..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir önyargýyý yok etmek, atomu parçalamaktan daha zordur. -Einstein
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > duygu hakalmaz




9 Kasým 2010
Hayata Dokunsaydý Keþke...  
duygu hakalmaz
..Geçen sefer ýþýða gidiyorum diyip de kendini sulara býraktýðýnda ýþýk onu almaya hazýr olmuyor, þimdi gündüz gözüyle gece tekrar ýþýða giderken karanlýk onu fark etmiyor alýyor içine sonsuza dek orda tutacak þekilde.


:AHEI:


HAYATA DOKUNSAYDI KEÞKE

DOÐUM:1971
Bir demet beyaz bir demet sarý papatya .Boyunlarý bükük yapraklarý sanki sonbahar.
Hava kapalý hava asýk suratlý bugün..toprak onun üstüne, kara bulutlar topraðýn üstüne yorgan olmuþ .Nasýlda sessiz duruyor þimdi, þakýyan kuþ sesi gibi hiç susmayan o deðildi sanki ,Az önce annemle babamýn mezarýnda hissettiðim ferahlýðýn yerini hüzünden çok kasvet kaplýyor.Kasveti bölen kuþ sesleri ise beni geçmiþe bir kýna gecesine götürüyor.Evdeki telaþýn arasýnda biri sürekli konuþuyor bilgiler veriyor en önemsiz þeyi bile uzun uzun anlatýyor. Her dilden her telden konu var onda.Daha birini anlatýrken ötekine zýplýyor..
Hepimiz kýna gecesinin yorgunluðuyla bir gitseler derken o hala konuþuyor ,pürüzsüz
Cildin püf noktasýný anlatýyor heyecanla..Herkes öðrendi iyice liflenmek lazýmmýþ berrak cilt için.Ben dalgýn bir þekilde dinleyip ne enerji yarabbim diyorum ,sanki ömür boyu dayanýklý pil takýlý..


