..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu hafifçe kenara itilecek bir roman deðil. Daha büyük bir þiddetle uzaða fýrlatýlmalýdýr. -Dorothy Parker
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - 1. Bölüm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Alp Þahin
Deneme > Din

Ne son peygamberin yolunda gidiyormuþ zannedenlerin yanýnda oluyorsun, ne de son peygamberinden baþlayarak, geçmiþ peygamberlerin yolunu az biraz anlamaya çalýþanlarýn… Hiçbir þekilde olan bitene ne adalet getiriyor, ne de kiþisel özgür iradelerin sonunun güzelce sonuçlanmasýna müsaade ediyorsun. Aksine… Ýyiler ve iyilik; acý çeksin diye inatla bir savaþ veriyor ve onlarý sýkýþtýrdýkça sýkýþtýrýyorsun… Ne zaman iyiler artýk dayanamayýp; ‘’sever

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm
81 
 Sýr'ýn Merkezine Seyahat  (ihsan alaittin bilgen)

‘Þu elinde tutuðunuz þey büyük bir sýr. Çaðlar boyu nesilden nesile geçerken, bir çok insan ona gözdikti, onu gizledi, kaybetti, çaldý, büyük paralar karþýlýðý satýn alanlar oldu. Tarihdeki en önemli insanlarýn bazýlarý yüzyýllar kadar eski olan bu ‘Sýr’a vakýf olmuþlardý. Eflatun, Galileo, Beethoven, Edison, Cornegie, Enistein ve diðer mucitler, bilim adamlarý ile büyük düþünürler ‘Sir’rý biliyorlardý ve þimdi ‘Sýr’ dünyaya açýlýyor...’ Tanýtým yazýsýyla piyasaya sürülen kitaptan haberdarsanýz bu roman sizin için.
82 
 Pandomým Ruhlar/1  (Resul unal)

.............
83 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 16  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sorunlarla baþ edemiyorum. O nedenle de bir sorunla karþýlaþýnca kaçýyorum; ama kaçýþlarým hiçbir sorunumu çözümlemiyor, aksine artýrýyor. Hem de ne artýrma!
84 
 Köpeðin Adý Badi - 79  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ben eve geldiðimde rüzgârýn hýzý artmýþtý. Sýcak gecelerde Kenan Baba, kapýyý ve pencereleri açýk býrakarak yatardý. Gene öyle yapmýþtý ve o yüzden kapý ile pencereler çarpýp duruyordu.
85 
 Annem Olsaydý Elimden Tutardý (1 )  (Hiþyar Arýkan)

Metrodan indiðinde yaðmur hâlâ yaðýyordu. Þemsiyesini açtý ve küçük ama hýzlý adýmlarla yürümeye baþladý. Eve kadar on dakikalýk bir yürüme mesafesi vardý.
86 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 7  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ýþte! Halýnýn ortasýna kurulmuþ, kývrýk bir yýlan yatýyor. Siyah zemin üzerinde beyaz bir çizgi baþýndan kuyruðuna kadar uzanýyor. Çizginin her iki yanýnda gri sarý karýþýmý kilimlerdeki baklava desenine benzeyen motifler var.
87 
 Göçe Göçe - 5  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Þaziye ablalardan üç ev ötede de, Kýrþehirli siyaset adamý Osman Bölükbaþý'nýn babasýnýn evi vardý. Galiba Bölükbaþý'nýn annesi üveymiþ, öyle duymuþtum. Yaz tatillerinde birkaç kere Bölükbaþý'nýn oðlu Deniz'in dedesini ziyarete geldiðini görmüþtüm. Deniz, bizim akranýmýz olmasýna raðmen bizimle konuþmazdý, mahalleden arkadaþý da yoktu. Bazen caddeye çýkýp tek baþýna oyalanýr ya da oynardý. Biz uzaktan bakardýk ona; yanýna gidip de arkadaþlýk teklif etmekten çekinirdik.
88 
 Demokratik Deliler Devleti (3d) +18) - 2  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Haklý filan deðilsiniz! Sadece insanlara kolayca bir yafta yapýþtýrýyorsunuz! Düþene gülüyorsunuz; yapmanýz gereken gülmek mi o insaný yerden kaldýrmak mý? Delilerle alay etmekten hoþlanýyorsunuz; bazen de acýyormuþ numarasý yapýyorsunuz! Röntgenciliðe bayýlýyorsunuz! Türk televizyonlarýnda yýllarca rayting rekorlarý kýran “Biri Bizi Gözetliyor” programý deðil miydi? Daha sayabilirim. Yani açtýrmayýn kutuyu söyletmeyin kötüyü…
89 
 Sevdim Ama...  (DENÝZ KILINÇ)

