..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat hem bir coþma, hem bir yadsýma iþidir. -Camus
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk) > Ahmet Odabaþ




12 Nisan 2011
Barýþýn Günlüðü  
Ahmet Odabaþ
Hukuksuzluk karþýsýnda avukat ne yapar... Olayýmýzda bir þey yapmýyor...


:AFIG:

     Barýþ henüz dünyaya merhaba demediði bir aþamada, annesinin karnýnda dünyayý geziyorken, birden 9 ay bilmem ne kadar sürenin geçtiði ve artýk doðmasý gerektiði tanýsý ile, Tire’deki doktoru tarafýndan Ýzmir’e yollandýk. Önce dedi, Konak’taki Doðum Hastanesi’ne gidin, bir engel çýkarsa, Atatürk Eðitim Hastanesine, orada da bir sorun çýkarsa, üniversiteye... Derken taksici Refik ile birlikte, Nevin ve annesi refakatýnda, Ýzmir Doðum Hastanesine geldik. Yüzünü duvara dönmüþ bir kibarlýk abidesi beyefendi, bize hiç bakmadan “sancý var mý, sancý yoksa baþlayýnca gelin” deyiverdi. Kritik bir aþama olduðunu Tire’deki doktor söyledi diye anýmsattýk. Özel doktorun onu hiçbir þekilde ilgilendirmediðini vs. fýsýldadý.

     Taktir edeceðiniz gibi, maaþ günü geldiðinde, bu beyefendi maaþ falan almýyor. Aslýnda hastanede bulunmasý da bir lütuf. Neyse. Pozizyon ýsrara uygun deðil, hele kavgaya hiç. Oradan hýzla Atatürk Eðitim Hastanesi’ne gittik. Bir kontrol,... doðum baþlamýþ, ancak sancý yok. Nevin hemen hastaneye yatýrýldý.

     Meðer öbür hastaneye giriþteki eksik, önce ilgili doktorun muayenehanesine gidip, muayene ücreti adý altýnda, kibarca haracýnýzý verecek miþsiniz. O azýcýk para sayesinde hastanýz ile ilgilenilecekmiþ. Genç ve toy olmak baþka þey. Neyse. Atatürk Eðitim Hastanesinde her türlü özen gösterildi. O insanlarýn, doktor ve diðer çalýþan arkadaþlarýn, adeta koþturduðunu hissediyor ve mutlu oluyorum.(Hepsine, selam sevgi ve saygýlarýmý sunuyorum. ) Parasýnýn, bir veya birkaç muayene ücretinin caný cehenneme.O kafadaki yaratýklarýn da caný cehenneme.

     Doðum Hastanesinde bize güzel yüzünü göstermeyen beyfendinin, Ýzmir sokaklarýnda dolanan, kelli felli ve kendi çapýnda önemli bir kiþi görüntüsü oluþturmaya çalýþan , zavallý bir gen olduðunu biliyorum. Adýný bilsem ve senin o uzun kulaklý muhteremlerden bir farkýn var mý diye sorsam... iyi olurdu. O hala uzun kulaklý.

     Hastane baþhekimliðine, valiliðe, Saðlýk Bakanlýðýna, telgraf ile olayý bildirdim. Gelen cevabi yazýda, adý geçen nöbetçi doktorun uyarýldýðý bildirildi. Üstüne gitmedik. Oysa görevi ihmalden savcýlýða sevki gerekirdi. Ayrýca hukukçu geçinen bu gen kardeþinizin, manevi tazminat istemi ile dava açmasý gerekirdi Davanýn sonucu biraz belirsizdir ancak, en azýndan avukat tutmak, mahkemeye gelmek, masraf yapmak zorunda kalacaktýr. Özetle mutlu olacaktýr. Bu tip basit kýlýklý yaratýklarýn doktor olarak görev yapmasý, halk saðlýðý, çevre saðlýðý ve meteoroloji açýsýndan sakýncalýdýr.

     Bir gün, yüzünü duvara dönerek hastalara bakmayan bu aþaðýlýk yaratýðýn bu yazýyý okumasýný, arada bir gidip aynaya bakmasýný temenni ederim. (Kulaklarý açýsýndan)

     Ýþte o gece BARIÞ doðdu.








Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn tüze felsefesi (hukuk) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türkiye ve Komþuluk
Neymiþ Biliyor Musun
Atatürk ve Türkiye
Bilirkiþi Raporu
Seçim Barajý
Madem ki Biliyorsun, Neden Öðretmiyorsun
1982 Anayasasý ve Tutukluluðun Devamý Kararý
Çok Partili Yaþam
Dostça Bir Söyleþi
Özelleþtirme Neden Yapýlýr

Yazarýn bilimsel ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Beynimizin Çaresizlik Oyunu
Bayýndýr
Kendini Baþkasýnýn Yerine Koymak
Doða Düzeni ve Ýnsan
Baþlarken
Ms ile Söyleþi
Dna ve Evrim
Duygusal Þiddet Nedir?
Hastalýðýn Ýlerlemesi Nasýl Durur
Yanlýþ Anlama Sanatý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kukla [Þiir]
1001 Gece Masallarý [Þiir]
Odabaþ Tüm Þiirler [Þiir]
Buluþalým [Þiir]
Kuklacý Amca [Þiir]
Çay Koy Ortak [Þiir]
Çay Koy Ortak [Þiir]
Geliyorum Ortak [Þiir]
Zamanýn Yaptýklarý [Þiir]
Akrabalar [Þiir]


Ahmet Odabaþ kimdir?

1963 Çarþamba/Samsun doðumluyum. Serbest avukat olarak çalýþýyorum. (Ýzmir'de)

Etkilendiði Yazarlar:
Karacaoðlan, Pir Sultan Abdal, Hayyam, O Veli, Aziz Nesin,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Odabaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.