..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek bir sevgide diðer insanýn iyiliðini istersin. Romantik sevgide diðer insaný istersin. -Margaret Anderson
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Koralp




28 Ekim 2010
Severek Üzülmek  
Koralp
Ben paranoyak mýyým demeyin,aþýksan paranoyaksýn arkadaþ! Onun her dediðinden,her hareketinden,her bakýþýndan bir anlam çýkartmýyor musun? "Aaa,oðlum mesaj atmýþ bana,biþey hisstmese atmaz" ya da bir kankanýz gelir,ki kanka kelimesinden dehiç hoþlaþmam;dejenere topluluk edebiyatý iþte, "Kanka,hatun sana karþý boþ deðil,görmedin mi nasýl bakýyordu sana? " þeklinde bir yaklaþýmda da mý bulunmadý hiç?


:AGHC:
Endiþelendim...Suratý asýktý,fakat daha once hiçbir arkadaþým için bu derece endiþelenmediðimi farkettim...Kafamda dolaþtý durdu bütün olasýlýklar,aklýma ilk önce gönül acýsý geldi...Hani insan sever ya acýyý bazen,hani yýkar ya tüm dayanaklarýný. Öyle yýkýldým ben de.Yýkýlýþýn da iki türü vardýr aslýnda bu konuda;severek yýkýlmak,elinden kacýrmaya yýkýlmak.O zaman severek yýkýlmayý açalým...Severek yýklýmak aslýnda onun uzuldugu þeyin kendin olmasýný istemek deðildir,onu üzen kiþinin yerinde olmayý istememektir.Daha ziyade neden üzüldüðüne üzülmektir sorgulamadan.Sadece bir üzüleni olmadýðý için üzülmek deðildir severek üzülmek...Severek üzülmek aslýnda birinin senin için üzülmesini istemediðin duygudur.
Bencil duyglardan uzak tutalým hadi tüm geçmiþimizi.Aslýnda pek de biri dedi diye birþeyi yapmak istemem ama bu seferlik en azýndan ben istedim diye yapýn hadi.Birini sevdiniz,fakat olmadý. O sizi sevmedi;her aþk mutlu olacak deðil ya... Sizinki de mutsuz aþklar bölümünde bir yer edindii,fakat hergün görmeye devam ediyorsunuz Juliet'inizi,duruma göre Romeo'nuzu.Ve O'nu üzgüngördünüz. "Acaba biriyle mi beraber de o üzdü onu bu kadar. Ondan suratý asýk böyle" diyip eþine az rastlanýr bir paranoya ile yaklaþmadýnýz mý duruma?Yoksa ben türürmün tek paranoyaðý mýyým?
Ben paranoyak mýyým demeyin,aþýksan paranoyaksýn arkadaþ! Onun her dediðinden,her hareketinden,her bakýþýndan bir anlam çýkartmýyor musun? "Aaa,oðlum mesaj atmýþ bana,biþey hisstmese atmaz" ya da bir kankanýz gelir,ki kanka kelimesinden dehiç hoþlaþmam;dejenere topluluk edebiyatý iþte, "Kanka,hatun sana karþý boþ deðil,görmedin mi nasýl bakýyordu sana? " þeklinde bir yaklaþýmda da mý bulunmadý hiç?
Ýþte bu paranoya ile yaklaþtýysan onun üzüntüsüne,elinden kaçýrmaya yýkýlmaktasýndýr.Aslýnda hepsi ayný yola çýkar,sevmesen üzülmezsin,sönmüþ olsa içindeki yangýnlarüzülmezsin.Arkadaþ yerine koyamadýysan hâla üzülmezsin,en azýndan yýkýlmazsýn... Ancak severek üzülmek kadar yüce deðildir benim gözümde.'Severek üzülmek' çözüm arar mesela,fakat 'elinden kaçýrmaya yýkýlmak' aramaz,sadece sevipte karþýlýk bulamayan tarafý ilgilendirir;yapýcý deðildir ve sadece seni yýkar,yýktýðýyla kalýr.Oysa ki 'severek üzülmek' yorucudur,efor ister,zor zamanlarda krtik kararlara yöneltir adamý,fedakarlýk gerektirir. Yeri gelir tüm olasýlýklarý zorlar ona yardým etmeye çalýþýr,yeri gelir onun yerine ateþe atlarsýn.Ayný zamanada çözüm arayarak üzülmektir 'severek üzülmek' çünkü onun üzgün olmasý yakar içini,buna bir son vermek için her yolu denersin.Karþýllýk da beklemezsin kesinlikle.Onun bir tebessümü bile yeter o vakit,tüm dünya mýrasýnýn önünde serilmesine...
Aslýnda herþeye üzülürsün,ama ona baþka üzülürsün.Seversin ama elini tutamazsin üzülürsün,baþkasý onun elini tutar üzülrüsün,senin elini baþka biri tutar hesapta yokken yine üzülürsün;o,senin yerine onun elini tutan yanlýþ tutar,canýný acýtýr onun,yine üzülürsün.Seversen üzülürsün,severek üzülürüsün.Aþk o dur ki o ne yaþarsa ortak olursun,eðerbu ortaklýktan onun da haberi varsa herþey normaldir aslýnda;eðer yoksa... Zor...








Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Býrak Daðýnýk Kalsýn Heþey... [Þiir]
Yalnýzlýktan Korkmadýkça... [Þiir]
Býrak Sevme Beni. [Þiir]
Gidiyorum Deme... [Þiir]
Hükümsüz [Þiir]
Adým Adým Ýlan_ý Aþk [Þiir]
Deðiþen Bir Sey Yok! [Þiir]
Karanlýk Rýhtým [Þiir]


Koralp kimdir?

Hersey yasandýgýnca ozeldir yasadýkça gizlenir yaþadýklarýn. . . Ve sonra yureðinden parmaklarýna süzülür yazdýðýn þiir deðildir,yüreðindir. Ben de yaþadým ve yüreðimi sizlerle paylaþtým.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Koralp, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.