..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþýk olmayan âdem / Benzer yemiþsiz aðaca. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Rüya Bayram




19 Temmuz 2010
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (22) (Bir Dizinin Ardýndan Aldanmalarýn Sorgulanýþýndan... )  
Rüya Bayram
Konuþmazsak çatlarýz derler ya hani sanýrým bazen ben de yazmazsam çatlayabilirim:) Bu kez mektup eski bir romanýn dizi finalinin ardýndan aldanýþlarýn sorgulanýþýndan yola çýkýyor ve yine birilerinin hayatýndan izlere dalýp devam ederek uzuyor.


:BJDI:
Sözüm meclisten dýþarý demeyi ihmal etmeden baþlýyorum yine mektubuma.. Çünkü gerçekten sinirliyim ve bazý kelimelerim ok haline gelebilir. Lütfen düþman bellemeyin beni, bu kelimeler nasýl olsa hedeflerini biliyor.. Benimkisi insanca, duygusal bir tepki sadece o kadar..

Ne zamandýr aklýmda idi þu dizinin finalinden sonra
hissettiklerimi yazmak, yazmasam içimde kalacak. Ses getirdi, çok tutuldu, insanlar sýkýldý ve neyseki Yaprak Dökümü kadar uzamadan bitti. Ben Aþký Memnu'yu sonlarýna doðru izlemeye baþladým. Zaten anlamak için bir bölümü izlemek yetiyor bu dizilerde. Dizinin kritiði deðil amacým, sadece dizideki hayatýn gerçeði. Aldatmalar aldatýlmalar üzerine bakýþ açýsý. Eh ne de olsa bakýþ açýsý herþey.

Ýnsanlar hep Bihter'i suçladýlar kimse onun kalbinin ne kadar sevdiðine, aslýnda olmamasý gerekenlere nasýl direndiðine, aþkýna sahip çýkmak için nasýl çaba gösterdiðine, nasýl acý çektiðine bakmadý. Bihter Behlül'e "aþk" derken Behlül Bihter'e "günah" dedi. Kimse kendinden o kadar küçük kadýnla evlenen zengin adamda ya da hormonlarý kimi çekerse ona koþan Behlül de bu kadar suç bulmadý. Bihter masum demiyorum o da tutabilse idi keþke kendini ama bütün suçun kadýna atýlmasýna benim tepkim.

Kadýnýn toplumdaki yeri bundan ibaret iþte. Kadýn her türlü haksýzdýr! Erkek yaparsa haklýdýr! Kadýn yaparsa kadýnýn suçu, erkek yaparsa da kadýnýn suçudur. Ya karýsý istediði ilgiyi göstermiyordur (sözde) ya da karýsýný aldattýðý kadýn çok aþiftedir dayanamamýþtýr( erkek ya)!! Karýsý öðrenecek olsa hiç düþünmeden 5 dakika önce aþkýndan öldüðünü (!) söylediði kadýný kötü kadýn olmakla suçlamakta hiç sakýnca görmezler. Diðer kadýna kötüledikleri karýlarý onlarý affetsin diye ise kaf daðýnda görünen burunlarý bir güzel sürter de yere iner. Sonra da kendilerinden beklenmeyecek kadar büyük kaypaklýklarla kedi gibi yanaþýp af dilerler. Tabii yine devreye vaatler girer. Oraya vaat buraya vaat. Bol keseden vaat vericisi bunlar:)

