..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doðar." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Dostluk ve Düþmanlýk
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
21 
 Ötekileþtirme, Ötekileþtiriciler ve Ötekileþenler...  (Anýl YÜCEL)

Türkiye tarihin de toplumu en çok tahrip eden, en çok parçalayan noktalardan biri nedir diye soracak olursanýz hiç þüphesiz bunun cevabý ötekileþtirme mantýðý olacaktýr.
22 
 Suriye Üzerine...  (Muhammed CAN)

Tarih bir zýndandýr. Bu zýndan hem bireysel, hem de toplumsal olmak üzere ikiye ayrýlýr.
23 
 Al Eline Silahý Deðerli Ol  (osman demircan)

Al eline silahý deðerli ol. Vur, kýr, öldür deðerli ol. Öyle deðerli ol ki; milletvekili sana sarýlsýn. Geridekilerin anasý aðlasýn. Öyle yetenekli olmana gerek yok. Çoluk çocuðum okusun diye çýrpýnanlardan deðil, akþam eve ne götüreceðim hesabý yapanlardan hiç deðil hele hele kendinden olmayana kardeþçe ve dostça bir gülüþü gösterenlerden de deðil, bir PKK'lý ol yeter. Dünyaya gez, gör, arpacýktan bak yeter. Öyle gözleri barýþ içinde parlayarak bakma. Ýnsanlarýn acýlarýyla beslen, kan ve kin kus; al eline silahý deðerli ol. PKK'lýyým de her önüne gelene su tabancasýyla poz verir gibi poz ver, ondan sonra herkesten alacaklý ol.
24 
 Kaç Kelimelik Adamsýn  (osman demircan)

Kaç kelimelik adamsýn sen.Aklýnda fikrinde birkaç kelime.Ayþe isen Ahmet diye diye tutturursun.Mahkum edersin kendini o isme.Ahmet isen aðlarsýn her gece Ayþe Ayþe diye.Aþký yaþarsýn sýð düþüncelerinle.Ýki kelimelik bir aþktýr seninki.Seni seviyorum dersin ötesine geçemezsin.Takýlýp kalýrsýn öylesine.
25 
 Bir Matematik Problemini Çözer Gibi Çöz Beni  (osman demircan)

Basit bir düþmansýn. Dedikoducusun, ikiyüzlüsün, kahpesin. Ýsterim ki, zekanla yen beni, bilginle öldür beni. Ama nerde? Sen anca ojeli ve manikürlü týrnaklarýnýn arasýnda, kiþiliðinin mikroplarýný taþýrsýn. Bir de o ellerinle sanat yaparsýn. Geç bunlarý geç. Avuçlarýna düþmemi istersen, eline al kalemi, bir matematik problemini çözer gibi çöz beni.
26 
 Türkiye, Rusya ve Azerbaycan Üçgeni  (Hakan Yozcu)

Türkiye’nin tek hatasý “Kendini tam olarak anlatamayýþý.” Türkiye, bu konuda diplomasi yapamadý. Dýþ elçilerimizin hiç biri, bulunduklarý yerlerde sorunu tam olarak anlatmadý. Türkiye’nin içinde bulunduðu pozisyonu dile getirmedi. Hepsinden önemlisi Türkiye kendini diðer Türk devletlerine de tam olarak anlatamadý. Kendini onlara tanýtamadý.
27 
 Sence!..  (Semra Arslan)

sence deniz nasýl coþar, sence dünya nasýl döner, sence zaman nasýl akar, sence umut nasýl doðar, sence aþk nasýl birþey, bence..
28 
 Gap Ýkinci Ýsrail'in Kurulmasý Ýçin mi Yapýldý?  (Muhammed CAN)

Mayýnlar nereye döþeniyor?
29 
 Kýrgýnlýklar  (Çaðlar Karataþ)

Kýrgýnlýklar , saptýrýr bizleri gerçek hayat çizgilerinden !
30 
 Ýkiyüzlü Avrupa..!  (Mustafa Yener)

Medeniyetin çizmeleri, iþkencelerde insan onurunu ayaklar altýna alýp çiðnedi. Geleceðini kararttý çocuklarýn. Kadýnlara tecavüz etti. Toprak altýndaki enerji kaynaklarýný çalýp ülkelerine taþýdý. Katlettikleri yüz binlerce insanýn cesediyle tekrar doldurdu topraðý.
31 
 Ýsrail'in Ýstediði Savaþtýr!  (Muhammed CAN)

Kýyamlar dururmu sanýyorsunuz?
32 
 Bir Pkk'lýyý Yüreðinden Vurmak Ýsterdim  (osman demircan)

