..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðallýk sahip olunan deðil, kazanýlmasý gereken bir erdemdir. -Cervantes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > gürsel çolakoðlu




24 Þubat 2011
Deve Kuþundan Özür Diliyorum.  
gürsel çolakoðlu
Deve kuþuyla akrabalýðýn var mý diye sordum. Mecbur kaldým sordum sana ama bunu bile anlamadýn. “Bence çirkin ve sevimsiz bir hayvan” dedin. Deve kuþunun sana benzerliði bazý olaylar karþýsýnda kafaný kuma sokmandý hâlbuki...


:BJHC:
Yaþam þartlarý bazýmýzý çok yýpratýr ve hýzlý yaþlanabiliriz. Bu bazýsýnda yavaþ ta olabilir. Her yaþýn güzelliðini yaþamak fýrsatýmýzýn olmasý en önemlisi. Ama daha önemlisi etrafýmýzda ýþýk hýzý ile çirkinleþenlerden ve çirkinleþtiðini görmeyenlerden farklý olabilmek.
Sadece yaþlanýyoruz… Kýrýþýklarýmýz hem derinleþiyor hem de artýyor, saçlarýmýz dökülüyor. Belki kilo alýp vücudumuz yað baðlýyor ama deðiþen sadece derimiz ve tenimiz deðil mi? Heyecanýmýz, yaþama sevincimiz, devam ediyor ve yüreðimiz hala sýcacýk diyorsanýz sizin çirkinleþmeniz zaten mümkün deðil. Birde bunlarý kabullenemeden; gençleri görüp, neden yaþlandýðýný, baþarýyý görüp neden baþaramadýðýný düþünüp, haksýz kýskançlýðýyla çirkinleþenler. Evet, saçlarýný boyayabilir, güneþ odasýnda bronzlaþabilir, dünyanýn en kaliteli, en pahalý elbiselerini de giyebilirler.
Ýyi de kalbini nasýl ak göstereceksin.
Böyle bir boya yok boþuna heveslenmesin kimse. Þiþmansýn ama senden çok daha þiþmanlar o kadar güzeller ki o kadar sevimliler ki, zayýfsýn ama senden daha zayýflar o kadar içten, o kadar sýcak, o kadar merhametliler ki. Vücut ölçüleri belki kalýplaþmýþ ölçüleri tutmuyor. Yüz güzellikleri belki fazla deðil ama geliþen dünyada bunlarýn pek önemi yok olsa bile estetik cerrahi neler yapýyor. Yok, sen sevinme! Senin böyle þansýn da yok.
Deve kuþuyla akrabalýðýn var mý diye sordum. Mecbur kaldým sordum sana ama bunu bile anlamadýn. “Bence çirkin ve sevimsiz bir hayvan” dedin. Deve kuþunun sana benzerliði bazý olaylar karþýsýnda kafaný kuma sokmandý hâlbuki... Çünkü iþine gelince öyle davranýyorsun. Ama emin ol akrabalýðýn varsa bile, sen o ýrkýn da en çirkinisin. Seni tanýmayýp resmine bakan “a ne güzel” diyebilir. Ama onlar sadece resmine bakanlar, seni tanýyanlar deðil. Hatta topluluk içinde ilk defa görenlere biraz daha diþlerini göstererek gülebilirsin ama sürekli böyle kalamazsýn yemek yerken ve konuþurken yakalanacak gerçek yüzün ve kalbinin bütün çirkinliði ortaya çýkacak. Haksýz ve acýmasýz hýrslarýnla birleþtiðinde sana bakan gözler tek tek baþka taraflara yönelecekler. Ve tekrar kötü kalbin ve kin dolu duygularýnla baþ baþa kalacaksýn. Býrak derini, býrak gözlerini, kýyafetlerini, para hýrsýný esas ruhunu güzelleþtir. Eminim bunu ilk defa duymuyorsundur.
Bir kötüye kötü demek ya da kalbi çirkine çirkin demek birileri için zordur. Benim için deðil artýk çünkü ben üzüleceðime çirkin insanlarýn yaptýklarýna yüzlerine bakarak söyleyeyim çirkinliklerini. Ama… Ama sen üzülemezsin… Çünkü sende böyle bir duygu yok Üzülebilmek bir erdemdir.
Sadece seni sinirlendirdim deðil mi? Sinirlenince yapacaðýn yeni kötülükler iftira atma taktikleri ile dolu bilmem kaç ciltlik kitabýný mý açtýn? Çirkin kalbinin derinliklerinden beyninin en uç sinirlerine kadar kanýnýn her hücresi ”yaþasýn kötülük” sloganýný taþýrken tutamazsýn kendini biliyorum. Saldýrmaya iftiralarýn, yalanlarýn ve vücut dilinle devam edeceksin. Ýþte þimdi daha da çirkinleþeceksin. Nasýl kötülük yaparým diye düþünme! Þeytanýn yanýnda ona danýþ. Serptiðin kötülük tohumlarýnýn yeþermesini bekliyorsun biliyorum ama boþuna bekliyorsun. Ýnancýmla tek tek kurutacaðým onlarý daha filizlenmeden.
Sevgili deve kuþu senden özür diliyorum. Lütfen, sende vazgeç artýk kafaný kuma sokmaktan! Bak, neler yazdýrýyorsun…
(Gürsel ÇOLAKOÐLU)
   



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gelincik Çiçeklerini Gözyaþýyla Sulamak...
Anlamsýzlýklarla Kavga Etmiyorum Artýk
Emekçi Olmayan Kadýn Var mý?
Düðün Mevsimi ve Havai Fiþekler...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kadýným Yalnýzlýk Kokuyordu...
Devlet Adamýna Öðüt...
Vitrin Gibi Hisseden...
Issýzlýkta...
Aynaya Yorgunca Bakan Kadýn...
Gardiyan Gölgeler...
Anneler ve Þehitleri...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ah... [Þiir]
Solduk Ama Ölmeyeceðiz... [Þiir]
Damla Gibi... [Þiir]
Bir Çýnar Altýnda Mesela... [Þiir]
Feleðin Ýþbirlikçisine... [Þiir]
Aþure Gibi Biri Ýþte... [Þiir]
Libya'dan... [Þiir]
Ýsyaným Var... [Þiir]
Þehitlerin Asenalarý... [Þiir]
Merhaba Arkadaþým... [Þiir]


gürsel çolakoðlu kimdir?

gurselc@hotmail. com


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © gürsel çolakoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.