..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Sanat ve Sanatçýlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bakirköy...
Erkan baykal
Þiir > Bireysel

Sirkeci'de tren istasyonundayým, Saat 12 dünkü zaman dayým, Ýnsanlar akýyor durmadan su gibi, Kimi elleri cebinde, kimi koþar adým. Kadýn erkek çocuk genç yaþlý, Vagonlar dolusu geçmiþ yaþam, Hangi durakta kimler iner belli deðil, Cankurtaran, Kumkapý, Yenikapý, Son durak hep Halkalý, Kýrmýzý þapkalý biletçi, Ver iki bilet biri geçmiþe, Biri 12.15 Bakýrköy'e

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
81 
 Fatih Abb ve Müzik  (Adem KORKMAZ)

Medyanýn aç gözlülüðü sanatý,sanat olmaktan çýkartýp maddiyata endekslediði günümüzde,parasý olan kiþiyi bize sanatçý olarak sunma cüretni gösterebiliyor.Medyanýn bu tutumu unkapanýný "kurtkapaný" yaparken müziðin ve tabi sanat dünyasýnýn üstünde kopkoyu bir sise dönüþerek anlam buluyor.Ýnternetin de hayatýmýza girdiði bu zamada müzik dünyasý ne zaman sona ereceðini bilmediði ,büyük bir sancý içerisinde kývranýyor.Tüm bunlar olurken sanat nedir,müzik nedir,yada sanatçý nedir gibi bir çok soruya cevap verecek,verdiði cevap herkes tarafýndan kabül görecek sanatçý da bulunamýyor
82 
 "Uçan Eller Kukla Evi" Tiyatro Topluluðu  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

“Ülkeler ve insanlar oyuncaklarýný kaybederse, özgürlüklerini de kaybederler” Ýþte, bu noktada bir dakika dur diyorsunuz. Ýzmir Fransýz Kültür Merkezi’nde, “Bak Ne Kadar Kolay” kukla oyununun sonunda, kukla sanatçýsý Mesut Sarýoðlu çocuklara aynen böyle diyor. Bu kadar kolay mý yani? Bir ülkenin özgürlüðünü kaybetmesi ya da çocuklarýn bunu anlama olasýlýðý. Ders 1 - Sakýn çocuklarý hafife alma çünkü seni fena halde utandýrabilirler. Ders 2 - Çocuklarýn neyi ne kadar bildiklerini asla tahmin edemezsin. Görünüþe bakýlýrsa, ufaklýklar sözleri benden daha iyi kavramýþlar. Yani, iþte bu kadar kolay!
83 
 Karin Schafer, Ýzmir Devlet Senfoni Orkestrasý ve Bir Sergiden Tablolar  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Karin Schafer Mussorgsk’nin müziðini dinlediðinde, müziðin ruhunu en iyi 20. y.y. sanatçýlarýnýn eserlerinin yansýtacaðýný düþünür ve Alberto Giacometti, Niki de Saint Phalle, Friedensreich Hundertwasser, David Hockney, Wassily Kandinsky, Marc Chagall, Andy Warhol, Pablo Picasso, Paul Klee, Georgia O’Keefe, Joan Miro, Martin Kippenberger, Christo und Jeanne Claude’un eserlerinden esinlenerek kuklalarý tasarlar.
84 
 20. Yy"daki Türk Musýkisi Teorisi Üzerine Çalýþma ve Polemikler, Günümüz Akademisyenlerinden Cevap Beklemektedir!..  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Türk Musýkisi ses sistemi teorisine iliþkin çeliþkili nazariyelerin bir sentezle giderilmesi gerektiði...
85 
 Uður Böceði  (Hakan Yozcu)

Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Sanatçýsý Ertaç Hazer’in “Uður Böceði” isimli eseri geçtiðimiz günlerde Yeþil Barýþ Hareketi Yayýnlarý arasýnda tüm okuyucularýn beðenisine sunuldu.
86 
 Bir Aþký, Bir Þiiri Hissetmek ve Anlamak (I. Bölüm)  (Vildan Sevil)

Her sanat yaratýsý, ortaya çýktýðý zamanýn izlerini taþýr. Sanatçýlarý etkileyen sanat akýmlarý, düþünürleri var eden felsefi akýmlar, hepsi yaþanan toplumsal sürecin ürünüdür. Onlar kendilerinden önceki oluþumlarýn izlerini taþýrlarken, kendi zamanlarýnýn ruhunu yansýtýr, damgasýný vururlar ve kendilerinden sonra doðacaklara gebedirler. Genellikle kendilerini yaratan bir önceki baþat akýma tepkiyi içerirler.
87 
 Emine Sevinç Öksüzoðlu 2008 Yýlý Kültür Sanat ve Baþarý Ödülleri  (Emine SEVÝNÇ ÖKSÜZOÐLU)

