..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Öner KARADAÐ




6 Ocak 2011
Tarih Bize Anlatýyor 10  
Öner KARADAÐ
KÖRFEZ GAZETESÝNDE ÇIKAN KÖÞE YAZILARIMDAN


:AFGC:
önerkaradag@hotmail.com

TARÝH BÝZE NE ANLATIYOR?

Taraf gazetesi yazarý Ahmet Altan'dan bir yazý
05 Ocak 2011 Çarþamba günü yazýlmýþ

“Ben vataný kiraz aðacýnýn gölgesine ve kadýn memesine satarým" diyen Ahmet Altan MHP'ye ve MHP'ye oy veren insanlara saldýrdý.
Cumhurbaþkaný Gül'ü bölücülerle kol kola girmekle suçlayan ve Kürt sorunu karþýsýnda sert söylemleriyle dikkati çeken MHP'yi terörden beslenmekle suçlayan Ahmet Altan'ýn tartýþma yaratacak o yazýsý:
PROJE YOK FÝKÝR YOK
"Sizce MHP, Kürt meselesinin çözülmesini ister mi?
Çözüldüðünü farz edin.
MHP, ne önerecek bu ülkeye, ne önerecek bu ülkede yaþayan insanlara?
Bu ülkede yaþayan insanlarý daha iyi yaþatacak bir fikri, bir projesi var mý?
Savaþlar, çatýþmalar, çekiþmeler, fikirleri olmayan insanlarýn politikaya girebilmesi için elveriþli bir kapýdýr. "
SÖYLEYECEK HÝÇBÝR SÖZÜ OLMAYANLAR
MHP'li politikacýlarý bilgisizlik ve yeteneksizlikle suçlayan Ahmet Altan, MHP'nin peþinden gidenleri ise zavallý olarak niteledi. Ýþte yazýnýn o bölümü:
"Hayat savaþýný kaybetmiþ çaresiz insanlara, savaþ ve zafer son sýðýnak gibi görünür.
Kendi yenilmiþliklerine bir çare aradýklarý için "savaþý" desteklediklerini söyleyemedikleri, belki de bunun farkýna bile varamadýklarý için savaþma arzusunu "vatanseverlik, milliyetçilik" gibi yaftalarýn arkasýna saklarlar. Bu insanlar, kendileri gibi hayatýn aynasýna fikirleriyle yansýyamayan yeteneksiz politikacýlarýn av sahasýdýr.
Söyleyecek hiçbir sözü olmadýðý için "milliyetçi olmaktan" baþka çaresi kalmamýþ politikacýlar, bu zavallý kayýp insanlarý avlarlar.
Onlarý, bir "zafer" vaadiyle her türlü acýya sürüklerler.
Türkiye'de kayýp insanlarýmýz epey fazla. "
ÖCALAN KADAR OLAMADILAR
Bebek katili Öcalan'a ise övgüler yaðdýran Ahmet Altan, Öcalan'ýn"sertlikten kaçýnýn" talimatýný olumlu bulduðunu yazdý. Ýktidar ve muhalefet partilerinin Ýmralý kadar öngürülü olamadýðý iddia eden Altan, AKP'ye 'MHP'ye benzeme' uyarýsýnda bulundu ve þöyle devam etti:
"Oynanan bu oyunun farkýna varan Öcalan, birçok Türk ve Kürt politikacýsýndan daha zeki ve daha öngörülü olduðunu göstererek, Kürt politikacýlarý sert bir þekilde uyararak, "sertlikten" kaçýnmalarýný istedi. Ama ne yazýk ki AKP ve CHP, Öcalan kadar öngörülü deðiller. MHP'yle "sertlik" yarýþýna giriyorlar.
Özellikle Baþbakan Erdoðan'ýn bir "MHP takýntýsý" olduðu, ona oy kaybetmekten çok korktuðu görülüyor. MHP kendi baþýna yaratamayacaðý sertliði ve savaþ ortamýný, AKP'yi korkutarak yaratýyor, AKP'nin zihnini ve dilini zehirliyor, bu partiyi Milli Güvenlik Kurulu'nun bir parçasýna çeviriyor. AKP, eðer MHP'nin oyununu bozacak bir kývraklýk gösteremezse, daha sert, daha milliyetçi ve daha az "kapsayýcý" bir partiye dönüþecek. "

