..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiðinden, dünyada bulunduðundan, dünyadan gideceðinden hoþnut olan bir kimse görmedim. -Namýk Kemal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Bulut




19 Aðustos 2010
Bok Böceði ile Uður Böceði  
Bulut
Ýki böceðin yaþam karþýlaþtýrmasý


:BJHH:
Ne kadar kadersizim, bütün gün bu pis iþin içinde çalýþýp duruyorum diye düþünürken gözyaþlarý sel gibi akmaya baþladý. Çimenlerin arasýndan gelen bir ses ile kendine geldi, biri ona doðru yaklaþýyordu. Hemen toparlanmam gerek böyle gözükmek istemiyorum kimseye geçirdi içinden, nafile yakalanmýþtým bile. Gelen uður böceðiydi, ayný okula gitmiþlerdi. Uður böceði onu görünce sevindi bir an ama gözyaþlarýný da görmüþtü. Aaa ne haber, ne kadar uzun zaman oldu görüþmeyeli, aðlýyor musun yoksa sen?
Yok aðlamýyorum gözüme bir toz kaçtý da. Hay Allah kim inanýr bu yalana þimdi. Sen bütün gün bokun içinde debelen dur sonra da gözüme toz kaçtý diye aðla. Neyse bozuntuya vermedi, her zamanki gibi asil. Ne kadar çok olmak isterdi onun gibi olmayý. Her zamanki gibi pýrýl pýrýl kýpkýrmýzý, çekici, hiç deðiþmemiþti. Hele o üzerindeki siyah noktalar, baþka böceklerde de var böyle noktalar ama hiçbirinin ki onun ki kadar güzel durmuyor. Kýrmýzýnýn üzerine ne kadar da yakýþýyor. Kendi halini düþündü bir an ne kadar da sýradandý, ayný anda bir de elinde yuvarlamaya çalýþtýðý bok kümesinin farkýna vardý. Uður böceðine böyle yakalanmaktan çok utandý, salya sümük boklar içinde.
Uður böceði hiç aldýrmýyor görünüyordu onun bu haline. Eee anlat bakalým neler yapýyorsun? diye sordu.
Hiç yuvarlanýp gidiyorum iþte, gerçektende öyleydi, sabahtan akþama bok kürelerinin içinde. Okuldan sonra aileden öðrendiðim þeyleri yapýyorum, anlayacaðýn iþim zor biraz. Hiç baþýmý boktan kaldýramýyorum. Sen öyle misin ama? Hep güzelsin, zarifsin. Þimdi de çok güzel bir dut aðacýnda çalýþýyormuþsun duydum, tertemiz yapraklarýn arasýnda. Ahh! insanlar hala seni çok seviyorlar deðil mi? Üzerlerine konsan seni inceltmemek için neler yaparlardý. Þarký bile söylerlerdi senin için. Uç uç böceðim annem sana terlik pabuç alacak gibi bir þeydi. Uður sayýyorlardý seni görünce seviniyorlardý. Biz öyle miyiz hâlbuki? Benim soyumdan birini gördüklerinde iðrenç bir yaratýk gibi davranýyorlar çýðlýk atýyorlar, ezip öldürmeye çalýþýyorlar. Haklýlarda ne diyebilirim ki? Bazýlarý þanslý geliyorlar dünyaya. Senden bir adým önde baþlýyorlar her þeye. Senin elde etmek için çalýþýp durduðun þeyler onlarda hazýr. Bu durum o kadar doðal ki onlar için, farkýnda bile deðiller sahip olduklarý þeylerin.
Uður böceði bir an yutkundu. Evet iþte ben de tam bu noktada bir þeyler söylemek isterim sana. Biliyor musun ben de hep sana özendim okuldayken. Asýl özenilecek olan sendin benim gözümde. Hep çalýþkandýn, gururluydun. Hangi böcek yapabiliyor senin yaptýðýn mükemmel küreleri. Evet benim kadar güzel bulmuyordur insanlar belki seni, kara kuru bir þeysin. Ama renklerle süslenmemiþ bir zarafetin var. Bu kadar az renkli olup senin kadar zarif olabilseydim keþke. Ayrýca soyunu sopunu da çok küçümseme. Biliyor musun Eski Mýsýr medeniyetlerinde asýl uðurlu sayýlan deðer verilen sizmiþsiniz. Ayrýca o aptal þarkýdan da nefret ediyorum, sanki onlar söylemese uçamayacakmýþýz gibi. Ýþime gelince ne kadar sýkýcý olduðunu bilemezsin. Her gün ayný aðaca çýk, ayný bitleri ye. Yetmezmiþ gibi en çok biti ben yedim diye diðer uçuþ böcekleri ile yarýþ. Sen öyle misin ama? Farklý gübrelerle uðraþýyorsun, hepsi farklý malzeme. Yaratýcýsýn, yeni yöntemler bulmak için uðraþýyorsun. Mücadele etmek için amaçlarýn var. Ben o sýkýcý dut aðacýný terk edip biraz Dünyayý görmek istedim bugün. Dünyayý tanýmak, hayatla haþýr neþir olmak için bu çimenliðe geldim ve ne kadar þanslýyým ki seni gördüm.
Çok teþekkür ederim söylediklerine. Sen gerçekten çok kibarsýn, baksana beni kýrmamak için boka gübre diyorsun. Yine de saðol. Beni mutlu ettin. Galiba insanýn birazda dýþarýdan bakabilmesi gerek kendine. Sen söyleyince her þeyinde o kadar kötü olmadýðýný anlýyorum, týpký her þeyin dýþarýdan görüldüðü kadar mükemmel olmamasý gibi. Her hayat tarzýnýn, her seçimin artý ve eksileri var deðil mi?
Evet öyle, ayrýca farklýlýklar Dünyayý güzel kýlan dedi uçuþ böceði þarkýya gerek kalmadan uçtu gitti. Bok böceði önündeki bok küresine bakýp acaba bunu nasýl daha salam yapabilirim diye düþünürken artýk gülümsüyordu.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Kuþ Olsam
Küpemin Eþini Kaybettim
Ýki Öðretmen
Bez Bebek
Nereye Göndersem Ben Sizi
Olaya Farklý Bakýþ
Aþk Bu Mu Acaba?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýçimdekilerle Hesaplaþmalar Bitmemiþ [Deneme]
Ýçimdekilerle Hesaplaþma [Deneme]


Bulut kimdir?

Toplumun gözünde baþarýlý bir insaným, bence deðil. Baþarýdan ne anladýðýnýza baðlý bu. Bunun yanýsýra temel özelliklerim Komiðim, içliyim, merhametliyim, inatcýyým.

Etkilendiði Yazarlar:
Ben okuduðum çoðu yazardan etkilendim, Ama etkilenmediklerim de oldu. Tolstoy, John Fowles, Yaþar Kemal'i çok severim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bulut, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.