Þimþek) 21 Aralýk 2009 Fantastik 

Çevremizde gördüðümüz her þey, bir ressamýn kesin çizgiler konulamadan býrakýlmýþ yaþam tasvirinin eskizi gibidir. Çünkü burada gün ýþýðý yoktur. Her taraf gündüz aldatmacasý için lambalarla aydýnlatýlýr ve gece aldatmacasý için bir düðmeye basmak yeterlidir.

  Bir Takým Tespitler, Kararlar Vs. (Nergiz Þimþek) 16 Aralýk 2009 Ýronik 

Hem kendini unutur hem bulurmuþsun. Tuttuðun aslýnda balýk deðil, kendi zafiyetlerinmiþ. Onlarý sindirir bol bol ve sakin mi sakin, kendine çeki düzen verirmiþsin. Balýk bahaneymiþ. Zaten yiyesin gelmez sana pek tatsýz gelirlermiþ. Balýklar kötücül tutumlarýný, iç çekmelerini, akýlsýzlýklarýný yüklendiklerinden artýk, sen aðzýna almak istemezken o habis gýdayý; baþkalarý –özellikle karýn- bayýlýrmýþ bunlara, löp löp indirirlermiþ mideye. Senin kötü yanlarýný yediklerini bilir gibi sanki, homurtular eþliðinde sana bakýp bakýp gözleriyle gülümserlermiþ.

  Karar (Nergiz Þimþek) 16 Kasým 2009 Toplumcu 

Biri on beþ, biri on dördündeki iki delikanlý, artýk ölümün etrafta kol gezdiðini iyiden iyiye hissediyor. Babaannenin telkinlerinden mi, Hacý’nýn en sevdiði torunu olmasýndan mý, güçsüz ruhunun onu kolay bir hedef kýlmasýndan mý, yoksa genetik mirasýn akan bir dere gibi kendi doðal yataðýný bulmasýndan mý bilinmez, Bilâl kurban seçilmiþti. Anlatýlmamýþ, konuþulmamýþ ama bilinmiþti iþte – Bilâl, bir sonrakiydi.

  Yollar Çatallanmýyor (Nergiz Þimþek) 16 Kasým 2009 Soyut 

Yaþam çok kýsa ve ben de öleceðim. Yollar çatallanmýyor. Tek bir istikamet var ve hepimiz dünyadaki en büyük korkalarýz. Bu yüzden de seni görmek istemiyorum. Küçük parçacýklarla yemlenip kendime sýðýnarak yine, düþlemek istiyorum.

  Topal Remzi'nin Dilsiz Kýzý (Nergiz Þimþek) 26 Ekim 2009 Varoluþçuluk 

Havada uçuþan harfler, onlardan oluþmuþ anlamlý kelimeler, onlardan da oluþmuþ anlamsýz cümleler hiç hedefe ulaþamadý. Ulaþtýlarsa da anlamlarý kocaman anlamsýzlýklar, anlamsýzlýklarý ilgisiz anlamlar doðurdu. Konuþuldu… Konuþuldu…

  Defol! (Nergiz Þimþek) 26 Ekim 2009 Görsel (Resimli Öykü) 

Ölümünün üzerinden dokuz gün geçti. Bugün, cenazedeki þekerlemeli havayý unutturabilmek gayretiyle, evdeki her odaya bir adet resmini astýk.

  Boþluk (Nergiz Þimþek) 16 Eylül 2009 Soyut 

Ýnsanlarýn aðýzlarýndan dökülen kelimeler ne denli sýradan imgeler yaratmaya çalýþsalar da, gözleri hep ele verdi onlarý. O ya da bu sebepten akýllara geliverdiðinde, oralardan da dillere düþüverdiðinde, gözleri kor kor oldu anlatýcýlarýn.

  Kara Üçlü (Nergiz Þimþek) 12 Aðustos 2009 Varoluþçuluk 

Hiç yaþlanmamýþ; tabii, cinler yaþlanmaz. Eskiden de bembeyaz ve uzun saçlarý vardý – genç yüz çizgileriyle uyuþmayan. Bu beyazlýðýn bir de buz mavisi gözlerinin etkisiyle olacak yüzü, nurlu gibi parlardý. Dudaklarýna sakýnýmlý bir gülümseme yapýþmýþ, onu biraz aptal – doðrusu safça gösterirdi. Boyu uzun, bedeni incecikti. Giysisini deðiþtirdiðiniyse hiç görmedim – yaz ya da kýþ. Yine beyazlara bürünmüþ, karþýmda. Þimdi de, yýllar sonra týpatýp ayný. Aslýnda üç cin de renkleri dýþýnda týpatýp aynýydý. Takvim cini kýzýl, ayna ciniyse griydi. Saçlarýndan tutun parmak uçlarýna dek. Bu aynýlýða raðmen, yine de insanda birbirinden baþka varlýklar olduklarý duygusu uyanýrdý. Ne ilk gördüðümde onlarý ne de sonraki dört yýl içinde, üçüz gibi benzediklerini hiç düþünmedim. Tuhaf, þimdi düþünüyorum – tasvir etmeye kalkýþtýðýmda.

  Mavi Kurt (Nergiz Öztürk Þimþek) 10 Temmuz 2009 Toplumcu 

Zaten bu insanlar da, atalarýný arada akýllarýna getirirler belki ama uzun uzadýya kafa yormaz, geçmiþin bir sis bulutundan öte bir þey olmadýðýna inanýrlardý. Gelecek, kaygý barýndýrmayan bir kopyaydý. Sadece bir önceki güne ait bir kopya, daha öncesine deðil iþte. Böyle olunca da, geçmiþle gelecek, daraþmalýk aralýklarda bir taraftan harmanlanýp bir taraftan silikleþerek dönüþür, öz anlamlarýndan geriye muðlâk bir iz kalýr iþte. Bu insanlar tarafýndan, zamanla ilgili kavramlar, bir güne sýðan anlarla açýklanabilirdi desek, yeri. Vadi, onlarýn muhakeme alanlarýný tek baþýna dolduran, içinde bulunulan andan baþkasýna ait olmayan yegâne yaþam merkeziydi ve öncesi-sonrasý düþünülmeksizin, bu vadide hayat günübirlik yeþerirdi.

  Soluk (Nergiz Öztürk Þimþek) 9 Temmuz 2009 Beklenmedik 

Her gece en azýndan beþ defa uyanýrým. Dinlemek için. Nerde olursam olayým, her kimler olursa olsun evin içindekiler, her birinin soluklarýný dinler, sað salim uykularýna devam ettiklerini teyit ettikten sonra dalarým tekrar.

 

 



Ama insan gecede izlediði yolu unutmaz, deðil mi?...
Aslý Erdoðan-Taþ Bina ve Diðerleri

Anlýyor musun? Sözcükler sýnýrlýdýr.
Aslý Erdoðan-Taþ Bina ve Diðerleri

Zeytinyaðý þiþelerinde defne yapraðý olsam,...
Mehmet Günsür-Ýçeriye Bakan Kim?



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nergiz Þimþek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 13:18:22