..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yüz kiþinin içinde aþýk, gökte yýldýzlar arasýnda parýldayan ay gibi belli olur. -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Deniz Erdal Kaya




2 Aðustos 2010
Piraye (3. Bölüm)  
Son dört mektup...

Deniz Erdal Kaya


Caným benim, yazmak ne kadar iyi geliyormuþ bana bir anlasan. Ayýk kaldýðým her an buraya gelmek istiyorum. Çok zor tutuyorum kendimi. Ama yazdýklarýmý saklamak için yerimin az olmasý çok sýkýyor canýmý. Artýk o kadar sýkýþtý ki yazdýðým tuvalet kaðýtlarý, profilden çýkacak diye korkuyorum.


:AIBB:

Akþamlarý bize ait daha çok zaman buluyorum. Benliðimi kazanmaya baþladýðýmdan beri daha fazla ilaç veriyorlar. Þüpheleniyorlar. Nedir düþüncelerimin bana gelmesinden korkmalarýnýn sebepleri tam olarak bilmiyorum hala. Aslýný sorarsan bilmekte istemiyorum. Her kendime geldiðimde birkaç cümle yazabilmek için geldiðim bu tuvaletin bendeki anlamýný kimsenin öðrenmesini istemiyorum. Kâðýtlarýmýn okunmasýna tahammülüm yok. Seni paylaþmaya veya daha fazla ilaçla uyutulmaya.
Düþüncelerimden korktuðumdan deðil fakat çok düþünmeyi bende istemiyorum. Düþündükçe kaburgalarýma bir aðrý saplanýyor, nefes almalarým daha bir eziyet edici oluyor. Uzak kalmýþlýðýma, bu tekerlekli sandalyeye mahkûm eksikliðime fazla kýzýyor, yanýna, sonsuzluða gelmek istiyorum. Ölmek çözüm deðil ama yaþam düðüm olunca çözmektense ipi kesmek daha bir anlamlý geliyor. Düþüncemden korktuðumdan deðil ama bende düþünmenin beni kötü etkilediðini düþünüyorum ara sýra.
Yine sürem doldu. Bakýcý kapýya dayanýr az sonra. Bilmiyorum ama giderek onlarda bana daha fazla zaman veriyorlar burada. Þüpheleniyorum. Acaba benim ne yaptýðýmý takip ediyorlar mý diye. Ama yazdýklarýma dokunmadýklarýný biliyorum. Çünkü kâðýtlarý sakladýðým, tutunma kolunun boþluðuna her sefer farklý uzaklýklarda býrakýyorum. Bu uzaklýðýysa son koyduðum kâðýda þifreleme yöntemimizle yazýyorum. Bu uzaklýklar þimdiye kadar hiç deðiþmedi. Yinede þüpheleniyorum…
Þimdi bu kâðýdý da saklamam lazým. Sevgimle kal…
Piraye’ye…
120121600




Bugün fazla yazmak istemiyorum. Dýþarýda yaðmur var, ayný kaza yaptýðýmýz gün gibi ýslak her taraf… Pencereden dýþarýya bakmak istiyorum.
Ýki gündür kendine geldiðim anlarýn sayýsý arttýðýndan her sefer tuvalete gelmek dikkat çekeceðini düþünerek bakýcýlarýn yanýnda kaldýðým zamanlar geçirdim. Bakýcýlarýn aralarýnda konuþtuklarýný dinleme fýrsatým da oldu bu sayede. ‘Pencerenin önünde duran hastalara daha fazla süre geçirebilmeleri için süreleri esnetmek’ten söz ettiklerini duyduðumu sandým bir an ama emin deðilim. Yeni görmeye baþladýðým birkaç doktorla bu olayýn sürelerinin kesiþmesi beynimi zorluyor. Bir de eski doktorlarýmýzdan biri daha fazla ilgilenir oldu bizlerle. Ýþte çok karýþ. Kafamý toparlayamýyorum.
Zaten profillerdeki boþluklar da az kaldý. Ne yapmam gerektiðini düþünmem lazým. Kýsa yazma fikrim var en azýndan bir süre. Karar verene kadar.
Caným. Affet beni. Bugün bu kadar yazabileceðim. Gözlerim dolu dolu. Aðlayasým var. Affet beni her þey için…
Piraye’ye
134328100




