..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bilmezlik ile ne hoþtum; hayalimde ne güzellik, ne de aþk vardý." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > M.NÝHAT MALKOÇ




5 Aralýk 2010
"81 Ýlden 81 Öðretmen" Demokrasinin Kalbi Tbmm'de...  
M.NÝHAT MALKOÇ
Bilindiði gibi her yýl 24 Kasým’da öðretmenler günü kutlanýr. Bu yýl da rutin olduðu üzere tüm yurtta 24 Kasým Öðretmenler Günü kutlandý. Öðretmenler Günü etkinlikleri kapsamýnda Türkiye’nin 81 ilinden 81 öðretmen Ankara’ya davet edilerek baþkentin önemli kiþileri tarafýndan kabul edildi. Bu yýl ben de 81 ilin 81 öðretmeni arasýnda yer alan þanslý kiþilerden biriydim. 24 Kasým’da Trabzon’u temsil etmek üzere Ankara’ya gittim. Ankara’da bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu etkinliklere katýldýk. 24 Kasým Öðretmenler Günü kutlamalarý çerçevesinde ilk program Anýtkabir’i ziyaretle baþladý. Anýtkabir’de bizi þiddetli bir saðanak yaðýþ karþýladý. Þiddetli yaðmur altýnda tabir caizse sýrýlsýklam olduk. Bakan Çubukçu, illerden gelen temsilci öðretmenler ve Milli Eðitim Bakanlýðý bürokratlarýyla Anýtkabir’i ziyaret etti. Çubukçu, Atatürk’ün mozolesine çelenk koyduktan sonra saygý duruþunda bulunuldu.


:ACGD:
“81 ÝLDEN 81 ÖÐRETMEN” DEMOKRASÝNÝN KALBÝ TBMM’DE…

M.NÝHAT MALKOÇ

Bilindiði gibi her yýl 24 Kasým’da öðretmenler günü kutlanýr. Bu yýl da rutin olduðu üzere tüm yurtta 24 Kasým Öðretmenler Günü kutlandý. Öðretmenler Günü etkinlikleri kapsamýnda Türkiye’nin 81 ilinden 81 öðretmen Ankara’ya davet edilerek baþkentin önemli kiþileri tarafýndan kabul edildi. Bu yýl ben de 81 ilin 81 öðretmeni arasýnda yer alan þanslý kiþilerden biriydim. 24 Kasým’da Trabzon’u temsil etmek üzere Ankara’ya gittim. Ankara’da bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu etkinliklere katýldýk. 24 Kasým Öðretmenler Günü kutlamalarý çerçevesinde ilk program Anýtkabir’i ziyaretle baþladý. Anýtkabir’de bizi þiddetli bir saðanak yaðýþ karþýladý. Þiddetli yaðmur altýnda tabir caizse sýrýlsýklam olduk. Bakan Çubukçu, illerden gelen temsilci öðretmenler ve Milli Eðitim Bakanlýðý bürokratlarýyla Anýtkabir’i ziyaret etti. Çubukçu, Atatürk’ün mozolesine çelenk koyduktan sonra saygý duruþunda bulunuldu. Daha sonra Anýtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Çubukçu, deftere þunlarý yazdý:

“Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin kurulduðu günden bugüne öðretmenlik gibi onurlu bir mesleði sevgi ve özveriyle sürdüren deðerli öðretmenlerimizle birlikte 24 Kasým Öðretmenler Günü’nde huzurunuzdayýz. Millet Mektepleri Baþöðretmenliði’ni kabul ediþinizin 82. yýl dönümünde, yeni nesilleri emanet ettiðiniz öðretmenlerimizle birlikte bu emanetin bilinci içinde ve açtýðýnýz aydýnlýk yolda büyük bir kararlýlýk ve azimle çalýþmaktayýz. Ülkemizin en büyük zenginliði olan çocuklarýmýzý çaðýn gerektirdiði bilgi, donaným ve beceriyle zenginleþtirerek, yaratýcý, üretken ve bilgiyi hayatýn içinde kullanabilecek þekilde yetiþtirerek, ülkemizi çaðdaþ uygarlýklar düzeyine taþýyacaðýz ve bu ülkenin gençlerine duyduðunuz inancý, güveni ve umudu boþa çýkarmayacaðýz. Milletin Baþöðretmeni unvanýný usta bir asker, büyük bir lider, bir devlet adamý gibi üstün niteliklerinizin her zaman önünde görmüþ olmanýz, dün olduðu gibi bugün de öðretmenlerimize ilham ve güç vermektedir. Sizi þükran, minnet, özlem duygularýyla ve rahmetle anýyor, huzurunuzda saygýyla eðiliyoruz.”

