..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hayal gücünün tuvalinden baþka birþey deðildir. -Henri David Thoreau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Hacer Aktaþ




14 Nisan 2011
Beyaz Zambaklar  
Hacer Aktaþ
"Sizler cumhuriyeti yaþatacak, karanlýklarý aydýnlatacak, gerektiðinde cumhuriyet için kanýnýzý, canýnýzý feda edecek beyaz zambaklarýmsýnýz. ” M. Kemal Atatürk


:BABC:
"Sizler cumhuriyeti yaþatacak, karanlýklarý aydýnlatacak, gerektiðinde cumhuriyet için kanýnýzý, canýnýzý feda edecek beyaz zambaklarýmsýnýz. ”
M. Kemal Atatürk
Cumhuriyete giden yol virajlarla doluydu. Büyük bedeller ödenmiþti. Osmanlý Devleti ihtiþamlý bir imparatorluðu kaybediyordu. Adý “hasta adam” olmuþtu. Ve düþmanlarý hasta adamýn son nefesini vermesini büyük bir heyecanla bekliyordu. Bir ülkenin, bir milletin baðýmsýzlýðýna karþýlýk onlarýn sömürge imparatorluðu güçlenecekti. Acýmasýz bir yarýþ vardý. Daha çok kazanç elde etmek uðrun, güçlü devletlerin zayýf devletleri tarihten silmesiyle bitecekti yarýþ ve kaybeden insanlýk olacaktý. Ýþte böyle bir mücadelenin içinden geçiyordu özgürlüðe giden yol. Ve bu yolda çok bedel ödeniyordu. Öksüz çocuklar aðlýyordu her gece, dul kadýnlar çaresizdi ve çocuklarýný savaþlarda yitiren ana-babalarýn gözü yaþlýydý. Aðýr yaralýydýk. Sürekli kan kaybediyorduk. Biri buna “dur “ demeliydi.

Ve M. Kemal Atatürk önderliðinde baþlatýlan kurtuluþ mücadeleleriyle, bu mücadelelerden alýnan sonuçlarla yaralar sarýlmaya baþladý. Evet…Hasta adam öldü. Ama yerine genç kýzlardan ve genç erkeklerden oluþan, kocaman, genç bir ülke býrakmanýn huzuruyla…Þimdi yeni kurulan bu genç ülkeye ona en çok yakýþan yönetim þekli bulunmalýydý. Çekilen acýlar, ödenen bedeller anlam kazanmalýydý. Bu ülkeye, bu ülkenin insanýna en büyük armaðan bu olmalýydý. Bu armaðansa ancak “cumhuriyet” olabilirdi!

Bu ülkenin insaný kendi kaderini belirleyecekti artýk. Ülkesini yönetecekti veya yönetime gelecek olaný kendisi belirleyecekti. Bu ancak “cumhuriyet” olabilirdi.

Ve 29 Ekim 1923’te cumhuriyete kavuþtuk kimsesizlere kimse olacak olan, herkesi kucaklayýp, millet iradesini her þeyden üstün tutacak olan bu yönetim þekli Ata’nýn Türk ulusuna en büyük armaðanýydý. Kadýn ya da erkek, Türk veya baþka bir ýrktan, Ýslama veya baþka bir dine mensup herkese sadece insan olduðu ve bu ülkenin vatandaþý olduðu için yönetime katýlma hakkýný sunan ve insana en çok yakýþan rejim cumhuriyetti.

Bizim üstümüze düþense bunlarýn bilincinde olmak , atalarýmýzýn emanetine sahip çýkmak Ulu Önder’in dediði gibi “hep beraber daha ileriye gideceðiz” demek , asýl savaþýn þimdi baþladýðýný unutmamak ve muhtaç olduðumuz kudreti damarlarýmýzdaki asil kanda aramak olmalýdýr.

Biz; Bu ülkenin;geleceði, aydýnlýk yarýnlarý kadar beyaz zambaklarýyýz. Vatanýn dört bir yanýnda açacaðýz. Beyaz sayfalara destanlar yazacaðýz. Allah bu vatanýn çocuklarýna esareti deðil özgürlüðü nasip etti. Ve biz cumhuriyeti kurduk…Acýlarý , mücadelelerle…
Cumhuriyeti koruyacaðýz…Onurla, þerefle…

Sonsuza dek. . !

“Liseler Arasý Kompozisyon Yarýþmasýnda 1. olduðum Ama Ödül Törenine Baþörtüsüyle Katýlamadýðým Yýllarýn Hatýrasýna Ve Gerçekten Cumhuriyet-Özgürlük anlayýþý Taþýyan Herkese en Ýçten Dileklerimle Ýthafýmdýr…”

Hacer Aktaþ



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Prens
10 Kasýmlarda Yaþamak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðum Sen [Þiir]
Gece,hiç Bitmeyen Gece (Tek Gerçeðim Olur Musun) [Öykü]
Mavi Gül Dalý ve Uçuruma Atýlan Taþlar - 3 [Öykü]
Yaðmurdan Sonra [Öykü]
Yýldýz Kaydý: Hadi Bir Dilek Tut! [Öykü]
Uçuruma Atýlan Taþlar [Öykü]
Uçuruma Atýlan Taþlar - 2 [Öykü]
Bir Mavi Kelebek [Öykü]
Uçuruma Atýlan Taþlar [Öykü]
Kültürümüzle Barýþmak [Eleþtiri]


Hacer Aktaþ kimdir?

Hayata umuduyla,hayalleriyle ve kalemiyle sarýlan biri. . . Bazen ateþte denizlerde ilerleyen mumdan bir gemi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazan BEKÝROÐLU,Cemil MERÝÇ,Ýskender PALA,Elif ÞAFAK,Oscar Wilde,Kemal SAYAR,Sezai KARAKOÇ


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hacer Aktaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.