..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlar, tersine çevrilmiþ anýlardýr. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk > tugba demýr




11 Ocak 2011
Altannnnn...  
aldatmak ama kimi

tugba demýr


Aldatmak kendini kandýrmaktýr aslýnda. Kendimizi aldatýrýz her baþka tene deydiðimizde. Aþk deðil aþkýn reddidir aldatmak. Ve büyük bir kandýrmacadýr karþýmýzda ki için. Yakalanmayacaðýmýzý sanýrken aptal durumuna düþmektir aldatmak. Aldaymak aldanmaktýr aslýnda.


:AIJG:
Altannnnnnnnnnn......

Allahýn salaðý, gerzek herif.. Ortaköyün býçkýn delikanlýsý deðil mi?, al sana býçkýn, delikanlýlýk desen üç dakika önce kuyruðunu bacaklarýnýn arasýna sýkýþtýrdý týrým týrým kaçýyor. Kerkenez Altan aman be oðlum “ Beni Ortaköy’de kime sorsan yerimi bilir, bu sokaklarda büyüdük biz kýzým, buralarýn delilkanlýsýyýz. Korkma yalnýz gel herkes sahip çýkar sana nede olsa yengelerisin.” Derken iyiydi. Napýcam ben þimdi ya. Tolga evet Tolga benim altýn yürekli kankam.
“ Tolga uyuyormusun oðlum hala, kalk çabuk Safirdeyim gel hemen.”
“ Neyse ne , he öyle kanka ne olucak basýldým. Çabuk gel on dakikan var. Çabuk!”
Neyse Tolga gelince Ayça’yý ona devrederim ben Canan’la kahvaltýmý bitiririm, okkalý bir bahane bulmam lazým Canan’a Allahým Onu hangi bahane kandýrabilir ki, Canan’da kredim mi kaldý benim hiçbir numarayý yutmaz artýk O , iki ay önce ki vukuatý daha yeni yeni affediyor. Bunu anlarsa bu sefer yüzüðü kesin kafama atar, en son büyük yemin etti. Kesin caným yüzüðü kafama atmakla kalmaz, beni hadým eder. Ayy yeminini hatýrladým Kuran-a el basýp kesicem bir daha olursa demiþti. Hay kerkenez herif.. Hay uçkuruna sý.... Biraz daha tuvalette kalýrsam zaten þüphelenecek.
- Noldu nerede kaldýn.
- Biraz motoru bozmuþumda, dün akþam balýkta üþüttüm heralde.
- Eminim balýktadýr, siz dün kim kim çýktýnýz balýða.
- Dedim ya, Tolga, Ben, bir de Demir abi.
- Demir abiye, Zehra abla sizinle üstelik gece izin verdi.
- Ya, aþkým sende neden izin vermesin.
- Bilmem bi düþüneyim acaba neden olabilir. Bak aklýma ne geldi acaba, hani iki ay önce sen,Tolga ve Demir abi üç çýtýrla basýlmýþ olmayasýnýz. Ve Demir abi aradan sýyrýlmak için Zehra abla’ya “ Valla Zehra benim bi suçum yok, beni çocuklar çaðýrdý erkek erkeðe muhabbete diye.....” artýk devamýný anlattýrma Altan. Neyse kahvaltý zevkimi bozmayacaðým ama dün akþam balýða çýktýk numarasýný yemedim haberin olsun. Sana avans veriyorum, kan kaybediyorsun eskiden daha yaratýcý yalanlar üretirdin, hala yapabileceðine inanýyorum caným, dün gece içinde iyi bir performans bekliyorum senden.
- Yapma aþkým ya, bir hata yaptýk diye
- Bir derken Altan
- Tamam yani lafýn geliþi bir, belki birkaç.. Neyse yaa bozma þu zevki..
- Telefonun çalýyor..
- Býktým ya iyi ki emlakçýyýz , pazarlarý bile rahat býrakmýyorlar.
- Efendim, aaa merhaba evet evet, anladým hý evet evet oo gerçekten mi. Tamam bana biraz zaman verin hemen gelirim.
- Nereye Altan?
- Aþkým þey
- Ney?..
- Yani þey, hani bahsetmiþtim ya, þu manzaralý daire için bi alýcý var diye. Hani babasý okul bitirme hediyesi olarak alacak diye bahsetmiþtim ya..
- Hýý neydi kýzýn adý Ayça’ mýydý, geçen ofiste gördüðüm dimi?
- Evet caným o, çok iyi bir haným.
- Hýýý cami yaptýrmýþ, sen þuna havalý desene. Bilmezmiyim ben seni. Tolga ilgilensin.
