..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Ýnci Fügen Yýlmaz
Ýnci Fügen Yýlmaz - Fügenalem
Site Ýçi Arama:


Deneme
  Anýlara Uçmak (Ýnci Fügen Yýlmaz) 15 Ekim 2001 Anýlar 

Tesadüflere inanmadýðýmý söylerim hep. Tesadüfen tanýþtýðým her insanýn, rastgele yaþadýðým her olayýn bana farklý ufuklar açmak için karþýma çýktýðýný düþünür, bir nehire benzettiðim yaþamýmý, her rastlantý ayrý bir denize taþýr diye inanýrým.

  Aþk (Ýnci Fügen Yýlmaz) 15 Ekim 2001 Sevgi ve Aþk 

Aþk sizi esir alacak kadar güçlüdür. Duygularýnýz, dudaðýnýzdan dökülecek sözleriniz, davranýþlarýnýz artýk sizin deðil onun kontrolü altýndadýr. Yani Aþkýn...Aþýk olunca aptallaþýr, çocuklaþýr, hassas ve kýrýlgan bir hale gelirsiniz.

  Bir Daha Böyle Sevimsiz Bir Yazý Yazmayacaðým... (Ýnci Fügen Yýlmaz) 15 Ekim 2001 Ýliþkiler 

Öyle çok þey var ki canýmýzý acýtan. Ve en önemlisi ne biliyormusunuz, keder, üzüntü ve acý uzun sürüyor. 3 gün 3 gece aðlarsýnýz, aylarca sýkýntý çeker kederlenirsiniz de. çok keyif aldýðýnýz birþey gerçekleþtiðinde kahkahanýz birkaç dakika sürer.

  Bir Kýr Çiçeði Çaðýrdý Gittim. (Radyo Programýndan) (Ýnci Fügen Yýlmaz) 15 Ekim 2001 Yerler 

Yazýn bana, çaðýrýn beni geleyim. Þehrinizin, kasabanýzýn, köyünüzün bir etkinliðine konuk edin. Çay bahçenize gözleme yemeðe çaðýrýn. Resim serginiz mi var? Heykel mi yaptýnýz ? Þiir mi okuyacaksýnýz? Dantellerinizi mi sergileyeceksiniz? Çaðýrýn beni

  Bir Þehri Tanýmak Bir Ýnsaný Tanýmak Gibidir... (Ýnci Fügen Yýlmaz) 17 Ekim 2001 Yerler 

Bir þehri tanýmak bir insaný tanýmak gibidir demiþ þair. Hani, birine aþýk olursun da onu tanýmak, keþfetmek, biraz da elde etmek için nasýl çabalarsýn?.. Ýþte ben de, ayný böyle bir heyecanla keþfe çýktým.

  Ceylanlý Duvar Halýsý (Ýnci Fügen Yýlmaz) 17 Ekim 2001 Sevgi ve Aþk 

Bir hayalin gerçekleþmesi... Ben Ýzmir’e geldim geleli yollara vurdum kendimi. Sokak sokak dolaþýyorum. Dilini çözmeye, ruhunu anlamaya, insanlarýný tanýmaya, huyunu suyunu öðrenmeye çalýþýyorum.

  Hala Farketmiyor Musunuz? (Ýnci Fügen Yýlmaz) 17 Ekim 2001 Yaþam 

Kaç güneþ doðuþu kaçýrdýnýz? Kaç sevgi sözcüðünü duymazdan geldiniz ? Kaç yemeðin, tadýný bile farkedemediniz, kafanýz sorunlarla boðuþurken. Neler kaçýrdýnýz, neleeeeeer kaçýrdýnýz.. Hala farketmiyor musunuz ???

  Hayallerinizin Resmini Çizin... (Ýnci Fügen Yýlmaz) 17 Ekim 2001 Yaþam 

Simyacý kitabýnda Paulo Chello ‘’Bir þeyi çok isterseniz evren de sizinle birlikte hareket eder ‘’Der.. Bir þeyi çok istemeden ona kavuþamazsýnýz.

  Sahi Neresi Bu Hoþumuz? (Ýnci Fügen Yýlmaz) 17 Ekim 2001 Yaþam 

Bugün, bizi neler mutlu eder diye düþündüðümde, içimizde biryerlerde Bir HOÞKUTUSU olduðunu farkettim...Hani, hoþuma gitti deriz.. Þu hoþuma gitti, bu hoþuma gitmedi deriz ya...Sahi, neresidir bu HOÞUMUZ???

