..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak ne güzel þey be kardeþim. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Bireysel
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bayrammý Deðiþti
Orhan Bani
Þiir > Garip

Bayrammý deðiþti, benmi bilmedim, Bayram gelmiþ duydum, bana gelmedi Belki o da sordu, nerdedir diye, demek bulamadý, soran olmadý Hani oruç tutan Bayram ederdi, dost dostunu arar, halin ne derdi Hani kardeþ idik, mümin sorardý, demek eskidenmiþ, soran olmadý Ne þeker isterim, þerbet istemem, hiç sýlam olmadý, gurbettir demem Eðri söyleyene, doðru söylemem, arife aramaz, Bayram sormadý Oruç Hakkýn emri, Hakka uyarým, orucun sonrasý Bay

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel
561 
 Bilmediklerin  (seçkin gündüz)

Kýzým da sevdi seni tanýmadan.
562 
 Arkadaþým  (seçkin gündüz)

“Bayýldýmdý ! Annem üstelemeseydi yanýna gelmeyecektim bile.” “Beni gönderen de babam. ‘Arkadaþ arkadaþ diyordun , haydi git bakalým,’ dedi.”
563 
 Fotoðraflar Sahte Olur...  (Fatih)

Seni seviyormuyum bilmiyorum ama fotoðrafýný sevmiyorum. Sevemedim. Ve sevmeyeceðim.
564 
 Bozuk Musluðun Tiz Sesiyle Yeni Güne Akort!  (Ender)

Ýçinde, sabahýn ilk süprizi gibi durduðum sisli aynadan, ani bir ürpermeyle geri savrulmuþ bedenimi toparlamaya çalýþyorum. Gözlerimi, kafa kafaya gelmiþ aðýr tonajlý bedenimden ayýrmadan. Ellerimle körebe'nin taklidini yaparak, uykumla beraber, korkumu da uðurlayacak olan su birikintisinin kilidini bulmaya çalýþýyorum. Yoklayarak.
565 
 Ananem  (karakedi akkedi)

Bir damla gözyaþýnda dolardý / anneannemin bekarlýðý... /
566 
 Gecenin Sukuneti  (Mesut Doðan)

Az sonra ses tonu daha da yükseliyor daha önce hiç duymadýðým bir ses oluveriyor öyle ki sigara dumanýnýn boðduðu ve kalýnlaþtýrdýðý sesine aracý olan her bir kelime her bir ifade gecenin karanlýðýnýn ve sessizliðinin, soðuðunun egemenlik sürdüðü bu sokakta adeta bir kurt ulumasýný andýrýyor ve her bir cümlesi önce, bu karanlýk sokaðý kendi hakimiyetinde bilen zifiri karanlýk gecenin tüm sukunet kurallarýný yerle bir ediyor,
567 
 Nedensiz Korku  (Halis Kizil)

568 
 Ayrana Tövbe  (seçkin gündüz)

“Sen ne dersen ondan,” dedim. Gözlerimi gözlerinden kaçýramamýþtým. Benimkilere benziyor mu? Býyýklarým çýkýnca mý benzeyeceðim? Saçlarým azýcýk beyazlaþsa? Boyumun yaþýtlarýmýnkinden uzun olduðunu söylüyorlar ama... Utancýmý yenip yüzüne baktým. Kaþlarýna , dudaklarýna, burnuna... Ýþte yýllar sonraki ben?
569 
 Her Yer Bulantý  (ÇAÐIL KARDEÞEN)

Anýlarýmdýr bana yaþamý sevdiren. Ýyi veya kötü diye ayrým yaparsan aralarýnda , kötü kefesine koyduklarýn karabasan gibi ruhunun sana kalmýþ tek yerini kemirir, yer bitirir.
570 
 Herhangi Bir Gece Sayýklamasý.  (kkutkan)

Bireysel yaþam dersleri.
571 
 Küstürdük  (Nagihan)

"Güneþi Gördüm "filminden sonra
572 
 Ezilenler  (okan)

incecik öptü, býçak gibi, kesti, dili ýslak, yumuþak.. yanýyor, kokuyor aðzý, menekþe kokuyor, ter kokuyor, nemli, güneþ, toprak, çimen kokuyor, ezilen çimen, kararan.. sývýmsý, kýpýr kýpýr... kaným yapýþ yapýþ, terim, alnýna akýyor alnýmdan, pelte pelt
573 
 Oyunbozan  (Nehir A.)