Caným benim, yazmak ne kadar iyi geliyormuþ bana bir anlasan.
Ayýk kaldýðým her an buraya gelmek istiyorum. Çok zor tutuyorum kendimi. Ama yazdýklarýmý saklamak için yerimin az olmasý çok sýkýyor canýmý. Artýk o kadar sýkýþtý ki yazdýðým tuvalet kâðýtlarý, profilden çýkacak diye korkuyorum. Bekli de artýk ilk yazdýklarýmý çýkarýp yeni yazacaklarýma yer açmalýyým.
Son üç gündür çok araþtýrdým, baþka saklayabileceðim yer var mý diye, bulamadým.
Ne yazdýðým ilk yazýlarý atmak istiyorum, ne de yazmaktan vazgeçmek. Ah burada olsan da bana yardýmcý olsan ne olurdu! Ama sen olsan, yazmama gerek kalmazdý. Konuþurdum saatlerce. Beklide sadece susardým, gözlerine bakardým sen anlardýn. Ne yazýk ki son iki yazý daha yazabileceðim, o da kýsa olmak koþulu ile…
Tek güzel þey, ne oldu anlamýyorum ama biz engelli hastalara bu tuvalette geçirdiðimiz sürede karýþan olmuyor. Fakat nedenini bilmiyorum ama benim camýn önünde geçirdiðim iki sefer dýþýnda hep müdahale ettiler. Bu camýn önünde bir onlarý ilgilendiren bir þeyler var ama çözemedim, çözmeliyim. Yine de kendi kendime, kimse karýþmadan, bu pencereden dýþarýyý izlemek güzeldi.
Caným yine uzun yazdým ve seni ne kadar ÖZLEDÝÐÝMÝ anlatamadým da. Varsýn bu seferlikte böyle olsun. Sen MELEK’SÝN affedersin…
Sevgimle kal…
Piraye’ye
106048804




Caným, artýk içim parçalana parçalana yazdýðým ilk yazýlarý atmak zorundayým. Hiç yerim kalmadý…
Son bir haftadýr ilk yazdýðým yazýlarý profilden çýkarýp okuyorum. Unuttuðum birçok þeyi hatýrlamak iyi gelmedi bana. Daha bir az uyutuyorlar doktorlar ve kendime olduðum sürelerde daha bir a uyuyabiliyorum. Aynalar yalan söylemiyorsa senin söylediðin þekliyle ‘çiroz’ a benzedim. Gözaltlarým renklendi. Tam bir balýk oldum…
Doktorum her hastasýndan daha fazla ilgilenir oldu benimle. Ýyi rol yaparým bilirsin, ,ilaçlarýmý azalttýðý halde benliðimin kendine gelmeyiþine anlam veremiyor, küplere biniyor. Tahminen o da hastalanacak böyle devam ederse…
Meleðim istemesem de sözün sonu burasý gibi duruyor. Bundan sonra yazmak için daha önce yazdýklarýmý yok etmem gerekecek.
Yardým et bana, dayanamýyorum. Boðazýma yutamadýðým bir lokma sýkýþtý, nefes alamýyorum.
Neden gittin? Neden beni býraktýn hayatla baþ baþa, hem de eksik, yarým halde. Neden? Daha mý çok sevdin topraðý? Benden daha mý fazla?
Sevgimle kal…
Piraye’ye
101989801


Deniz Erdal Kaya



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Piraye
Piraye (2. Bölüm)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bimeyene Dair... [Þiir]
Kalamayanýmsýn... [Deneme]
Sen Gidince Anladým... [Deneme]
Bir Günü Yaþamak, Yaþlanmak... [Eleþtiri]


Deniz Erdal Kaya kimdir?

Düþünebilen herkesten farklý deðilim aslýnda… Herkesin kendince yaþadýklarýný ben de biraz eksiði, çokça fazlasýyla yaþýyorum, bu ülkenin, ülke benzeri Ýstanbul'unda. Yaþarken her an bir baþka öykü, ya da roman konusu olabilecek olayla karþýlaþabiliyoruz bu karmaþada… Ben de bu yaþam öykülerini biraz eksiði, biraz fazlasýyla sunmak için buradayým. Eðitim sürecimin karmaþýklýðý ve anýlarla ardýmda býraktýðým þehirlerin öyküleri bekliyor. Bekleyenlere ekleniyor, bu ülkedeki hemen her yaþamda az-çok yer bulabilen þizofren ve yaþanmamýþ hayallerim. Bütün olarak duygularýnýn yoðunlaþmasý ve algýsal empatisinin aþýrý geliþmesiyle yaþamý zindana dönen, genç bir ihtiyar söz konusu… Hepsi bu kadar mý? Elbette hayýr. Dahasý, öykülerimde sizlere sunulmak üzere gizli…


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Deniz Erdal Kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.