..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gençliðinde müzik öðrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye
121 
 Otoyoldan Tren Gelmiyor  (hasan tülüceoðlu)

Gördüðüm ilk asfalt yol, köydeki tek ulaþým aracý traktörün römorkunda babamla ilk defa þehre giderken Menderes’in Ceyhan nehri üzerine yaptýrdýðý köprünün yoluydu. Bu siyah asfalt yolu uzaktan kývrýlan koca bir karayýlana benzetmiþtim.
122 
 Show Must Go On  (ESRA BAYKAL ÇETÝNKAYA)

Çünkü…Bu show devam etmeli…Baþroldekiler sýkýlana kadar, figüranlar rollerini oynamaya devam edecekler. Ve biz, biletler tükendiði, oyundan birileri sýkýldýðý güne kadar, ayný þeyleri tekrar ve tekrar ve tekrar yaþamaya devam edeceðiz.
123 
 Her Veda Açtýðý Kapýyý Açýk Býrakýr  (Dorsin Poyraz)

Ayrýlýk, yarýmlarýn acýsýný býrakýr ömrümüzün herhangi bir vaktine. Yaþanýlan acý sadece bir sözcüðün sýradanlýðýna sýðdýrýlmýþtýr. Oysa o, soluk alýp verilen her dakikada saklýdýr.
124 
 Gezi Notlarý: Balýkesir Ýzlenimleri - I  (Adem KALINSAZ)

Hayata dostça yaklaþýyorsanýz, dostlarýnýz vardýr; her daim zamaný birlikte deðerlendirdiðinizde mutluluk hissedeceðiniz dostlarýnýz. Genelde okul, asker, hac ve yolculuk arkadaþlarý, arkadaþlýðýn kavileþtiði dostluðu oluþturan unsurlardandýr.
125 
 Kirlenmek Güzeldir  (ESRA BAYKAL ÇETÝNKAYA)

Yaþasýn Türkiye’nin kirlenme özgürlüðüne inanan hükümetleri, yaþasýn buna çanak tutan sessizlik, yaþasýn kirlenmenin itibarýný artýran basýn… Hadi hep beraber : KÝRLENMEK GÜZELDÝR!
126 
 Zeus'un Kýzý; Taksim'deki Gökkuþaðý (Kitabýmýn Ýsmi)  (Aysun Güven)

Aralýk 2009 dan beri beraberim Ýz edebiyat ile. Teþekkürlerimi sunuyorum. Tanýþmasamsa uzun süreli sohbetlerimiz olmuþ gibi. Bugün otuz yýldýr yazdýklarýmý topladýðým bir kitabým var. Cumartesi günü 09.01.2015 saat 15,00-17,00 arasý Adana Kitap Fuarýnda olacaðým. Sizlerle tanýþmaktan onur duyarým.
127 
 Alternatif Hayat Dersleri: Aysun Kayalar, Burçin Uysal  (Hidayet Ersin)

Çok eleþtirilmiþtir bin dokuz yüz seksen sonrasýnýn gençliði. Alýnlarýna sürülmedik leke, çalýnmadýk kara kalmamýþtýr. Zibididirler, yuppie’dirler, marka manyaðýdýrlar, politikayla ilgilenmezler, yurt sevgisinden yoksundurlar…uzayýp gider list
128 
 Ýlk Üç Aylýk Ýcraat Listesi  (Levent)

Milletvekili dokunulmazlýklarýnýn tümden kaldýrýlmasý. Bu ilk adým. Bunu atlarsan sen de diðerleri gibisin demektir. Vatandaþ görmeli ve demeli "Bak bunlar galiba biþiyler yapacak” bu inancý yaratýr-bunu gerçekleþtirirsen tarihe geçen bir hükümet olursun.
129 
 Vay Be!..  (Tayyibe Atay)

"fallaa ben onu bunu bilmem ,benim haným epeyincene eskidi.. Hani diyomkine;..
130 
 Biri Ala Boyayýp Satýyor Öteki Mora  (Ýbrahim Kilik)

Yukarýda da ifade ettiðim gibi, yýllar önce bir koltuk kahvesinde çay içerken, bir yandan da yapýlan sohbete kulak misafiri oluyordum. Sohbetin konusu da Türkiye’de iþsizlik meselesi üzerine idi. Sohbete katýlanlardan birisi, “Kardeþim bu memlekette iþsizlik sorunu yok . Affedersiniz eþek bokunu boyayýp ipe dizin satýlýða çýkarýn müþteri bulursunuz.” diyordu
131 
 Cenaze Birde Morg  (Yusuf Ter)

