..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Edebiyat yaþamýn öncüsüdür, onu öykünmez, ona istediði biçimi verir. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýstanbul
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Ýstanbul
41 
 Bugün Ýstanbul Çok Güzel  (Fatih KAYABAÞI)

Bu sabah güneþin vurduðu ýþýkla uyandým. Esnemeye fýrsat vermeyen rüzgâr penceremden izin alarak beni uyardý. Kalk güzel insan güzel Ýstanbul’a… Ýstanbul Merhaba.
42 
 Zeus'un Kýzý; Bir Ýstanbul Seyahati  (Aysun Güven)

Yazarýn ve ailesinin oldukça iyi korunan eþyalarýný ve üst kata çalýþma odasýna girip, yazarýn pijamalarýný ve daktilosunu da görünce zamanda yolculuða teslim oldum.
43 
 Bize Deniz Ozaný Gerek!  (Hakan Tiryaki)

Topal Hasan’ý duyan var mý dersem haksýzlýk olur, belki de hatýrlayan var mý demek gerek. Ýstanbul’da doðan, yani denize doðan, denizle doðan, denizle büyüyen bilmez mi Topal Hasan’ý. Belki de bilmez. Anlatmak gerek.
44 
 Ilýk Bir Nefeste, Ýstanbul"dur Solunan...  (Aydýn Akdeniz)

Türlü, türlü oyunlarýn vardý senin. Tren raylarýnýn üzerine býraktýðýn çiviler o tonlarca aðýrlýk altýnda ezilirdi de bunlardan kargýlar ve ok uçlarý yapardýnýz. Küçükyalý’dan bindiðiniz banliyö treninin vagonlarý arasýnda koþuþturur, içeride baþkalarýný rahatsýz etmeði göze alarak köþe kapmaca oynardýnýz hani. Suadiye sinemalarýnýn gündüz matinelerinde dönemin en güzel filmlerini izlerde, dönüþte anlatýlaný merakla dinleyen diðerlerine ballandýra, ballandýra keyifle aktarýrdýnýz çocukça yaþanan tüm o anlarý.
45 
 Cebinize 10 Tl Koyun  (Hakan Tiryaki)

Söyleyin ey Þehr-i Ýstanbullular, nerede yaþadýðýnýzýn farkýnda mýsýnýz? Bir kez olsun yaptýnýz mý; cebinize sadece bir 10 TL koyup da þu Þehr-i Ýstanbulun tadýna vardýnýz mý? Martýsýyla oynaþtýnýz, tarihiyle yüzleþtiniz mi? Nereye gider bu serseriler diyerek yelkovalarýn ardý sýra dalýp gittiniz mi? Tek sýra halinde mendireðe dizilmiþ kanatlarýný açmýþ karabataklarý izlediniz mi? Yanýtýnýz evet ise ne mutlu size, dünyanýn en eþsiz kentinde yaþamanýn ayrýcalýðýna varmýþsýnýz. Yanýtýnýz hayýr mý? Ne bekliyorsunuz? Hatta beni dinlemiyorsanýz Orhan Veli’ye kulak verin; o ki her noktasýný ezbere bilir bu þehrin, bu denizin… “Heey! Ne duruyorsun be, at kendini denize.”
46 
 Duasý Yarým Kalmýþ Gençliðim  (Cemal ÝSTEK)

ne tuhaf içimi acýtan da acýmý dindirecek olan da sensin ...
47 
 Müthiþ Bir Þey  (Pelin Ýçersu)

Güzel yazý
48 
 Kýþ Masalý  (eylül)

"Izdýrabýnýn en güzel bestelere döküldüðü, sefaletin gönüllere dokunmadýðý tek þehir-Ýstanbul. "
49 
 Güneþle Gelen...  (SÝNEM SEMERCÝ)

Ürkek bakýþlarýn kenti, korkularýn kuytu sokaklara sýkýþtýrýldýðý ve kan kokan þehir, saçlarýna düþen maviliði ver insanlara. Denizlerinin kokusu sarsýn gökyüzünü beni sev, benleri sev Ýstanbul. Ben sana güneþle geldim.
50 
 Avuçlarýmdan Kaydýn  (hannane)

martýlarýn gözlerinden dinledim istanbulun boðazý yanmýþ yýldýzlar þahitlik etmiþ güya suçlu benmiþim yemin olsun can gözlerimden süzülen bu þehre ben yüreðimi içirmedim..
51 
 Yorgun Ýnsan Konuþmalarý  (Y. Aynur Öztürk)

