..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü bir barýþ, iyi bir savaþtan daha iyidir. -Puþkin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > M.NÝHAT MALKOÇ




5 Aralýk 2010
Çankaya Köþkü'nde Cumhurbaþkaný'nýn Huzurunda...  
M.NÝHAT MALKOÇ
Bu yýlki Öðretmenler Günü benim için farklýydý. 24 Kasým Öðretmenler Günü münasebetiyle her ilden bir öðretmen, “81 ilden 81 Öðretmen” bulunduðu þehri temsil etmek üzere Ankara’ya çaðrýldý. Trabzon’u temsilen ben Ankara’ya gönderildim. 24 Kasým günü öðleden sonra Cumhurbaþkaný Abdullah Gül, bizi Çankaya Köþkü’nde kabul edecekti. 864 rakýmlý Çankaya’ya otobüslerle hareket ettik. Ömrümde ilk defa köþkte aðýrlanacak kiþiler arasýnda yer alýyordum. Bunun tatlý heyecaný vardý içimde. Bizimle beraber köþke çýkanlar arasýnda Millî Eðitim Bakaný Nimet Çubukçu ve bakanlýðýn üst düzey bürokratlarý da vardý.


:AFDD:
ÇANKAYA KÖÞKÜ’NDE CUMHURBAÞKANI’NIN HUZURUNDA…

M.NÝHAT MALKOÇ

     Bu yýlki Öðretmenler Günü benim için farklýydý. 24 Kasým Öðretmenler Günü münasebetiyle her ilden bir öðretmen, “81 ilden 81 Öðretmen” bulunduðu þehri temsil etmek üzere Ankara’ya çaðrýldý. Trabzon’u temsilen ben Ankara’ya gönderildim. 24 Kasým günü öðleden sonra Cumhurbaþkaný Abdullah Gül, bizi Çankaya Köþkü’nde kabul edecekti. 864 rakýmlý Çankaya’ya otobüslerle hareket ettik. Ömrümde ilk defa köþkte aðýrlanacak kiþiler arasýnda yer alýyordum. Bunun tatlý heyecaný vardý içimde. Bizimle beraber köþke çýkanlar arasýnda Millî Eðitim Bakaný Nimet Çubukçu ve bakanlýðýn üst düzey bürokratlarý da vardý.

     Öðle vakti Çankaya Köþkü’nün önünde otobüslerimizden indik. Köþkün Kapýsý’ndan içeri girdik. Güvenlikten geçtikten sonra Çankaya Köþkü’nün içindeydik artýk… Herkes gibi ben de bu meþhur köþkü meraklý gözlerle dikkatlice süzdüm. Çok hoþ bir mimarisi var bu nezih mekânýn… Cumhurbaþkaný Gül, bizi 13’te kabul edecekti. O zamana kadar köþkün kabul salonunda bekledik. Arkadaþlarla koyu sohbetlere daldýk. Vakit su gibi aktý gitti.

Saatler 13’ü gösterdiðinde bir hareketlilik baþladý. Cumhurbaþkaný Gül, bizi kabul etmek için bitiþikteki büyük salonda bekliyordu. Herkes, illerinin plaka sýrasýna göre dizildi. Sunucu; plaka sýrasýna göre öðretmenlerin adýný, soyadýný, temsil ettiði þehri söyleyerek içeri çaðýrdý. Trabzon’a sýra gelmiþti. Adým çaðrýldýðýnda vakur bir edayla içeri girdim. Cumhurbaþkaný Abdullah Gül ve eþi Hayrünnisa Gül Haným her zamanki mütebessim hâlleriyle “Hoþ Geldiniz” dediler. Ayaküstü hâl hatýr sordular. Bu arada kendileriyle hatýra fotoðrafý çektirdik. Ardýndan, önceden belirlendiði þekilde bana gösterilen yere oturdum. Bütün þehirlerin temsilcileri bu þekilde çaðrýldýktan sonra Cumhurbaþkanýmýz Abdullah Gül, öðretmenlere hitaben uzun ve veciz bir konuþma yaptý. Konuþmasýnda þu görüþlere yer verdi:

