..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamým boyunca, ondan birþey öðrenemeyeceðim kadar cahil bir adamla karþýlaþmadým. -Galilei
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > tugba demýr




11 Ocak 2011
Bu Semt  
Anýlarým, hatýrladýklarým

tugba demýr


Bebekliðim, çocukluðumun bir kýsmý, ilk iþim, ilk maaþým, yeni iþim, hayallerim, geleceðim bu sokaklardaki adýmlarýmla þekillendi ve þekillenmeye devam ediyor. Anaokuluna Sait Çiftçi’ de gittim mesela. Bir bohçamýz olduðunu hatýrlýyorum içinde herhafta yýkanýp ütülenen yatak çarþafý, yastýk kýlýfý, nevresimi taþýrdýk. Pembe beyez petükareliydi bizlerin ki, erkeklerinki mavi. Anaokulunda ki öðretmenimi hatýrlamýyorum ama o okulda sütten nefret ettiðimi ve o gün, bugündür aðzýma süt koymadýðýmý biliyorum.


:AGDF:
BU SEMT

Bebekliðim, çocukluðumun bir kýsmý, ilk iþim, ilk maaþým, yeni iþim, hayallerim, geleceðim bu sokaklardaki adýmlarýmla þekillendi ve þekillenmeye devam ediyor. Anaokuluna Sait Çiftçi’ de gittim mesela. Bir bohçamýz olduðunu hatýrlýyorum içinde herhafta yýkanýp ütülenen yatak çarþafý, yastýk kýlýfý, nevresimi taþýrdýk. Pembe beyez petükareliydi bizlerin ki, erkeklerinki mavi. Anaokulunda ki öðretmenimi hatýrlamýyorum ama o okulda sütten nefret ettiðimi ve o gün, bugündür aðzýma süt koymadýðýmý biliyorum. Abim ayný okulun ilk okul bölümünde okuyordu ve her tenefüste korumacý abi tavrýyla beni ziyarte gelirdi. Bana sahipsiz olmadýðýmý hatýrlatýr, okulda güven duymamý saðlardý. Ýlk okula baþladýðýmda, okulun ilk günü sýnýfta feryet figan aðlayan çocuklara bakýp, hareketlerine anlam verememen bu yüzden di. Neden korkuyorlardý ki okul güvenli ve eðlenceli bir yerdi.
Niþantaþý bana en çok Dedemi hatýrlatýyor, Teþvikiye’de kocaman bir aile olarak yaþýyorduk o güzel ve kalabalýk bir evdi ki, Koru apartmanýnýn üçüncü katýnda ki kocaman daire. Þimdi bile oda oda, her bir köþesi gözlerimin önünde. Dedem (kar-yaðmur yoksa) her akþam üstü Maçka Parký’na götürürdü beni. Minik ellerimle sýkýca sarýlýrdým dedemin ellerine. Bir eliyle sýkýca beni tutar, diðer eliylede benim küçük kýrmýzý bisikletimi. Hiç üþenmez her seferinde taþýrdý bisikletimi. Bir de her seferinde beþ kuruþluk açicik( benim çocuk dilimle antep fýstýðý) alýrdý bana. Caným dedecim nur içinde yatsýn emeði çoktur üstümde. Koru apartmanýndan bana kalan sadece anýlar deðil bir de dört tekerleklilere olan merakýmýn ilk temelelridir o apartman. Caddeye bakan kocaman salon camlarýndan geçen arabalarýn markalarýný sayar, akþama babam geldiðinde özelliklerini sorar öðrenirdi. Hala Oto dergileri okumayý, yeni çýkan modelleri takip etmeyi çok severim.
Mekanlara olan merakýmý canlandýran, uyaran ilk bina Maçka Palas olsa gerek. Nimet Halam orada otururdu, hala hafýzamda kalan en güzel binadýr. Gýcýrdayan ahþap döþemesi, ferforje kapýsýnda ki ince iþçilikli asansörü, kocaman evde neden bukadar küçük bir mutfak olduðuna anlam veremeyiþim(sonralarý bu tarz binalarýn genelinde ayný mimari tarzýn kullanýldýðýný öðrenecektim). Bana hep büyülü gelmiþti o ev. Tabii birde Bingül ablamýn okuldan dönüþünü beklemek vardý, yaþlarý benden çok büyük hanýmlarýn çay sohbetlerine sessizce eþlik etmiþ, Bingül ablamla oynama ödülünü çoktan hak etmiþ olurdum.
Dha sonra Suadiye’ye taþýndýk. Uzun zaman sadece gezmeye veya akraba ziyaretlerine gittiðim mekanlar olarak kaldý buralarý. Taki Ýlk iþime Abdi Ýpekçi caddesinde bir seyahat acentasýnda baþlayana kadar. Ýlk iþim, ilk maaþýmý almak, o maaþý hoyratça harcamakta bu sokaklara nasip oldu.
Her zaman ýþýl ýþýl sokaklarý, benim için hala umut dolu. Yayýn evimi kuraraken neden adres olarak burayý seçtiðimi anlayamamýþtým. Neden evine daha yakýn bir semt seçmedin yada sizing sector genelde babaali tarafýnda diyenlere net bir cevap verememiþtim. Þimdi bu yazýyý yazarken anlýyorum ki bu semt hala umut dolu benim için, hala çok canlý, çok hareketli ve burada ki anýlarýmý seviyorum. Benim için buralarýn öyle büyük bir çekim gücü varki, artýk ayrý kalmak istemediðimi biliyorum bu semtten…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Altannnnn...
Gulet Olacaktým...
Sultanahmet'ten Bir Sesleniþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Galata... Olsaydý... [Þiir]
Deniz Kabuðu [Þiir]
Güzin Abla [Deneme]
Galata Kültür Semti Olmaz mý? [Eleþtiri]


tugba demýr kimdir?

hikaye,þiir,öykü,deneme


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © tugba demýr, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.