..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > Göktu Kara




30 Ocak 2011
Ölü Bir Kadýn  
Göktu Kara
Karanlýðýn gölgelediði mistik bir havanýn doldurduðu bir odadayým. Gözlerim kapalý, nargilemin fokurdamasý hoþuma gidiyor, içime garip bir huzur doluyor, aðzýmdan çýkan dumanlar odaya dolarken hafifçe baþýmý arkaya doðru itip gözlerimi aniden açýyorum. Bir þey düþtü sanki. Ses önce tok sonra bir çatýrdama þeklinde geldi gibi.


:AHCF:
Karanlýðýn gölgelediði mistik bir havanýn doldurduðu bir odadayým. Gözlerim kapalý, nargilemin fokurdamasý hoþuma gidiyor, içime garip bir huzur doluyor, aðzýmdan çýkan dumanlar odaya dolarken hafifçe baþýmý arkaya doðru itip gözlerimi aniden açýyorum.

Bir þey düþtü sanki. Ses önce tok sonra bir çatýrdama þeklinde geldi gibi.

Yanýmda ayakkabý tamircisi Hatçe ana var, iþine dalmýþ durumda. Atadan gelen çalýþkanlýkla iþini titizlikle yapýyor. Kýrýþmýþ yüzüne yýllarýn býraktýðý tecrübe yansýmýþ, yazmasýnýn altýnda alnýna düþmüþ birkaç kýnalý saç teli içeri sýzan rüzgar sayesinde oynayýp duruyor. Göz çukurlarýnda iki parlak elmas var sanki. Böyle bir çalýþma azmini, hayata baðlýlýðý en son nerede görmüþtüm, bilmiyorum.

Kafamý hafifçe cama doðru çeviriyorum, buðulanmýþ camdan dükkânýn önünde toplanan kalabalýðý seçmeye çalýþýyorum.

Sanýrým bir olay oldu, biri yukarýdan düþtü ya da atýldý, içgüdülerim öyle söylüyor.

Bu sýradan bir olay deðil..

Baþýmý güçlü bir þekilde saða ve sola doðru çeviriyorum, boynumdan bir çýtýrtý gelene kadar yükleniyorum, nargilemden bir yudum daha alýyorum, dumaný aðzýmda bir kez çevirip sonra dýþarý salýyorum. Öyle rahatlamýþým ki yerimden kalkmak zor geliyor, kendimi zorluyorum. Hatçe Ana diyorum, “ yerimi kimseye verme, dönerim birazdan.” diye ekliyorum.

Kapýya yöneliyorum, nemlenmiþ kapý koluna dokunmamla kapý aralanýveriyor.

Dýþarýdan ölü kokusu rüzgarla birlikte burnuma çarpýyor, bu koku sýradan bir koku deðil, ölü bir kadýn kokusu. Bu kokuda baþka þeylerde var, hafif bir biberiye kokusu alýyorum, yanýnda lavanta ve ekmek..

Kalabalýða doðru yöneliyorum, bir çember çizmiþler, korku dolu ve meraklý bakýþlar arasýnda çemberi yarýyorum. Bir genç kýz bu, evet genç bir kýz.

Saçlarý daðýlmýþ bir halde yerde yatýyor, mavi tel bir toka kulaðýnýn arkasýna düþmüþ, henüz yýkanmýþ saçlarýnýn altýna kan yuvalanýyor, gözleri kapalý ama her an açar gibi duruyor, kalem kaþlý.

Uzun bir elbise giymiþ ama bu elbise de garip bir durum var, sað omzunda dikiþ yerinden bir sökülme izi görünüyor, bir ayaðý içeri doðru kývrýlmýþ, kollarý iki yana düþmüþ, yüzünde tuhaf bir acý..

Cankurtaran geliyor, sesi rahatsýz edici..

Çember geniþliyor. Saðlýk ve güvenlik görevlileri kalabalýðý uzaklaþtýrýyor, kadýn artýk onlarýn ellerinde, ama bir þey yapamazlar çünkü kadýn daha düþmeden önce ölmüþ, bunu biliyorum.

Ölüye en yakýn benim artýk, genç bir polis beni uzaklaþtýrmaya çalýþýyor, gencin yüzüne bakýp cüzdanýmý çýkarýyorum, selam verip geri çekiliyor aniden..





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çerkez Kýzý ile Kambur

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Eþ Seçici
Güneþ Yine Doðacak
Kýnalým
Gün Doðarken Temmuzda

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düþüm Kanatlanýr [Þiir]
Saçma Þair VII [Þiir]
Kurþun Öncü Aydýnlýklar [Þiir]
Saçma Þair V [Þiir]
Edalým [Þiir]
Saçma Þair IV [Þiir]
Ardýç Dede [Þiir]
Dilek (3) [Þiir]
Aydýnlýk Elinde Çocuk [Þiir]
Pire Ana [Þiir]


Göktu Kara kimdir?

Toplumsal yaþantýyý düþ-yaþantýsýyla birleþtirerek bu alanda diðer ozanlara öncü oldu. Yaþadýðý düþleri, edindiði birey-usça birikimleri uzay teleskobu gerçekçiliði diyebileceðimiz biçimlerle þiirlerine ve öykülerine yansýttý. Halkýn diline yakýn ama kendine özgü bir dil kullandý. Deðiþime açýk bir ozan olduðu için hayatýnda sürekli deðiþiklikler yaptý. Kara'ya göre þiir ' düþsel unsurlarýn oluþturduðu bir galaksidir'


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Göktu Kara, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.