..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlarýn arasýnda yaþadýðýmýz sürece, onlarý sevelim. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Tarihsel Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Alp Þahin
Deneme > Din

Ne son peygamberin yolunda gidiyormuþ zannedenlerin yanýnda oluyorsun, ne de son peygamberinden baþlayarak, geçmiþ peygamberlerin yolunu az biraz anlamaya çalýþanlarýn… Hiçbir þekilde olan bitene ne adalet getiriyor, ne de kiþisel özgür iradelerin sonunun güzelce sonuçlanmasýna müsaade ediyorsun. Aksine… Ýyiler ve iyilik; acý çeksin diye inatla bir savaþ veriyor ve onlarý sýkýþtýrdýkça sýkýþtýrýyorsun… Ne zaman iyiler artýk dayanamayýp; ‘’sever

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
121 
 Tarih Bize Anlatýyor 13  (Öner KARADAÐ)

körfez gazetesinde çýkan yazýlarýmdan
122 
 Aþýrý Mütevazilik Siyasi Ýtibarýmýzý Sarstý  (Emine Piþiren)

Ve son olarak;ATATÜRK evladý olarak, üzerine önemle parmak basarak, Ýsrail'in, Türkiye Cumhuriyet'ine karþý göstermiþ olduðu "siyasi kabalýðýný, saygýsýzlýðýný" kýnýyorum. Türk halkýnýn gösterdiði tepkiler sonrasý, "Özür" dilemiþ olmasý tutarlý bir siyasi nezaket davranýþý deðildir.
123 
 Nükhet Ýpekçi'ye Mektup  (osman demircan)

Bir kanlý gömlek sineye bastýrýlarak çýðlýklar susturulmakta. Delik deþik ve hala kan damlayan bir bulut gibi karanfillere yaðmakta. Ve karanfiller bir durma biçimidir, dimdik ve saðlam. Bir beslenme biçimidir babasýný kurþunlarla kaybetmiþ bir kýzýn gömleðe sarýlýþý. Yüreðini kaybetmiþ bir kuzunun yünlerinden örülmüþ bir gömlektir kurtlar sofrasýna atýlan. Uzun ince bir yolda yürümektir katiller arasýnda dolaþmak. Ýyi yolculuklar demez kimse sana herkes yolunu keser ve gömlek yine kanar. Ulaþýlmaz adalete ve ýþýða. Bir kanlý gömlektir daðlarda koþan atlar.
124 
 Öfkeli Mektuplar - 23  (Veysel Menekþe)

Ne Ottoman Ailesi Devletin ebed müdded olabildi.. Ne Terakki Ailesi Cumhurýyetin payidar kalabildi. Bulanýk sularda - puslu havalarda avlanmaktan vazgeç artýk ta..
125 
 Kara Acý: Darfurda Olup Bitmeyenler  (kemal düz)

darfur, osmanlý’nýn “fizan” dediði bölgenin de ötesidir. ta afrika’nýn ortalarýnda, sudan’a ait ve batýsýnda bir bölge:
126 
 Kuruluþunun 40. Yýlýnda Þampiyon Trabzonspor  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Sene 1967… Trabzon’dan bir güneþ doðuyor… Ufuktan doðan bu güneþ Trabzonspor’dan baþkasý deðildi. Aslýnda futbol çok daha evvel bu þehir halkýnýn yüreðinde yer edinmiþti. Ýdmanocaðý, Ýdmangücü, Necmiati, Lise kulüpleri Trabzon’da futbol ateþini yakan öncülerdir. 1923 yýlýndan sonra Trabzon’da Ýdmanocaðý ve Ýdmangücü arasýnda büyük bir rekabet baþlamýþtý. Bu iki güzide kulüp, Trabzon’da futbolu gündeme oturtmuþtur. Bu iki takým arasýndaki rekabet Galatasaray-Fenerbahçe arasýndaki rekabetten farksýzdý.
127 
 Tarih Bize Anlatýyor 14  (Öner KARADAÐ)

köþe yazýlarýmdan
128 
 Osmanlýda Halifelik  (mustafa)

bilindiði üzere osmanlýda halifelik olduðu bütün milletimiz içerisine yayýlmýþtýr
129 
 Saltanat Hýrsý  (Hakan Yozcu)

Dizide Sultan Süleyman’ýn Hürrem Sultan’ýn ve Sadrazam’ýn oyunlarýyla galeyana geldiði, doldurulduðu ve yanlýþ yönlendirmeleriyle bu kararý verdiði sunuluyor.Burada da þunu soramadan yapamýyor insan: Bir Cihan Padiþahýnýn gerçekleri araþtýrmadan, bilmeden, sýrf birilerinin yönlendirmesiyle böyle çok önemli bir kararý almasý ne kadar doðru? Böyle bir cihan padiþahýnýn istihbaratý olmaz mý? Veya bu kadar zayýf mý olur? Tabi bunlar tarihin karanlýk sayfalarýnda kalmýþ olaylar. Gerçeði belki de o aný yaþayanlar bilecek. Burada da þu sorulmadan edilemiyor. Bu kurmacayý yapanlar, neden gerçeðe yakýn yapmýyorlar filmi. Koca bir hükümdarý neden bu kadar basit, düþüncesiz ve iki kiþinin sözüyle hareket eden, iktidar uðruna evlat kaatili olan biri olarak gösteriyor. Gerçekten de Koskoca bir Cihan Padiþahý halkýn gözünün önünde nefret edilecek bir duruma düþürülüyor. Peki bu anlayýþ ne kadar doðru?
130 
 40. Yýlda Trabzonspor  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Futbol günümüzün en çok raðbet gören spor dalýdýr. Millet olarak futbolla yatýp kalkýyoruz. Küçüðümüz büyüðümüz futbolu seviyor. Belki bu bize bir dayatma olarak sunuldu. Gençlik stadyumlarda efkâr daðýtmaya, dertlerinden kurtulmaya, hayatýna renk katmaya baþladý. Televizyonlar, radyolar, gazeteler futbola gereðinden çok yer ayýrdý. Bütün bu etkenler futbolu hayatýmýzýn bir parçasý haline getirdi. Fakat zamanla bizler de futbolu sever olduk. Hemen herkesin bir takýmý var artýk… Her birimiz bir renge sevdalýyýz. Trabzonlularýn sevdalý olduklarý renkler bordo-mavidir. Þehrin hâkim rengi haline dönüþen bordo-mavi, elbiselerden apartman renklerine kadar hayatýn her yanýna aksetmiþtir.
131 
 24 Nisan, Emperyalizm ve Kurtuluþ Savaþý  (eyyüp yýldýrmýþ)

