..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeðin dili çok yalýn. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Sanat
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

"Bu Dünya Ýþi Oyundur Oyun"
Yûþa Irmak
Deneme > Unutulamayan Dönemler

“Dünyada söylenmemiþ hiçbir þey yoktur.” Öyle ya þu gökkubbe altýnda söylenmemiþ bir söz var mýydý? Bu sebepten dil eþikte yatan bir arslan da oldu, yularýndan çekilen bir deve de. Söz, yeryüzüne mavi göklerden inmiþti. Ýner inmez de hemen karýþmýþtý taþa, topraða.. Her kim altýný topraktan çýkardý, alev alev yanan taçlar beyler baþýnda hazýr bulundu. Bir zamanlar söz sahipleri korkardý dilin kemiksiz oluþundan. Korkmaya korkarlardý da baþka

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Sanat
161 
 Selimiye' Ye...  (Münevver Saral)

Edirne' ye yaklaþtýkça tarif edilmez bir heyecan sarýyor beni. Hele hele o, göðe uzanan minareleri uzaktanda olsa görür görmez içim içime sýðmýyor. Edirne' de sanki bütün yollar Selimiye' ye çýkar misali, kendimizi Selimiye' nin önünde buluyoruz. Yabancýsýyýz Edirne' nin ama Selimiye ki; bir þaheser... Alýp götürüyor yabancýlýðýmýzý üzerimizden de onun yerine göz kamaþtýrýcý güzelliðiyle esir ediyor bizi kendisine. Her ne kadar Süleymaniye' den aþina olsakta Mimar Sinan' ýn maharetine; yine de Selimiye' nin görkemi bir baþka sanki.
162 
 Müzik ve Ruh - I -  (Can Murat)

"Müzik, her yerde anlaþýlabilen, gerçek anlamda ortak olan dildir: Bu nedenle üzerine tüm ülkelerde ve tüm yüzyýllar boyunca ciddi bir þekilde konuþuldu ve anlamlý, çok þey ifade eden bir melodi, kýsa sürede tüm dünyaya yayýlmaktadýr. Buna karþýn anlam yoksunu ve bir þey ifade edemeyen bir melodinin içeriði çok daha anlaþýlabilir bir þeydir. Fakat melodinin dili kelimeler kullanmaz, daha ziyade istemin tek gerçekleri olan mutluluk ve acýlardan bahseder: Bu nedenle beyinlerimize çok fazla bir þey söylemez, kalbimize seslenir. Aksini beklemek müziði alet etmektir... A. Schopehauer
163 
 Yeni Bir Türk Çizgi Romaný  (Ruþen Sel)

http://yeniturkcizgiroman.blogspot.com/ dan alýnmýþ, ülkemizdeki çizgi roman sektörünün nasýl batý kültürünün etkisinde kaldýðýný ve bunun önemli sonuçlarýný anlatan deneme.
164 
 Þiir Üzerine  (Murat Ferman Gökmenoðlu)

Þiir gökkuþaðýna benzer. Þiirin yazýldýðý an ise yaðmurun yaðmasýna ve þiirin oluþum süreci ise kara bulutlarýn gökyüzünü kaplamasýna.
165 
 Þiir Üzerine (1)  (Kürþat Ural)

166 
 Þiir Yaþýyor  (selim)

þiirin canlý bir nesne olduðunu ve yaþadýðýný belirtir özgün yazý..
167 
 Bu Kaðýda Aþýðým  (elsenece)

Boþ kaðýtlara aþýðým Bomboþ olduklarý halde, insansýn diyorlar bana...
168 
 Kaðýttan Evlerde Yaþayabilirmiyiz?  (Murat Kayali)

Paradoks olan ne? Eðer beni gerçekten seviyorsan,þimdi kendini bu uçurumdan atarsýn. Attým gitti. Atmamak paradoks olurdu, hem sev hem de ispatlayama, olmaz! Paradoks sözcüðü benim en sevdiðim sözlerden bir tanesi. Eski yunancada dóxa sözcüðünden kaynaklanýr ve ayný kökenli dógma sözcüðünün taþýdýðý anlamý içerir. Düþünce-Ön yargý-Ýnanç demektir. Pára - karþý anlamýna gelir.Ýki sözcük birleþtiðinde paradoks ortaya çýkar. Paradoks yani kökleþmiþ inanýþlara aykýrý olarak ileri sürülen düþünce.
169 
 Operayý ve "Karþýyaka"yý Sevmek"…  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Dýþarýda deli bir yaðmur, yeri göðü inletiyor. Üstelik televizyonda maç da var. Yani, hiç konser havasý deðil ama salon aðzýna kadar hýnca hýnç dolu. Seyirci muhteþem bir konser olacaðýný önceden biliyor. Çünkü sanatçýlar çok iyi. Gerçekten de öyle. Opera dünyasýnýn en çok sevilen parçalarýndan seçilen bir program hazýrlamýþlar. Bir an kendimizi özel yýlbaþý konserlerinden birinde hissediyoruz.
170 
 Þiir Sarhoþluðu1  (düþge su)

