..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam hoþtur, ölüm rahat ve huzurludur. Zor olan geçiþtir. -Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Fantastik Roman > Ömer Faruk Hüsmüllü




17 Nisan 2011
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Bu açýklamayý vermemin nedeni, kitap yazýp da bastýramayan arkadaþlara bir mesaj iletmektir. Býkmadan, usanmadan çabalamalarý gerekiyor. Bir gün, bir yerden, bir þeyler olabileceðine dair umutlarýný yitirmesinler. Yazmaya,yayýmlamaya çalýþmaya devam etsinler…


:CHBG:



Maðaranýn Kamburu romanýný kendi imkanlarýmla yayýmladýktan sonra, çeþitli sitelerde bu kitaptan 100 tanesini posta masrafý da bana ait olmak üzere ücretsiz göndereceðimi yazdým. Aradan günler geçmesine raðmen býrakýn 100 kitabýn tükenmesini 30 tane bile isteyen çýkmadý.
Bunun üzerine bu duyarsýzlýktan yakýnan bir yazý yazdým. Yazým Vatan Gazetesi yazarý sayýn Mustafa Mutlu’nun dikatini çekti ve köþesinde buna yer verdi. Mustafa beyin konuyu iþlemesi ses getirdi ve adeta talep patlamasý oldu. 100 derken 250 kitabý çeþitli okurlarýn adreslerine ücretsiz gönderdim. 250 kitaptan sonrasý için isteyenlerden ise sadece maliyetini talep ettim. Kýsa sürede elimdeki kitaplar eridi ve yaklaþýk 550-600 tane kitap okur ile buluþtu.
Bu açýklamayý vermemin nedeni, kitap yazýp da bastýramayan arkadaþlara bir mesaj iletmektir. Býkmadan, usanmadan çabalamalarý gerekiyor. Bir gün, bir yerden, bir þeyler olabileceðine dair umutlarýný yitirmesinler. Yazmaya,yayýmlamaya çalýþmaya devam etsinler…
**
Bu romana gelen yorum/eleþtiri/deðerlendirmeleri sizlerle paylaþmak istedim. Ýlk yorumu yazan arkadaþýn ad-soyadýný verceðim, çünkü kendisinden izin aldým. Diðerlerinin kimliklerini ise saklý tutmak zorundayým.
**
Sayýn Serkan Suphi Teker’in yorumu:

Merhabalar Ömer Bey.

Kitabýnýz elime ulaþalý 2 gün oldu. Açýkçasý geldiði gün okuyup bitirmeyi hedeflemiþtim ama evde, annemin ve ablamýn kitabý benden önce "gasp" etmelerine karþý koyamadým:) Onlardan arta kalan zamanda da ben okuyup bitirebildim.

Beni ilk okuduðumda rahatlýkla içine çeken kitap sayýsý oldukça azdýr. Ancak sizin kitabýnýz gerçekten rahatlýkla bir insaný içine çekebilecek akýcýlýk ve meraký içinde barýndýrýyor. Onca kiþinin nasýl olurda bu kitabý keþvetmemiþ olmasý gerçekten çok acý...

Kitabýn iyi yanlarýnýn yanýnda nacizane bir iki eliþtirim de olacak. Öncelikle diyologlar gerçekten akýcý ve merak uyandýrýcý ama kafama takýlan kamburun, adama her cevabýný iyi de olsa kötüde olsa öðüt þekilnde vermesi. Bu birazcýk aðýr kaçmýþ gibi. Bunun dýþýnda kitapta betimlemelerden neredeyse hiç yararlanmamýþsýnýz. Yani 130 sayfalýk bu roman rahatlýkla 400 sayfalýk bir roman olabilirdi. Okurken olaylar o kadar kýsa sürede ceryan edip bitiyor ki ne olduðunu hazmetmesi biraz zor oluyor. Maðranýn, yada katlara inerken yaþadýklarýný adamýn aðzýndan anlatmak yerine hikayeci gözüyle betimlenseydi mükemmel olabilirdi.

Size akýl vermek asla haddim deðil. Elbette ki yýllarýn verdiði birikim ve bilgiyle yazým tarzýnýzýn bu þekilde olabileceðini sorgulamýyorum. Umarým beni yanlýþ anlamazsýnýz. Ben sadece bir okur olarak okurken yaþadýklarýmý anlatmaya çalýþtým o kadar. Kitap sonuçta sizin eviniz gibidir. Sizde beni bu evde aðýrladýnýz. Benim yapmaya çalýþtýðým evde gördüðüm bazý aksaklýklara akýlcý çözümler sunmak o kadar:)

