..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýnternet
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Atlar ve Ýnsanlar (Seviþenler Ýçin)
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

ATLAR ve ÝNSANLAR (seviþenler için) Köye yaz gelmiþti, yaz ayýnýn cidden hissedilmeye baþlandýðý ilk gündü. Ertesi gün hava bozacak endiþesi yoktu insanlarda. Gökyüzü apaçýktý. Güneþ parlaktý gün boyu. Dikkatini verirsen; dans ederek, birbirine takýlarak otlarýn, aðaçlarýn çiçeklerin arasýndan uçan mutlu kelebekleri görürdün. Bir evin önünde güneþin kýzdýrdýðý betona uzanmýþ bir kedi sýrt tüylerini yalýyor hararetle. Köyün deresinden geçen

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Ýnternet
21 
 Düþünen Kafalardan Düþünce Kýrýntýlarý - 3  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ayak izi deðildir baþ izidir bu izler-Ardarda dizilsek de, kuyruk olmayýz bizler
22 
 Facebook'ta Okuduklarým - 13  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bilgiyi ya arar bulursun, ya da baþkalarýnýn bulduklarýný kullanýrsýn. Birinci yol uzun, ikinci yol ise daha kýsadýr. Biz bu paylaþýmda ikinci yolu seçtik. O nedenle “bilgi paylaþtýkça çoðalýr” anlayýþý ile bize bu bilgileri iletenlere, ekleyenlere, paylaþanlara, kýsacasý emeði geçen herkese teþekkürler. (ÖFH)
23 
 Gevþeyelim - Starcraft2  (Levent Ölçer)

Bilmeyenler veya çok aþina olmayanlar için tanýmlayacak olursak; Starcraft alelade bir oyun deðildir. Modern zamanlarýn "adrenalin ve süratli düþünce" ile oynanan bir tür "satrancý" diye tanýmlamalar duydum ve bu sözlere ben de katýlýyorum.
24 
 Facebook'ta Okuduklarým - 14  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

“Ey Ogul! Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallik sana... Güceniklik bize; gönül almak sana.. Suclamak bize; katlanmak sana.. Acizlik bize, yanilgi bize; hoþ görmek sana.. Gecimsizlikler, catiþmalar, uyumsuzluklar, anlaþmazliklar bize; adalet sana.. Kötü göz, þom agiz, haksiz yorum bize; bagiþlama sana... Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana.. üþengeclik bize; uyarmak, gayretlendirmek, þekillendirmek sana.. “Þeyh Edebali’den ’’
25 
 Facebook'ta Okuduklarým - 7  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

"Hayal gücü her þeydir. Sizi bekleyen güzelliklerin önizlemesi gibidir. Hayal gücü bilgiden daha önemlidir." Hayal gücünüz geleceðinizi belirler. Einstein þöyle der: ‘Zekanýn gerçek göstergesi hayal gücüdür, bilgi deðil’. Bu yüzden hayal gücünüzün hantallaþmasýna izin vermeyin.
26 
 Facebook'ta Okuduklarým - 9  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sensiz gecelerde sana söyleyemediklerimi, yýldýzlara, aya anlatmak. Okuduðum kitabýn sayfalarýnda; dinlediðim þarkýlarýn, türkülerin, þiirlerin her mýsrasýnda seni bulmak.
27 
 Düþünen Kafalardan Düþünce Kýrýntýlarý - 2  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sizden ricam buradaki örneklere benzer bildikleriniz varsa lütfen ekleyiniz/paylaþýnýz. Dilerseniz “yorum” kýsmýna yazarak bunu yapabilirsiniz ya da dilerseniz buradakilerle sizdekileri birleþtirerek ayrý bir yazý olarak yayýmlayabilirsiniz.
28 
 Facebook'ta Okuduklarým - 2  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Facebook'ta bu hafta en çok beðendiklerimden bazýlarýný gene sizlerle paylaþmak istedim. Bazý yazýlar çeþitli nedenlerle gözden kaçabiliyor, oysa o yazýlarda çok deðerli, hatta hayati öneme haiz bazý bilgiler bulunabiliyor. Zamanýnýz varsa lütfen bakýn! Saygýlarýmla. Ö.F.H
29 
 Facebook'ta Okuduklarým - 4  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Profesör tebessümle: ‘Hayatýmýz ne Kadar dolu olursa olsun, her zaman dostlarýmýz ve sevdiklerimizle bir fincan Kahve içecek kadar yer vardýr!!!’
30 
 Facebook'ta Okuduklarým - 6  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Özür dilemek, izin almaktan daha kolaydýr. Uyuyan bir bebek, anne babasý uykuya dalýnca uyanýr. ( Ana baba sesi çocuk için güvencedir.) Bir þey tamir ederken elin tamamen yaðlandýðýnda burnun kaþýnýr.
31 
 Facebook'ta Okuduklarým - 1  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sevgili Dostlar, Facebook'ta çok güzel paylaþýmlar çýkýyor insanýn karþýsýna; ancak bunlar adeta akýp gidiyor geride herhangi bir iz býrakmadan. O nedenle son bir hafta okuduklarýmdan bazýlarýný sizlerle de paylaþmak istedim. Zamanýnýz varsa okumanýzý tavsiye ederim. Bazen bir yazý, bazen bir cümle, hatta bazen de bir tek kelime insana yeni bir pencere, yeni bir kapý belki de yeni bir dünya açar. Saygýlarýmla.
32 
 Düþünen Kafalardan Düþünce Kýrýntýlarý  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Buradaki örnekler birer “düþünce kýrýntýsý, ama etkileri oldukça fazla. Çünkü alýnacak o kadar çok ders var ki!.. Sizden ricam buradaki örneklere benzer bildikleriniz varsa lütfen ekleyiniz/paylaþýnýz. Dilerseniz “yorum” kýsmýna yazarak bunu yapabilirsiniz ya da dilerseniz buradakilerle sizdekileri birleþtirerek ayrý bir yazý olarak yayýmlayabilirsiniz.
33 
 Facebook'ta Okuduklarým - 8  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ömer Hayyam Ezeli sýrlarý ne sen bilirsin ne de ben Bu muammayý ne sen okuyabilirsin ne de ben Perde ardýnda sen ben dedikodusu var amma... Perde kalktý mý ne sen kalýrsýn ne de ben...




son eklenenler
Ayna Dünyalar
Yeter Özhal
Ýnceleme > Ýnternet

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.