..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsanlarýn bazen neye güldüklerini anlamak güçtür." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Çimen
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bittim de yeþerdim kaç kere umursamadan insanlarýn kirli pis ayak izlerini...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye
161 
 Tc Tepkisi ile Dalga Geçenlere  (Levent Ölçer)

..Yavrum bu kominist ve tek adam rejimlerinde olur..
162 
 Gelincikler Kanadý Daðlarýmda  (Mehtap ALTAN)

Kýnalý kuzularýn yüreðine kurþun atanlarýn ruhsuzluðuna inat gökyüzünde bir can bir can daha olacak hiç tükenmemecesine...
163 
 Sevdamýzdýr Cumhuriyet…  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Duygularýn ve düþüncelerin sarpa sardýðý demlerde zihnimizi aydýnlatan güneþsin Cumhuriyet… Sen ki bize þah damarýmýz kadar yakýnsýn. Bulutlarýn arkasýna saklanan umutlarý bulup koyarsýn önümüze. Gelmeyen baharlarýn müjdesini sunarsýn belleðimize. Kitaplarýmýzda senin aðýrlýðýný hep hissederiz. Sevgin ruhlarýmýzý esir edeli beri gerçek özgürlüðümüzü bulduk. Sana olan sevgimiz bulutlara deðecek kadar büyük ve görkemli… Duygularýmýzda, düþüncelerimizde, hayallerimizde, emellerimizde hep senin varlýðýnýn aðýrlýðýný hissediyoruz. Karlar altýnda kalan ümit çiçeklerini tazeleyen sensin. Bembeyaz kar yýðýnlarýndan çýkýp filizlenen kardelensin sen…
164 
 Bilmeyenlere Duyrulur  (KAMÝL BAKÝ)

Her þeyin doðrusu
165 
 Ýstiklalden Geçer Ýstikbale Giden Yol  (Coþkun Iþýkdemir)

TÜRKÝYE CUMHURÝYETÝ ANAYASASI MADDE 3 Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayraðý, þekli kanununda belirtilen, beyaz ay yýldýzlý al bayraktýr. Millî marþý “Ýstiklal Marþý”dýr. Baþkenti Ankara’dýr.
166 
 "Hamalca" Türkiye Büyük Millet Meclisi Kürsüsünde!  (Hulki Can Duru)

Bazý milletvekillerinin kendi aþiret dilleriyle TBMM kürsüsünden konuþmalarýný duymamýz iyi oldu. Bu "tanýmlanamayan" kaba dili (!) ben küçükken hep hamallardan duyardým ve hamallarýn kendi aralarýnda "hamalca" konuþtuðunu sanýrdým. Meðersem öyle deðilmiþ !
167 
 Vatan  (Yasin Bahadýr)

vATAN SEVERLER ÝÇÝN
168 
 Yine Yaptýlar  (Levent)

Maddesel uygarlýkta büyük bir aþama kaydettik son iki yüzyýlda. Ne yazýk ki insanlýkta ayný ilerlemeyi kaydedemedik. Maddesel uygarlýkta ilerledikçe daha açgözlü ve diðerlerine karþý daha düþman olduk. Maddeye o kadar yoðunlaþtýk ki maneviyatý inkar eder olduk.
169 
 Sayýn Baþbakaným  (osman demircan)

Sayýn baþbakaným Sizlerin yapacaðý yanlýþlar saf Müslümanlarýn yani mütedeyyin insanlarýn hanesine yazýlacaktýr. Dünün kaþarlarý türbanlý genç kýzlarýmýza öcü derken, yapacaðýnýz yanlýþlar bugünkü türbanlý genç kýzlarýmýza yeni yaftalar söylenmesine sebep olacaktýr.
170 
 Aklým Depremde Kaldý  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Deprem haberini duyar duymaz televizyonlara koþuyorum. Ýlk haberlerde Van'da çok az sayýda bina hasar gördü, henüz can kaybý haberi gelmedi deniyor. Bu kadar þiddetli bir depremde hiç kimsenin zarar görmemesine çocuklar gibi seviniyorum. Ertesi gün bütün haberler deðiþiyor. Erciþ'in yarýsý haritadan silindi, köyler yerle bir oldu diyorlar. Baþka türlü olmasýnýn mümkün olmadýðýný bilmeme raðmen Ýnanmak istemiyorum.
171 
 "" Bir Muhteþem Þair; Fakat Onun Ötesinde Mükemmel Bir Kiþilik ""  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Millî þairimiz M.Âkif ERSOY' un karakterine iliþkin bir deneme...
172 
 Zeus'un Kýzý; Adalet Kýz mý Kadýn mý?  (Aysun Güven)