Kavram ve taným olarak pek çok yerde karþýmýza çýkan bir olgu, emperyalizm. (1) Emperyalizm Latince: Ýmperium, imparatorluk kelimesinden türemiþtir. Gerçektende, imparatorluðunu geniþletmek ya da kendi hegemonyasýný baðýmsýz olan baþka ülkelere zorla kabul ettirmek isteyen bir devletin güttüðü politikaya denir. Baþka kaynaklarda, sömürgecilik, yeni sömürgecilik olarak da ifade bulur...
132 
 Öyle Bir Müttefik ki Dostlardan Maada!  (Mustafa CÝLASUN)

Ne yapardý ki gaspý yer, zülüm etmekten baþka, çalýp çýrpmak ne ala, tecavüzler hak telakki edilirken, zülüm tavan yapmýþken mazlum kimin neyine öyle deðil mi?
133 
 Çünkü Mehmetçik, Bedelini Çanakkale - de ve Sarýkamýþ - Ta Ödemiþtir  (Emine Piþiren)

Fransa’nýn amblemi neden horozmuþ, öðrenince de hiç þaþýrmadým. “Kendi ayaklarý b…kun içindeyken þarký söyleyen tek hayvan horozmuþ.” Fransa sonrasý Amerika onayladý, ardýndan Ýsveç sýradaki yerini aldý. Þimdi 24 Nisan yaklaþýyor, Ermeni kollarý yeniden sývadý. Hollanda-da yaþayan Türkler huzursuz. Ýmza kampanyalarý baþlatmýþlar, ama seslerini yeterince duyuramýyorlar. Anladým ki günümüzde Fransýz Horozlarý çoðalmaya baþlamaktadýr.
134 
 Ab=sevr Denkleminde Soykýrým Bilinmeyeni  (eyyüp yýldýrmýþ)

Yukarýdaki denklem yanlýþ ise matematikçi dostlar beni baðýþlasýn lütfen. Okul hayatým boyunca matematiði bir türlü sevemedim. Hoþ þimdi bile matematik iþlemleri ile aram iyi deðildir...
135 
 Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 2  (Muhammed CAN)

“Karanlýkta dile getirmekten çekindiðiniz hakikat, bir gün Aydýnlýkta iþitilecek ve Gizli mekânlarda öðrendiðiniz bir inancý bir gün Çatýlardan haykýracaksýnýz ve Ýnsanlar buna inanacak”
136 
 O'na Mektuplar - 2  (Veysel Menekþe)

Ona Mektuplar
137 
 Kýran Kýrana Soykýrým  (eyyüp yýldýrmýþ)

1915 olaylarýný soykýrým olarak tanýyan tanýyana. Bir bildikleri vardýr diyesi geliyor insanýn ama hiçbir þey bilmedikleri aþikâr. Bir ön yargý bir kendi kirli geçmiþlerini kamufle etme çabasý içindeler. Hatta panik ve telaþ durumlarý da gözlerden kaçmýyor. ..
138 
 "" Muhteþem "" Dizide Namaz da "" Muhteþem "" Kýlýnýr.  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Bir tv kanalýnda yayýmlanmaya baþlanan " MUHTEÞEM YÜZYIL " dizisinin yapýmcýlarýnýn tarihi gerçekleri nasýl saptýrdýklarýna dair eleþtiri...
139 
 Trabzonspor  ( onur)

1967-2009 Trabzonspor tarihi ile ilgili deðerlendirmeler.
140 
 Kanlý Sýrtlara Adým Atmýþtým - 2 -  (Emine Piþiren)

-" Tarihimizi bilmiyoruz, geçmiþimize sahip çýkmýyoruz, doðrular bize tam öðretilmedi. Tarih kitaplarýmýzda bu gerçeklere neden yer verilmedi?"

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kötüler ve Ýyiler
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Bezgin Kahraman
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Özkan Uður
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Ya da
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Arzu Yeterli Deðil
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Kimsesiz Parti
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Sam Amca Mülayimleþecek
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Yugoslavya
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Tokyo
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Yarasa – Kasým 2022
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Rapsodi Taksim
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Iv. Murad
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Hem Laik Hem Müslüman Olunur
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Oðuzhan Uður
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Yeniden Memlekete Zafer
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Sam Amcaya Popomla Gülüyorum
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.