  Kararsýzlýðýma Ýkna Oldum... (Ýnci Fügen Yýlmaz) 17 Ekim 2001 Yaþam 

Kararsýzlýk yüzünden kaybettiðimiz aþklar vardýr kalbimizin bir yerlerinde. Bir an gelir, bir müzik çalar veya yolda birini ona benzetirsin için sýzlar. Ya da sen çok istemiþsindir de o kararsýz kalmýþtýr. Seni de engeller bu kararsýzlýk, uçar gider e

  Kýskançlýðýmý Seviyorum... (Ýnci Fügen Yýlmaz) 17 Ekim 2001 Ýtiraflar 

Ben üç yaþýmdayken eve bir beþik geldi. Ýçinde çirkin, buruþ buruþ, sürekli aðlayan, ellerini kollarýný sallayan bir bir bebek. Kardeþin dediler. Anneannem'' Senin pabucun dama atýldý''dedi. Günlerce karþý evlerin damlarýna bakýp pabuçlarýmý aradým.

  Maksat Güzellik Olsun (Ýnci Fügen Yýlmaz) 17 Ekim 2001 Yaþam 

Gezmeyi severim ben. Gezmeyi, yeni insanlarla tanýþmayý, yeni yerler görmeyi çok severim. Öyle uzun yolculuklar, þehirlerarasý, ülkeler arasý seyahatler falan deðil bunlar.

  Niyetin Ciddiyse Evet De... (Ýnci Fügen Yýlmaz) 17 Ekim 2001 Anýlar 

Arada, kaðýdý kimselere göstermeden açýp okudum. ‘’Seni seviyorum ve niyetim ciddi’’ diyordu. ‘’Sen de ciddiysen EVET de’’...

  Þiirler, Þairler, Ben... (Ýnci Fügen Yýlmaz) 17 Ekim 2001 Anýlar 

Apartman komþum, Filiz, biber dolmasý getirdi dün akþam.. Sevgi her þeydedir biliyormusunuz? Biber dolmasýnýn kokusunda, onu taþýyan elde. Bizim güzel gülüþlü kapýcýmýz, Mevlüt’ün gözlerinde...

  Aþk Sosyal Statüye Yenik Düþer Mi? (Ýnci Fügen Yýlmaz) 17 Ekim 2001 Sevgi ve Aþk 

Çocukluðum, genç kýzlýðým Ege'de geçti benim. Ýlk aþký, ilk ayrýlýþý, sevgileri, terkediliþleri burada yaþadým. Hayal kýrýklýklarýný, heyecanlarý, kalp acýlarýný, köþe baþý buluþmalarýný ilk Egede tattým. Kalp çaldým, kalbimi çaldýrdým ama biri var ki onu

  Vapurlar Benim Ýçin Geçiyor... (Ýnci Fügen Yýlmaz) 17 Ekim 2001 Anýlar 

Biliyormusunuz? Akþamlarý deniz kýyýsýnda; gezerken vapurlar, ýþýl ýþýl geçiyorlar ya. Hani, ýþýklarý suya vuruyor, allý yeþilli.. Ben ilk günler, onlarýn da benim için geçtiklerini sanýyordum.

  Yalnýzlýk (Ýnci Fügen Yýlmaz) 17 Ekim 2001 Yaþam 

Mitolojiye gore Nuhun gemisine tüm hayvanlar çift çift alýnmýþtýr. Adýna dünya dediðimiz ve sonsuz bir boþlukta yüzen gemide de hayat böyledir.

  45 Senede Öðrenemediðimizi 45 Saniye Öðretti... (Ýnci Fügen Yýlmaz) 17 Ekim 2001 Toplum 

Bir 17 Aðustosun zifiri karanlýðýnda sýcacýk ve sakin evler, sahibini yiyen canavara dönüþtü. Geriye o evlerde yaþamaya devam eden acýlý insanlar, kýrýk umutlar, öksüzler, yetimler ve bir de ‘’deprem korkusu’’ kaldý…

  Uzun Süredir Aþka Düþmedim Ben... (Ýnci Fügen Yýlmaz) 29 Ekim 2001 Sevgi ve Aþk 

Uzun süredir aþka düþmedim ben. Teorik bilgim pekiyi ama pratiðim oldukça zayýf bu konuda.

