..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bilmezlik ile ne hoþtum; hayalimde ne güzellik, ne de aþk vardý." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Cahit Yetgin




2 Aralýk 2010
Gurur ve Kibir  
GURUR VE KÝBÝR

Cahit Yetgin


GURUR VE KÝBÝR Atalarýmýz demiþ ki; ÝNSAN KENDÝSÝNÝ BEÐENMEZSE ÇATLARMIÞ.Bu kendini beðenmeyi ne hayvanlar da,ne de bitkilerde göremezsiniz.Bu özellik þeytan dan insana geçen insanýn þahsýna münhasýr bir yansýma.ÞEYTANIN karakterinden özüne transfer diyebilirsiniz.Ýnsanýn aslýda böyle bir þey yok.


:AIDB:
GURUR VE KÝBÝR

Atalarýmýz demiþ ki; ÝNSAN KENDÝSÝNÝ BEÐENMEZSE ÇATLARMIÞ.Bu kendini beðenmeyi ne hayvanlar da,ne de bitkilerde göremezsiniz.Bu özellik þeytan dan insana geçen insanýn þahsýna münhasýr bir yansýma.ÞEYTANIN karakterinden özüne transfer diyebilirsiniz.Ýnsanýn aslýda böyle bir þey yok.
Baþlangýç itibariyle þeytan yaratýcýsý ve yaratýcýmýz tarafýndan ADEM a.s. babamýza SECDE etmesini emredince;o anda ilmine ve daha önceki konumuna güvenerek BEN diye baþlayýp ondan üstünüm mazereti ile KENDÝNÝ BEÐENMÝÞLÝK HALÝ,BAÞKASINDAN KENDÝNÝ ÜSTÜN GÖRME vedeyaratýcýsýnýn kendisi hakkýnda ki deðerlendirmesinin yanlýþ olduðu kanaatine varýp KÝBÝRLENMESÝ sonucu tart edilip,iþinden kovulmasýna,tenzili rütbeye uðramasýna hatta ve hatta LANETLENMESÝNE kendi nefsi sebep olmuþtur.
Bu kýzgýnlýðý neticesinde Hz.ADEM a.s. ve Hz.HAVVA annemizin cennetten kovulmasýna sebep olduðu gibi kýyamete kadarda onlarýn çocuklarýnýn kanýna girip akýllarýný kendisi gibi düþünmelerini saðlayýp sonlarýnýn kendisine benzememizi istemesi için çaba sarf ediyor ve de baþarýlý oluyor % 75 i mizin üzerinde.
KURAN-I KERÝM ÝN mümin suresinin 75-76 ayetinde:HAKSIZ OLARAK YER YÜZÜNDE SEVÝNENLERÝN,BÖBÜRLENENLERÝN yerinin ebedi CEHENNEM olduðu beyan edilmekte.
Mümin suresinin 35. ayetinde: ALLAH c.c.hu HER KÝBÝRLÝ ZORBANIN KALBÝNÝ MÜHÜRLEDÝÐÝNÝ beyan ediyor.
Ýsra suresi 37.ayet:YER YÜZÜNDE KABARA KABARA YÜRÜME.ÇÜNKÜ SEN YERÝ YIRTAMAZ SINBOYCADA DAÐLARA EREMEZSÝN.Diye bizleri uyarmýþ.
Yolda yürüyenlere bakýn insanlar nasýl yürüyor.Bilmeden çarptýðýnýzý düþünün ALLAH c.c.hu þerrinden muhafaza.
Nahl suresi 23.ayet:ALLAH c.c.hu BÜYÜKLÜK TASLAYANLARI SEVMEZ.
Nisa suresi 36.ayet: ALLAH c.c.hu KURUMLU BÖBÜRLENEN ÝNSANLARI SEVMEZ.
Nisa suresi 37.ayet: BUNLAR ÖYLE ÝNSANLARDIR KÝ CÝMRÝLÝK EDERLER,ÝNSANLARA CÝMRÝLÝÐÝ TAVSÝYE EDERLER.KENDÝ ZENGÝNLÝLERÝNÝ GÝZLERLER.BU NANKÖRLERE ALÇALTICI BÝR AZABIN OLDUÐU GURURLU VE CÝMRÝ ÝNSANLARIN BURUNLARI YERE SÜRTÜLECEÐÝNÝ.Beyan buyurmakta.
Ýþte gururlu,kibirlilerin,cimrilerin sonunu Cenab-ý Allah bizzat bize bizim özümüzü ve sonucunu ikaz ediyor.
Gelin kimde bu huy varsa herkes kendini bilir.Asgari düzeye indirmesi için çaba sarf etsin.Bu konuda araþtýrma yapsýn.Bunun içinde KISKANÇLIK HASET,KÝN ve ne kadar kötü haslet varsa dahil edip ona göre izale yollarýný herkes kendine göre bir yöntem yolu bulmaya çalýþsýn.Hem bu dünyasý,hemde ahret dünyasýný mamur etmek adýna.
KÝM NE YAPARSA KENDÝNE YAPAR.Kýskandýðýnýz insana bir þey yapamazsýn.Ancak maddi zararýn dokunur.ama þahsýnýn hem bu dünyaný,hemde ahretini mahvedersin.KESKÝN SÝRKE KÜPÜNE ZARAR VERÝP ÇATLATIR.
Düþmanýmýz ÞEYTANIN HUYLARINI benimsemiþ olmamýzdan kaynaklanmaktadýr.Yoksa insanlar bizim þu veya bu sebepten düþmanýöýz olamazlar.Fýtrata ters.Ancak zararý olan insan kardeþlerimiz ÞEYTANIN HUYU ÝLE HAREKET ETTÝKLERÝNÝN FARKINDA DEÐÝLLER.
Bizler bunu bilip bu tür insanlarla ne alacak,ne varaceðimiz olmamalý.Bizler mazbut yaþamalýyýz yoksa bizlerde birer þeytan huyumuz ile farkýnda olmadan önce kendimize,çevremize toplumumuza,devletimize,milletimize zararýmýz olur.Kendi çýkar ve menfaatlerimizi býrakýp ben i býrakýp BÝZ,BÝZLER diye ön planda tutacaðýz ki.Bu fani dünyada HUZURLU yaþayalým.
ALLAH c.chu 4 de 1 okuyucularýmý ÞEYTAN DAN VE ÞEYTAN HUYUNU BENÝMSEMÝÞ ÖZÜNE SÝNDÝRMÝÞ BÝZ DEN OLAN BÝZE BENZEYEN………..ÝN…… SAN…! KARDEÞLERÝMÝZDEN MUHAFAZA ETSÝN.

4 DE 1 LERE yani % 25 ler e bir baþka deyiþle
3 e karþýlýk 1 mücadelede olanlara özel;
Sevgi, saygý ve hürmetlerimle.
Cahit Yetgin.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Flört ve Evlilik
Gençler'e Bak Gençler'e
Geliþim Sürecinin Filmi
Güven Kaldý Mý..?
Hayatýmýz Tezat
72 Fýrka
Artý ve Eksi
Eðitim Öðretim ve Meslek
Neden Fakiriz Acaba..?
Ateþ,su,hava ve Toprak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Apartman ve Ahýr

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Hayalim Var..! [Þiir]
Olsan veya Olmasan Ki..! [Þiir]


Cahit Yetgin kimdir?

1958 POZANTI-ADANA doðumlu lise mezunu. emekli. evli 2 erkek çocuk babasý. www. cahityetgin01. tr. gg özel sitem de devamý. . .

Etkilendiði Yazarlar:
***********************************************************


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cahit Yetgin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.