Üniversite yýllarýmda Fantastik Krugu üzerine kitaplar okudum. Daha doðrusu seriler. Bunlardan da hayli etkilendim. Bilirsiniz fantastik serilerde genelde betimlemeler çok sýk yapýlýr. Kitabý okurken karekteri sahiplenmek ve olaylarý yaþamak için. Ayný yýllarda FRP (Fantastic Role Playing) Oynamaya baþladým. Bu oyunlarýn en büyük özelliði oyuncularla oyunu yönetenlerin arasýnda geliþen diyologlarla beli bir kurguyu þekillendirmeleri. Arkadaþlarýmla bunu çok uzun zaman oynadýk. Ama ben bununla yetinmeyip bir de kendi senaryomu yazdým. Ýlk denememdi ve Fantastik Kurgu anlamýnda ülkemizde yapýlmasý çok kolay olmayacak bir denemeydi. Aylarca yazým çalýþmalarým sürdü. Ama bitirdim. Sonra da bunu film haline getirme çalýþmalarý baþladý. Amatör bir ekip oluþturup 8 ay boyunca filmin çekimini yaptýk. Sakarya'da okuduðum için heryerini kullandým diyebilirim. Sonuçta 130 dakikalýk Türkiye'nin amatör ilk uzun metraj filmini çektik.

Bunlarý neden mi anlatýyorum, inanýn kitabýnýzýn ilk bölümlerini okuduðum anda senaryomla benzerlik kurduðum bir çok yer farkttim ve eski günlerime geri döndüm. Ama acý biþey var ki, bende o filmi büyük bir gururla bitirip insalara ayný sizin daðýttým. Kimseden bana dönen olmadý. Sakarya'da baþvurmadýðým gazete, dergi, tv kalmadý. Hiç kimsenin umrunda olmadým. Bir gazetenin muhabirine "bakýn ilk amatör uzun metraj filmi hemde fantastik kurgu anlamýnda biz çektik" dediðimde bana, "eee ne var bunda haber deðeri taþýmýyo ki bu, eðer filmi uyuþturucu baðýmlýsý üniversiteliler olarak çekseydiniz sizi haber yapardýk" dedi. O an eserimi(!) göstermek için yaptýðým tüm çýrpýnýþlarým yerini maðlubiyet hissine býraktý. Tek yaptýðým yazmayý býrakmamak oldu.

Þimdi mi... Þimdi mesleðim olan tasarým üzerine dekorasyon firmasý açtým ve edebiyat yada sinemadan çok uzaktayým. Hayallerim yýkýlsada içimde bitmeyen bir umut ve senaryolar var. Bazý þeyler para olmadan olmuyor ne yazýk ki. Bizimde arkamýzda cemaaat liderleri yada örgütler olmadýðý için finans kaynaklarýmýzla be film çekebilecek konumdayýz nede kitap yazacak. O yüzden bekliyorum bir gün fýrsatýný bulmayý. Hayat ertelemelere deymeyecek kadar kýsa da olsa, imkansýzlýklar elimizi ayaðýmýzý kýrýyor.

Elinize saðlýk Ömer bey. Kitap içinde ki öðütleri hayatým da da çokça dinlemeye çalýþýcam. Sizin gibiler oldukça umut hep var olacaktýr.

Saðlýcakla kalýn...

