..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlarýn arasýnda yaþadýðýmýz sürece, onlarý sevelim. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Seda Han Doukas




29 Aralýk 2010
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 6  
Seda Han Doukas
Odadan geri geri çýktý Kýpti Simay. Kömür rengi dalgalý saçlarý beline uzanýyor, ay beyazý teni kolsuz cepkeninden parýldýyordu. Boyu ne kýsaydý ne de uzun. Çýplak ayaklarýna halhallar takmýþtý. Eteðinin altýna giydiði pantolonun yanlarý baldýrýna kadar yýrtmaç ile açýktý. Herkes bacaklara bakakalmýþ, acaba simasý da ismi gibi ay parçasý mý diye merak ediyordu.


:AFGG:
Odadan geri geri çýktý Kýpti Simay. Kömür rengi dalgalý saçlarý beline uzanýyor, ay beyazý teni kolsuz cepkeninden parýldýyordu. Boyu ne kýsaydý ne de uzun. Çýplak ayaklarýna halhallar takmýþtý. Eteðinin altýna giydiði pantolonun yanlarý baldýrýna kadar yýrtmaç ile açýktý. Herkes bacaklara bakakalmýþ, acaba simasý da ismi gibi ay parçasý mý diye merak ediyordu. Efsun’un dansý gibi hareketli deðildi dansý. Tahir makamýnda bestelenen aðýr bir güfteydi. Aþký en saf haliyle anlatan bu dizelerde vuslat yerine ayrýlýk vardý sadece. Tutkuyla baðlanandan kopuþ.

Arkasýný döndü yavaþça Kýpti Simay. Elleriyle gerdiði tül bedeninin üst kýsmýný tamamiyle kapatýyordu. Hafifçe yana attý sað bacaðýný, kalçasý yaylanarak seðirtti o yöne doðru, elleri tülü sarstý bir an. Nefesler tutulmuþ, tülün arkasýna yoðunlaþýlmýþtý. Osman’ýn aðzý yarý açýk, marpucu elinde asýlý kalmýþtý. Selim keza benzer þekilde gözlerini dilbere dikmiþ utangaçlýðýndan eser kalmamýþtý. Fatma, büyülenmiþ gözlerle kendilerinden geçen bu erkeklerden koparacaðý akçeleri düþündükçe seviniyor, eðer Osman Kýpti’yi isterse Kýpti’nin istemeyeceðini bildiði için hem Osman’a ne cevap vereceðini hem de Efsun’la nasýl baþýnýn derde gireceðini düþününce hop oturup hop kalkýyordu.

Tül, Kýpti kýzýn ellerinden usulca kayarak yere düþtü. Beþ erkek, ayný anda derinden öyle bir iç geçirdiler ki çalgýcýlar þahikaya ulaþtýklarýný sandýlar. Zilli gerçekten çok güzeldi. Ýri badem gözlerine sürme çekmiþ, yanaklarýna ve dudaklarýna al basmýþtý. Elmacýk kemikleri dýþa çýkýk, çenesi gamzeli, burnu minicik ve kalkýktý. Dudaðýnýn sol üstüne yaradan bir ben kondurmuþtu ki asýl o ben insaný mahvediyordu. Raksý ise bir yýlaný kýskandýracak kadar kývraktý. Kollarýnýn ve belinin sallantýlarýnda adeta onlar da o kollar ve belle gidip geliyorlardý. Bu kýzda diðerlerinde olmayan bir þey vardý. Hareketlerindeki iþve ve eda içinizde bir þeyleri tutuþturmaya yetiyor, kendinizden geçmenizi saðlýyor ama bunu yaparken de acýtarak ve yakarak yapýyordu. Týpký bir iðneyi bedenimize batýrmadan önce ateþe tutmamýz gibi o da aþkýn iðnelerini ateþli dansýnda kavurup saplýyordu sinenize. Selim Kýpti kýzý izlediðinden beri sevdiðini aklýna getirmediðini hatýrlayýnca bir garip oldu. Sanki bu kýzýn yaktýðý ateþin içinde erimiþ, yokolmuþ, baþkasýna varan sevdiðinin ardýndan açýlan yaralar temizlenmeye yüz tutmuþtu. Onun için kopuþ baþlamýþtý. Osman bu anlamda istediðine ulaþmýþ ancak kendinin nar-ý aþka düþüþüne engel olamamýþtý. Karþýlýklý bir dönüþüm ve deðiþim baþlamýþtý. Bunu Afet Fatma da görebiliyordu. Selim’in geldiðinden beri her çengi ile asýlan yüzü, çatan kaþlarý þimdi daha uysal, daha huzurlu bakýyor; tüm gece eðlenen, Selim ile dalga geçen Osman, adeta dut yemiþ bülbül kesilmiþ nefes almýyordu.