Ýstanbul yorgunu kendini Ýstanbul da yaþýyor: Kaðittan gemiler akýyor boðazýn inci mercan sularýna, martýlar sabahýn çið tanelerini yakalýyor sanki çýðlýklarýnda, alacasýnda sabah mahmuru bir düþ, salacak sokaklarýnda. Aslýnda nasýl da yorgun insan konuþmalarýna. Ah! Ýstanbul Ah! Baktýðým Yerden Sorguluyor: Topkapý Sarayý, Düþ Salýncaðýndan Tarihimi.
52 
 serenat-i istanbul  (sumeyra kocaer-uzun)

sen, yuregi ellerinde sehir, gozleri kuf kokan, puslu sabahlarin sahibi; mavi bir yurek ve icli bir sevda tasiyan sehir, kaldir gozlerini yerden!
53 
 Zeus'un Kýzý; Bir Ýstanbul Seyahati 2  (Aysun Güven)

Þirin, kara kuru, kocaman güllü elbiseli, 4 yaþlarýnda bir kýz çocuðu. Müdürünün yanýna götürmek istediklerinde gitmeyeceðini ve iyi akþamlar demeyeceðini söyledi. Onlar gittikten sonra kýzlarýmý, gözümün önünden geçirdim. Çaycý kadýnýn getirdiði çaylarý býrakmasýndan sonra, arkadaþým, yavaþça yaklaþtý. Bu kadýn, küçük kýzýn annesi deðil dedi. Annesi geçen sene intihar etti.
54 
 Ýstanbul Ve Ben  (Gülsüm Özgüven)

Bogazda ucan her martýda umutlarým gizli benim..Hepsine de fýsýldadým umutlarýmý...Parlayan bir ýþýk görürlerse onun benim umudum oldugunu söyledim onlara..
55 
 Arkasý Yarýn Dertler  (Figen Yarar Gönülver)

Bazý ýþýklarý sönen þehri uykuya , ölmüþ duygularýmý yeþili solan mezara yatýrýyorum, hüzünler toplayarak yalnýzlýðýma ,daðýlan karmakarýþýk hayatýn bilinmez kollarýnýn býrakýyorum kendimi
56 
 Sana Geldim Ýstanbul  (Ýlknur Ýpek)

Hiçbir çaða özlem duymadan ve ayak uydurmadan, göðsüme yasladýðým azgýn deniz gibi, bir kuyruklu yýldýz, bir kýrýk tekne, bir paranoya gibi, tiner çeken köprü altý çocuklarý gibi geldim sana. sürgün ve gemileri yakýlmýþ bir mahkum olduðumu bilerek, son
57 
 Piyano Ýle Mehteran  (neslihanca)

PÝYANO ÝLE MEHTERAN
58 
 Bir Sonbahar Akþamý Ýdi.  (Gizem Erdinç)

iki ders arasýnda yazdým ben bunu. kýsa bir deneme yazýsý...
59 
 Ýstanbul'um Sevgilim  (Ýlknur Ýpek)

Þimdi sana geldiðim yollarý kaplayan mevsimsiz rüzgarlar alabora ediyor yüreðimi ... Þimdi susmak yetmiyor... Aylak ve gezgin acýlar büyüyor içimin gece rengi tufanýnda.. Aylak ve gezgin bir sevmek kanýyor yüreðimde....
60 
 Ýstanbul'a Ýthafýmdýr...  (ESRA BAYKAL)

Ýstanbul' a bakan gözlerim Ýstanbul ' a hasret...




son eklenenler
Taksim
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýstanbul
Ýstanbul'da Kar!..
Semra Arslan
Eleþtiri > Ýstanbul
Ýstanbul
G.yýlmazkaya
Deneme > Ýstanbul
Ýntihar
Birol Karakuzu
Deneme > Ýstanbul

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.