**
Yorumlar:
(Elleri hürmetle öpülesi 75 yaþýnda bir hanýmefendi. Yorum deðil, kitap isteðinde bulunuyor, ama çok duygulandýðým için sizlerle paylaþmak istedim. Virgülüne bile dokunmadan, yazdýðý gibi ekliyorum…)
*AYIN ÖMER FARUKHÜSMÜLLÜ BEY OÐLUM LÜTFEN BANA KÝTABINIZI YOLLARMISINIZ.BEN 75 YAÞINDAYIM BU GÜNE KADAR YAPTIÐIM EN ÝYÝ ÞEY OKUMAK OLDU.YEMEK YEMEK GÝBÝ BÝR ÝHTÝYAÇTIR BENÝM ÝÇÝN. ARTIK ESKÝSÝ GÝBÝ ELÝME ALDIÐIM KÝTABI BÝR GÜN YARÝNE 2 ÝLA 3 GÜNDE OKUSAMDA BAÐIMLILIGIMI BIRAKAMIYORUM. AYAKKABI ALMAYI DÜÞÜNÜRKEN KÝTAP GÖRDÜMÜ TEREDDÜTSÜZ DÖRT BEÞ TANE ALMADAN DURAMIYORUM.SÝZE BUNLarý yazmamýn sebebi kitabýnýzýn mutlaka okunacaðýna inanmanýz için .Belki sonra düþüncemide bildiririm size. Lütfen yazmaya devam edin sevgilerimle hoþça kalýn.
Diðerleri:
*Sayýn Hüsmüllü!
Kitabýnýzý bitirdim.Çok arý bir dil, akýcý ve sürükleyici bir üslup ile yazýlmýþ.
Sözün özü; bitirmeden elimden býrakamadým.
Elimden geldiðince kitap dostu bildiklerime ulaþtýrmaya çalýþacaðým.
Nice mutlu, saðlýklý ve baþarýlarla dolu bir yaþam dileði ile.
*"Ýlk iki sayfada biraz sýkýldým, ama daha sonra elimden býrakamadým"
*"Bugün sizin kitabý tekrar okudum çok sevdim sanýrým daha da okuyacagým sagolunuz"
*Maðara'nýn Kamburu bugün elime geçti. O kadar sabýrsýzlanýyordum ki okumaya otobüste baþladým. Ýlk defa bugün okulla ev arasýndaki mesafe hiç bitmesin istedim..Teþekkürler Ömer Faruk HÜSMÜLLÜ. Yüreðiniz dert görmesin...
*Ömer Amca çok teþekkür ederiz bizim için imzalamýþ olduðun kitaba.Gökhan okuyor þu anda sýradayým ben :)
* "SAYIN ÖMER FARUK HÜSMÜLLÜ,
KÝTABINIZI BUGÜN ÖÐLE VAKTÝ ALDIM. ÝNSANI ÝNSAN YAPAN DEÐERLERÝ BEYÝNLERE KAZIYAN SATIRLARINIZI KESÝNTÝSÝZ
OKUDUM. SAAT 16.30 VE KITABINIZ BÝTTÝ. TEÞEKKÜRLERÝMÝ, SELAM VE SAYGILARIMI SUNUYORUM."
*"Ýlginç bir kiþilk seçilmiþ. Özellikle 20-28 sayfalar arasý, Hayyam dan da dörtlük bulunann , kendinize özgü yaþam tecrübeleri içeren öðütvari, filozafça fikirleri çok beðenerek okuyorum. Tebrik ederim. Dil ve ifade olarak çok akýcý bulmadýðýmý söylemeliyim. Biraz zorlanýyorum okumakta ve bazý cümleleri tekrar okumak zorunluluðunu hissediyorum.Tabii bunlar benim amatörce algýlamalarým. Baþarýlar diliyor, selam ve saygýlarýmý yolluyorum.”
*"Saygýdeðer öðretmenim kitabýnýz için yürekten kutluyorum çalýþmalarýnýzýn devamýný diliyorum,kitabýnýz bugün elime geçti, öylesine yürekten yazýlmýþ her satýrýnda büyük emekler sarfedilmiþ bu eseri zevkle okuyacaðýmdan emin olabilirsiniz . Ýnanýyorumki her satýrýna sevginizi,umudunuzu ,dünyaya güzel bakan yüreðinizi koymuþsunuzdur yazarlara helekide eðitmense bu yazar saygým bir kat daha fazladýr yürekleri güzel insanlara selam olsun "
*
Yorumlar için teþekkür ediyorum. Ýkinci baskýda bu uyarýlarý dikkate almaya çalýþacaðým.
Maðaranýn Kamburu hakkýnda bu sitede yer alan yazýlar:
http://www.izedebiyat.com/yazi.asp?id=97762
http://www.izedebiyat.com/yazi.asp?id=98192
ve facebook sayfasý:
http://www.facebook.com/pages/Ma%C4%9Faran%C4%B1n-Kamburu/154922504571531

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yolunuz açýk olsun.
Gönderen: Taner SARGIN / , Türkiye
23 Nisan 2011
Bunu paylaþtýðýnýz için teþekkür ederim. Bir de Serkan Suphi Teker’in Çektiði filmi merak ettim. Filmin ismini öðrenebilseydik onu da araþtýrýp izlemek isterdim.

:: Devam
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
19 Nisan 2011
Baþarýlarýnýzýn devamý dilerim. Kitap ancak henüz elime ulaþmadý. Esenlik

:: Asla pes etme..
Gönderen: Göktu Kara / , Türkiye
18 Nisan 2011
..güzel bir örnek teþkil ediyor..Kutlarým..

:: Kutlarým
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
17 Nisan 2011
Baþardýnýz.Demek ki iyi ve güçlü bir tohummuþ savurduðunuz. Yeþerdi, filize durdu. Kutlarým. Sýra galiba önü kesilenler adýna ikici adýmda, Ömer Bey.TEKELLERE ÝNAT, MALÝYETÝNE KÝTAP!-BASILMASI REDDEDÝLEN E-KÝTAPLAR! Selam ve saygýyla...(ÖFH) NOTU: Vildan haným çok teþekkür ederim. Desteðiniz hep yanýmdaydý. Ayný durumda olan herkesin yanýndayýz. Kitapla olmzsa internet ile, parayla olmazsa ücretsiz okuyucuya ulaþmanýn bir yolunu mutlaka bulmalýyýz. Saygýlarýmla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Edebiyatçý Gözüyle Maðaranýn Kamburu - Yorum: 4
Bir Felsefeci’nin Kaleminden Maðaranýn Kamburu – Yorum: 6
Maðaranýn Kamburu
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 2
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 3
Maðaranýn Kamburu P - Kitap Yayýnlarýndan Çýktý
Usta Bir Kalemden Maðaranýn Kamburu Eleþtirisi

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ücretsiz Kitap Daðýtabileceðim Ýstanbul’da Bir Mekan Arýyorum
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 35 Son Bölüm
Memleketimin Delileri - 2
Memleketimin Delileri - 1
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 33
Bir Romanýn Anatomisi: Maðaranýn Kamburu
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 34
Bir Aný Defteri Buldum - Roman
Köpeðin Adý Badi - 80 (Son Bölüm)
Demokratik Deliler Devleti - 37 (Son Bölüm)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.