Kadýn aldatýrsa kocasý affetmez, ama kocalarý aldatan kadýnlar onlarý bir güzel affedip gitmesin diye eskisinden iyi eþ oluverirler. Acaba ondan mý arttý bu iþler? Adamlar (adam diyorum ama baþka kelime yok buraya uygun maalesef) bu güvenle mi bu kadar kolay bir yýðýn iliþkiyi harcayabiliyorlar? Nasýl olsa evde hazýrý var, affedeni var, iþini gücünü göreni var, biraz gönül eðlesinler ne çýkar.. Yalancýlýklarý geliþsin, hergün baþarýlarýna baþarý katsýnlar! Nasýlsa onlarýn suçu da deðil. Kananlar akýllý olup kanmasýn caným. Diþi köpek kuyruk sallamazsa erkek köpek peþinden gitmez ya !.. Aldatýlan kadýn farklý mý? O da kocasýný deðil o kadýný suçlar. Bak sen! Hiç demez benim kocam kimbilir nasýl peþinden koþtu diye. Acaba o kadýnýn da bir kalbi var mý kýrýldý mý diye. Hep kendini düþünür ana kraliçe "o"dur ya. Diðer kadýnýn ahý az mý gelecektir karýsýnýn ahýndan korkan o kocaya. Karýsýný diðeri ile diðerini karýsý ile hatta belki baþka baþka kadýnlar ile Allah ne verdiyse artýk:) Geleni kaçýrmak aða düþeni aðdan kurtarmak nimeti tepmek canýýmmm.. Hem bu davranýþlarýnýn sebepleri var onlar erkek! Dünya hormon üretimi onlardan sorulur korumak gerek! Diðer kadýna da kýzýyorum. Niye inanýyorsun ki karýsý ile hayatýna devam ederken senin hayatýna giren adama. Tilki iþte dönüp dolaþýp yine oraya gidecek. Sana gelmek isteyen adam adam gibi gelir, hiç bitmeyen bekleyiþler, bir türlü varýlamayan Haziranlarla deðil ve gelince de senden gitmez ne diye boþ boþ bekliyorsun!! Yanlýþ anlamayýn insanlar aldatsýn demiyorum tam aksine kimse kimseyi aldatmasýn (ama kimseyi), sonu olmayan baþlangýçlar yapmasýn diyorum. Sadece kendi için bir sürü güzel duyguyu harcamasýn, gereksiz kargaþa yaratmasýn diyorum. Ama birþey olmuþsa da yokmuþ gibi davranýlmasýn, sahip çýkýlsýn, kimse harcanmasýn ya da tek suçlu öteki kadýn olmasýn. Ödenecek bedeller paylaþýlsýn. Kadýnlar da aldatýlmayý bu kadar kolay affetmesin diyorum. Birþeyler sürekli deðiþiyor deðiþim kaçýnýlmaz, ama iliþkilerin geldiði þu yere bakýnca baþka deðiþimler olsun diyorum.

Bir adamý tehditlerle nereye kadar elinizde ya da evinizde tutarsýnýz ki. Baþlamýþsa devamýný getirecektir. Siz istediðiniz kadar benim o mesajý verin ya da sýký sýkýya takip edin. Ya öteki kadýnlarý karýma çocuðuma kýyamadým diye harcayan o adamlar..Öteki kadýna niye iþlemiyor bu vicdanýnýz? Baþtan düþünmeliydiniz deðil mi? Sahi nereye kadar? Ne olacak bu kadar insaný üzmenin sonu..Bu mudur sizin için mutluluk???

Neden mi birden parladým? Ve bu mektup bu konulardan yola çýkýp bu kadar kýzgýn kelimeyi taþýdý? Anlatayým..Aldanýþlara takýlmýþken bugün tesadüfen bir e-mektup okudum. O kadar tanýdýk cümleler içeriyordu ki. Bir o kadar da tanýdýk sitemler. O mektubu yazarken o hanýmýn harcadýðý zamana dahi üzüldüm. Çünkü hiçbir zaman adresine ulaþmayacak. Neden mi? Onu yazdýðý kiþi okuyacak belki, belki de okumadan silecek. Okusa bile bir cevap atmaya dahi tenezzül etmeyecek. Beni unutamamýþ diye içten içe böbürlenecek. Adresine varmýþ olmasý için yazýlan kiþinin yazýlanlarý kalbinde özümseyip hatasýný anlamasý ve içinde bir yerlerin cýzlamasý ve bir daha böyle þeyler yapmamasý gerekiyor ama hiç sanmýyorum.

