..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarihten öðreniyoruz ki tarihten hiçbir þey öðrenmiyoruz. -Hegel
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Bulut




2 Aralýk 2010
Aþk Bu Mu Acaba?  
Bulut
Ýlk aþkla ilgili çocukca bir yazý.


:AFJJ:
Ben kim miyim? Adým Bora, Bora Demir. 6, anneme göre 5 yaþýndayým, tahmin edeceðiniz gibi anaokulu çocuðuyum. Dýþ görünümüme gelince anneme ve bana göre ayný, yakýþýklýyým. Nerden mi biliyorum? annem bana hep þöyle sesleniyor:
Hadi benim yakýþýklý oðlum artýk içeri gir, akþam oldu, hadi benim yakýþýklým mutfaktan su getir. Þimdi içinizden herkesin annesi böyle söylüyor çocuðuna diyorsunuz veya annemin bana bir þeyler yaptýrmak için böyle konuþtuðunu düþünüyorsunuz. Ama bu konuda elimde kanýtlarým var. Her sabah aynada gördüðüm yakýþýklý çocuk mesela. Ayrýca okulda bir oyunda eþleþmek gerektiðinde kýzlar hep benimle birlikte olmak istemiyorlar. Öðretmen onlara kýzýyor bazen “çocuðu rahat býrakýn, diðer arkadaþlarýnýzý da seçin” diye. Eda, Ayþenur, Pelin, Pýnar hepsi etrafýmda.
Peki ya Duru, o neden hiç beni seçmiyor, bir türlü anlamýyorum. Aslýnda o hiç kimseyi seçmiyor. Genellikle en sonunda hiç kimsenin seçmedikleri ile eþleþiyor. Bu dün arabada, tiyatroya giderken de böyle oldu. Hâlbuki her þeyi planlamýþtým, en son servise binecek onun yanýna oturacaktým, ama ne oldu? Onun yanýna Barýþ oturmuþtu, bana da sadece sýrnaþýk Ayþenur’un yaný kalmýþtý. Ayþenur denen kýz hiç kimse yanýna oturmasýn diye çantasýný yanýndaki boþ koltuða koymuþtu. Ben içeri girince de hemen çantasýný kaldýrdý. Baþka yer olmadýðýndan oraya oturmaktan baþka çarem de kalmadý. Ondan sonra da her þey ters gitti zaten, tiyatroda da Durudan, dönüþ yolunda da çok uzak bir yerde oturmak zorunda kaldým. Annem akþam beni almaya geldiðinde yüzümden düþen bin parçaydý. Arabada sordu:
Oyunu beðenmemiþ mi benim oðlum, niye yüzün asýk?
Yok tiyatroyla ilgili deðil, dedim olanlarý anlattým. Býyýk altýndan gülüyor mu bu kadýn bana? Býyýklarý da yok ama. Bu sözü sadece babam için kullanmalýyým bundan sonra. Sonra da Ayy!! benim oðlum aþýk mý olmuþ yoksa þu Duru denen kara- kuru kýza? Diye çýðlýk atýyor annem.
Kýzýyorum anneme, ne demek þimdi bu. Ben aþýk-maþýk olmadým, bir daha da sana hiçbir þey anlatmayacaðým diyorum. O araba kullanýyor ben arkadayým, hiç konuþmuyorum artýk. Sorduðu sorulara cevap vermiyorum bundan sonra. O da beni unutuyor, dalýyor kendi dünyasýna, trafiðine. Ben de kendimle baþ baþa kalýyorum böylece. Yoksa annemin söylediði doðru mu, ben aþýk mý oldum bu kýza? Olamaz ki aþýk olmak böyle üzülmek deðil ki onun yanýna oturamadým veya Barýþ denen çocuðu dövmek istemek deðil ki onun yanýna oturdu diye. Filmlerde, masallarda böyle deðildi ki. Mesela aptal yedi cüceler ve pamuk prenses hikayesinde o prens denilen adam gelip prensesi öpüyor, o da uyanýp görür görmez prense aþýk olmuyor muydu, sonra da evlenmiyorlar mýydý? Okuldaki kýzlar ne çok sevdiler bu masalý. Ben kýrmýzý baþlýklý kýzý tercih ederdim, hiç olmazsa on da kurt filan vardý, heyecanlanmýþtýk az da olsa. Ne zaman vazgeçecekler bu saçma þeyleri okumaktan bize. Az kaldý, okumayý bir öðreneyim kendim seçeceðim okumak istediðim þeyleri.