Fanatik Taraftar Ahmet ALTAN
Gördünüz deðil mi deðerli okurlar? Adam resmen terör örgütü propagandasý yapýyor. Olay düþünce özgürlüðü boyutunu çoktan aþmýþ durumda Türkiye içerden iþbirlikçiler tarafýndan dýþarýdan emperyalistler tarafýndan parçalanmaya uðraþýlýyor týpký Büyük Önder Mustafa Kemal’in Gençliðe Hitabe de öngördüðü gibi. Ahmet ALTAN gibiler Osmanlý Daðýlma döneminde de vardý. Nedense ulusal mücadele taraftarý olmazlar da baþkalarýnýn gayelerine hizmet etmeyi onur sayarlar. Çok ilginç bu tip insanlar tarihin her döneminde var olmuþlardýr. Etki alanlarý geniþtir. Özellikle devlet katýnda deðer bulur bunlarýn fikirleri. Tarihten örnek mi istiyorsunuz. Mýsýr Valisi Kavalalý Mehmet Ali Paþa merkezi otoritenin zaaf içersinde olduðunun farkýndaydý. ( þimdilerde Abdullah Öcalan canisinin AKP tarafýndan muhatap alýndýðý gibi ) o dönemin devlet politikasý gereði Kavalalý ne istiyorsa tamam diyen bir Osmanlý görüyoruz. Tavizler tavizleri doðurur gerçeðini bilmeyen bir devlet olur mu? Olmuþ iþte; Osmanlý bir þekilde isyanlarý ya þiddetle yada tavizler vererek bastýrmayý denemiþtir tarih boyunca. Ancak hiçbir zaman sorunun çözümüne yönelik adým atýlmamýþtýr. Ahmet ALTAN gibi iktidar ve güç odaðý þakþakçýlarý o dönemlerde de iþ baþýndaydýlar. MHP ve CHP gibi partilerin AKP’yi milliyetçi düþünceleri ile zehirlediðini iddia ediyor son paragrafta dikkat ederimisiniz. Bu adam zeki birisi kesinlikle ýrkçý olmayan aksine birleþtirici olan Türk milliyetçiliðine zehir diyorsa bu bilmediðinden deðil art niyetinden kaynaklý olmalý. Sevgili okurlar biliyorsunuz dün insanlarýmýzý domuz baðý ile baðlayýp iþkencelerde öldüren Hizbullah terör örgütü mensuplarý salýverildi. Ýrtica AKP öncülüðünde tarihin en büyük saldýrýsýna hazýrlanýyor amaç Türkiye Cumhuriyetini yýkmak ve ABD’YE sunmak. Bunun için tüm gerici güçler iþbirliði halinde . hukuktan, üniversitelere, diyanete, Yök’e, saðlýktan, eðitime her alanda bilinçli bir þekilde ülkenin altý oyuluyor. Yandaþ basýn ve Taraftar yazarlar da bu durumu özgürlük diye alkýþlýyor. Bu ülkenin aydýnlarý suç iþlemedikleri halde AKP karþýtý olduklarý için darbe iddiasý ile içerde çürütülürken teröristler sokaða salýnýyor. Demek ki bu ülkede hapisten kurtulmanýn yolu gerçekten suç iþlemiþ olmak. Nasýl ki Kavalalý MehmetAli paþa isteklerini arttýrarak Osmanlýnýn baþýna bela olmuþsa Öcalan’la uzlaþacaðýný sananlar da yanýldýklarýný anlayacaklar o zaman soracaðýz iþte hepsine eeee ne oldu ? bir kez daha tavizci tavrýnýz ümmetçi politikalarýnýz tutmadý hala akýllanmadýnýz mý diye! saygýlarýmla



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tarih Bize Ne Anlatýyor 7
Tarih Bize Ne Anlatýyor 9

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tarih Bize Anlatýyor 17
Tarih Bize Ne Anlatýyor 8

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Maça Kýzý [Þiir]
Seven Bir Erkek Bir Ülke Gibidir [Þiir]
Deniz Mahirdir Kýyýya Ulaþmakta [Þiir]
Zeytin Karasý [Þiir]
Bu Bahçe Çiðnenmiþtir Artýk [Þiir]
Kendi Beynindeki Teröre Yeniksin [Þiir]
Ay Karanlýk Geceyi Iþýtmýyorsa Sende Unutmuþsundur [Þiir]
Ýsterdim [Þiir]
Bu Hasat Bizimdi Bu Sene [Þiir]
Bu Saatte Telefonu Kim Açarsa Kýymetli Olur [Þiir]


Öner KARADAÐ kimdir?

ben tanýnmamýþ bir neslin oðluyum ve tanýnmadýðýmýzdan memnunum. anlatacaðýz kendimizi ama önce hazýr olmasý lazým anadolunun


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Öner KARADAÐ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.