Metropol þehirlerde görüyoruz. 5 gün cenazeyi geç gömüyorlar. Bu uygulama neden köylerde Türkiye’nin bölgelerinde uygulanmýyor. Birde morgsuz o kadar köy hatta kasaba bile var.
132 
 Devrimler ve Karþý - Devrimler  (Hulki Can Duru)

Günümüz dünyasýnda, tarihsel diyalektik geliþimden çok, küresel güç odaklarýnýn aldýðý kararlar ve bunlarýn siyasal yeðimleri tarihsel geliþmeleri belirliyor gibi. Yani halk belirleyici deðil, belirlenen durumda. Kitleler kendilerini medya ile güdüleyen ve yönlendiren güç odaklarýnýn istek ve tercihlerini yansýtan bir konumda
133 
 Zeus'un Kýzý; Soðuðun Masalý  (Aysun Güven)

Güneþ doðmayý unutmuþ bugün çocuklar onu çaðýrmaya ne dersiniz ?
134 
 Cumhuriyet, Milli Onurumuzun Simgesidir  (Özcan Ýþler)

Cumhuriyet, milli onurumuzun simgesidir. Demokrasinin uygulama düzenidir. Erdemli ve namuslu insanlar yetiþtiren, yüksek ahlâki deðerlere ve üstün niteliklere dayanan bir yönetimdir. Milli egemenlik dýþýnda hiçbir gücü geçerli saymayan çaðdaþ anlayýþýn yüceliþidir. Cumhuriyet rejim deðiþikliði biçimde bir yenilenme deðildir, olaðanüstü bir yenilenmedir; yeniden doðmadýr. Hukuksal açýdan en gerçekçi baðýmsýzlýk ve milli egemenlik olgusu saydýðýmýz Cumhuriyetimizin 87. yýldönümü hepimize kutlu olsun.
135 
 Þehitlerin Gençliðe Öðüdü  (Barýþ Ünlü)

Ülkemizin tertemiz þehit evlatlarýnýn biz gençlere akýllý davranmamýz ve ülkemizi yabancýlara vermemizi ve de daha birçok güzel þeyi öðütleyen yazý.
136 
 Yalvarýyorum  (Erdal Ýrfan)

bitmeli, susmalý silahlar, savaþlar. kansýz silahsýz bir dünyaya selam...
137 
 Canik Derebeyleri  (kemal düz)

canik; perþembe ile samsun arasýnda, güneyden yarým daire biçiminde kavisli, kýyýdan orman ve madenle dolu daðlarla kapanmýþ, ortasýnda bol balýklý yeþilýrmak’ýn aktýðý verimli, engebeli bir sahil þerididir.
138 
 Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Düðün Deðil, Kabir Azabý  (Kâmuran Esen)

Siz misiniz Gezi Parký etkinliklerine katýlan, siz misiniz “Çarþý, her þeye karþý.”diyen, siz misiniz “Mitinglere katýlýp bayrak sallayan?...Ýþte böyle sürülürsünüz.
139 
 Gezi Notlarý: Balýkesir Ýzlenimleri - II  (Adem KALINSAZ)

Balýkesir ilimiz, Anadolu Selçuklu Devleti’nin yýkýlmasýnýn ardýndan kurulan Karesioðullarý Beyliði’ne baþkentlik ve ev sahipliði yaptýðý tarihi bir kentimizdir. Bu nedenle hem Karesioðullarý beyliði döneminden, hem de Osmanlý dönemine ait tarihi mekânlarý içerisinde barýndýrmaktadýr.
140 
 Eðitim Þart (2)  (Atakan Karataþ)

Önceki yazýmýzý Ali ,Ayþe ve Mustafaya ne mi olacak ? diye bitirmiþtik. Þimdi gelelim ne olduguna…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kanun ve Adalet
Aziz Dolu
Deneme > Türkiye
Hýyar
Tayyibe Atay
Deneme > Türkiye
Ankara’ya Övgü
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Þerefle Þanla!..
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Nerede Kalmýþtýk?
Alp Þahin
Deneme > Türkiye
Vatan Bilinci
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Bayram
Ö.Gökhan Ergüven
Deneme > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.