..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Yumuþak olma ezilirsin, sert olma kýrýlýrsýn." -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplumsal Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Silikon Kadýn
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Birkaç gün sonra, kargo elemaný kutudaki silikon kadýný ve diðer kutudaki tütün sarma makinesini adrese ulaþtýrmak içini araçla kýrsala ilerliyordu, yola aniden hasta bir eþek çýkýnca araç yolun kenarýna, hendeðe, oradan da bataklýða savruldu, devrildi. Baþýndan hafif yaralý þoför kendine geliyordu, baþýný saða çevirdi, bir çift göz ona bakýyordu, kutusundan çýkan silikon kadýný ceset sandý ve fýrlayýp uzaklaþtý. O civardan geçen Ýsmail merakla ol

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
41 
 Londra'dan Gerçek Bir Haber  (ESRA BAYKAL ÇETÝNKAYA)

Size gerçek bir olayýn haberini de okutturmak istiyorum. Bu sayede iþin boyutlarýný daha net görebilirsiniz.
42 
 Müslümanlarýn Masumiyeti veya Dolduruþa Gelip Gelmemek  (Hulki Can Duru)

Ýslam’a karþý en küçük bir eleþtiriyi içlerine sindiremeyen ve hemen dolduruþa gelen, mizah bile olsa bunu fitnecilik, nifak sokmak, Ýslam düþmanlýðý olarak yorumlayan, þiddet ve zor kullanarak bunu önlemeye kalkýþan saldýrgan bir tepki verme biçimi genelde tüm Ýslam dünyasýna egemen. Üstelik Müslüman inancýna göre bu saldýrganlýk dinsel açýdan kabul gören bir tepki verme biçimi.
43 
 Arap Dünyasýnda Ortaçaðýn Sonu Mu?  (Muhammed CAN)

Arap sokaklarýndaki aniden yükselen seslerin pekte kendiliðinden yükseldiðine dair hala güçlü bir imaj yok
44 
 Oynayamadýðýnýz Oyunlarý Biz de Ýade Ediyoruz  (Ahmet Zeytinci)

''Her türlü oyun var emperyalistler de.'' Ortadoðu Coðrafyasýndan hiç eksik olmadý kan ve göz yaþý...
45 
 Konak Önü Ekþimcek  (kemal düz)

eriyen karlar ile hayat bulan çiçekler soðuklar baþlamadan, ortalýktan kaybolur. kelebeklerin en güzelleri gökyüzünde dans ederler.çiçeklerin üzerine kanatlarýný açar konarlar. ateþ böcekleri geceleri ayýþýðýn da konser verirler...
46 
 Hangi Duruma Göre Neler Yapýlýr - 1 -  (Ahmet Zeytinci)

Bir de Salaða Yatmak vardýr ki bu da kimi zaman size fayda saðlasa bile, biraz da diðerlerini enayi yerine koymanýza kapý açar. Örneðin uzun bir kuyruðun olduðu yerde ön sýrada ki bir arkadaþýnýza selam verip sýraya kaynak yapmak, güzel bir salaða yatma örneklerindendir...
47 
 Bu Fareler Baþka Fare  (Ahmet Zeytinci)

ATM fareleri genellikle tek tek ve ikiþerli gruplar halinde dolaþýrlar... Para týrtýklama zamaný geldiðinde, birisi gözetleyici fare olarak dururken, diðeri de iþ bitirici fare olarak makineyi kýrýp, bozup paralarý týrtýklamaya çalýþýr... Zaman zaman ikiþerli gruplardan sayýsý daha fazla olan gruplara da rastlanmaktadýr...
48 
 Nostramedya ve 3797.  (Birkan ASKAN)

Doðrular doðrudur yanlýþlarda yanlýþtýr. Fakat arada kalan bir diðer tartýþma konusuda ne kadar doðru gerçektir ve ne kadar yanlýþ hayaldir.Ýnsanoðlunun her zaman olaylara bakýþ açýsý farklý olmuþtur.
49 
 Sansüre Karþý Sansür  (Mikail Boz)

Günlük yaþantýmýzý artýk pekçok yönüyle saran Sansür ve kurumlarý bizi ne yerine koyar? Akýlcý bir sansür mümkün mü? Sansüre karþý neler yapýlabilir?
50 
 Subliminal Mesajlara Dikkat Edelim  (Ahmet Zeytinci)

Tanýnmýþ bir bilgisayar markasýnýn Budizm Felsefesi ile ne ilgisi olabilir? Ama oluyor iþte, reklamlarda çaký çakýveriyorlar adýnýn baþýna da baþka deðiþik bir isim getirerek... Hiç mi akla mantýða uygun bir isim bulamadýlar? Ýsteseler mutlaka bulurlardý da onu izleyenlerin kafasýna kafasýna çakmak lazým diye düþündüler demek ki...
51 
 Tiyatro Topluluklarýna Yeni Bir Seçenek : Tepekule Sahnesi  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Sahne boyutlarý, mükemmel akustiði, dijital kontrollü ýþýk sistemleri, sanatçý soyunma odalarý, kulisleri, sahne dekor asansörü, sahne mekaniði ve yangýn güvenlik önlemleriyle Tepekule Sahnesi, 13 Mayýs’tan sonra tiyatro topluluklarýný ve sanat severleri aðýrlamaya hazýrlanýyor. Yapýmý 9 yýl süren Tepekule Sergi ve Kongre Merkezi, baþta tiyatrolar olmak üzere konserler, dans gösterileri, sergilerle Bayraklý’da bir sanat merkezi haline gelecek.
52 
 Ya Ezilip Bükülüp Koþullara Ayak Uyduracaksýn; Ya da Koþullarý Etkileyen Bir Deðer Olacaksýn.  (Taner SARGIN)

