..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþýk olmayan âdem / Benzer yemiþsiz aðaca. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Nuray DUMAN




7 Mayýs 2011
Ben'den  
NURAY DUMAN KÝMDÝR?

Nuray DUMAN


BÝR OTOBÝYOGRAFÝ ÖRNEÐÝ..


:AICI:
Takvim yapraklarýndan Kasým sabahýnýn yirmi yedisi düþerken önceki gecenin seyrinden her ne kadar benim habersiz geliþime hazýrlýklý olsa da ailem;birbirimize hiçbir hazýrlýðýmýz olmadýðý anda dünyaya gelmiþim.Bugün hala dönüm noktalarýmý Kasýmlarda yaþýyor olmam da kainatýn bana göstermiþ olduðu iltimastandýr diye düþünürüm hep.
Doðum günlerimin kalabalýk partilerle kutlandýðýný hatýrladýðým son dönem 1992 yýlýndan yedi yýl sonrasý yani 1999 yýlýydý.Ailece so yýlbaþý,son doðum günü,sobanýn üzerinde piþirilip ailece yenen kestaneler o yýlýn son ürünü..Sonra termometrelerden düþen sýcaklýk deðerleri gibi gözümüzden ve gönlümüzden düþtü dedemin kimbilir hangi hayale kapýlýpta adýný Hülya koyduðu annem..Ýþte o günden beri Gesi'nin çam aðaçlarýyla huzura,neþeye davet edercesine þirinlikteki ilkokuluna giderken sabahlarý küçücük ellerimle baðlamaya mecbur kaldýðým;þimdilerde üzerine düþen yýldýzlardan ötürü siyaha boyayýp düzleþtirdiðim ama aslýnda dalgalý olan ve yola gelmeyen saçlarýmdan hep þikayet ettim.Ýlkokulu bitirene kadar da tek sýðýnayým okul kütüphanesiydi.Erhan Güleryüz der ya hani''Çocuk deme sakýn aþýk insan büyümüþtür''diye daha anasýnýfýndayken kendimi aþýk sanýp kimselere söyleyemediðim zaman mý büyümüþtüm yoksa hayatýmdan eksilip gidenler mi büyütmüþtü beni daha çocuk olmadan? Hiç çocuk olmadým ben.Kütüphane camýnda sabahýn sekiz buçuðunda öðretmenimi bekleyerek ilkokulu bitirene kadar da hiç çocuk olmadým.Sonrasýnda zaten görünüþte büyümüþtüm.Annemden miras kalan kýrmýzý ve dolgun yanaklarýmý-Rabbime saðlýklý olduðum için þükretmekle birlikte-hiç sevmedim.Kýsa parmaklarým ve ufak ellerim de babamýn emanetiydi verdiði sevgisi yerine.Kýsa boylu olsam ne çýkardý ki? Gözüyle bakmasýný bilen gönlüyle görmesini de bilirdi deðil mi? Þikayetim çoðu kez yaratýlýþa deðil yaratýlmýþaydý..
Ýsmini mübarek Þaban ayýndan alan babam ve benden 4 yýl önce dünyaya gelen aðabeyimle aramýzda birer köprü kurduk,birbirimizle olan baðýmýzýn daimiyeti için.Lakin hiç geçip birbirimizin kapýsýný aralamaya tenezzül etmeðimiz bir köprü.
Betonarme yapýsýyla betonarme duygular taþýyan Hakký Altop Lisesi'nin bütüm duvarlarý üzerime gelip beni boðmaya niyetlenseler dahi buna izin vermedim ama çok þey öðrendim.Gözlerim kahverengi deðil de yeþil ya da mavi olsalar ne olurdu ki mühim olan bakýþ deðil miydi? Ýnsanlara gülümserseniz ve enazýndan bir baþ selamý verip güne mutlu baþlarsanýz birþey kaybetmezdiniz.Sanýrým bundan dolayýdýr insanlarýn gözlerine ruhlarýna girecek gibi içtenlikle bakmam ve daima gülümsemem.
Kendi ayaklarýmýn üzerinde durabilmemin ve taktir edilmenin kilit noktasýydý Üniversite.Hala aklýmdadýr 7.sýnýfta bir öðretmenimle iddialaþmam:Bir gün Erciyes Üniversitesi'nin gezi otobüslerinde görebileceksiniz beni'' Fýrsat elimde.
Öyle çok büyük hedeflerim de yok.Boyumun beþ cm daha uzamasýný istemiyorum artýk mesela.Ülkeyi yönetmek gibi bir kaygým olmasa da iyi yönetilme isteðini hep taþýdým.Týpký Nazým'ýn dediði gibi ''önemli olanýn zamana býrakmak deðil zamanla býrakmamak''olduðunu öðrendim.
Geleceði ve geçmiþi gözardý etmeden aný yaþamayý öðrendim.Öyle ya Zakkumlar yaz sýcaðýnda açardý ve hiç yaprak dökmeseler de gözlerinizi bu zevkten mahrum býraktýðýnýz zaman yeniden açýþýný izlemek için gelecek yazý beklemek zorundaydýnýz...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Otobüs Güncesi
Adý Olsa Ne Farkeder ki

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zaman
Biraz Aþýk
O Aðrýydý...
Toz Pembe
Ölü Balýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Rezerve [Þiir]
Masal Kahramaný [Þiir]
Dondurma [Öykü]


Nuray DUMAN kimdir?

. . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
sunay akýn..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nuray DUMAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.