..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir ülke baðýmsýz olmadan, baðýmsýzlýk da erdem olmadan ayakta duramaz. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Deneysel
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel
181 
 Karanlýk ve Gece Benim Þiirimdi - 4  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Neredesin kýzým sen? - Ýzmir’deyim. - Unuttun beni valla, unuttun. - Unutur muyum, caným aaa, - Ben de akþamüzeri Ýzmir’e geleceðim. Nerede olduðunu söyle. Alayým ordan seni… - Gelemem, zaten akþama kalmadan dönerim. - Dönme, bu gece Ýzmir’de kalýrýz hem.
182 
 Ýmam - Hatip'li Kýz (Alnýna Yapýþtýrýlmýþ Biçimde)  (evren gelen)

Ýki arada bir derede yani arafta kalanlara...
183 
 Renklerin Dili, Damaðý ve Diþleri  (Öykü Yüzer)

Küçük teknenin küçük zorluklarýndan biri iþte. Bazý küçük teknelerde tuvalet var aslýnda. Buna kimyasal koymuþlar. Taa yastýklarýn altýnda bir de. Ama hiç yoktan iyidir. Teknedeyiz! Hoþgeldiniz !
184 
 Yansýma  (Atilla ARSLAN)

Sigarasýnýn dumanýný içine çekerken ,zombilerin ne kadar beyinsiz olduklarýný düþünmüþ,bir yandan da bu ucubelerin tek arzularýnýn beyin yemek olduðu ironisini fark etmiþti.Zombiler topluluk halinde dolaþýyor ,ayný içgüdülerle,ayný amaç doðrultusunda hareket ediyorlardý.Aralarýnda radikal bir zombi yoktu.Farklý bir istekte bulunan veya farklý bir doðaya sahip olan yoktu
185 
 Karanlýk ve Gece Benim Þiirimdi - 5 (Son)  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Ýki kez evlenmiþti ve bir kýzý vardý. Kýzý evlendiði iki erkekten de deðil, yalnýzlýðýna ortak ettiði baþka bir genç adamdandý. Kýzýna þimdi babasý bakýyordu. Önümüzdeki yýl okula baþlayacaktý. Ýlk eþiyle liseyi býrakýp evlenmiþti. Mahallesinin afili delikanlýlarýndan biriydi. Evlenmiþ demek dile kolay ona henüz çocuk yaþta kaçmýþtý. Hayat o yaþlarda herkes için tozpembeydi. Delikanlý Karþýyaka- Konak vapurlarýnda çaycýlýk yapýyordu. Kaçtýðýnda yaþý küçük olduðu için polis yakalayýp evine geri getirmiþ, onu ailesine teslim etmiþti.
186 
 Gerçek mi?  (pelin saraç)

Duygularýmý neden bu þekilde ifade ettiðim hakkýnda gerçekten bir fikrim yok.
187 
 Palamut  (özlem ak)

Düzen ve güvendir tek ürkütücü olan.Kaybedeceklerini düþünmektir insaný derin bir yeisin koynuna sürükleyen.
188 
 "Üç Kadýn Bir Düþ"  (Nilgün SARIGÜL)