Bundan tam 6 yýl önce sen hayatýma girdin. Benim kardeþim ve en çokta senin kardeþin sayesinde tanýdým seni. Tanýdýðým günede þükrediyorum. Ýyi ki tanýmýþým seni. Sen benim için en anlamlý 3 harfli birisin ELA.
90 
 Yüz Kitabý  (erdal divriklioðlu)

"Ýnsan bu çaðda bile ne kadar yalnýzlaþýrsa yalnýzlaþsýn kulunu doðru yola sokmak için mutlaka bir mekanizmasý vardýr" dedi Engin. "Meknizma demek ha..." dedi Nihal. "Sence nasýl bir mekanizma bu?... Yani hepimizin peþinde bir melek mi var..." Sevcan bu sohbetten fazlasý ile sýkýlmýþtý.Konuyu deðiþtirmek için Nihal'in tabaðýndaki yemeði bitirmediðini görerek atýldý. "Nihal, daha tabaðýndaki yemeði bitirmemiþsin.Výr,výr konuþuyorsun. Yeter artýk! bu aðýr felsefi konulardan sýkýldým ama..." Engin Sevcan'ýn sýkýldýðýna umursamadan Nihal'e cevabýný verdi. "Evet bence olabilir ama sadece melekler yoktur çevremizde þaytanlarda olabilir" dedi.
91 
 Günlük - 5  (Arzu Menteþeoðlu)

Çevreme aldýrmadýðým, tamamen kendime dönük olduðum, beynimin ve ruhumun sýký alýþtýrmalarla eðitilmeye çalýþýldýðý bir dönemdi bu.
92 
 - O - 2 -  (gülçin daðhan)

her þey eksik...
93 
 Göçe Göçe - Göçmenlerin Kadýn Kahramaný Aþþe Ana - 37  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Aþþe Ana esmer, uzun boylu, korku nedir bilmeyen bir kadýn. Ölümüne az bir zaman kalýncaya kadar hep at sýrtýnda gördüm onu. Zaten bizim burada ata binen tek kadýn oydu.
94 
 Demokratik Deliler Devleti (3d) +18) - 5  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Iþýklý panoda numarasý yanan hasta doktor odasýna giriyor, birkaç dakika durup çýkýyordu. Öyle ki bazýlarýnýn içeride kalma süresi sadece iki dakikaydý. Oturma yerleri o nedenle boþalýyordu. Yan yana dizili dört koltuktan en baþtaki boþalmýþtý. Ýki yaþlý bayanýn ortasýnda genç bir bayan oturuyordu. Eli yüzü düzgün, oldukça güzel bir kadýndý. Durmadan konuþuyordu ve söylediklerini ben de çok iyi duyuyordum.
95 
 Çapulcu Manyak - 25  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bana mutluluk veren, rahatlatan bir karanlýk, koyu karanlýk. Çok hoþuma gitti. Eðer körlerin içinde bulunduðu karanlýk da böyleyse, onlar gerçekten çok þanslý insanlarmýþ.
96 
 Günlük12  (Arzu Menteþeoðlu)

...Olup bitmesi gereken bir süreç uzadýkça uzuyor ve baþ edemeyeceðim boyutlar kazanýyordu. Artýk ilerlemeye çalýþtýðým yoldan eskisi kadar emin olamýyordum, ...
97 
 Çikolata - 16  (Ezgi Yavuz)

Güneþ doðana ve þehir hareketlenene kadar orada duruyoruz.
98 
 Günlük - 7  (Arzu Menteþeoðlu)

'Ýdeal tutkusu sendromu' yaþýyorum. Çocukluðumdan beri çizgisinde büyük deðiþiklikler olmadan geliþen ideallerim ve kendim için seçtiðim bir kimlik var. ...
99 
 Köpeðin Adý Badi - 77  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ýçerideki manzara herkesi þaþýrttý. Doktor yataðýnda sýrt üstü cansýz yatýyordu. Ayaðýnda eþofman altý vardý, üstü çýplaktý ve kalbinin olduðu yerde kesici bir aletle yapýlmýþ iþaret dikkat çekiyordu.
100 
 Çapulcu Manyak - 14  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Bak, hatýrladýn mý bu bebek sensin. Annen seni ve kendini soðuktan korumak için yorgana sarmýþ. Kasabaya doktora gidiyorsunuz. Arabayý kullanan da baban. Sen bir aylýk oldun. Çok zayýfsýn ve hep hastasýn.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yanký
Ahmet Odabaþ
Roman > 1. Bölüm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.