81 ilden gelen 81 öðretmenin ve üst düzey yetkililerin Anýtkabir ziyaretinin ardýndan Milli Eðitim Bakanlýðý önünde de tören düzenlendi. Çubukçu’nun, Baþöðretmen Anýtý’na çelenk býrakmasýnýn ardýndan saygý duruþunda bulunuldu. Orada da yaðmur bizi býrakmadý.

Baþkent Ankara’da üç gün boyunca devletin üst düzey yöneticileriyle görüþtük. Bu yoðun programda TBMM Baþkaný Mehmet Ali Þahin’le görüþmek de vardý. Fakat Þahin’in yoðun iþleri nedeniyle TBMM Baþkanvekili Sadýk Yakut’la mecliste görüþtük. Görüþmeye Milli Eðitim Bakaný Nimet Çubukçu ve MEB Müsteþarý Esengül Civelek de katýldý.

Meclise vardýðýmýzda TBMM Tören Salonu’na alýndýk. TBMM Baþkanvekili Sadýk Yakut 81 ilden gelen 81 öðretmeni kabul ederek onlara kokteyl verdi. “24 Kasým Öðretmenler Günü nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanýndan gelen cefakâr öðretmenler, demokrasinin kalbi, özgürlüklerin merkezi, halk idaresinin hayat bulduðu TBMM’ye hoþ geldiniz.” diyerek sözlerine baþlayan Yakut, TBMM çatýsý altýnda öðretmenlerle birlikte olmaktan duyduðu mutluluðu belirtti. Öðretmenlere bir konuþma yapan Yakut þöyle dedi: “Bir milletin çaðdaþ ülkeler düzeyine eriþebilmesinin, eðitim ve öðretimin bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle mümkün olabileceði kanaatini taþýmaktayým. Öðretmenler bize anne ve babalarýmýz kadar yakýndýrlar. Hepimiz aradan yýllar geçmiþ olsa dahi ulaþamadýðýmýz öðretmenlerimizi arayýp sormalýyýz. Öðrencileri hayata hazýrlarken, okuyan, düþünen, yorumlayan, uygulayan, yeni fikirlere açýk, zihinsel tarafsýzlýk ve sorgulama becerileriyle donanýmlý bireyler olarak yetiþtiren öðretmenlerimizin elleri öpülecek kadar deðerli olduklarýný biliyoruz.”

Daha sonra, Türkiye’nin 81 ilinden gelen öðretmenler kendilerini tanýttý. Çubukçu, TBMM Baþkanvekili Yakut’a çeþitli hediyeler sundu. Baþkanvekili Sadýk Yakut da öðretmenlere TBMM’nin 90. yýlý anýsýna yaptýrýlan aný eþyalar ve kalem armaðan etti. TBMM Baþkanvekili Sadýk Yakut’a bize gösterdiði nezaketten dolayý çok teþekkür ediyoruz.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Köprübaþý Lisesi'nin Eðitim Çýnarý: Recep Aydýn
Ýçimde Ne Varsa Yazý Döktüm
30 Aðustos Zafer Bayramý
Ben de Yaþadým
Kirli Hava Kader Deðil
Baharýn Müjdecisi: "Nevruz Bayramý"
Ganita'da Düþ Nöbetleri
Of'a ve Oflular'a Dair!..
Bir Güzel Ýnsan: Muhsin Yazýcýoðlu
Çocuk Olmak...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sizin Çocuðunuzun da Bir Pulsuz Dilekçesi Vardýr
Yaþlýlara Saygý ve Hürmet
Hayatý Anlamlý Kýlmak
Þiirimizde Cumhuriyet
Marifet Ýltifata Tabidir
Atatürk ve Cumhuriyet
Þehidimin Son Örtüsü Bayraðým!..
Yunus Emre'de Hoca (Öðretmen) Sevgisi
Oruç Kalkandýr
Gönlümün Duygu Mimarlarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Neslin Hamurkârý [Þiir]
Muhsin Baþkan [Þiir]
Önce Ahlâk, Maneviyat [Þiir]
Tutumlu Ol Çocuðum [Þiir]
Ân Bu Ân, Vakit Þimdi [Þiir]
Babamýn Dönüþü [Þiir]
Yerli Malý Kullanýn [Þiir]
Ýfrit Ýle Karýnca (Manzum Masal) [Þiir]
Çanakkale Geçilmez [Þiir]
Halep'e Kelepçe [Þiir]


M.NÝHAT MALKOÇ kimdir?