“Kýymetli öðretmenler, saygýdeðer konuklar, 24 Kasým Öðretmenler Günü vesilesiyle, eðitim camiamýzýn siz seçkin temsilcilerini Çankaya Köþkü’nde misafir etmekten, eþim ve ben büyük mutluluk duyuyoruz. Sözlerimin baþýnda Türkiye’nin dört bir yanýndan, 81 ilimizden gelen sizleri sevgiyle, muhabbetle selamlýyorum. Katýldýðýnýz için de teþekkür ediyor, hepinize hoþ geldiniz diyorum. Ayrýca sizlerin ve þahsýnýzda bütün öðretmenlerimizin Öðretmenler Günü’nü kutluyorum. Öðretmenlerimizle her yýl Öðretmenler Günü’nde bir araya geliyorum. Aziz milletimiz öðretmenlerimize ayrý bir deðer vermiþ ve onlarý gönlünde özel bir yerde tutmuþtur. Çankaya Köþkü’nde geleneksel hale getirdiðimiz bu faaliyetle, öðretmenlerimizin milletimizin nezdindeki saygýnlýðýný göstermek için sizleri buraya davet ettim. Sizler de Türkiye’nin dört bir yanýndan zahmet ettiniz geldiniz.

Öðretmenlik uzmanlýk, sevgi, sabýr, hoþgörü gerektiren bir meslek olmanýn ötesinde, bir sanattýr. Öðrenciler, öðretmenin elinde þekillenir, olgunlaþýr ve hayata hazýrlanýr. Bir çocuk için aileden sonra ilk bilgi kaynaðý öðretmendir. Kavramlara anlam katan öðretmenlerdir. Öðretmenler öðrencilere, dolayýsýyla topluma rehberlik eden bilge kiþilerdir. Öðretmenlik ayný zamanda, sýnýrlarý sadece okul duvarlarýyla veya müfredatla çizilemeyecek kadar özel ve farklý bir meslektir. Sizler, öðrencileriniz için öðretici konumunuzun yaný sýra, bazen bir arkadaþ, bazen ailenin bir büyüðü, bazen bir umut, bazen sýðýnýlacak bir liman ve bazen de rol model oluyorsunuz ki, bütün bunlarý hepiniz tek tek yaþýyorsunuz…”

Cumhurbaþkanýmýz Abdullah Gül’ün konuþmasýndan sonra öðle yemeðine geçildi. Yemekte “mini enginar dolmasý, piruhi, kuzu pirzola, bahçe salata ve badem tatlýsý” vardý. Yemekler son derece güzeldi. Her masada Cumhurbaþkanlýðý’nda çalýþan üst düzey bir kiþi vardý. Bizim masamýzda Cumhurbaþkaný Baþdanýþmaný Erþat Hürmüzlü Bey vardý. Kendisi köþkte Ortadoðu’dan sorumlu baþdanýþman olarak çalýþýyor. Yemek boyunca çok güzel sohbetler oldu. Çaylar içildikten sonra Cumhurbaþkanýyla vedalaþýp köþkten ayrýldýk. Bu benim için hayatýmdaki unutulmaz anýlardan biriydi. Bizi kabul eden Cumhurbaþkanýmýza sonsuz teþekkür ediyoruz. Bizi kabul etmekle eðitime ne kadar önem verdiklerini gösterdiler.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Köprübaþý Lisesi'nin Eðitim Çýnarý: Recep Aydýn
Ýçimde Ne Varsa Yazý Döktüm
30 Aðustos Zafer Bayramý
Ben de Yaþadým
Kirli Hava Kader Deðil
Baharýn Müjdecisi: "Nevruz Bayramý"
Ganita'da Düþ Nöbetleri
Of'a ve Oflular'a Dair!..
Bir Güzel Ýnsan: Muhsin Yazýcýoðlu
Çocuk Olmak...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sizin Çocuðunuzun da Bir Pulsuz Dilekçesi Vardýr
Yaþlýlara Saygý ve Hürmet
Hayatý Anlamlý Kýlmak
Þiirimizde Cumhuriyet
Marifet Ýltifata Tabidir
Atatürk ve Cumhuriyet
Þehidimin Son Örtüsü Bayraðým!..
Yunus Emre'de Hoca (Öðretmen) Sevgisi
Oruç Kalkandýr
Gönlümün Duygu Mimarlarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Neslin Hamurkârý [Þiir]
Muhsin Baþkan [Þiir]
Önce Ahlâk, Maneviyat [Þiir]
Tutumlu Ol Çocuðum [Þiir]
Ân Bu Ân, Vakit Þimdi [Þiir]
Babamýn Dönüþü [Þiir]
Yerli Malý Kullanýn [Þiir]
Ýfrit Ýle Karýnca (Manzum Masal) [Þiir]
Çanakkale Geçilmez [Þiir]
Halep'e Kelepçe [Þiir]


M.NÝHAT MALKOÇ kimdir?