Ah kadýnlar, ah kadýnlar nasýl da kanýyoruz.. Hep ayný yalanlar, hep benzer bahaneler, hep ayný sona varan hikayeler. Ayrýlýklarda da hep ayný umut, hep Allah'a havale etmeler, birgün edenlerin ettiklerini bulacaklarýna dair cýlýz ümitler, onun da üzüleceðini kýymetini birgün anlayacaðýný zanneden umut dolu kýrýlgan hisler. Olmuyor yaa hiç birþey olmuyor. Onlar ya yeni avlarýn peþine düþüp yollarýna devam ediyor ya da siz hiç hayatýndan geçmemiþsiniz gibi varolan yoluna devam ediyor. Olan arkasýndan döktüðünüz gözyaþlarýna oluyor. Boþverin þunlarý artýk. Yazýp çizmeyi aramayý sormayý. Umurlarýnda deðilsiniz. Býrakýn ne halleri varsa görsünler. Harcadýðýnýz zamana, akýttýðýnýz gözyaþýna yazýk. O kadar kadýný kandýran o arkadaþa da helal olsun. Hepsini ayný þekilde uyutmuþ tebrik ediyorum. Nerden mi biliyorum? Birkaç mektubunu daha okumuþtum yakýn zamanda böyle farklý kadýnlardan gelen ayný þeyleri söyleyen. Hepsine birer mektup yazmak akýllarýný baþlarýna toplamalarýný istemek geçti aklýmdan ama haddime düþmez diye vazgeçtim. En azýndan burada paylaþayým da içim rahatlasýn. Bizim arkadaþ bu zekasýný daha iyi þeyler üretmeye harcasa belki hem kendine, hem baþkalarýna fayda getirecek birþey ortaya çýkarabilir.

Ýyi ki bir Güzin abla köþesi yönetmiyorum. Bu kadar tesadüfi duyduklarým ya da dostlarýmýn yaþadýklarýna bile tepkilerim böyleyken sürekli bu tip hikayeler okusam yapacaðým yorumlar nasýl olurdu:))) Büyük konuþmayayým ama benim oðlum böyle bir erkek olmayacak. Ona insanlarýn oyuncak olmadýðýný ve herkesin bir kalbi olduðunu öðreteceðim ilk. Ve erkek olmakla insanlarý kandýrma imtiyazýný elde etmeyeceðini, dürüst sevgiler yaþamasýný herþeyden önce erkek deðil insan olmasýný öðütleyeceðim. Umarým baþarýrým. Bu tip erkekleri bu hale getiren de bu kadar þýmartan da baþta anneleri olmak üzere eþleri kardeþleri ya da karþýlarýna çýkýp onlara fazladan deðer yükleyen kadýnlar, sonra da bu adamlarýn derdini çeken yine kadýnlar oluyor iyi mi? Yemek, bilgi, okul derken saðlam karakter için de çaba harcamak gerek evlat yetiþtirirken.

