..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, duygularýn dilidir. -W. Winter
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > DESPÝNA YILDIZ ÇAÐRI




8 Aralýk 2010
Ay'ýn ve Bir Adam'ýn Evreleri  
DESPÝNA YILDIZ ÇAÐRI
Astronomik bir aþk, Ay'ýn tüm evrelerini yaþayan bir adam,Dünya olan bir kadýn ve Ay Tutulmasý...Sonu ne olur dersiniz...


:AHGI:
Bir adam tanýdým, ilk bakýþta sessiz ve sakin, ama gülünce gözleri ýþýldayan. Nasýl ayýn evreleri varsa, onun da evreleri olduðunu keþfettim. Ýlk tanýþtýðýnda Yeni Ay oluyordu. Karanlýk bir gökyüzü, kendisi var ama görünmüyor. Seçebildiðin tek þey çevresindeki yýldýzlar. Eðer o yýldýzlar gökyüzünün zifiri karanlýðýnda gözünü kamaþtýrýr, seni peþine takarsa belki de hiç göremezsin onu.
     Ama ýþýltýya aldanmaz, sabýrlý olursan, fark edersin Ýlkdördün'ü. Bu evrede yüzü sana dönmüþtür ve baþlar güneþin, kalbinin ýþýðýný yansýtmaya sana. Sessizlik yerini güzellikleri paylaþmaya býrakýr. Yeni ay evresinde sen onu daha göremezken, uzaktan izlediði seni adým adým keþfetme dönemi baþlar. Aðzýndan çýkan her lafý dinler, her hareketini kaydeder, çünkü bütün bunlar en önemli ipuçlarýdýr senin kiþiliðinin. Öðrenmek ister hangi tür müzik seni en çok etkiler, hangi çiçeði seversin, hangi yazarlarý okursun, hangi filmleri izlersin. Yaðmurda yürüyüþü sever misin, sokak kedilerini besler misin, hangi ülkeye en çok gitmek istersin, kendini en rahat nerede hissedersin. Bütün bu sorular farkettirmeden sorulur, cevaplar özenle kaydedilir ve sana kendi beðenileri de derinden hissettirilir.
     Kalbinde bir þeyler yeþerdiðini duyumsarsýn, güzel günler geçirirsin, mutlusundur ama daha fazla bir þeyler vardýr, daha güçlü bir duygu, sen tam adýný koyamamýþken baþlar Dolunay evresi. Bu evrede Ay'ýn adamýn sadece yüzü deðil tüm bedeni sana döner. Anlarsýn fark ettirmeden istila etmiþtir tüm benliðini. Bir zamanlar en sevdiðin þeyler, sadece onunla yaþanýnca güzeldir artýk .Hayatýnýn her alanýna bir iz býrakmýþtýr ve sen o izleri coþkuyla takip edersin. Herþeye hazýr olman gerekir bu evrede .Bir gün elinde kýrmýzý bir gülle romantik bir yemeðe çýkmaya da gecenin 11'inde þarapla dolunayý seyretmeye de. Baþýn omzunda en sevdiðin yönetmenin son filmini izlemeye de, Çaykovsky'i elleriniz kenetlenmiþ bir þekilde iki beden tek ruhla dinlemeye de. Lavanta kokusu eþliðinde kalp meditasyonu yapmaya da, saðanak yaðýþ altýnda tek þemsiyeyle elele gezmeye de. Bazen gizemli ve çok farklý bazen de saf ve senin tam anlamýyla kendini bulduðun, bütünleþtiðin bir evredir, Dolunay evresi.
Ama hiç beklenmedik bir anda tam da alýþmýþken ona,almýþken onu tüm hayatýna baþlar Son Dördün evresi.Bu evrede sana tamamen dönük olan bedeni yok olmaya baþlar,görebildiðin sadece baþýdýr çünkü yüz çevirmiþtir senden.Algýlamak belki de kabullenmek zaman alýr, mutluluk, yerini önce þaþkýnlýða sonra da hüzne býrakýr. Hayatýný onsuz düþünemezken tek çaren malesef çabalamaktýr tekrar yüzünü sana dönmesi için.
     Ama her çaba boþunadýr artýk çünkü döngü bitmiþtir, o tekrar Yeniay' dýr artýk ve senin göðünde görünmez olmuþtur. Hüzün derin bir acýya dönüþür. Baðlýlýðýn azalmak yerine daha da artar, çünkü dolaþtýðýn her sokakta, dinlediðin her müzikte, okuduðun her kitap da onu görmeye baþlarsýn. Bir bakarsýn ki izlediðin filmlerdeki oyuncular bile ondan özellikler taþýr.
     Tam da artýk acýnýn en derin yerindeyim dediðin, eski tüm zevklerinin seni bir nebze bile mutlu edemediði aksine onu hatýrlatarak kalbini daha da acýttýðý günlerin, uzun gecelerin sonunda bir þey olur. Evet ansýzýn bir ýþýk belirir, hem de tüm ruhunu aydýnlatan bir ýþýk. Önceleri kaçmak istersin, Aysýz kapkaranlýk bir geceye dönüþen kalbine, bu yoðun ýþýðýn en küçük bir ýþýnýnýn bile sýzmasýný istemezsin. Karanlýk gecelere alýþmýþsýndýr artýk, küçük bir yýldýza bile tahammülün yoktur. Ýncindiðin yerden daðlanmak en büyük korkun olmuþtur.
     Ama karanlýk bir gece, tüm cesaretini toplayýp açýnca gözlerini görürsün gerçeði.Senin tüm evrelerini yaþadýðýn Ay,senin gölgende kalmýþ, tutulmuþ, görünmez olmuþtur ama karþýnda senin Dünyandaki tüm enerjilerin kaynaðý Güneþ vardýr ve gerçek hayatýn þimdi baþlayacaktýr.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsanlarý Anlamaya Çalýþmak
Uzun Sürmüþ Bir Aþk Hikayesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Karanlýktan Aydýnlýðý Doðuran Aþk [Þiir]
Bade-i Vuslat [Þiir]
Nehir Roman [Þiir]
Yalnýz Ruhun Gökkuþaðý [Þiir]
Uslanmaz Þaþkýn Divane Gönül [Þiir]
Karanlýk Gecede Bahar Kokusu [Þiir]
Rus Ruletini Kazanan Aþkýn Büyüsü [Þiir]
Düþeyazan Uçan Yaprak [Þiir]
Kapris [Þiir]
Asýl ve Yegane Gerçek [Þiir]


DESPÝNA YILDIZ ÇAÐRI kimdir?

Yaþadýklarýný,yaþadýklarýndan öðrendiklerini,yaþayamadýklarýný ve yaþamak istediklerini yazan, düþle gerçek arasýndaki köprüyü akýl,duygu ve ruh rehberliðinde aþan ve tüm bu yolculuk serüvenini okuyucularýyla paylaþan edebiyat sevdalýsý ve hayat sanatçýsý.

Etkilendiði Yazarlar:
Dostoyevsky,Gogol,Turgenyev,Victor Hugo,Jack London,Goethe,Schopenhauer,Nietzsche,Sabahattin Ali,Sait Faik Abasýyanýk,Jane Austen,Virginia Woolf,Halide Edip Adývar,Colette,Sylvia Plath,Puþkin,Attila Ýlhan,Nazým Hikmet,Brecht,Arif Damar,Kavafis,Sapfo...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © DESPÝNA YILDIZ ÇAÐRI, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.