..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deðiþim dýþýnda hiçbir þey sürekli deðildir. -Heraklitos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu > Eylem Yurtsever




1 Þubat 2011
Senaryomsu Öykü  
Eylem Yurtsever
Ben radyo tv ve sinema bölümündeyken hocamýz üç kelime verdi ve bu kelimelerden senaryoya benzeyen bir öykü çýkarýn dedi. Kelimeler: Kum, yýldýz ve ataç.


:BAII:
Yýldýza Doðru:


Rüzgarlý bir günde uzun saçlý genç bir adam bir kumsalda yavaþ yavaþ yürür ve bir yandan da Arthur Clarce'in Rama ile buluþma adlý kitabýný okumaktadýr. Rüzgar arkasýndan onu iteklercesine esmekte ve saçlarýný arkadan öne, havaya ve yana doðru uçurmaktadýr.

Ansýzýn rüzgarýn yönüne ters düþen garip bir hava akýmý bir öbek kaðýdý genç adamýn tam önüne atar. Adamýn bu kaðýt öbeðine dikkat etmesini saðlayan þey bu ters ve ters olduðu için de esrarengiz olan hava akýmýdýr.

Bu ilk bakýþta kaðýt öbeði gibi görünen þey birbirine ataçla tutturulmuþ birisi büyük birisi küçük iki zarftan ibarettir. Kitabýnýn arasýna bir ayraç koyar ve dikkatini yerde bulunan zarflara verir. Okumakta olduðu kitabýn arasýna koyduðu kimlikten O'nun hem öðrenci olduðunu hem de astronomi okuduðunu rahatlýkla anlayabiliriz. Genç adam zarflarý alýr ve büyük olanýný açar. Ýçinden bir cd çýkar zarfýn. Hemen sýrtýndaki dizüstü bilgisayarýný açýp cd'yi cd roma koyup çalýþtýrýr. Cd'de zintizeiserle yaratýlmýþa benzeyen garip ve metalik bir sesin eþliðinde bir sürü þema birbiri ardýna sýralanýp geçer genç adamýn gözlerinin önünden. Ýlk þema küçük zarfý gösterir. Özenle açýlan zarfýn içinden çok daha küçük bir zarf daha çýkar. Ekranda zarf büyür ve metalik ses konuþmaya baþlar:

"Ýþte bu gördüðün zarfýn içindeki þeydir seni bilinmedik bir yýldýza, bizim yýldýzýmýza götürecek olan. Seni izledik ve yýldýzýmýza gelmek isteyeceðini çok iyi bilmekteyiz. Bunun için ne yapacaðýný tarif etmeden önce sana uygarlýðýmýz hakkýnda birkaç bilgi vermeliyiz."

Bu cümlenin hemen ardýndan bir dizi görüntü akar ekranda.

Çimleri biçen böcekler ve böceklerin yanlarýnda onlarý gözetliyormuþa benzeyen soluk þekiller, giyisiye benzeyen þeyleri dikip hazýrlayan garip canlýlar ve onlarý kontrol ediyora benzeyen soluk þekiller, çöpleri toplayan bir çöp arabasýna benzeyen ancak canlý olduklarý da belli olan canlýlar ve onlarý gözetleyen soluk þekiller.

Ve yine ses: "Görüyorsun ki bizim uygarlýðýmýz biyolojik bir uygarlýk. Seni bizim yýldýzýmýza getirecek olan araç da biyolojik bir makine." Küçük zarf tekrar ekranda belirir, açýlýr ve içindeki bir kum tanesine benzeyen þey ekranda büyütülmüþ bir halde genç adamýn gözleri önüne getirilir. Ve ses bir daha baþlar konuþmaya: "Ýþte gördüðün bu kum tanesine benzeyen cisimdir seni bize getirecek olan araç. Elbette çeþitli iþlemlerden geçtikten sonra bir araç olacak. Önce bir bidona bidonu dolduracak kadar su koy ve suyun içine at kum tanesini." Ve ekranda bir varil belirdi. Varilin içine görünmez eller tarafýndan su konulup zarftaki kum tanesine benzeyen þey boþaltýldý. "bir hafta kapalý kalsýn bidon. Hiç açma. Bir hafta sonra açtýðýnda varilin içinde siyah renkli bir hamurun olduðunu göreceksin. Kum tanesine benzeyen þey aslýnda dna'sý olan ve ayný zamanda mayalanabilen biyolojik bir icat. Ýlk aþamada mayalanarak çoðaldý. Þimdi de dünyanýzda görüldüðünde insanlarý þaþýrtmayacak bir canlýnýn þekline sok onu ve karanlýk bir odada üç ay boyunca beklet. Ama dikkat et, o hamurun tek parçasý dahi geride kalmasýn. Sonra onun üzerine bin ve gözlerini kapat." Ve cd biter. Genç adam cd'de denilenleri yapar ve o araca biner binmez bilinmeyen bir yere doðru gitmeye baþlar.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Twitter'da Yazmakta Olduðum Bir Tefrika Ýkinci Bölüm
Twitter'da Yazmakta Olduðum Bir Tefrika Ýlk Bölüm

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Umutsuz Bekleyiþ
Kiralýk Katil - 2
Birliðin Tapýnaðý
O Gün
Ýki Kurt Yoldaþ
Bir Tanrý Yaratmak
Kiralýk Katil - 1
Zavallý Romantik
Maðarada
Ýlahi Kiþi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Doðmadan Ölen Bir Bebeðe Aðýt [Þiir]
Tavþan Daðý Sevmiþ, Dað Bilmemiþ: [Þiir]
O Kokuyu Ýstiyorum [Þiir]
Bihaber: [Þiir]
Bir Denizbörülcesi [Þiir]
Kendime Bakmak [Þiir]
Orhan Veli'nin Son Þiirine Bir Nazire [Þiir]
Sürünüyorum [Þiir]
Onlar [Þiir]
Kanlý Bir Güneþ Doðacak [Þiir]


Eylem Yurtsever kimdir?

Evrende, bir toz zerresi kadar küçük, ve bir temel taþý kadar önemli ve vazgeçilmezim ben. Sizler de öyle.

Etkilendiði Yazarlar:
Ýhsan Oktay Anar, R.a.Salvatore, Robert Jordan. Yaþar Kemal, J.R.R Tolkien, Homeros, Jack London, Elif Þafak, Michael Ende, Jose Marura De Vasconcelos, Cengiz Aytmatov, J. K. Rowling, Stephen King, David Eddings, Kanat Gürün, bir yazar olmamasýna raðmen A


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Eylem Yurtsever, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.