“Emine Sevinç Öksüzoðlu 2008 Yýlý Kültür Sanat Ve Baþarý Ödülleri” 09.10.11 Mayýs 2008’de Simav 13. Uluslararasý Þairler Þöleninde Sahiplerini Bulacak”
88 
 Bu Dünyadan Bir Sadri Alýþýk Geçti  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sadri Alýþýk, hatýralarýyla yaþayan adamdýr. Geçmiþine baðlýdýr, dostlarýna düþkündür. 'Eski þarap, eski dost' diyen bir felsefe benimsemiþtir. Sadri Alýþýk genellikle, deðiþen toplumsal deðerler içinde güzelliðe tutkun, umutlu, yaþama sevinciyle dolu, dürüstlüðü ve doðruluðu özleyen insan tipini oynadý.
89 
 Kemal Tahir'i Kýrk Beþ Sene Önce Kaybettik  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Kemal Tahir'in adý Türk Sosyologlarý listesine yazýlmalýdýr.
90 
 Özgür Kelebeðin Aydýnlýk Yüzlü "Can Çocuðu" : Hadi Çaman  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Usul usul bize namuslu, vicdanlý, ahlaklý olmayý küçük kelebek dokunuþlarý öðretti. Ýnsanlarý kýrmanýn, incitmenin neden kötü olduðunu, sahtekarlýk yapmamak gerektiðini, yüzünde maskeyle sýrýtýrken ýsýrmanýn kötü bir þey olduðunu biz hep kelebeklerin kanat çýrpýþlarýnda anladýk. Yüzümüze doðru huzurla esen o kelebek kanatlarýnýn rüzgarýnda “görünüþte o an yenilsen de, eðer tuttuðun yol doðruysa, vicdanen ve aklen haklýysan, uzun vadede sen kazanýrsýn” fikrini biz, her daim taze kalan o “kelebek mevsiminde” edindik.
91 
 Christophe"un Masal Sokaðý : Milo (Keltoþ) , Jojo, Marie, Jorge ve Diðerleri  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Jojo’nun baþýnda siyah bir fötr þapka. Jojo kendinden daha emin, daha atak. Marie ile kucaklaþýrlar. Tango yapmaya baþlarlar. Gösterinin büyük sürprizi. Parmak kadar iki kukla, hayat boyunca unutulmayacak bir Tango gösterisi sunarlar. Fonda Astor Piazolla’nýn müziði eþliðinde kendimizden geçerek izleriz bu olaðanüstü naif dansý. Aþkýn, yeteneðin, sevginin, müziðin, sanatýn, görsel estetiðin insaný sarhoþ eden karýþýmý izleyenleri kendinden geçirir.
92 
 Bir Aþký, Bir Þiiri Hissetmek ve Anlamak (Iý. Bölüm)  (Vildan Sevil)

Tarih acýmasýz adýmlarla, kýran kýrana yürüdü geldi bugünlere. Her çaðýn soluðunu, bilgisini, “Çaðýmdan ben de sorumluyum” diyen düþünürler, sanatçýlar ulaþtýrdý bize. Yaþadýklarý çaðda insana dair ne varsa, kendi özlerinde duyumsadýlar, içselleþtirdiler, akýllarý ve yürekleriyle yoðurdular. Ve iþte aþklarýný da böyle yaþadýlar ve böyle büyük, böyle derin, böyle sýnýr tanýmaz, böyle mutlulukla dolu ve böyle tastamam insanca oldu aþklarý.
93 
 Nurhilal Harsa : Ebruli Hanýmlardan Renk Rüzgarlarý  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Ebruli Hanýmlara bir güzelleme bu. Rüzgarlar içinde eriyen, renk anaforlarýnda yeniden var olan kadýnlara adanmýþ. Renk meltemleri usulca sarýveriyor Ebruli Hanýmlarý. Kadýnlar mutlu. Özgür ruhlarý bu hareketli rüzgarlarla uyumlu. Kývrak kadýn siluetleri zengin bir devinim içinde alýp götürüyor insaný. Kývrýlan, bükülen, yay gibi vücutlar, mutlu, devingen. Özgür ruhunu salývermiþ ortaya Ebruli Hanýmlar. Üzerlerinde dolunayýn nurlarý. Siyah zemin üzerinde parlýyorlar. Mavi, kavuniçi, sarý, yeþil tüller inmiþ üzerlerine. Gökkuþaðýný elbise yerine sarýnmýþlar. Rengarenk ýþýk hareleri bunlar. Bir rüzgar, bir rüzgar, bir ferahlýk hissi yayýlýyor Ebruli Hanýmlardan. “Adýný Sen Koy” demiþ ressam Nurhilal Harsa. Ebruli Hanýmlarýn ve resimlerin yaratýcýsý.
94 
 Sabit Ýnce Edebiyat Ödülü Kazananlarýn Listesi  (sabit ince)