Doðrularý savunmak. Doðruluðu, dürüstlüðü bir yaþam þekli yapmak, ortaya çýkan zorluklarla olgunlaþmak ve inadýna o kadar lezzet kazanmak, ayný zeytin gibi, aþýmýz gibi. Doðrularý savunmanýn zorluðundan, yanlýþ ve kolayca kabul edilebilene yenilen, soruþturmadan, araþtýrmadan ve olgunlaþmadan hayatýný mantar gibi yaþayan o kadar insan var ki, hocam.
53 
 Önce O Çizdi!  (Ersen Yoldaç)

"Aranýzda ölümü takdir eden biziz ve bizim önümüze geçilmez."(VAKÝ'A/60)
54 
 Cumadan Pazara Ýkinci Çocuk Tacizi Haberi  (ESRA BAYKAL ÇETÝNKAYA)

Cumadan pazara ikinci pedofili haberi
55 
 Sosyal Medyayý Amacýnda Kullanmak  (Hakan Yozcu)

Özellikle genç kýzlarýn tanýmadýðý erkeklerle arkadaþ olmalarý ve zaman içinde onlara güvenmeleri sonucunda baþlarýna olmadýk iþler geliyor. Sahtekârlar, dolandýrýcýlar, sapýklar, manyaklar, psikopatlar gençlerimizin baþýna musallat olduklarýnda onlardan kurtulmak çok kolay olmuyor. Özellikle de anne ve babalarýyla bu durumu paylaþmayan genç kýzlar bazen, cinsel taciz, tecavüz veya ölüm gibi istenmeyen durumlarla karþýlaþabiliyor.
56 
 Hz. Ömer"in Demokrasisi  (hasan tülüceoðlu)

Ýslam dini özünde Antik Yunan’dan daha fazla demokrasi barýndýrmaktadýr. Bunu Peygamberin söz, davranýþ ve uygulamalarýnda gördüðümüz gibi dört halife döneminde de görürüz. Bilindiði gibi bugünkü demokratik uygulamalar benzeri o gün halifeler bir çeþit seçimle iþ baþýna gelmiþlerdir.
57 
 Ýnsana Yatýrým Yapan Yazýbaþý Kültür Þenliði  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Yazýbaþý, bu haklý ününü asla yaþlanmayan gençlerine borçlu. Bir nesilden diðerine bayrak yarýþý gibi aktarýlan bu deðerler, Yazýbaþý beldesinde titizlikle korunuyor. Çünkü bu köyün gençleri, aydýnlanmanýn sanattan geçtiðini erken yaþlarda aðabeylerinden ve ablalarýndan öðrenmiþler. Þairleri, akademisyenleri, tiyatrocularý, karikatüristleri, yazarlarý ve müzisyenleri bir araya getirmeyi ve halký bire bir sanatçýlarla ve aydýnlarla buluþturmayý amaçlayan Yazýbaþý Kültür Þenliklerinin asýl hedefi, ‘bilinçli bir kuþaðýn’ yetiþtirilmesidir. Bu þenlik, geleceðimiz olan ve Cumhuriyeti emanet edeceðimiz gençlerimizi, 'ruhsal ve beyinsel' beslenmelerini saðlayacak olan sanatçýlarla, aydýnlarla ve bilim adamlarýyla tanýþtýrmayý hedefliyor.
58 
 Arap Ali Türküsü  (Hakan Yozcu)

Arap Ali, Limasol’un Arnavut Mahallesi’nde oturan Zenci Arap Mahmut Efendi ile beyaz ýrktan Hatice Haným’ýn oðludur. Arap Ali’nin bir erkek, iki de kýz kardeþi vardýr. Arap Ali oldukça mert ve cesur bir Türk gencidir. O, yemeyi ve içmeyi seven birisidir. Maðusa’da gümrükte çalýþýr.
59 
 Ýsyan Günlerinde Suriye  (kemal düz)

güneþ anlamýna gelen suriye pek çok medeniyete beþiklik etmiþtir. her insanýn iki vataný varmýþ. bir kendi yaþadýðý vataný, diðeri ise suriye imiþ. dileðimiz güneþ suriye’nin baþýndan hiç eksik olmasýn...
60 
 Mýzýka - Ý Hümayun"dan Senfoni Orkestrasýna Mehteran Güncellemesi  (hasan tülüceoðlu)

Ama gerçek böyle deðil. Bu bir zorunlu deðiþim süreciydi. Ýkinci Mahmut ve devlet yönetimi milleti, tarih ve kültürümüzü temsil etme açýsýndan bir takýmda olsa mehteraný þeklen koruyabilirlerdi. Bu açýdan onlar eleþtirilebilinir. Hatta yeniçeriliðin küçük bir bölüðü bile þeklen muhafaza edilebilmeliydi. Ancak yeni bir yapýlanma söz konusu olunca bu yeniliðin topluma yerleþtirilmesi için eskiye ait her þeyin ortadan kaldýrýlmasý da bir açýdan haklý bir yaklaþýmdý.




son eklenenler
Aðýrlaþtýrýlmýþ Muhabbet
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
Veresiye Defterleri Ölmesin
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
Bankalar ile Teþriki Mesaimiz
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
Kumar Ha Kumar
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
Bundan Sonra Çekilmez Olacak
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.