..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir önyargýyý yok etmek, atomu parçalamaktan daha zordur. -Einstein
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý > serdar özdemir




17 Mart 2011
Diclenin Çýðlýðý Bölüm (1)  
serdar özdemir
Önsöz: Merhaba arkadaþlar bu hikayem Kadýnýn yaþadýðým cografya üzerinde sadece bir cinsel obje olarak görenlere bir eylem niteliðindedir ve Kadýnýn kapitalist sistemde kullanýlmasýný kýnamak ve uyarmak amacý ila ve kadýna olan sýnýfsal ayrýmýn ve þiddetin artýk yok olmasý amacý ila yazýlmýþtýr. Serdar ÖZDEMÝR...


:AHBI:

--Dicle kýzým baban çaðýrýyor.
Dicle 17 yaþýnda orta boylu,rüzgarla dans eden uzun saçlarý,ela gözlü,zayýf,elleri bir bebek elleri kadar ince,zarif,yumusak sesli bir kýz.
Diclenin odasý kendi
dünyasýydý,sýðýnaðýydý,aðlayýþlarýnýn,hayallerinin,düþlerinin,kabuslarýnýn ve sevgilinin tek tanýðýydý.

Aile durumlarý iyiyydi,babasýnýn bir bakkaliye dükkaný vardý 2 katlý evleri kendinerine aitti.
Dicle annesine cevap vermiþti.
--Tamam Anne Geliyorum

Dicle uzun ve daðýnýk saçlarýný toparlarý,lastik bir toka ile baðladý ve yavaþ adýmlarla merdivenden indi.Babasý 50 yaþýnda saçlarý yýllarýn verdiði emekle aðarmýþ,dini duygusu aðýr basan ve yaþama geçmiþten gelen zihniyetle bakan feodal biriydi.

Dicle babasýndan korkuyor,babasýnýn sözünden hiç çýkmýyordu.Ama babasýnýn düþüncelerine herzaman karþý olmuþ yaþama bakýþ açýsý okuduðu kitaplarla deðiþmiþti.
Dicle aþaðý inmiþti,babasý bir koltuða oturmuþ gözleri kýzarmýþ sinirliydi.Dicle bunun farkýna varmýþtý ama neden böyle olduðunu anlayamamýþtý.

Dicle
--Efendim baba beni çaðýrmýþsýn?
Babasý sanki karþýsýnda hasmý var gibi böbürlendi
--Seni bugün komþunun oðlu Fýrat ile görmüþler.

Dicle bunu duyar duymaz baþýnda kaynar sular boþaltýlmýþ gibi oldu,çok korktu yaptýðý birþey yok sadece ilgi duyduðu ve ona ilgi duyan biri ona yardýmcý olmuþtu,ama bunu diyemezdi çünkü bu babasý için bir suçtubu .Dicle bir süre sessiz kaldý ne diyeceðini bilemedi,ne dese dair biliyordu suçlu konumuna düþecekti,çünkü kadýna verilen deðer sadece evde oturmak,yemek yapmak ve erkeðine köle olmaktý bunu küçük yaþýnda bile kavrayabiliyordu,çünkü etrafýnda yüzlercesi vardý.

Diclenin bir yalan bulmasý lazýmdý yoksa babasý tarafýndan dövülekti,annesine baktý yardým et ister gibi ama annesi kafasýný eðdi onunda yapacaðý birþey yok.

Diclenin 2 abisi vardý bunlardan biri 30 yaþýndaydý adý Hasa’dý diðer ise 25 yaþýnda onunda adý Ali’di.Ali küçük yaþta babasý tarafýndan yaþamýn zorluklarýný omzuna yüklemiþ okuldan aldýrýlmýþ ve sanayide çalýþtýrmýþtý.

Dicle heriki abisinede baktý onlardanda bir destek almak için ama onlarda sesini çýkaramadýlar baþlarýný öne eðdiler.Diclenin artýk ailesinden destek için hiç umudu kalmamýþtý ve sonunda konuþmaya baþladý.
--Annemden izin aldým kendime ayakabý almak için ayakabý aldým eve elirken Fýrat’ta eve geliyordu yanlýz gelmemem için eve kadar benimle geldi.

