..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþünce dilden, dil düþünceden doðar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - 1. Bölüm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Öpücükler Sana Dudaklarýna
Gülten Aðrýtmýþ
Þiir > Aþk ve Romantizm

Öpücükler sana, Dudaklarýna. Hayal de olsa, Boþ ver aldýrma. Geçer bu günler, Hemen ardýndan Gelir istediðin Yaþanasý yenilikler. Çýlgýnlýk sanma Bu sözcükleri Nedir ki bunlar Þu koca dünyada. Dünya nedir ki Evren varken. Belki de evren Bir minik hücre, Baþka bir bedende. Kimisine doðal gelen Bir baþkasýna anormal. Doðru davranýþý bulmak Bilmece. Bilmeceden kaçmak için Kendi doðallýðýný yaþamak Anlayana sunmak,

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm
241 
 Çapulcu Manyak - 3  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu yaþadýklarým ayný günün olaylarý mýydý yoksa farklý günlere mi aitti? Birkaç saatlik zaman diliminde defalarca gece ve defalarca gündüz olabilir miydi?
242 
 Çapulcu Manyak - 8  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Mutfaða doðru koþturuyorum. Ocaðý yanýk unuttum sanýyorum. Bakýyorum, düðme kapalý konumda, çaydanlýðýn altýnda ateþ yok; yani söndürmüþüm. Her ihtimale karþý çaydanlýðý ocaðýn üzerinde alýp tezgahýn üzerine koyuyorum.
243 
 Köpeðin Adý Badi - 38  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ahýrý iyice incelemeden önce kapýdan girince sol duvarýn yanýndaki saman balyalarýnýn arkasýna saklandým. Saman balyalarý ile duvar arasýnda býrakýlan boþluk tam benim girebileceðim kadardý. Çok keskin bir gözün bile burada saklanan canlýyý görmesi zordu.
244 
 Çapulcu Manyak - 9  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Acýlarýmý, çektiklerimi bir baþkasýna nasýl anlatacaðým? Anlatabilsem, o beni anlayabilecek mi? Anlasa ne olur, ne deðiþir. Bir iki “ah, vah” çeker; onun da samimi olup olmadýðý þüpheli.
245 
 Çapulcu Manyak - 13  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Uykum geldi. Hayret! Gözkapaklarýmýn üzerine bir aðýrlýk çöktü; sanki kilolarca yük binmiþ gibi. Kapattým gözlerimi, açmak istiyorum açamýyorum. Beynim faaliyette, gözlerim uykuda.
246 
 Köpeðin Adý Badi - 4  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Hava rüzgârlý ve yerler yaþtý; gece yaðan yaðmur henüz kurumamýþtý. Ýleride üç çocuk havasý inmiþ bir plastik topla oynuyorlardý.
247 
 Çapulcu Manyak - 12  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ve... Gözleri kör edebilecek þiddette bir ýþýk ile kulaklarý saðýr edebilecek bir gök gürültüsü... Kendimi yere attým. Üzerime yýldýrým düþtüðünden eminim, yer sarsýldý, ama ne bende ne de yerde ateþin en ufak bir izi bile yok.
248 
 Çaresizliðim Kuþ Olmuþ Uçuyor  (Nidanur Küçük)

sabah umuttu,yeni bir baþlangýçtý,her þeyin hayýrlýsýydý
249 
 Çikolata - 9  (Ezgi Yavuz)

Uykuya dalýyor....
250 
 Ýki Ruh devamý1  (Pýnar Kalkanoglu)

devam edecek
251 
 Köpeðin Adý Badi - 6  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Cafer Aga, gençliðinde çok iyi klarnet ve darbuka çalan bir sanatçýymýþ. Düðünden düðüne, davetten davete dolaþýrmýþ. Tabii tek baþýna deðil; diðer müzik ekibi arkadaþlarýyla.
252 
 Köpeðin Adý Badi - 51  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bence, denizlerinde martýlarýn uçmadýðý, çöplüklerinde tavuklarýn eþelenmediði, kýrlarýnda eþeklerin debelenmediði, göllerinde mandalarýn yüzmediði bir dünya yerin dibine(!) batsýn. Ben böyle bir dünyada yaþamak istemiyorum.
253 
 Köpeðin Adý Badi - 1  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu adý bana Kenan Baba koydu. Benim ilk adým -belki de gerçek olan odur- Kalo idi. Kalo çingenece bir kelime; siyah, kara demek.
254 
 Köpeðin Adý Badi - 22  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Okullarýn açýldýðý ilk gün, bu ilkokulun bahçesine girdim. Burada öðrenciler kantinden aldýklarý yiyeceklerin bir kýsmýný ya doyduklarýndan ya da zil çaldýðý için yemeye vakitleri kalmadýðýndan saða sola atýyorlardý. Ben de herkes derse girince bunlarla karnýmý doyuruyordum.
255 
 Köpeðin Adý Badi - 59  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Körlerin ülkesinde, tek gözlü insan kral olur. Ýtiraf edin ki, güzel, hoþ olarak yaptýðýnýz ne varsa, hepsini bu deliliðe borçlusunuz.Ben bir dünya vatandaþýyým, herkese ama herkese bir yabancý olarak bilinirim.
256 
 Çapulcu Manyak - 4  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Benimkiyle bu dünya birbirinden çok farklý. Þu dünya iyi ya da bu dünya kötü, demiyorum. Ýkisi de iyi veya ikisi de kötü olabilir. Kavramlara anlam yüklemiyorum, algýlarýn farklýlýðý bu kabule zorluyor beni.
257 
 Köpeðin Adý Badi - 21  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Cafer Aga, gerçekten de miskin, tembel bir adam. Bütün gün mevsim kýþsa tuvaletin içindeki odada, havalar iyi ise dýþarýdaki bankýn üzerinde hiçbir iþ yapmadan oturup duruyordu.
258 
 Demokratik Deliler Devleti - 13  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Daha sonra hastanenin kapýsýnýn dýþýna dev bir pankart asýldý. Pankarttaki yazý þöyleydi: “HASTANEMÝZDE KARANTÝNA UYGULANDIÐINDAN HASTA VE ZÝYARETÇÝ KABUL EDÝLMEMEKTEDÝR. MÜDÜRÝYET”
259 
 Çapulcu Manyak - 15  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Yerden bir metre kadar kafasý yükselince de adamlardan biri býçaðýný kýlýfýndan çýkarýp, diðerleriyle þakalaþp gülüþerek hayvanýn boðazýný kesti.
260 
 Köpeðin Adý Badi - 52  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Doðan her canlýya, bu dünyada bir bilet kesilir. Her biletteki varýlacak istasyon aynýdýr; sadece bu istasyona varmak için katedilecek mesafe farklýdýr. Hayvanlar, istasyona neden geç ya da erken vardým diye hayýflanmazlar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yanký
Ahmet Odabaþ
Roman > 1. Bölüm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.