..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoþtur. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > Adnan Ergin




4 Ocak 2011
Kýrmýzý Baþlýklý Kýz  
Adnan Ergin
küçükken çok mu saftýk ne


:AGFE:
KIRMIZI BAÞLIKLI KIZ

Bu masaldaki ilk sosyalojik vaka Kýrmýzý baþlýklý kýzýn babasý olacak dallamadýr. Nasýl bir bünyedir ki kýzýna isim koyma zahmetine bile girmemiþtir.Bu kýzýn kafa kaðýdýnda harbiden Kýrmýzý baþlýklý kýz mý yazmaktadýr ki acep? Ya da kýzýn adý Gül felandýrda yakýnlarý uzunca Kýrmýzý baþlýklý kýz mý demektedirler. Bitlisteki minare sayýsý polimiðine girmeye niyetim yok ama anlayan bir oðlan varsa beri gelsin yani. Ayrýca ne akla hizmet yaþlý anacaðazýný ormanda tek baþýna yaþamaya mahkum etmiþtir. Zavallý kýzcaðýza her allahýn günü onca yolu teptirmektedir o da anlaþýlasý deðildir. Herifte ana, evlat sevgisi hak getiredirde bunun karýsýndada mý peksimete sürülecek akýl yoktur? Hiç mi demez yiðidine " herif herif senin bu yaptýðýn Çorum leblebisi bi iþtir" diye. Hadi ondanda geçtim ne diye hergün yemek taþýr durursunuz ki. Alýn kadýna haftalýk erzaðýný yapsýnckendi yemeðini. Haa! yemeðini yapamayacak kadar yaþlý diyosanýz diðer iþlerini kim görür bu garibin? Daha bunun bulaþýðý, çamaþýrý, ütüsü, temizliði var di mi ama. Ya bu iþleride zavallý kýzcaðýza çaktýlar ya da ihtiyarýn evini mok götürüyo.
Masalda garip olan bi baba olsa yine iyi. Ya kurda ne demeli? Ya tamam kýzý yemeyi kafaya koymuþsun onu anladýkta bari doðana uygun davran be birader. Kurtsun sen, ormanda denk getir, dal kýza olsun bitsin. Ne o Roma konsülleri gibi bir sürü entrika, alavere, dalavere çevirmeler. Yok önce babanneyi yoluna koymalar, kýlýk deðiþtirmeler, taklit yapmalar. Uleyn madem bu kadar hünerin var senin paraya para dememen lazým. Bak flipper, çarli parayla oynuyorlar. Oysa sen acýndan el kadar çocuða kalmýþsýn.
Ah be ninem sende iki laf edilmeyi hak ediyorsun yani. Sen kulubeni orman hayvanlarýný koruma ve yaþatma derneði lokali olarak mý iþletiyorsun. O kurt nasýl giriyor evine kýlýný, kuyruðunu sallýya sallýya. kapa kapýný otur evinde, ne iþin olur elin itiyle, kurduyla di mi ama.
Kýrmýzý baþlýklý kýz sende az embesil deðilsin yani. Kýzým bu kurt Dustin Hoffman mý mübarek. O ne rol yeteneðidir ve bu kurda niye hala oskar verilmemiþtir, anlayabilene aþkolsundurda. Ya kýzým hergün gördüðün babanneni kurttan ayýrýmayacak kadar gözlerin bozuksa onca yolu nasýl kaybolmadan gidip gelebiliyorsun. Baban olacak denyodan seni göz doktoruna götürmesini beklemiyorumda, okulunuza hiç ücretsiz göz taramasýda gelmedi be yavrum. Gerçi senin saftorozluðunu göz bozukluðuda açýklamazda neyse. Ne biliyim kitaplarda felanda mý hiç kurt resmi görmedin. Ama televolelerden baþýný kaldýrýp hiç belgesel izlemezsen olacaðý budur iþte. Oh olsun diyecem ya kýyamýyorum yinede.
Son diyeceðimde sözüm ona avcý geçinen kýrmýzý baþlýklý kýzýn kurtarýcalarýna. Alooo birader! siz adam gibi safari, sürek avý neyin yapsanýza. En azýndan gidip ormanda avlanýn bari. Bu ne rahatýna düþkünlük, bu ne müþkülpesentliktir. Ýhtiyarýn evini salon solomanje avlak yapmýzsýnýz, kurt gelsin biz vuralým. Oh ne ala memleket. Delikanlý avcýya yatakta gecelik giymiþ kurt vurmak yakýþýr mý? Hayýr birþey deðil, iyi bi halt ettik sanýp yarýn avcýlar kahvesinde alnatacaksýnýz, millet uçuðunu býrakýp basuruyla gülecek halinize.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Pazar Sabahý Zýnk Diye Uyanmak [Öykü]
Esma - Ül Hüsnanýn Allahýn Adlarý Olduðu Yanýlgýsý [Eleþtiri]


Adnan Ergin kimdir?

kah yazdým kah duraladým. ya hayat çok üstüme geldi. ya içimden gelmedi yazamadým. bir tarzým da olmadý üstelik. ne gelirse içimden öyle yazdým. þiir, öykü, roman, tiyatro oyunu, mizah dergisi bile çýkardýk dostlarla bir dönem. ne mi oldu ? bu ülkede hangisi uzun yaþamýþ ki bizimki yaþasýn. ama sanýrým en çok mizah yazmayý seviyorum. düdüklü tencerenin fazla buharý tahliye etmesi gibi, bu ülkede yaþamanýn verdiði þiþkinliði, mizahla tiye alýp hayatýn gazýný çýkarýyorum bende.

Etkilendiði Yazarlar:
etkilenirsem kendimden uzaklaþmaz mýyým ?


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Adnan Ergin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.