Neyse.. Günümüzde sadece yediklerimiz deðil, yaþadýklarýmýz da hormonlu. Kimse gerçek duyguyu önemsemiyor. Garip bir moda almýþ baþýný gidiyor. Dizideki final çok gerçekti bence. Genelleme yapýyorum affýnýza sýðýnarak ama öyle.. Kadýn ölür ya da öldürülür ki manen ölümden bahsediyorum, erkek de kaçar. Zor iliþkilerde cesaretli olan kadýndýr. Ýliþkiyi taþýyan, fedakarlýðý yapan, herþeyi göze alacak kadar kalbini sevgiye açabilen kadýndýr. Erkek ne yapar? Zoruna gelsin kaçar, caný sýkýlsýn kaçar, baþka alternatif çýksýn kaçar, birileri arkasýndan laf söyleyecek diye kaçar. Gizli saklýdýr onlarýn iþleri. Açýða çýkarsa hele bir de kadýný suçlayarak kaçar. Bu gidiþle çok Bihterler ölür çok Behlül ler kaçar dostlar. Keþke tüm iliþkiler mutlu herkes gelecekten umutlu olsa. Keþke en ufak dalgalansa su dönüp ardýna bakmadan gitmese, iþine gelince sever gibi yapýp zora gelince kaçmasa, arkaný döndüðünde sýrtýndan vurmasa, mertçe sevse, taþa takýlýp kayadan korkmasa ya da baþýna taþ düþse sizi suçlamasa,cesur, güvenilir, özü sözü bir olsa, yaþadýklarýný, duygularýný, birbirlerini sahiplense tüm insanlar ve ihanet insan doðasýndan silinse. Ýnsanoðlu nasýl bir varlýktýr? Bakmayýn bana yargýlar gibi konuþtuðuma aslýnda hiçkimseyi yargýlamýyorum, asla yapmam demiyorum. Çünkü büyük konuþanlarýn baþýna hiç anlamadan bu yargýladýklarý þeyler kadar taþ düþtüðünü biliyorum.
Hayat bu belki de. Farklý farklý yaratýlýþlarý eðitmek, sýnamak ve olmasý gerekene dönüþtürmek. Kimi baþarýyor, kimi baþaramýyor. Baþaracaðýmýzý varsayýp önümüze bakalým.

Hayatýn içinde karþýmýza çýkan zorluklar sýnavlarýmýz . Aþk varsa o da sýnanýyor elbet. Eðer gerçekten aþýk olabilecek yürekte ve o düzeye gelmiþse insan (çünkü günümüzde temel ihtiyaçlar o kadar arttý ki maneviyatýn çok önemi yok, sevmenin sevilmenin çok yeri yok kimsenin yaþamýnda) aþklarýnýn deðeri de sýnavlardan geçiyordur belki de. Kazanan mutlu, kaybetmeyen de teselli ikramiyelerine sarýlýp hayatýna devam ediyordur. Aþký memnu dedik diye aþkla ilgili yazýyorum.

Hayat zorluklara ne kadar dayanabildiðimiz ve karþýmýza çýkan zorluklarda elimizden ilk neyi býraktýðýmýzda saklý hayati deðerlerimiz. Bizim için önemli olan þeyleri de böyle seçmiyor muyuz? Seçmediklerimiz mazimizde kalýrken, seçtiklerimiz yolumuz oluyor. Son piþmanlýk trenini yakalamak ise çok zor. Mevlana nýn þu sözü ile gülümseyelim : "Eþþekten þeker esirgenmez ama eþþek yaratýlýþ bakýmýndan otu beðenir." :) (Eþþek derkenki vurguyu seviyorum:) )

Bunlarý düþünüp yazýya dökerken sevdiðim bir arkadaþýmýn ziyareti ile bölündüm. Ýyi ki de bölündüm. Sýcakta kavrulup soðuk bir suya kavuþmak gibi iyi geldi benimle paylaþmak üzere koþup gelmesi ve verdiði haber. Harika bir evlilik teklifi almýþ. Oh be dedim hala aþk var bir yerlerde ve hala insanlarýn birbirlerini mutlu etmek için çaba gösterdiklerini anlatan, emeklerin boþa gitmediði, zamanýn boþa akmadýðý iþaretler bunlar. Yaþasýn aþýk olabilen, ve ona sahip çýkabilenler... Aþk ölmemiþ bir yerlerde cýlýz da olsa nefesi duyuluyormuþ... Sadece insanlara özgü olduðuna inandýðým bu duygunun artýk ölmek üzere olduðunu düþünmeye baþlamýþken ilaç gibi geldi arkadaþýmýn mutluluðu. Mutluluk insanlarý nasýl da deðiþtiriyor ýþýl ýþýl yapýyor. Dilerim herkes hakettiði mutluluðu yaþasýn ama hakettiði!

