..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Vildan PIRLANT




9 Eylül 2010
Kalbimi Kaybettim Anne  
Vildan PIRLANT
Kendinizden büyüðünüzün yanýnda köle,kendinizden küçüðünüzün yanýnda efendi kesiliyorsunuz. bu mu adamlýk,bu mu insanlýk, bu mu adalet..?boþuna denmemiþ adam olmak deðil adam kalmak önemlidir diye...Peki kaç gece yastýða baþýnýzý koyduðunuzda gün içinde yaptýðýnýz bir olaydan piþmanlýk duydunuz.kaç gece piþmanlýk duyduðunuz konu yüzünden gözleriniz uykuya hasret kaldý.?Benim de sorduðum soru mu.? nerden beri vicdansýzlarýn gece yatarken yüreði sýzladý ki.??


:AGJE:

Kendinizden büyüðünüzün yanýnda köle,kendinizden küçüðünüzün yanýnda efendi kesiliyorsunuz. bu mu adamlýk,bu mu insanlýk, bu mu adalet..?boþuna denmemiþ adam olmak deðil adam kalmak önemlidir diye...Peki kaç gece yastýða baþýnýzý koyduðunuzda gün içinde yaptýðýnýz bir olaydan piþmanlýk duydunuz.kaç gece piþmanlýk duyduðunuz konu yüzünden gözleriniz uykuya hasret kaldý.?Benim de sorduðum soru mu.? nerden beri vicdansýzlarýn gece yatarken yüreði sýzladý ki.??

Hiç düþündünüz mü bugün içinde kimi kýrýp kimi üzdüðünüzü. Düþündünüz mü umutlu kaç kalbi yakmadan kül ettiðinizi..Hayýr. Düþünemezsinizki..Sizin düþünceleriniz ancak vefasýzlara geçer.Elleriniz ancak garipleri parçalar.Diþiniz sadece sizden küçüklere geçer deðil mi.? Kendinizden büyüðünüzün yanýnda ''köle'' kendinizden küçüðünüzün yanýnda ''efendi'' kesiliyorsunuz.Bu mu adamlýk,bu mu insanlýk, bu mu adalet...Boþuna denmemiþ: ''Adam olmak deðil,adam kalmak önemlidir'' diye. Peki kaç gece yastýða baþýnýzý koyduðunuzda gün içinde yaptýðýnýz bir olaydan piþmanlýk duydunuz.?Kaç gece piþmanlýk duyduðunuz konu yüzünden gözleriniz uykuya hasret kaldý?Benim de sorduðum soru mu?
Nerden beri vicdansýzlarýn gece yatarken yüreði sýzladý ki?
Ah þu yalan dünyaa..Üç kuruþluk güzelliðe insanlarý kýran dünya..Ýnsanlarý kendine hayran býrakýp,dost ve düþmaný ayný kefede tartan dünya.. Ah þu insanlar o kadar boþuz ki..
Bir anlýk kýzgýnlýða yenik düþebilecek kadar aciziz.Dünya mallarýna göz kaptýrabilecek kadar ''aç gözlü'', para uðruna, töre uðruna hiç acýmadan canlar alabilecek kadar þerefsiziz.Koskoca bir sýnavý tek bir cevapla yanýtlamaya çalýþýyoruz.Kaðýda dökülen cevaplar; öteki dünyada verilecek hesaplar kadar zor mu? Ýnsan bu kada mý doðrularý görmekte zorlanýr.Hiç düþünmediniz mi?Bir ev içinde bin sülaleyi yok ederken kalbinizin neler çektiðini.Eminim kalbiniz sizi durdurmaya çalýþmýþtýr ancak sýrf sizi durdurmaya çalýþtýðý için onuda tek kurþunda kan gölüne çevirmiþsinizdir.Ýþte sizin adaletinizde bu.Adalet mi desem,Cehalet mi yoksa Acizlik mi?Cevabýný en iyi tek kurþunda yok edebilenler verebilir.Niçin keþkelere yer veriyoruz ki? Hadi verdik diyelim..Neden telafi etmiyoruz ki?Gün içindeki bütün sýnavlardan geçip en önemli sýnavdan neden sýfýr alýyoruzki? Kinin ve gururun o kadar esiri olmuþuz ki gözleriniz kandan baþka birþey görmek istemiyor.Unutmayýn ki yüksekte yer tuttuðunu zannedenler; aþaðýdakiler kadar ne emniyettedir ne de emniyette olabilir. Siz sözlerinizi söyleyip imzanýzý atmýþsýnýz.Bize tek bir seçenek býrakmýþsýnýz. Okuyup geçmek.Bu kadar basit iþte.. Oysa ki bugün varýz,yarýn yokuz. Bunun bile hiç kýymeti yok sizin için. Aslýnda haklýsýnýz tek kurþunda yok edebildiðinize göre insanlarý,canlarý hiçe saydýysanýz ne önemi olsun ki sizin için ölmenin. Siz baþta kaybetmiþsiniz kiþiliðinizi, görüntünüzü ve en önemlisi kalbinizi..Görmeyi bilen gözlerinizi kendi ellerinizle yok etmiþsiniz. Artýk söyleyecek ne söz var ne de kelime.

Ýmzasýný kendi elleriyle atan bir insan'a tek bir söz söylenir.
Yeni hayatýnda baþarýlar.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gecenin Sessizliði
Neden..?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sende Sev Ama Sevilme..! [Þiir]
Yanlýþým... [Þiir]
Kapanan Kapýlar [Þiir]
Ölüm Döþeðii [Þiir]
Ýnkar Etme Yanarsýn... : (( [Þiir]
Babam [Þiir]


Vildan PIRLANT kimdir?

Öðrenciyim. þiir ve buna yönelik yazýlar yazýyorum. bunu yapmak hoþuma gidiyor. bazen insan içini dökecek kimse bulamadýðýnda bir kaðýt bir kalem ile arkadaþ oluyor. tek hedefim okul öncesi öðretmeni olmak. topraða ektiðim ufacýk tohumlarý yeþertmek ve meyveleri tadlarýna aldýrmadan yemek

Etkilendiði Yazarlar:
özdemir asaf,montaigne..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Vildan PIRLANT, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.