- Yapma ama artýk. Bak sinirlenmeye baþlýyorum kalkýp gidicem þimdi. Tolga nereden tanýsýn Ayça Haným ile Babasýný.
- Arada sýrada yardým ediyor ya sana.. Ondan dedim
- Bu ciddi iþ kýzým üç liralýk komisyon yok ucunda kaç bin lira komisyonu var bu iþin. Hem Tolga Tanýmýyor Ayça Hanýmý.
- Karþýlaþmadýlar yani ofiste.
- Yok karþýlaþmadýlar, bu hafta çok iþi vardý Tolga’nýn hiç uðramadý bana.Adýmýz çýkmýþ ya bir kere .. Mýr mýr kediler gibi dizlerinin dibinden ayrýlmýyorum gene yaranamýyorum.
- Ýyi tamam tamam, bana bir kahve istermisin. Çok yedim bastýrsýn. Ne zaman bu Safir’e gelsek kilo alýp gidiyorum buradan herþey o kadar lezzetli ki.
- Tamam caným ben bir de lavabo’ya gidip geliyim.
- Alo, Ayça biraz önce bir görüþmedeydim rahat konuþamadým, Güzelim sen sürpriz mi yaptýn bana. Hýýý yerim ama seni. Dün akþam deme, kaçamazsýn öyle dün akþam falan kesmez beni daha neler yapýcam sana. Onlar fragmandý, film daha baþlamadý. Hemen gelemem caným sen nerede oturuyorsun? Hýý tamam Tolga’yý yolluyorum yanýna sana biraz arkadaþlýk etsin diye. Bende bir saate kalmaz gelirim. Hazýrlan ordan bana kaçýrýcam seni film seyretmeye.. Filmin adýný sonra koyarýz ama ben sana baþrol oyuncularýný söyliyim....Utanma kýzým, yaparken utanmýyorsun ama...Hadii öptüm...
Tolga’ya mesajda attýk, O þimdi direk gider Ayça’nýn yanýna. Ee be kerkenez Altan, Þu Ortaköy sokaklarýnýn her köþesinde ne anýlarýn var, ne kavgalar ettin, kaç kere sarhoþ oldun, ne aþklar, sevgiler yaþadýn. Çoðu bir iki günlük, gecelikti ama iyiydi. Genede afaroz edemedi kimseler seni buralardan ama eðer bu sefer Canan anlarsa var ya bir daha buralara ayak basamazsýn. Bu sefer ne babasý nede abileri seni buralarda barýndýrmaz. Ortaköy delikanlýsý Altan olur .. Töbe töbe. Ama dürüst ol haklý Canan bu sefer haklý Ulan kerkenez kýz sana on yýlýný verdi. Herþeyine katlandý, sen ne yaptýn? Sayýsýný bile bilmediðin kadýnla aldattýðýn yetmedi en az beþ kerede yakalandýn. Güzelim yaa genede vazgeçmedi benden, bileðinin hakkýyla taktý eline yüzüðü. Haziranda da düðün için geri sayýma baþladý. Güzelim benim bileðinin, yüreðinin hakkýyla kazandý evliliði.
- Tolga geçti þimdi, beni görünce bi tuhaf davrandý anlamadým. Seninde ikide bir lavaboya kaçman falan biþiler dönüyor ama dur bakalým hayýrlýsý..
- Boþ ver o lavuðu gene kime takýlmýþtýr aklý.
- Canan kýzýyorsun ama ben seni eve býrakayým güzelim, sonrada þu evle ilgili iþimi halledeyim. Bak düðün üstü, hem martta benim evide tadilata sokmak lazýn bu haliyle gelin getirmem ben seni o yýkýntýya. Çok paraya ihtiyacýmýz var. Borçla harçla yapmak istemiyorum, benim karým rahat etsin istiyorum sýkýntý çekmesin.
- Gene ektin yani, karýn olunca görücez bakalým bunlar sözde mi kalýcak, icrata geçecek mi?
- Yapma güzelim yaa, kýrýyorsun ama kalbimi.
- Altan, Tolga yanýnda bir kýzla geliyor, vay sonunda sevgili mi yaptý. Altan, Tolga hani tanýmýyordu?... Bu Tolga’nýn yanýnda ki kýz þey deðil mi?... ALTANNNNN.....




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gulet Olacaktým...
Sultanahmet'ten Bir Sesleniþ
Bu Semt

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Galata... Olsaydý... [Þiir]
Deniz Kabuðu [Þiir]
Güzin Abla [Deneme]
Galata Kültür Semti Olmaz mý? [Eleþtiri]


tugba demýr kimdir?

hikaye,þiir,öykü,deneme


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © tugba demýr, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.