Aðýr aðýr, her adýmda aklýndan geçen herþeyi silip atarak önce çalýþma odasýna geçip öyküyü son haliyle bilgisayara kaydedip kapattý, sonra ýþýðý söndürdü. Üstündekileri tek tek çýrakýp fýrlatarak çýrýlçýplak girdi yataða. Ayaklarýný karnýna çekti ve uyku
574 
 Alacakaranlýk  (elvan)

bir zaman önce yazdýðým ama çok sevdiðim bir hikayeydi bu. hayatý bilmeyen birine hayatý anltamak gerekseydi neleri anlatýrdým diye düþünürken çýkýveren bir hikaye...
575 
 Öteki Türkiye Ýçin-1  (geronimo)

Ama burada, yani ölüm ile yaþamýn tam ortasýndaki çizgide süren mücadelede, anlatýlanlar, ilginç bile olsalar dikkat çekemiyorlardý. Hiçbiri çözümü gösteremiyordu çünkü. Hiçbirinde sonuç ve takip edilmesi gereken yolu göremiyorduk.
576 
 Ermeni ve Rum Dostlarým Neredesiniz?  (þiyar)

Bu coðrafyanýn tüm dokularýný seviyorum. Travestisi ve fahiþesiyle de dost olabilir; anarþisti ve komünistiyle de raký içip yaþamý didikleyebilirim. Ne kadar çok renkle bezenirsem, o kadar çok ve verimli yaþayacaðýma inanýyorum.
577 
 Piþman Ýnsan  (özgür)

semra yemyeþil çimlere uzandý gökyüzünde kuþlar cývýldaþýyor çiçeklerin üzerindeki böceklerde kuþlara uyarak harika bir doða senfonisi oluþturuyorlardý.
578 
 O  (Kürþat)

Sabah kalktýðýmda kendimi hemen dýþarý atmak hissiyle yanýp tutuþurken , o engel oluyor bana.Kim mi ? O iþte. Elinde ki hançeri yüreðime saplasa kanýmýn bile akmayacaðýný düþünüyorum . Niye mi ? Akmayacak iþte . Sokaklara çýkýp haykýrsam “katili
579 
 Üç Diþi Köpek  (Esra Göç)

Bir gün okuldan geldim. Aðabeylerim henüz yoktu. Annem pazara gitmiþti. Mutfaða yemek hazýrlamak için girdim. Evdeydi. Televizyon izliyordu. Onunla evde hiç yalnýz kalmamýþ olmanýn çekingenliði vardý üzerimde. Oysa o benim babamdý. Öylesine yabancýymýþ ki meðer. Belki bende onun için o kadar yabancýydým. Mutfaða, yanýma geldi. “Sen de aç mýsýn?” diye sordum. Anlam veremediðim bir ifadeyle yüzüme baktý. Saçýmý kokladý. Okul formamýn fermuarýný açtý. Adýný bilemediðim duygular içerisindeydim. Formamý sýyýrdý. “ Benim güzel kýzým” dedi. Daha önce aðzýndan hiç duymadýðým bir cümleydi. Ama sevinemedim. Sertçe itti. Yere düþtüm. Caným acýdý. Baðýramadým. Sonrasýnda hissettiðim acýnýn dünya üzerinde tarifi bile yoktu. Hayatýma giren ilk erkek babamdý. Ve iþte, tekrar ilk erkeðim olmuþtu. Daha çocuk bile olamadan kadýn olmuþtum. O benim babamdý!
580 
 Gitsem mi?  (astrid)

" Soguk bir odanýn, ortamý ýsýtmak için pembe renge boyanmýs duvarlarýna yaslanmak zorunda kalacak olacagýmý bile bile gitmek istiyorum. "

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Fýrtýna
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Büyümek
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Azurit Yolu
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Gün Doðdu Seherden
Yeter Özhal
Öykü > Aþk ve Romantizm
Kim Bilir?
Yûþa Irmak
Öykü > Bireysel
Yalnýzlýk
Ersin KURT
Öykü > Bireysel
Maviden Bozma
PINAR ÖNALAN
Öykü > Bireysel
Adý Batasýca
seçkin gündüz
Öykü > Bireysel

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.