Dicle doðruyu azda olsa söylemiþti ama anlatamadýðý birþey daha vardý o Fýrat’ý Fýrat’a onu seviyordu.Ama bunu demesi imkansýzdý çünkü burda kadýn sevemez,kadýn aþýk olamaz,kadýn 2.sýnýftýr erkek üstündür ancak erkek isterse sevebilir.
Binlerce yýllýk Ataerkil toplum dünyaya hükmediyordu Kadýn sadece erkeðin ihtiyacýný gören cinsel bir obje haline gelmiþti.Dicle okuduðu kitaplarda böyle öðrenmiþti kadýný ve erkeði böyle biliyordu o yüzden korkuyordu.
Küçük yaþýna raðmen yaþamý bilmiþ ve yaþama tanýktlýk ediyordu.

Babasý Dicle’ye uzun uzun baktý gözlerini kýstý attýðý her adým Dicle’nin yüreðine iþliyordu korku celladý Dicle’nin benliðne kendini çizmiþti bile,ve Dicle beklenmediði bir anda erkeðin Tanrýsal varlýk tokadýný suratýnda hissetti.
‘’Kadýn Erkeðin kaburgasýndan yaratýlmýþtýr’’bu mitolojik söz erkeðin kýlýf uydurduðu ve herdefasýnda arkasýna saklandýðý bir sözdür.Tanrý kadýný yaratýrken bile lanetlemiþ ve onu kendi cennetinden kovmuþtur.

Kadýn herzaman asidir,merak uyandýran bakýþý ile bilgi kaynaðýdýr,herzaman sýðýnýlacak bir limandýr ama onurlu bir direniþ silgesidir ve sabrýn tanrýçasýdýr.
Dicle yediði tokatýn etkisiyle yere savruldu,gözleri aðlamak istemiyordu tuttu kendini,yüreði Dicle’yi tutuyor sabýrlý olmasý için yalvarýyordu ama artýk diclenin dayanacak gücü kamamýþtý öfkesini gözyaþlarýna gömdü ve yaþlar oluk oluk akmaya baþladý.

Babasý
--Bir daha böle bir hata yaptýðýný duyarsam öldürürüm seni,çabuk gözümden kaybol.
Dicle koþar adýmla merdivenleri sýraladý tek sýðýnaðý olan küçük Dünyasýna gitmek istiyordu,odanýn kapýsýný açtý ve yataðýna uzandý ve satlerce hýçkýra hýçkýra aðladý.

Devamý Gelecek....

Serdar ÖZDEMÝR
17 Mart 2011
Saat:13:40

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Teþekkür
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
1 Nisan 2011
Ýnsan türünün yarýsýný aþaðýlayýp eve kapatmaktan, meta olarak kullanmaktan çýkar saðlayan sisteme hayýr diyen bir erkekten yükselen çýðlýk...Uygar ve bilinçli bir erkek, kadýnýn aþaðýlanmasýnýn, erkeðin de aþaðýlanmasý olduðunu kavrar ve sesini yükseltir. Kurtuluþa, kadýn ve erkeðin birlikte savaþýmý götürecektir.Teþekkürler...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anne! Vurdular Beni
Diclenin Çýðlýðý (3) Umudun Toðraða Düþüþü
Dicle'nin Çýðlýðý (2) Umudun Tükeniþi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
O Benim Babam
Bir Garip Aþk Hikayesi (2) Acýnýn Miladý
Bir Garip Aþk Hikayesi (1)
Mavi Gülüþlü Kýz (1)
Mavi Gülüþlü Kýz (2) Umuda Sesleniþ
Kendini Arayan Ýnsanlýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çünkü Sen Aþk'sýn [Þiir]
Sahi Sen Kimsin? [Þiir]
Adaletin Sessiz Çýðlýklarý [Þiir]
Susmak ve Dinlemek [Deneme]
Yaratýlmak Ýstenen Toplum ve Gençlik [Deneme]
Ötekileþtirmek ve Hayvanlaþtýrmak [Deneme]
Dünyada Gülümseyecek Bir Yaþam Vardýr [Deneme]
Anlar ve Yarýnlar [Eleþtiri]
Yeryüzünün Tanrýlarý 'Devletler' [Eleþtiri]


serdar özdemir kimdir?

sadece insan olmak istiyorum. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arih,Ahmet Telli,A.Hicri Ýzgören,Nazým Hitmet,Adnan Yücel.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © serdar özdemir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.