..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkesin derdi baþka. -Orhan Veli
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýstanbul
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Ýstanbul
21 
 Ýstanbul'da Bir Sabah  (Kývanç Ekinci)

dünya iki bölümden oluþmuþ olmalýydý; Ýstanbul ve diðer yerler...
22 
 Ýstanbul'un Mona/liza Yüzünde Umut  (Mehmet Alagöz)

Sanki þehirler silip burunlarýný pecetelere bu varoþlara atmýþtýr. Zaten izmarit gibi kokarlar, doðalýn nazlý gazý henüz tenezül edip uðramamýþtýr ve sobalar duman duman örter bu fakirliðin yýðma konukluðunu. Bu yüzden baðdaþ kurup oturmuþtur yýrtýk çorabýný saklar gibi evler.
23 
 Ýstanbul, Sen, Vs..  (ESRA BAYKAL)

Ýstanbul, sen olduðun için Ýstanbul...
24 
 Fetih Ruhunun Gücü Yahut Ýstanbul'un Fethi  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Dünya tarihinin akýþýný deðiþtiren hadiselerin baþýnda gelir Ýstanbul’un Fatih Sultan Mehmet Han tarafýndan fethedilmesi… Bin yýllýk Bizans’ýn kâbusudur 29 Mayýs 1453 günü… 1453 yýlýnýn Mayýs’ýnýn son Salý günü Ýstanbul kapýlarýna dayanan Sultan Ýkinci Mehmet, önündeki engelleri bir bir aþmýþtý. Bu, Bizans’ýn düþüþü, Osmanlý’nýn yükseliþiydi. Onun içindir ki Batýda uðursuz sayýlýr Salý günleri… Hatta bizim oralarda da Salý gününün uðursuz olduðuna inanýrlar. Bu, ecnebilerin kültürümüze ve inançlarýmýza soktuðu bir fitneden baþka bir þey deðildir. Bizans için uðursuz olan Salý, bizim için bayram derecesinde sürur günüdür.
25 
 Ýntihar  (Birol Karakuzu)

Bir de deðiþik bir açýdan baktým Ýstanbul'a
26 
 Ýstanbul'da Kar!..  (Semra Arslan)

.. aman deðmeyin keyfime bu bahar!..
27 
 Ýstanbul Boðazýnda Bir Ses  (Sema Yýldýrým)

Ýstanbul! Her geldiðimde, buralarda yaþanmaz diyip kestirip attýðým ama ayný zamanda içimden bir özlem duyduðum þehir. Yorgun þehir… Bir o kadar da güzel þehir… Bana göre gezilip görülecek ama yaþanmayacak bir þehir... ...“Yar senin sebebune de kaldým Ýstanbullarda kaldým Ýstanbul.”...
28 
 Ýstanbul'un Zindan Taþlarýyla Örülmüþ Kaderim  (osman demircan)

Ýstanbul'un izbe bir semtiyim. Ýçimde öldürülecek, iç organlarý çýkarýlacak, birileri var. Korku kol gezmekte tüm bedenimde. Hücrelerimde ve organlarýmda tutsaklýk ve açlýk var. Ýstanbul'un zindan taþlarýyla örülmüþ kaderim. Yedi tepesinde yüreðim bir elma sepeti. Ýçimdeki duygu elmalarým yuvarlanmakta yokuþ aþaðý. Kaygýlarým, endiþelerim saða sola daðýlmakta.
29 
 Ýstanbul Calling, Ýstanbul Embracing  (Ömür Ýsfendiyaroðlu)

Bienal, festival, sergiler, filmler,konserler, mekanlar, sararmaya baþlayan doða tüm bunlarý yaþayýp paylaþmak bile insaný mutlu etmeye yetiyor. Ýþte Ekim’in ve sonbaharýn tadýný çýkarmak için birkaç tavsiye...
30 
 Erguvanlar Açtýðýnda Ýstanbul  (Ýbrahim Kilik)

Ýstanbul, þehirlerin þahý, sevenlerin ahýdýr. Ýstanbul, panzehri kendisinden menkul olan zehir. Ýstanbul, gerdanlýklý þehir. Mavi gerdanlýðý ona nazarlýktýr.
31 
 Rüya...  (seyfettin araç)

Korkunç rüyalar görmeye baþladým. Ellerim hissizleþiyor birine dokunurken, gözlerim renginden yoksun sadece bakýyor ama neredeyse tamamen görmüyor.
32 
 Arka Mahalle ve Arka Mahalledeki Yüreðin Ahvali  (BURCU ÝNCESU)

Kayboldum bu koca þehirde, saat saat hasretle yaþlanýyorum; bu koca þehrin yedi tepesine de ah ile yaslanýyorum.Yüreðimin daðlarý tarumar olduðundan beri kalemimde küstü ellerime.Ellerimki birer kelebek zemheriye düþmüþ, sonu ilk nefesinden belli.
33 
 Roman Mahallesine Bakmak  (Þenol Durmuþ)

Bizim mahalle iþte...Kaderine terk edilen insanlarýn çaresizlikten yaþayan þeytanlara, iblislere, hilkat garibesi yaratýklara dönüþtüðü yerler...Birçok yazýmýn ana konusu olan mahalle hakkýnda bir sözlük yazarlarýnýn düþünceleri...Ama bu insanlardan daha beter bir vahþet çaðýný kendi iç dünyalarýnda saklý tutan köylerde ki insanlardan bir haber yaþayan yorumcular ne yazýkki.."
34 
 Ýstanbul  (Ahmet Yaðcý)

Ýstanbul... Geçmiþten günümüze uzanan bir asma köprü misali hala dimdik ayakta efsanevi bir baþkent...
35 
 ... The Strokes...  (Kenan Kuli)

Dünya, eurovisiyonda bizi " tasfir" eden Gülseler'in kalçalarý kadardý..
36 
 Beyoðlu Aþk Mezarlarý  (Dilek_Morrison)

Madam Divina ,Markiz Ayten ve Despina'dan Keynes'e uzanan garip bir yazi
37 
 Ýstanbul'u Solumak  (Nazmi Ünar)

Solumak, hem de Ýstanbul'u. Bir kaktüsün arkasýndaki kum taneleri gibi sonsuz benim için. Her nefes alýþýmda hayat, her veriþimde ise ölümü hissettiriyor bana. Herkes vapurun peþinde yarýþan martýlar gibi. Yarýþýyorlar, yoruluyorlar ama farýnda degil...
38 
 Ýstanbul'a Söyleyeceklerim Var  (Bensan Çetinkaya )

Sohbet Ýstanbul...
39 
 Bir Hayal Zaten Silivri  (Mehmet Cem UYSAL)

Silivri Belediyesi'nin kültür edebiyat etkinlikleri bünyesinde 2007 yýlýnda yapmýþ olduðu ödüllü "Hayalimdeki Silivri" konulu kompozisyon yarýþmasýnda birincilik elde etmiþ olan yapýt.
40 
 Ýstanbul  (Iþýl Uluocak)

Hey Yeditepe Ýstanbul, sen bu yalanlarla bizi daha ne kadar tutacaksýn elinde..




son eklenenler
Taksim
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýstanbul
Ýstanbul'da Kar!..
Semra Arslan
Eleþtiri > Ýstanbul
Ýstanbul
G.yýlmazkaya
Deneme > Ýstanbul
Ýntihar
Birol Karakuzu
Deneme > Ýstanbul

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.