NÝHAT MALKOÇ’UN BÝYOGRAFÝSÝ Beþ çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak 1970 senesinin 1 Haziran’ýnda Trabzon’un Köprübaþý ilçesine baðlý Gündoðan Köyü’nde hayata “Merhaba” dedi. Ýlkokulu komþu köy olan Güneþli Köyü’nde okudu. Orta ve lise öðrenimini Köprübaþý Lisesi’nde tamamladý. En büyük emeli iyi bir hukukçu olmaktý. Lise son sýnýfta girdiði üniversite imtihanýnda KTÜ/Fatih Eðitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði Bölümü’nü kazandý. Dersaneye gitme imkâný ve zaman kaybýna tahammülü olmadýðý için kazandýðý fakülteyle yetindi. 1992 yýlýnda okulu bitirdi. Ýlk göz aðrýsý olarak nitelediði Gümüþhane’de beþ yýla yakýn öðretmenlik yaptý. Her geçen gün öðretmenliði daha çok sevdi. Artýk öðretmenliði bir tutku olarak görüyor. Vatan borcunu Ýstanbul’da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Yedek Subay Öðretmen olarak onurla yerine getirdi. Bu peygamber ocaðýnda yüzlerce yabancý subaya güzel Türkçe’mizi öðretti. Ankara’da girdiði sýnavý kazanarak Akçaabat Anadolu Ýmam-Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmeni olarak atandý. Burada iki yýl görev yaptý. Daha sonra girdiði yazýlý ve sözlü imtihaný kazanarak Türkî Cumhuriyetlerden Türkmenistan’ýn baþkenti Aþkabat’a,üç yýl görev yapmak üzere, öðretmen olarak gönderildi. Burada Mahdumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi Ýlâhiyat Fakültesi’nde ve Ýlâhiyat Lisesi’nde Türk Dili öðretmeni olarak çalýþtý. Yine Aþkabat’ta Türkçe Öðretim Merkezi’nde(TÖMER) bir yýl boyunca deðiþik milletlerden kiþilere Türkçe’yi sevdirerek öðretti. Þu anda Akçaabat’a baðlý Derecik Ýlköðretim Okulu’nda görev yapmaktadýr. Bugüne kadar,en büyüðünden en küçüðüne kadar onlarca dergi ve gazetede fikrî,edebî,felsefî ve kültürel konularda yüzlerce yazý ve þiir yazdý. Bu yayýn organlarýndan Türk Edebiyatý,Türk Dili,Bizim Çocuk,Çýnar,Bizim Azerbaycan,Anadolunun Sesi,Üniversitelinin Sesi,Türkiye,Bizim Okul,Þenliðin Sesi,Ýnsanlýða Çaðrý,Yeni Sesleniþ,Gençliðin Sesi gibi dergilerde;Türksesi,Demokrat Gümüþhane,Kuþakkaya,Ortadoðu,Yeni Mesaj,Hergün,Candaþ,Edebiyat,Bolu Üçtepe,Akçaabat Yeni Haber,Karadeniz Olay,Hizmet gibi gazetelerde yýllardan beri deneme,makale,fýkra ve þiirler yazmaktadýr. “Bizim Okul” isimli kültür,sanat ve edebiyat dergisinin Yazý Ýþleri Müdürlüðü’nü yaptý. Kültürel organizasyonlarýn çoðunda aktif olarak görev aldý. Sevgi,Dostluk ve Kardeþlik konulu þiir yarýþmasýnda birincilik,Trabzon Belediyesi’nin düzenlediði Çevre ile ilgili yarýþmada birincilik,yine ayný belediyenin düzenlediði “Ýki binli Yýllara Doðru Trabzon” konulu makale yarýþmasýnda mansiyon,Akçaabat Belediyesi’nin deðiþik zamanlarda organize ettiði þiir yarýþmalarýnda birincilik,ikincilik,üçüncülük ödülleri kazandý. Karadeniz Yazarlar Birliði kurucularýndandýr. Halen bu birliðin üyesidir. Bunlarýn yanýnda elinin altýndaki öðrencilere rehberlik ederek ve bizzat örnek olarak,onlarýn da pek çok kültürel yarýþmada ödüller almasýna zemin hazýrlamýþtýr. Ýkisi kýz,biri erkek olmak üzere üç çocuk babasýdýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek,Mehmet Akif Ersoy,Yahya Kemal Beyatlý


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M.NÝHAT MALKOÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.