2003 yýlýndan bu yana þair, yazar, araþtýrmacý, bestekar Sabit Ýnce adýna dostlarý tarafýndan verilen edebiyat ödülüdür. roman, þiir, aný, inceleme, deneme, röportaj ve hikaye dallarýnda ödüller verilmektedir.
95 
 "Ben, Feuerbach" ve Tiyatro 4  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

“Mevsimler deðiþiyor, asýrlar dönüþüyor ve durmadan öðütüyor zaman. Ben sonra oyuncu oldum ve buna hayatýmý feda ettim. Ben, Feuerbach.” Bu onun hayatýnýn kýsa bir özeti. Tiyatro onun için yaþamak demek. Çünkü tiyatrodan baþka elinde hiçbir þeyi yok. Hiçbir þey.
96 
 Claude Monet' Ýn Yaþamý Üzerine Bir Deneme  (eyyüp yýldýrmýþ)

14 Kasým 1840 – 5 Aralýk 1926 tarihleri arasýnda yaþamýþ Claude Monet Empresyonizm’in kurucusu ve en önemli uygulayýcýlarýndan biridir...
97 
 Güven Arýklý’dan Yeni Bir Kitap  (Hakan Yozcu)

Yrd Doç Dr Güven Arýklý 1976 yýlýnda Ýstanbul’da doðdu. Burada, Üniversite okuyarak Türk Dili Ve Edebiyatý Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra Eðitim Yönetimi üzerine Yüksek Lisans yaptý. Girne Amerikan Üniversitesi Ýletiþim Fakültesi Ýletiþim ve Medya bölümünde doktorasýný bitiren Güven ARIKLI, KKTC’nin çeþitli yerel televizyon kanallarýnda programlar hazýrlayýp sundu.
98 
 Dergâhtaki Ayyaþ  (Serdar YILDIRIM)

“Utanma! Utandýkça rahat yaþayamazsýn. Görmüyor musun, ben kimseden utanýyor muyum? Baþkalarý benim halimden utansýn!”
99 
 Keþanlý Ali Destaný"ndan Antigone"ye  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Bana sorarsanýz, Antigone ilk bakýþtan beri, ezelden beri, bebek Odipus çobana teslim edildiðinden beri, bir yol hikayesidir. Seslerin ve sessizliklerin, ýþýklarýn ve gölgelerin, yaþayanlarýn ve ölülerin, yerin altýnýn ve üstünün, kozmosun ve kaosun karþýlýklý iki yanýna dizilip, birbirini süzdüðü bir yol hikayesi...Yolun iki yanýnda, bir film þeridi gibi akýp geçen dünyalar 2500 yýl öncesine göre daha mý temiz, daha mý kirli? Ölümün gölgesi koyulaþtý mý, koyulaþmadý mý? Yaþlý tanrýlarýn sunaklarýna genç kan damlýyor mu hala hiç durmadan? Benim cevaplarým önemli deðil. Önemli olan, Antigone koþuyor. Ardýnda ölüleri. Önünde belirsiz bir ufuk. Ayaklarý kan ve çamur içinde. Koþuyor Antigone. Çünkü þairin dediði gibi: ‘Ne gelir elimizden insan olmaktan baþka’’
100 
 Terör ve Þiddet Çaðýnda, "Deliliðe Övgü" Psikiyatrinin ve Tiyatronun Sýra Dýþý Birlikteliði : Levent Mete ve Gürol Tonbul  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Sanki, “umut”, “mutluluk” ve “özgürlük” delilik kavramýnda saklý gibi. Gerçekten öyle mi? Son zamanlarda, tamamen “delirmiþ” bir dünyaya ait hikayelerin ucunda hep bir “umut” ýþýðý arar olduk. Karanlýk tünelin sonundaki “aydýnlýðý” görmeye çalýþan garibanlar gibiyiz.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kuzeyden Gelen Melek
Osman AKTAÞ
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Þiirin Þifresi Nasýl Çözülür?
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Iýý. Richard / Okan Bayülgen
Alp Þahin
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Fatma Girik
Cafer ÞAHÝN
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Pavese’nin Yaþama Uðraþý
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Öykü Tiyatro ve Sanat Üzerine
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Niçin Yazýyorsunuz?
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Justin Býeber Nasýl Yürür
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Asýl Yetenek Kim
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Necip Fâzýl - Nâzým Hikmet
Salih Zeki Çavdaroðlu
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.