Bir Hayat, Bir Umut, Bir Pýnar ve Üç Kadýn Bir Düþün Gerçekleþeði Günü Beklemekte...
189 
 Yaz, Bahar, Þeftali  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Baþýmýza ne geldiyse zaten bu þeftaliler yüzünden gelmiþti. Büyük bir ihtimalle arkadaþýmýn biri onu elimden alýp öfkeyle karanlýða fýrlatýrdý. Çünkü suçlu olan biz deðildik. Þeftalilerin insaný baþta çýkaran kokularý, tatlarý ve dallardan bize kýrmýzý kýrmýzý bakmalarýydý.
190 
 Maðaranýn Kamburu - 17  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Seninle tanýþmadan önce yazdýklarýndan bir bölüm: ”…artýk karanlýklarý sever oldum;halbuki önceleri nefret ederdim. Saklamak istediklerimi gömebileceðim ve görüþmek istemediklerimden kaçabileceðim en güvenli yer… Sessiz, dinlendirici , sorgusuz… Ben, baharýn kýzýydým, bahar gibi canlýydým… Þimdi ise karanlýklarýn kýzýyým. Halimden yakýnmýyorum, piþmanlýk ise hiç duymuyorum. Umutsuzluðumu öfkeye dönüþtürmesini becerdim. Baharýmý karanlýk yapanlarla alay ediyorum, onlarla adeta oynuyorum. Onbeþ yaþýmda iken bana felaketi yaþatan erkeðin hemcinslerinden hesap soruyorum. Uzaktan akrabamýzdý. Ondokuz yaþýndaydý, yani benden büyüktü. O nedenle abi derdim ona. Zaman zaman arabasýyla beni gezdirirdi. Gene bir gün birlikte gezmeye çýktýk. Bir piknik alaný gibi yerde arabayý park etti. Ýndik ve çimenlerin üzerine oturduk. Bizden baþka etrafta hiç kimse görünmüyordu. El þakasý yapýyorduk birbirimize. Elimi tuttu, beni kendisine çekip kucaðýna oturttu. Dakikalarca böyle durduk. Bu durum hoþuma gitmedi deðil, ama ya sonra ben istemediðim halde bana sahþp olmasý?... Baðýramadým bile, her þey kýsa bir sürede olup bitti. Benimle yaþým tuttuðunda mutlaka evleneceðini söyledi. Bir sene sonra askere gitti. Askerden döndüðünde ben onsekizime girmiþtim. Babasý ona bir market açtý. Burayý iþletmeye baþladý. Defalarca bana evlenme teklif etti; kabul etmedim. O yaptýðý þey dolayýsýyla kendimi devamlý aþaðýlanmýþ hissediyordum ve bunu bana yapan bir insanla artýk beraber olamazdým.”
191 
 Sümüklü Düþünceler  (zehra erkuþ)

"Kes" dedi yönetmen. "Daha aðýr yürüyeceksin. Unutma; canýn sýkkýn, yalnýzsýn, yetiþmen gereken hiç bir yer yok..."
192 
 Yine de Oynar Mýsýn Benimle  (selim koç)

(telefon çalar z. ahizeyi kaldýrýr.)
193 
 Maðaranýn Kamburu - 13  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Güldüm çünkü çok neþeliyim bu günlerde. Neden neþeli olduðumu sormayacak mýsýn? Ýstersen sorma! Ama ben, söyleyeyim: Karým sizlere ömür… -Ne? Yani öldü mü? -“Sizlere ömürün” ne anlama geldiðini bilmiyor musun? Bu inde yaþamak sana bazý þeyleri unutturdu mu? -Oldukça keyiflisin. Yoksa karýný sen mi öldürdün?
194 
 Sinek  (Aylin)

Bir çok þey olmak istedim ben çok eskiden.
195 
 Atla!  (Burak Mollamehmetoðlu)

“Bu haksýzlýk!” demiþti.
196 
 Mutluluk Gelecek mi?  (Mabel)

öyle bir düþündüðü zaman, hemen hemen kendi durumunda olan binlerce insan vardý. Zenginler- daha iyi bir yaþamý hakedenler- azýnlýktaydý. Son günlerde ülkedeki azýnlýk haklarý da epey bir geniþletilmiþti. Fabrikada patronuna bir þey sormak için gittiði sýrada iþitmiþti bu sözleri. Ýçeriðini bilmiyordu ama demek ki zenginler iyiden
197 
 Ey Sevgili  (Ercüment KOÇ)

yaþamak seni sevmekse ben hiç ölmedim ölmeyeceðim..... ölmek seni sevmekse eðer ben hiç ölmedim ölmeyeceðim....
198 
 Þöhretin Kurbaný  (evren gelen)

Pýrýltýlý gözüken pisliðe batan insanlar...
199 
 Zor da Olsa Kabullenmek...  (Özgün Kaplama)

Gidiþler bu kadar kolay mýdýr hayatta?
200 
 Alaca Bulaca 1  (seyfullah ÇALIÞKAN)

- Anne bu amca ne yapýyor? - Boþ ver kýzým, diyor annesi. Boþ ver sen hadi yürü, çabuk. Küçük kýza adamýn ne yaptýðýný nasýl anlatacaðýný bilemiyor. Kolayýna kaçýyor, - Boþ ver kýzým o adamý, diyor yeniden. Teyzen bizi bekliyor. Hadi yürü biraz, çabuk ama…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yeni Gün
YILDIZ AKA
Öykü > Deneysel
Dirahþan
selim çok
Öykü > Deneysel
Efendisiz
selim çok
Öykü > Deneysel
Ýðde Sokaðý
Hacer AKTAÞ
Öykü > Deneysel
81. Çizgi
selim çok
Öykü > Deneysel
Yardým
MUHAMMET ALÝ YÜKSEL
Öykü > Deneysel
Selver
Seyfullah ÇALIÞKAN
Öykü > Deneysel

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.