  Kendimi Oldukça Güzel Buluyorum (Ýnci Fügen Yýlmaz) 22 Kasým 2001 Estetik 

Þimdi resimlere baktýðýmda ‘’Ne kadar güzelmiþim’’ dediðim yaþlarda, kendimi hiç beðenmezdim. Her sabah kalktýðýmda kývrýlan bir lüle saçýmý kese kese sonunda yoluk tavuklara benzemek bile uslandýrmamýþtý beni. Çirkindim, þiþmandým

  Hergele Meydaný (Ýnci Fügen Yýlmaz) 4 Ocak 2002 Yerler 

Yerin adý HERGELE MEYDANI. Ýnsanda önce kötü bir lafmýþ gibi bir izlenim býrakýyor ama araþtýrdýkça aslýnýn hiç de öyle olmadýðýný anladým. HERGELE’ nin lugat anlamý mecazi olarak pek hoþ deðil. Ama farsça anlamý, binek veya yük hayvaný olarak eði

  Ah Baþým, Vah Boðazým... (Ýnci Fügen Yýlmaz) 23 Ocak 2002 Günlük Olaylar 

Bu sefer numara yapacak kimsem yok ve ben gerçekten grip oldum. Þu an kafamda bir saman torbasý taþýyorum. Bütün vücudum lime lime kýyýlýyor. Akþam ateþim çýktý saçma sapan kabuslar gördüm.

  Yýlandan Daha Çok Yalandan Kork (Ýnci Fügen Yýlmaz) 23 Mart 2002 Ýtiraflar 

Yalanýn dolanýn ihanetin, acýmasýzlýðýn altýnda artan korkular mý saklý?. Doðruyu söylemekten korktukça yalan, kaybetmekten korktukça ihanet, ezilmekten korktukça þiddet, kaçýnýlmaz mý oluyor acaba?

  Ýki Sevgili (Ýnci Fügen Yýlmaz) 23 Mart 2002 Unutulamayan Dönemler 

Akþam evde baðdaþ kurup oturacaðým ve çocukluðumdaki gibi yýldýz þehriyeleri suluboya ile rengarenk boyayarak kolyeler yapacaðým. Dilimde eski bir reklam þarkýsý olacak. BÝZ PIYALECÝYÝZ, ONLAR PIYALECÝLER, SÝZ PÝYALECÝMÝSÝNÝZ.???… PIYALEEEE...

  Renkler Ruhumda Böyle Yansýr (Ýnci Fügen Yýlmaz) 5 Nisan 2002 Yaþam 

Ben insanlarý renklere benzetirim. Kýrmýzý, Beyaz, Mavi, Yeþil, Kahverengi Gri, Turuncý gibi renkler vardýr ya. Ýþte insanlar da öyle renk renktir bana göre.

  Mutlulukla Ýlintili Þeyler (Ýnci Fügen Yýlmaz) 5 Nisan 2002 Anýlar 

Bir beþ dakikalýðýna herþeyi bir kenara býrakýp gökyüzünü, bulutlarý, doðayý seyredin. O kusursuz yapý içindeki bir canlý olarak, kendi kusursuzluðunuzun tadýný çýkarýn.

  Ýyiliðim Kötülüðüme Denk Mi? (Ýnci Fügen Yýlmaz) 1 Haziran 2002 Doða ve Dünya 

Ya ben; Kendini iyi kalpli, sevecen, tatlý dilli tanýyan kadýn. ‘’Hiçbir sokak çocuðunun olmadýðý bir ülkede yaþamak uðruna, bu ayrýcalýklý güzelliklerden vazgeçer miydin?’’ Diye sorsalar. Ne derdim ?

  Öðrencinin Kulaðý Kapalý Olamaz (Ýnci Fügen Yýlmaz) 24 Mart 2008 Toplum 

Son günlerde yaþanan türban tartýþmalarýnda herkesin gözünden kaçan çok önemli bir detay bulunmaktadýr. Türban veya eþarp boyundan mý baðlansýn enseden mi baðlansýn diye tartýþanlarýn ya da öðrencinin türbanla üniversiteye girmesiyle laiklik elden gidecek diye telaþlananlarýn hiçbiri, öðrencinin kafasýnýn deðil KULAÐININ kapanmasýyla oluþacak tehlikeyi görememektedir

 

 



GÖNÜL DOSTUM OLMAYA VAR MISINIZ?



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýnci Fügen Yýlmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 01:24:39