..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek bir sevgide diðer insanýn iyiliðini istersin. Romantik sevgide diðer insaný istersin. -Margaret Anderson
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Kupa Kýzý




29 Kasým 2010
Bir Delinin Mektubu  
Kupa Kýzý
Bu sana ilk mektubum caným Orson’cuðum. Ta ki yüzün zihnimde belirginleþip, elime fýrça, boya ve tuval alýp seni resmetmeye baþlayana kadar da sana yazmaya devam edeceðim. Seni resmettikten sonra mý? O zaman da senin ete ve kemiðe dönüþmeni bekleyeceðim. Bu arada Gepetto olmaya niyetim yok. Ben her zaman “gerçeðin” peþinden koþarým! Bunu da en iyi sen biliyorsun…Yani, bileceksin!


:AFJA:

“Bir deliyle aramda tek bir ayrým var. Ben deli deðilim” Salvador Dali



Dear Orson,

Sana bu mektubu anlayabileceðin bir dilde yazýyorum. Benim anladýðým bir þeyi kolaylýkla içinde eritebileceðini biliyorum. Bu yüzden yazý dilim, senin hiç bilmediðin Türkçe. Lütfen okurken konsantre ol ve hisset yazdýklarýmý.


Caným Orson’um, hayatýma giremediðin günden beri, etrafýma ördüðüm tuðla duvarlarý sývamaya çalýþýyorum. Sývamanýn tuðla örmekten daha zor olduðunu bilseydim; inan ben o duvarlarý, yakýndaki tersanenin ölüme terk edilmiþ gemilerinin, demir duvarlarýný çalýp yapardým. Ölmek üzere olan bir geminin bir parçasýný çalýp yaþatmak kötü bir þey deðil ki!


Bu satýrlarýmý okurken dudak kenarýnda pis bir sýrýtýþýn koca kýçýný gererek oturduðunu hissediyorum. Hayal gücümün geniþ olduðunu kabul ediyorsun deðil mi? Aslýnda benhayal gücünü kendine alet eden, yüzüne “normallik” maskesi takmýþ delilerden biriyim.


Orson’cuðum, ben bu hayatta iyi, dürüst, yardýmsever, nazik, komplekssiz olmanýn ve ayrýca kýskançlýk illetine kapýlýp histeri krizine giren insanlara hayret edip, onlarýn acýnasý halini dehþetle seyredip, ama onlar gibi olmamanýn “delilik” olduðunu biliyorum. Bu tarz insanlarýn günümüzde “normal” kabul edildiðini fark edebilmiþ ender þanslýlardan biriyim. Bunlar gibi “normal” olacaðýma kendim gibi “deli” olayým deðil mi?


Geçen gün sana bir þiir yazayým dedim. Baþ parmak, iþaret parmaðý ve genelde diðer insanlarda kaleme pek alýþkýn olmayan orta parmaðýmla, kalemin dayandýðý elimin iç kýsmý (hani hilal þeklini alýyor ya!) pek bir rahatsýz oldular. Sonradan anladým ki o rahatsýzlýk, þiir yazma sancýsýnýn kalpten dýþa vurumuydu. Tuhaf! Solak olmadýðýmdan sanýrým; içim her acýdýðýnda vücudumun hep sað tarafý reaksiyon verir. Sadece sað þakaðýmýn aðrýmasý, sað göðsümün týkanmasý, sað bacaðýmýn aksamasý, beynimin sadece sað tarafýnýn ara sýra durmasý gibi!


Ne diyordum? Ha, evet! Þiir! Neyse caným Orson’cuðum, gelelim sadete. Þiirle aramýn pek iyi olmadýðýný fark ettim. Çünkü yazmak istediklerimin dýþýnda sözcüklerin akýp gittiðini gördüm. Yazdýðým kaðýdýn ölüyü andýran beyaz renginden mi neden bilemiyorum; ben sana özlemimi, aþkýmý anlatmak isterken, nedense hep umutsuz, karamsar, yalnýzlýða dair dizeler akýp gitti benden.
Bak sana örnekleyeyim:


Bakýþýnýn karasýnda hapsolan yalnýzlýðým
Dipsiz kuyu kadar fersiz
Dilimde pýrýltýlý “amentü”
Göðsümün sol yaný Afrika tamtamý
Kararsýz mizacýmýn elinde oyuncak “yarýn”


Þimdi bu þiir mi? Oysa ben farklý bir þey yazmak istemiþtim. Týpký senin g e r ç e ð e dönüþmen için hep yaptýðým gibi, þiirime de umut kokumdan sýkmýþtým. Ama kokmadý!!!


Hem ben senin þiir okumayý bilmediðini, sana yazdýðým þiirleri hep baþkasýna okuttuðunu duydum. Bu yüzden artýk sana þiir yazmamaya karar verdim. Aslýnda þiirlerimi sana deðil, farklý birine yazmak isterdim ama maalesef bildiðim tek isim Orson olduðundan; ben kime yazarsam yazayým, þiirlerimin hep sana geleceðini biliyorum. Sen de þiir okuyamadýðýndan, baþkasýna okutup dinlediðin þiirlerimdeki asýl duygumu hiç bir zaman anlayamayacaksýn.


Bu nasýl bir kýsýr döngüdür Orson?

Bu çeliþkiyle baþa çýkabilmek için, bundan sonra sana mektup yollamaya karar verdim. Biliyorum ki sen çok güzel mektup okursun. Böylelikle duygularýmý, içimdeki umut çocuðu, sana doðru akan þeffaf kanýmý, Ýkarus ruhumu rahatlýkla görebileceksin.


Bu sana ilk mektubum caným Orson’cuðum. Ta ki yüzün zihnimde belirginleþip, elime fýrça, boya ve tuval alýp seni resmetmeye baþlayana kadar da sana yazmaya devam edeceðim.


Seni resmettikten sonra mý? O zaman da senin ete ve kemiðe dönüþmeni bekleyeceðim. Bu arada Gepetto olmaya niyetim yok. Ben her zaman “gerçeðin” peþinden koþarým! Bunu da en iyi sen biliyorsun…Yani, bileceksin!


Seni þimdiden seviyorum Orson’um.
En kýsa zamanda ikinci mektubumda görüþmek dileðiyle.



Ýmza:
Delin



...............



BU2








Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dört Mevsim Aþk ve Ýçimdeki Ben'ler


Kupa Kýzý kimdir?

. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kupa Kýzý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.