Nasýl bir adalet istiyoruz o halde göze göz diþe diþ mi ? Varolan adalet sisteminde uygulayýcýlar, herkes gibi zaaflarý olan insanlar, nasýl egolardan arýnmalý, nasýl bir psikolojik deha olmalý ki içinde bulunmadýðý olaylar örgüsünü, kendini kurtarmak isteyen insanlarýn yalanlarýna ve gözlerini bir daha asla dünyaya açamayacak, kendini savunamayan bedenler hakkýnda doðru karar versin.
173 
 Pkk  (osman demircan)

PKK bir holding gibi çalýþýyor. Parayý uyuþturucudan, kara paradan ve haraçtan kazanýyor. PKK Avrupa'da iþ adamlarýndan haraç keserken, Ýngiliz istihbaratý, Alman istihbaratý neden bir þey demiyor? Demek ki milyarlarca dolarlýk bu gelirden Avrupa devletleri de pay alýyor. Bu yüzden Avrupa PKK'dan desteðini çekmiyor.
174 
 Miniaturk"ta Malatya"nýn Neresi Var  (Þevket Baþýbüyük)

Dokuz ayrý dilden Malatya’mýzýn ismini dünyaya duyuran Somuncu Baba’ya bu vesileyle bir kez daha rahmet diliyorum. Malatya’mýzýn þirin bir ilçesi olan Darende’deki Somuncu Baba tanýtýmýný yapan herkese teþekkür ederek, Malatya’nýn tanýtýlmamýþ tarihi mekânlarýnýn da Somuncu Baba gibi hak ettiði deðerde tanýtýmýn yapýlmasýný temenni ediyorum.
175 
 Ey Vatan Gözyaþlarýn Dinsin!  (Hulki Can)

"Körür közüm körmez teg, bilir biligim bilmez teg boldý." Görür gözüm görmez gibi, bilir bilgim bilmez gibi oldu. Orhun Anýtlarý, Kuzey Yüzü
176 
 Türkiye Cumhuriyeti Çökerken  (Hulki Can Duru)

Cephanelikler patlýyor, helikopterler düþüyor, zýrhlý araçlar roketatarla havaya uçuyor, ormanlar yanýyor, saðda solda bombalar patlýyor, iþyerleri, fabrikalar yakýlýyor ve þehit sayýsý 500e doðru týrmanýþa geçti. Bunlarýn hepsi tesadüf mü?
177 
 Bir Türk'ün Öz_elestirisi  (BuZ_LaLe)

Elimiz kolumuz bagli sonunu göremedigimiz yolu izlerken...
178 
 Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Bizim Toruna Ýþ Arýyoz  (Kâmuran Esen)

Ne iþi var OTDÜ’de? Canýn biber gazýyla cop mu isdiyo a çocuk? Yoksa hakaret mi isdiyo? ODTÜ çok iyi öðrenci yetiþtiriyomuþ. Bu okulun mezunlarý yurt içinde ve yurt dýþýnda gapýþýlýyomuþ. Sen git onu baþbakana anlat.
179 
 Biraz Öfkelenin Be!  (Levent Ölçer)

Öfkelenin biraz be... Ulan ne bu suskunluk, bu umursamazlýk, bu kendi havasýnda çalýp oynamak. Ne bu ilgisizlik, bu duyarsýzlýk. Ulan Allah rýzasý için birazcýk öfkelenin, birazcýk silkelenin be. Hiç ruh kalmadý, hiç mi yürek kalmadý? Yok mu lan?
180 
 'Adam'lar  (Saltukalp Ýnan)

Ve yaþamanýn hakkýný vermek hayattaki tek gaye olmalýdýr.. Hayata anlam katmak; aksiyonla, hareketle, baþarmakla, çabalamakla, paylaþmakla, ilerlemekle olur... Baðlý olduðuna imrenmekten ve sakýnmaktan öte layýk olmakla olur... Herkesin kendi hayat gayesinin Atatürk'ü olmaya en azýndan çabalamasýyla olur... Kiþinin elindeki deðere sahip çýkmaktan ötesine geçmesinin ve bu yolda sonsuzluða koþtuðunun bilincine varmasýyla olur...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kanun ve Adalet
Aziz Dolu
Deneme > Türkiye
Hýyar
Tayyibe Atay
Deneme > Türkiye
Ankara’ya Övgü
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Þerefle Þanla!..
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Nerede Kalmýþtýk?
Alp Þahin
Deneme > Türkiye
Vatan Bilinci
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Bayram
Ö.Gökhan Ergüven
Deneme > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.