Nasýl baþlamýþtýk söze bakýþ açýsý herþey diyerek. Benim bu romandaki (dizideki) olayda gördüklerimle herkesin gördükleri farklý. Bakan gözle gören göz ayný deðil. Kimine göre ödül olan þeyler kimine göre ceza. Zorluklar içinde bulduðun hazine kimi için onca yýlýn dileðinin gerçek olmasý, kimi için uðursuzluktur. Hayat kimi için hediye, kimi için cehennemdir. Gece kimi için kötülükleri örten bir perde, kimi için kötülüklerin gizlenip ortaya çýkmayý beklediði zaman dilimi, kimi için dinlenip yeni güne hazýrlanmanýn fýrsatý. Ay kimi için þiirlerin ilham perisi, kimi için karanlýk gecelerin ýþýðý, kimi için depresyonun nedeni, kimi içinse hiçbirþey. Kavuþmak kimi için baþlangýç kimi için sondur.

Uzatmayayým. Bu kez mektubumu þu sözlerimle tamamlayayým. "Her su uzak ya da yakýn bir denize, her problem beðensek de beðenmesek de bir çözüme, her yol bazen yokuþlu bazen tümsekli de olsa bir varýþa, her olay iyi ya da kötü bir sonuca kavuþur, vakti dolan herþey zamanýn tarihine yazýlýr.. Ama kanlý, ama þanlý. Ýnsanlýðýn duygu geçmiþi; savaþlar, tarihi geçmiþ aþklar, saçma sapan kavgalar, ihanetler, hayal kýrýklýklarý bir yýðýn karýþýk duygularla dolu. 10 sene önce Nobel ödülü almýþ bir araþtýrma okumuþtum. Daha 40 günlük ceninken atalarýmýzýn yaþadýlarý, RNA (RiboNükleik Asit)lar ile beynimize yerleþirmiþ. Þu reenkarne olduklarýný düþünenleri, dejavu yaþayanlarý da bu araþtýrma açýklýyormuþ. Yani kendilerinin deðil atalarýnýn kendilerinden önce yaþayan akrabalarýnýn yaþadýklarýný arada hatýrlýyorlarmýþ. Bunu okuduktan sonra tüh demiþtim reenkarnasona inanmak biraz olsun rahatlatýyordu baþka sefere daha iyisi olacak düþüncesi. Her yaþanan ve hissedilen hayal kýrýklýðý da bu durumda çocuklarýmýza, torunlarýmýza býraktýðýmýz duygusal kötü mirasýmýz oluyor ve neslin gittikçe neden tatminsizleþmeye, depresifleþmeye, sabýrsýzlaþmaya baþladýðýný da bir nebze açýklýyor. 3.sayfa haberleri yakýnda diðer sayfalara da taþarsa þaþmayacaðým. Yani hep insan olmanýn bir sorumluluðu var diyorum ya gerçekten var.

Dünyanýn ýþýðýný çalýyoruz sonra da mýzmýzlanýyoruz. Oysa umut elçileriyiz zamanda....

Güzel günler de gelecek ama geleceðin de bizim güzel þeyler düþünüp yaþayýp üretmemize ihtiyacý var kanýmca..En insan yanlarýmýzý da böyle köreltirsek, artýk kimseyi sevemez hale gelirsek, sadece bedenlerimiz için yaþarsak ne olacak bu dünya? Korkuyorum iþte elimde olmadan çocuklarýmýza býraktýðýmýz ya da daha doðrusu býrakmadýðýmýz þeyler adýna..Bunun için bu kadar kýzýyorum ve yazýyorum ya aþka, sevgiye, umuda, kýsacasý hayata ve insanca ne varsa ona..

Her zamanki gibi sevgiyle...