Düðün gecesine enerjisi kalmaz derken sahneye çýkýp þarký söyleyecek kadar assolist oluyor.Onda tarif edemediðim bir þeyler hissediyorum kendine fazla gelen taþan þeyler,
Ne yapsa atamayacaðýný düþündüðüm.
Bir süre sonra yaþça büyük bir adama kaçtýðýný duyduðumda’’ Figen bu þaþmamak
Lazým diyorum’’.hele bedenini hiç saklama gereði duymayan biri olarak türbana girdiðini duyduðumda asýl þoku o zaman yaþýyorum
Tesadüfen annesinin evinde karþýlaþtýðýmýzda bu sefer uyduðu ortama uygun olarak dini konularý konuþmaya baþlayýnca ben dinimden Müslümanlýðýmdan nerdeyse þüphe edecek oluyorum. Onun, bu taþan bir o kadarda saçmalayan tutumu hepimizde deli gibi birþey düþüncesi uyandýrýyor. Aradan geçen yýllarda iki oðlu oluyor.
Her þey normal derken bir akþam kardeþimin kapýsýnda elinde çocuklarla o duruyor.beyninde ur olmuþ Ankara’ya ameliyata gidecek çocuklarýný kardeþime býrakýyor. Ankara’da uzun kalýþýnda hep iyi haberleri geliyor ve bir günde kendisi .
Tek deðiþen gidenle dönenin farklý kiþi olmasý.Dönen baþý açýk, baþý daha dik,daha fazla heyecanlý ,daha fazla hevesli her þeyde. Taþan heyecaný artýk ortalýða saçýlýyor sýðmýyor kabýna.
Önce eþinden ayrýlýyor eski haline dönüyor baþý açýk eski Figen.
Üniversite sýnavlarýna girecek kadar cesaretli oluyor,’’beyni deðiþmiþ bunun sýfýrlanmýþ sanki yeni beyin takmýþlar’’ diyoruz. Kazanýyor sýnavlarý okuyor hem de okulun en çalýþkan öðrencisi olarak. Bu arada da internetten birilerini buluyor seviyor ,býrakýlýyor pes etmiyor yeniden seviyor.
Sonunda yine kendinden epeyce büyük birini bulup iþi evliliðe kadar götürüyor.Konuþmalarý daha uzaylý , daha bir baþka dünyalý gibi oluyor.
Bir yaz ablam ve kardeþimle Fethiye’ye ona gidiyoruz birkaç gün kalmak ümidiyle..
Daha ilk dakikalarda onun konuþmalarýndan geriliyoruz ,sanki dersin öteki dünyayla bir baðý var. Oranýn diliyle konuþur,i anlatýyor hiç susmuyor. Ne zaman mutfaða gitse biz sabah nasýl kaçarýz planlarý yapýyoruz..Gece odamýza çekildiðimizde bile susmuyor ikide bir kapýyý açýp yarým kalan ne varsa anlatýyor.
Fethiye’den ayrýlýrken otogarda reiki ve saðlýklý beslenme adýna bizi bilgilendirip öyle yolluyor. Ne zaman hareket ediyoruz oh be diyorum kurtulduk daha gelmem daha görmem edasýyla el sallýyorum
Annemin cenazesindeyiz kardeþim kulaðýma eðilip’’Figen intahar etmiþ, galiba ölmüþ’ diyor.Annemin cenazesinin baþýnda onun haberiyle ikinci bir þok yaþýyorum..Biz annemi defnedip evde acýmýzý yaþarken ondan iyi haberler geliyor, mucize olduðunu yaþadýðýný hatta
Ýki gün sonra buraya getirileceðini öðreniyoruz..Oysa onu kapýlýp gittiði sulardan çýkarýrken kimse yaþadýðýna ihtimal vermemiþ ,yaþamasý mucize demiþler.
Cenazeydi mevlüt dü derken onunda annesinin evine getirildiðini duyuyoruz.Mezarlýk ziyareti dönüþünde gerçekten nasýl yaþýyor diye merak edip görmeye gidiyoruz ,karþýmýzda ayný Figen canlý enerjik ve heyecanlý..’’ epilepsi nöbetim tuttu düþtüm ‘’diyor ve yine uzaylý konuþmalarý.
Aradan geçen aylarda her þey normal doktorunu normal olduðuna kadar inandýracak kadarda akýllý. Yiyor içiyor geziyor hayat ona baþka gelse de yaþamasý çok normal gidiyor.
Temmuz ayý öðlen vakti ablam arýyor .sesi çok aþaðýlarda bir þey var anlýyorum ‘’biliyor musun diyor Figen intahar etmiþ ama bu sefer ölmüþ’’. Baþýmdan aþaðý kaynar sular boþalýyor yok ‘’ya o yedi canlý yaþar’’ diyorum .’’Yok valla aç interneti bak yazýyor ‘’diyor.
Evet orda canlý bakan gözleri ve altýnda ölüm haberi.Fethiye çalýþ mevkiinde gece denize giren bayanýn cesedi karaya vurdu.. Öncekinde onu geri veren deniz bu sefer affetmiyor alýyor kucaðýna.henüz çok genç diyorum 38 yaþýnda .Yaþayacaðý çok þey vardý diyip kýzýyorum hayata ,ona,en çok galiba ona. Nasýl kýyar ,nasýl yapar diye..Geçen sefer ýþýða gidiyorum diyip de kendini sulara býraktýðýnda ýþýk onu almaya hazýr olmuyor, þimdi gündüz gözüyle gece tekrar ýþýða giderken karanlýk onu fark etmiyor alýyor içine sonsuza dek orda tutacak þekilde.
Bir demet sarý ,bir demet beyaz papatya boynu bükük, toprak yorgan olmuþ üstüne, kuþ sesleri cansýz bedenine arkadaþ….
ÖLÜM: 2009



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Saklamýyorum Artýk...
Ýki Doðum,bir Yürek...
Halkýmýn Otobüsü...
Babamýn Elleri Soðuktu...
Bir Çift Ayakkabý Uðruna...
Ramazanýn Tadý Kaldý...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen Yoksun Ya,kutlamadým Ýþte... [Deneme]
Hamsinin Dili Olsa... [Deneme]
Düzgünlüðü Boþverip Eðrisiyle Doðrusuyla... [Deneme]


duygu hakalmaz kimdir?

Okumayý seven ama yazmayý daha çok seven yazdýklarýný paylaþmayan birisiyim. Burda bundan sonra paylaþýmlarým olsun istedim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © duygu hakalmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.