Dalýp gittiðin o deniz ve soluk bir kaldýrým izi gibidir geçmiþin ellerinden kurtulan sis.
171 
 Gönül Sahnesi  (Mustafa Kemal Ýzgi)

Þiirle müzik arasýndaki baðlantýlarý anlattýðým bir yazým.
172 
 "Öteki Halim"  (Emre Öksüzel)

Þimdiye kadar yaþamýmda izlemeye fazla vakit ayýramadýðým , ne kadar sever gibi olsam da gerçek bir sanat ögesi kategorisine koyup hak ettiði ilgiyi göstermediðim , benim için hep  “öteki” olan tiyatroyu “öteki tiyatro” da izlemeye karar verdim bu sefer. “Erkeklik Halleri” adlý oyunu cazip kýlan öncelikle konusuydu. Tanýtým broþüründeki ; küfür düzeyinin duyma bozukluðuna yol açabileceði uyarýsý daha oyunu izlemeden beni düþünmeye sevk etmiþti erkeklik hallerimiz hakkýnda. Üçüncü tekil olarak kendimi izleme fýrsatýný kaçýrmamak için bir apartmanýn bodrum katýndaki sahnede yerimi aldým.
173 
 Yazar Olmanýn Dayanýlmaz Aðýrlýðý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ýnsanlar bazý zamanlarda,özellikle efkâr saatlerinde büyük bir duygu yoðunluðu içerisinde bulunurlar.Bu vakitlerde içi içine sýðmaz sözkonusu kiþinin…Yanýnda birisi varsa onunla paylaþýr yoðunlaþan duygularýný!..
174 
 Kalem ve Kelam  (Ýbrahim Kilik)

Yazýnýn icadýyla baþlayan bir serüven onlarýnki. Kalemin gücü, kelamýn gücüyle birleþince, kýlýcý alt etmiþ. Kadim devirlerden beri, söz sultanlarýnýn, cihan sultanlarýna galebe çalmasý da buna baðlý bir durum olsa gerek. Avazenin cihana salýnmasýyla kubbede bir hoþ seda býrakmasý da kelamýn söyleniþ biçimine baðlý, üslup ve tarz meselesi. Sözün uçup yazýnýn kalmasý da kalemin ve kelamýn birlikteliðini güçlendiren unsur.
175 
 Kitaplar  (Oyhan Hasan BILDIRKÝ)

Çocukluðumu düþünüyorum. Gökyüzü, sanki çevremi kuþatan, saran daðlarýn baþýyla birleþir gibiydi. Küçük dünyamýn belki mutlu, fakat bilgiden uzak bir insanýydým. Benim için daðlarýn ötesi yoktu.
176 
 Taþlaþarock  (ATEÞce)

Taþlaþan Kalplerimizden Gelen Sesler
177 
 Þairlerin Önünde Protokol Çizgileri Yoktur!  (Cafer ÞAHÝN)

Þairlerin toplum nezdindeki önemini ve zaman içinde layýk görüldükleri olumlu ve olumsuz muameleleri iþlemeye çalýþtým...
178 
 Geri Dön  (osman demircan)

Sen hiç o þarkýyý dinledin mi peki? Hani Sezen Aksu, " Geri Dön " diyordu. Seni hatýrladýðým o þarkýnýn her notasýnda kalbim narkoz yemiþ bir bedenin içindeydi sanki. Hatýran neþter gibi bedenimi keserken, sana sardýðým kollarým kayýtsýzca yanlarýma düþüyordu. Senin yokluðun beni böyle kolsuz kanatsýz býrakýrken, kimbilir sen kimin yanýnda kelebeðe dönüþüyordun.
179 
 Bâb-ý Neva  ()

NEY, ses yapýsý itibariyle insan sesine çok benzer..Hayat hikayesi de benzeþir ÝNSAN ile..Ýkisi de ayrýlmýþtýr VATANINDAN.
180 
 Müzik - Bolero  (Mehmet Sinan Gür)

Bir açýk hava konseri.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yazmak
Habil Yaþar
Deneme > Sanat
Mektup
Yûþa Irmak
Deneme > Sanat
Tutku
Gökhan
Deneme > Sanat
Vakt-i Þiir
Yûþa Irmak
Deneme > Sanat
Sanat - 2 -
Mehmet Aluç
Deneme > Sanat
Sanat
Mehmet Aluç
Deneme > Sanat

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.