Rüya
19.07.2010



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ....
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
19 Temmuz 2010
Zevkle okudum. Güzel bir mektuptu; kime giderse gitsin! Teþhisler ve analizler doðruydu, hepsine katýlýyorum. Yalan, çýkar, ihanet, reklam üzerine kurulmuþ bir dünyanýn dizileri de tabii ki ona göre olacaktý. Yazýyý okurken bir yazarýn "ayný þeyi yapan insanlardan gecekonduda oturanlarýn yaptýðýna fuhuþ denilirken sosyetenin yaptýðýna aþk deniliyor" sözü aklýma geldi. Ya tecavüze uðrayan bir genç kýzýn "namusu kirlendi" gerekçesiyle aile meclise tarafýndan infazýna karar verilmesi ne kadar acý!.. Suçu iþleyen tecavüzcüye yani erkeðe bir þey yok, suçsuz kadýna ise iki kere ceza... Saygýlarýmla. Çok teþekkürler Ömer bey,sizlerden bu yorumlarý almak güzel. Erkektir yapar mantýðý aldý baþýný yürüdü ne yazýk ki. Eskiden aþkýn tadý vardý þimdi dillerde adý. Ýnsanlar bencilleþtikçe sevme yetenekleri körelecek ve sevginin koruduðu herþey elimizden gidecek. Sevgiler

:: Güzel Günler ?
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
19 Temmuz 2010
Rüya Haným, koca bir hayat geçti, yýllar geçti, (benim için tabi)ama güzel günler bir türlü gelmedi... Umarým yakýnda gelir ! Bir de ben içinizi kararttým deðil mi:) Sanýrým hergün güzel günlere birkaç kötü davranýþ birkaç üzgün enerji daha uzaklaþýyoruz..Umarým gelirler efendim umarým en kýsa zamanda.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (10) (Sýradan Bir Masaldan... )
Herþeyin Bir Nedeni Var Ama Unutmayýn Bir de Sonucu...
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (9) (Kalpten Kalbe Nasihatlerden... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (21) (Kimi Zaman Giden, Kimi Zaman da Gidilenin Yüreðinden... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (4) (Kuyunun Dibi... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (20) (Antikacý Dükkanýndan... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (13) (Sevmelerden Vazgeçip Sövmelere Ýntikal Ediþten... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (6) (Cümlenin Sonu... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (2) (Bardaðýn Boþ Tarafýndan... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (5) (Hýrsýzlar Diyarýndan... )

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
En Kusursuz Cinayet Yaþama Sevincini Öldürmektir
Hani Tek Bir Kiþiyi Özlersiniz Her Yer Issýz Gelir Derler Ya...
Uzun Metraj Korku Filmi, Bol Kan, Bol Siyaset, Bol Kavga, Boþ Hayat!
Mutluluk
Hayatý Kuralýna Göre Oyna!
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (19) (Agah Efendi ile Söyleþirken... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (11) (Çocukluðumdan... )
Tüp Bebekler ve Çöp Bebekler
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (15) (Keþkelerle Ýyikilerden... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (7) (Okyanusta Bir Ýstiridyeden Desem... )

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çeliþki [Þiir]
(Kürtaj) Olmak Ya da Olmamak, Ýþte Bütün Mesele Bu... [Eleþtiri]


Rüya Bayram kimdir?

Yaþamayý tüm anlarý ile seviyorum. Bazen acýtýyor her yanýmýzý hayat, bazen güldürüyor yüzümüzü beklemediðimiz bir anda. Yaþanmýþlýklar anýlarýmýz oluyor ve ben uslanmaz bir aný biriktiricisiyim. Hayat biriktirdiðimi ve kaçýrdýðým tüm zamanlarý yazýyla bir yerlerde sakladýðýmý düþünüyorum yazýya döktüðümde kendimi. . . Ve bir gün bir yerlerde onlarýn içinde barýnan herþeyin beni bulup kucaklayacaðýný hissediyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Can Dündar,Ahmet Altan,Paolo Coelho,Goethe,Shakespeare,J.J.Rousseou


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Rüya Bayram , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.