Duruya dönüyorum yeniden.. Bu kýz Pamuk Prenses gibi deðil mi yoksa? Beni hiç görmüyor mu? Nasýl görmez o kocaman, hani güldüðünde içinden güneþ ýþýklarý çýkan o gözleri ile. Yoksa onu öpmem mi gerekiyor? Nasýl öpeceðim daha yanýna bile oturamadým ki? Onu öpersem kýzar mý acaba? Çünkü kýzdýðýnda da gözlerinden ýþýklar çýkýyor. Ama bu sefer güneþ ýþýðý deðil, lazer kýlýcýndan çýkan ýþýklar gibi kýzgýn, öldürücü.
Annem neden kara kuru dedi ona. Diðerlerinden farklý diye mi? Bir kere hiç toka moka takmýyor, saçlarý gözüne girse bile. Bazen öðretmen saçlarýný topluyor, ama bir yolunu bulup daðýtýyor onlarý. Her þeye de aðlamýyor diðerleri gibi. Hani þu sümüklü Barýþ saçýný çekmiþti de bir kere hiç aðlamamýþtý. Öðretmene bile söylemedi, sadece gözleri ile kýzgýn ýþýnlarýný saçmýþtý. Bu Barýþýn bir daha ona bulaþmamasýna yetti, ben de Barýþý dövmekten kurtuldum böylece. Aþý olurken de en cesur kýz o deðil miydi? Sadece geçen gün çizgi film izlerken hani þu arýnýn annesini kaybettiðinde çizgi filmde aðladý. Hiç kimse görmedi aðladýðýný, benden baþka. Çünkü ben aptal çizgi filmlerini seyretmektense onu seyretmeyi daha çok seviyorum. Bence kara kuru ne demekse, kötü bir þey galiba, öyle deðil. Pamuk prensesten, kýrmýzý baþlýklý kýzdan, okuldaki öbür kýzlardan, öðretmenimden hatta annemden bile güzel. Bence annem kýskandý galiba onu.. Sonra o akýllý bir kýz da. Öðretmen ne sorarsa cevap verebiliyor, bence doðru þeyler söylüyor. Ýþte tam bana göre bu kýz.
Anne ben Duru’yla evleneceðim diyorum aniden. Annem bu sefer kahkaha atýyor. Oðlum bu ne acele, daha önüne ne Durular çýkacak biliyor musun?
Ahh bu kadýn, hiç bir þeyden anlamýyor, Dur’dan bir tane daha yok bu Dünya’da bilmiyor. Onu kaçýrmamalýyým, hatýrlamýyor mu acaba? Ölen köpeðimin Dumanýn yerine baþka bir köpek alamadýðým. Çok dolaþtýk ama hiç biri onun yerini dolduramadý, hiçbir köpeði sevemedim. Onu da köpeðim gibi kaybetmek istemiyorum.
En iyisi bu iþi kendi kendine çözmek. Yarýn Duru’yu öpüp sonrada onunla evleneceðim. Bakalým o zaman da böyle gülebilecek mi böyle bana?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çocuk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bez Bebek

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bok Böceði ile Uður Böceði
Bir Kuþ Olsam
Küpemin Eþini Kaybettim
Ýki Öðretmen
Nereye Göndersem Ben Sizi
Olaya Farklý Bakýþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýçimdekilerle Hesaplaþmalar Bitmemiþ [Deneme]
Ýçimdekilerle Hesaplaþma [Deneme]


Bulut kimdir?

Toplumun gözünde baþarýlý bir insaným, bence deðil. Baþarýdan ne anladýðýnýza baðlý bu. Bunun yanýsýra temel özelliklerim Komiðim, içliyim, merhametliyim, inatcýyým.

Etkilendiði Yazarlar:
Ben okuduðum çoðu yazardan etkilendim, Ama etkilenmediklerim de oldu. Tolstoy, John Fowles, Yaþar Kemal'i çok severim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bulut, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.