NÝHAT MALKOÇ’UN BÝYOGRAFÝSÝ Beþ çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak 1970 senesinin 1 Haziran’ýnda Trabzon’un Köprübaþý ilçesine baðlý Gündoðan Köyü’nde hayata “Merhaba” dedi. Ýlkokulu komþu köy olan Güneþli Köyü’nde okudu. Orta ve lise öðrenimini Köprübaþý Lisesi’nde tamamladý. En büyük emeli iyi bir hukukçu olmaktý. Lise son sýnýfta girdiði üniversite imtihanýnda KTÜ/Fatih Eðitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði Bölümü’nü kazandý. Dersaneye gitme imkâný ve zaman kaybýna tahammülü olmadýðý için kazandýðý fakülteyle yetindi. 1992 yýlýnda okulu bitirdi. Ýlk göz aðrýsý olarak nitelediði Gümüþhane’de beþ yýla yakýn öðretmenlik yaptý. Her geçen gün öðretmenliði daha çok sevdi. Artýk öðretmenliði bir tutku olarak görüyor. Vatan borcunu Ýstanbul’da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Yedek Subay Öðretmen olarak onurla yerine getirdi. Bu peygamber ocaðýnda yüzlerce yabancý subaya güzel Türkçe’mizi öðretti. Ankara’da girdiði sýnavý kazanarak Akçaabat Anadolu Ýmam-Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmeni olarak atandý. Burada iki yýl görev yaptý. Daha sonra girdiði yazýlý ve sözlü imtihaný kazanarak Türkî Cumhuriyetlerden Türkmenistan’ýn baþkenti Aþkabat’a,üç yýl görev yapmak üzere, öðretmen olarak gönderildi. Burada Mahdumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi Ýlâhiyat Fakültesi’nde ve Ýlâhiyat Lisesi’nde Türk Dili öðretmeni olarak çalýþtý. Yine Aþkabat’ta Türkçe Öðretim Merkezi’nde(TÖMER) bir yýl boyunca deðiþik milletlerden kiþilere Türkçe’yi sevdirerek öðretti. Þu anda Akçaabat’a baðlý Derecik Ýlköðretim Okulu’nda görev yapmaktadýr. Bugüne kadar,en büyüðünden en küçüðüne kadar onlarca dergi ve gazetede fikrî,edebî,felsefî ve kültürel konularda yüzlerce yazý ve þiir yazdý. Bu yayýn organlarýndan Türk Edebiyatý,Türk Dili,Bizim Çocuk,Çýnar,Bizim Azerbaycan,Anadolunun Sesi,Üniversitelinin Sesi,Türkiye,Bizim Okul,Þenliðin Sesi,Ýnsanlýða Çaðrý,Yeni Sesleniþ,Gençliðin Sesi gibi dergilerde;Türksesi,Demokrat Gümüþhane,Kuþakkaya,Ortadoðu,Yeni Mesaj,Hergün,Candaþ,Edebiyat,Bolu Üçtepe,Akçaabat Yeni Haber,Karadeniz Olay,Hizmet gibi gazetelerde yýllardan beri deneme,makale,fýkra ve þiirler yazmaktadýr. “Bizim Okul” isimli kültür,sanat ve edebiyat dergisinin Yazý Ýþleri Müdürlüðü’nü yaptý. Kültürel organizasyonlarýn çoðunda aktif olarak görev aldý. Sevgi,Dostluk ve Kardeþlik konulu þiir yarýþmasýnda birincilik,Trabzon Belediyesi’nin düzenlediði Çevre ile ilgili yarýþmada birincilik,yine ayný belediyenin düzenlediði “Ýki binli Yýllara Doðru Trabzon” konulu makale yarýþmasýnda mansiyon,Akçaabat Belediyesi’nin deðiþik zamanlarda organize ettiði þiir yarýþmalarýnda birincilik,ikincilik,üçüncülük ödülleri kazandý. Karadeniz Yazarlar Birliði kurucularýndandýr. Halen bu birliðin üyesidir. Bunlarýn yanýnda elinin altýndaki öðrencilere rehberlik ederek ve bizzat örnek olarak,onlarýn da pek çok kültürel yarýþmada ödüller almasýna zemin hazýrlamýþtýr. Ýkisi kýz,biri erkek olmak üzere üç çocuk babasýdýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek,Mehmet Akif Ersoy,Yahya Kemal Beyatlý


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M.NÝHAT MALKOÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.