..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek bir sevgide diðer insanýn iyiliðini istersin. Romantik sevgide diðer insaný istersin. -Margaret Anderson
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Aydýn Coþkun




5 Eylül 2010
Sanal Muhabbet  
Aydýn Coþkun
Ýnternet, her zaman iþimizi kolaylaþtýrmýyor veya önce kolaylaþtýrýyor sonrada sanki onu keþfettiðimize bin piþman ediyor bizleri


:AGDH:
2. Milenyum ve 21.yy dediðimiz bu çaðda, teknoloji baþ döndürücü bir hýzla geliþmektedir. Ýletiþim de özellikle bilgisayar üzerinden yapýlan sesli-görüntülü konuþmalar veya haberleþme her geçen gün daha da ileri doðru gitmektedir. Her ne kadar kötü niyetli insanlar virüs yollayarak bu
geliþimi engellemeye çalýþsa da, ucuzluðundan, kolaylýðýndan dolayý inadýna bu geliþim devam ediyor ve edecektir.
Bundan 25 yýl önce, lisede okurken çektirdiðim vesikalýk resmimi, chat programýnýn bir köþesine yerleþtirmiþtim. Ali’yi ararken Veli çýktý karþýma misali bir kýzla tanýþtým. Bu semtten, yabancý deðil, uzaklarda arama, tam yakýnýmýzda…O, resmimden etkilenmiþ olacak ki, ýsrarla:”Nerelisiniz? Kimsiniz? Adýnýz nedir….?” gibi sorular sormaya baþladý. Derken konu özel hayata geldi “Neden hepbekar?” diye sordu. Valla bekarýmda ondan. “Hiç evlenmediniz mi?” Benim sevdiklerim beni sevmedi; beni sevenleri de ben sevemedim dedim.”Çok klasik bir cevap oldu.” dedi. Peki sýra sende, sen anlat bakalým neden bekarsýn. O, þimdiye kadar beni etkileyen, belki de o konuþmanýn unutamadýðým, o týlsýmlý cümleyi söyledi:” Ben de bekarým; hatta evde kaldým.”dedi. Ben, sevgide yalan söylemeyi hiç mi hiç beceremem ve söylemedim de….Onun umutlarýný boþa çýkarmanýn doðru olmayacaðýný düþünerek, bak kýz, þu gördüðün resim 25 yýllýk resimdir.Þimdi ki halimle arasýnda daðlar kadar fark vardýr,dedim. Kameramý açtým ve ona þunu söyledim: Nasýl þok oldun mu ..!? “Yok, dediðin kadar deðilmiþ” dedi. Ne iþ yaptýðýmý sordu.Ben de öðretmenlikten emekli oldum, deyince bu defa da: “Maþallah, pamuk dede deðilsin.”dedi. Ýnanýr mýsýnýz tam iki saat konuþtuk ve sonunda ikiyüzlü bir kýz olduðunu adeta yüzüme vururcasýna:”Bundan sonra bir daha görüþmeyelim.”dedi. Ben de kýrktan sonra huyumu deðiþtiremezdim ve minnet etmedim. Tamam dedim.Hiç bir yerde, hiç bir zaman seninle görüþmek istemiyorum, dedim ve sohbeti bitirdik.
Zamane kýzlarýnýn huyundan olsa gerek, aradan iki hafta geçti, tekrar beni arayarak,”Merhaba, nasýlsýnýz? Sohbet edebilir miyiz?” dedi.Ben de olur dedim. Peki neden geçen gün, durup dururken, bir daha görüþmeyelim dediniz diye sorduðumda, O da týpký Morrison Süleyman gibi, “Dün dündü, bu gün de bu gün…” dedi ve yine o derin felsefi konulara girdik.En özel konularý bile konuþtuk;hiç çekinmeden, sýkýlmadan…Sonra öðretmen arkadaþlarýmdan biri beni kahveye acilen beklediðini söyledi. Ben de kendisinden rica ettim o da olur diyerek, birbirimize iyi günler diledik ve sohbete ara verdik.
Aradan bu defa üç veya dört ay geçti, ne aradý ne de sordu. Ýstanbul’a gitmem gerekiyordu. Yolculuða çýkacaðým gün, kendi kendime, bu defa da ben baþlayayým konuþmaya hem de canlý ve yüz yüze olsun diyerek ona gittim. Ýstanbul’a gitmeye ve benimle gelmeye davet ettim. O da” Hayýr ben gittim, geldim. Sana iyi yolculuklar.” dedi. Otobüsümüz kalkarken, o bana efkarlý bakýþlarýyla sanki gitme diyordu. Neyse, Ýstanbul’a gittim ve en yakýn bir kafeden, bir hafta sonra kendisine bir mesaj yolladým. Birinci mesajýma hemen cevap verdi fakat daha sonra gönderdiðim mesajlarýma bir tek cevap bile vermedi. Anlamýþtým zaten, Demek ki iki yüzlülüðü yine tutmuþtu. Ben de iki ay sonra Ýstanbul’dan geldiðimde kendisine uðramadým, merhaba demedim. O da demedi tabii ki. Bende olan resmini dereye attým. “Hatýram olsun” demiþti ama artýk öyle bir iki yüzlünün hatýrasýný saklamak, akrebi cebinde saklamaktan farksýzdýr bana göre.
Þimdi ise aramýzda, ayný ilçenin havasýný solumaktan baþka ortak bir yanýmýz kalmadý. Birimiz Mars’ta, diðerimiz Dünya’da… Eðer bu iki gezegen, ilerde bir araya gelir de arkadaþ olurlarsa, biz de bir araya geliriz. Evet öyle!.......


























Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevda Yarasý [Þiir]
Özgürlüklerin Arkasýna Saklanmak [Deneme]
Bu Müzik Benim Deðil [Eleþtiri]


Aydýn Coþkun kimdir?

Emekli Öðretmenim. Yayýnlanmýþ her hangi bir kitap veya dergim yok. Yalnýz Son üç yýldýr, yukarýda adresini yazdýðým ve bana ait olan bu siteye yazýlarýmý yazarým.

Etkilendiði Yazarlar:
Atatürk, A .Fuat Köprülü, Yilmaz Öztüna


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aydýn Coþkun, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.