Bir PKK'lýyý yüreðinden vurmak isterdim. Onu aþk militaný yapardým. Yüreði buna yeter mi bilmem. Ben millete benzemem. Bir Allahsýzý yüreðinden vurmak isterdim; aþk acýsýndan Allah diyerek inlesin diye.
33 
 Kürt Meselesi ve Bizim Aklý - Evveller!  (Semra Arslan)

Onca kan akýtýlarak çizilen topraklarý, çocukça komik düþüncelerle kimseye bahþetmeye kimsenin hakký yoktur. Vebali aðýrdýr bu iþin!..
34 
 Sen Ekmeðe Nankörlüðünü Sürersin  (osman demircan)

Bir þey isteme benden. Senin isteklerin hem kapkara bir böcek gibi sevimsizdir hem de çekirge sürüsü gibi talan edicidir. Karþýnda bitip tükenmeyen bir ýrmak olsam da, sen sularýmý kirletirsin. Yanýnda masmavi bir deniz olsam, bir karpuz gibi sularýma düþersin. Sana sofra dolusu yiyecek olsam, sen ekmeðe nankörlüðünü sürersin. Önünde dursam bir heykel gibi, senin önüne geçtiðim için, yada senin heykelini dikmedikleri için bana ucube dersin. Ey sevgili sen bir ucube bile olamazsýn.
35 
 Husumetin Bile Bir Asaleti Olmalý  (osman demircan)

Ýçi boþ beynine profilimi doldurma çalýþmasý içinde olamam. Sendeki kafa dipsiz bir kuyuya benzer. Bana Yusuf yüzlü diyeceksin diye karanlýk sularýna düþemem. Sulanmýþ beyninin kýlcal damarlarýnda çýplaklýðýmý yüzdüremem. Sen beni düþüncelerinle boðmaya çalýþýrsýn. Bir girdaptýr, bir karanlýk sudur beyninin içi. Bana aydýnlýktan ve yakamozdan dem vurma.
36 
 Erbil (Kuzey Irak) 2  (Mehmet Sinan Gür)

Erbil izlenimlerinin devamý
37 
 Yalnýzlýk Aç Kollarýný Tutkun Benliðim  (Burak akýn)

" Di’li geçmiþ zamanýn cüretine ve ucuzluðuna kapýlmýþ bir kimse olarak, yalnýzlýðýmý taçlandýrýyorum. Elveda aptalca þeyler! "
38 
 Münafýklar Yalnýzca Kendilerini Aldatýrlar  (Fuat Türker)

Þeytan da Allah'tan korktuðunu söyler, ancak kýyamete kadar tüm insanlarý saptýrmaya çalýþýr. Yaptýklarý için Allah'tan baðýþlanma da dilemez. Bu kendi fýrkasý olan münafýklarla arasýndaki bir diðer önemli benzerliktir.
39 
 Zeus'un Kýzý; Truva Atý  (Aysun Güven)

Yaradýlýþýmýz kavgayý kolay, dostluðu ve barýþý zor kýlmýþtýr. Yýkan ve yýkýlan, kendi iken insanýn, Truva atýnýn içine girecekler hangi taraftan olacak peki ?
40 
 Bayram Ne Zaman "Bayram" Olacak?  (Fuat Türker)

Ýsar ahlâký kazanmamýz gereken yüksek ahlâktýr. Aralarýnda kan baðý olmamasýna raðmen Mekke’li müminleri kucaklayan, onlarýn nefislerini kendi nefislerine tercih eden, imaný gönlüne yerleþtirmiþ Medine’li Ensar’ýn ahlâkýdýr bu. Allah, bu güzel ahlâký yaþayan, bu üstün ahlâkýn yayýlmasýný hedefleyen ve bu hedefe ulaþmada gayret gösteren müminleri derece olarak üstün kýlacaktýr.




son eklenenler
Tartýþma Edebiyatý veya Adabý
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Yalnýzlýk
SENEM BUTTAN
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Þans Bol Olur Mu
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Etrafýmýzdakiler
Þevket Baþýbüyük
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Bizim Arkadaþlarýmýz!..
Þevket Baþýbüyük
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Türkiye, Rusya ve Azerbaycan Üçgeni
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Suriye Üzerine...
Muhammed CAN
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Akraba mý / Akbaba Mý!
Hamdiye HATÝPOGLU (DNZ)
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Kürt Meselesi ve Bizim Aklý - Evveller!
Semra Arslan
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Zeus'un Kýzý; Truva Atý
Aysun Güven
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Ýkiyüzlü Avrupa..!
Mustafa Yener
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Sence!..
Semra Arslan
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Bayram Ne Zaman "Bayram" Olacak?
Fuat Türker
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Al Eline Silahý Deðerli Ol
osman demircan
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Kýrgýnlýklar
Çaðlar Karataþ
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk
Yalnýzlýk Aç Kollarýný Tutkun Benliðim
Burak akýn
Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.