Kýpti raksýný bitirdi. Baþýyla odadakileri tek tek selamladý, yerden tülünü aldý ve yavaþ adýmlar ile arkasýný dönmeden çýktý. Fatma, kýzlara hemen hareketli bir þeyler çalmasýný söyledi. Ortama neþe katmak ve aðýrlaþan havayý daðýtmak için Efsun’u çaðýrmaya gitti. Efsun tüm olanlarý kapý aralýðýndan izlemiþ ve Osman’ýn hallerine içerlemiþ ve sinirlenmiþti. Oynamak istememekte diretse de Fatma onu kolundan tuttuðu gibi içeri yolladý. Kimsenin Efsun’u görecek hali kalmamýþtý. Önlerine bakakalmýþlar, derin düþüncelere dalmýþlardý. Efsun efendisinin beðenisini kazanmak için sallandýkça sallanýyordu. Bir süre sonra bu çok hareketli beste Osman’ýn kulaklarýný týrmalamaya baþladý. Eliyle çalgýcýlara kes iþareti yaptý. Ýþte Fatma’nýn korktuðu baþýna geliyordu. Osman’ýn beraberinde gelen diðer üç delikanlý “Kýpti! Kýpti gelsin,” diye baðýrmaya baþlayýnca Osman’ýn kan beynine sýçradý. Onlarý mekandan kovdu. Hýrslanan delikanlýlarýn elinden bir þey gelemezdi tabii. Ceketlerini alýp sessizce çýktýlar. Sadece Selim ve Osman sessizliðin içinde, divana çakýlý kalakalmýþlardý. Cebinden bir kese akçe çýkarttý ve masaya koydu. “Kýptiyi çaðýr ve þu içkileri tazele,” dedi.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Nazende Haným ve Yusuf Ziya Bey
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 7
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 8
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 9
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 10
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 5
Deva Kýz'ýn Aþký
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 3
Yandým Selim ve Býçkýn Osman
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 4

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Katýksýz Ekmeklere Umut
Garip Köyde Yaþananlar - 1
Garip Köyde Yaþananlar - 5
Garip Köyde Yaþananlar - 4
Garip Köyde Yaþananlar - 3
Garip Köyde Yaþananlar - 2


Seda Han Doukas kimdir?

Kitap okumak benim için yazarlarýn araladýðý o sihirli kapýdan gözlerin kapalý olarak geçmek ve onun yanýnda otururken sana çevrende olup bitenleri kulaðýna fýsýldamalarý gibi gelirdi. Hala da öyle. Bana fýsýldanan o hikayeler içimde yankýlanarak dýþarýya kelimeler olarak dökülmeye baþladýðýnda artýk baþka bir noktadan baktýðýmý farkettim. O yabancý bahçelere yazarlar ile girmek gibi deðildi. Artýk ben kendi bahçeme kendi okurlarýmý kabul edebilirdim. Ýþte burada bulunma amacým da bu. Ýçimden çýkmak için çýðlýk atan hikayelere el uzatmak.

Etkilendiði Yazarlar:
Gabriel Garcia Marquez, Louis de Berniere, John Fownles, Nikos Kazantzakis, José Mauro De Vasconcelos, Irwin Yalom


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Seda Han Doukas, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.