..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsanlarýn bazen neye güldüklerini anlamak güçtür." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > M.Fatih ÖZDEMÝR




22 Haziran 2010
Kararlý Olmayý Zamandan Öðrendim!  
M.Fatih ÖZDEMÝR
Zaman'a dair...


:AIDF:
Kararlý olmayý Zamandan öðrendim !

Kimine göre eðlence ve zevkle geçirilmesi gereken bir mefhum , kimine göre her ‘an’ý heba edilmeden ilim ve irfanla geçirilmesi gereken bir nimet..
Kimine göre göreceli bir kavram , kimine göre dördüncü boyut yada hayatýn paraleli…

Zaman ; Ýnsan hayatýnýn bir izdüþümü…

Durmak bilmeyen , sürekli ileriye doðru akýp giden , hiçbir güç ve kuvvetin onu durdurabilmesinin mümkün olmadýðý ve bazen yetmeyen bazen de geçmek bilmeyen bir kavram zaman…

Zaman akýp gidiyor ve ben ona bakmakla yetiniyorum sadece.Bir an bile durduramadýðým , geriye alamadýðým, saatimin kadranýndan gelen tik tak sesleriyle bezeli en derin kavram , bir keskin kýlýç zaman…

Kendisine kýymet verip önemseyenleri önemser , deðerini ziyadeleþtirir. Kendisine kýymet vermeyenlere de bin misli ile mukabele edip bozuk para gibi harcar adeta. Piþman edip ah vah ettirir de dönüpte bakmaz bile suratýna…

Çok kýymetlidir o , çokta acýmasýz.Bir o kadar da cömert.Kendi deðerinin farkýndadýr , bu yüzden önemsenmek ister.Onu hoyratça harcayanlarý , akrep ve yelkovan diþlilerinin arasýna alýp tik tak tik tak sesleriyle ezer geçer , un ufak eder hiç acýmadan.Kýymet verenlere de istedikleri her þeyi cömertce verir.Tebrik ettirir ,takdir ettirir diðer tüm insanlara.

Zaman bana en çok neyi öðretir biliyormusunuz ? Kararlý olmayý !

Her ne þekilde olursa olsun , bir an bile duraksamadan hep ileriye doðru giderek ve hep belli aralýklarla ilerleyerek , istikrarlý ve kararlý olmanýn bir sembolüdür zaman…

Kararlýlýk , bir konuda sebat etmek , tüm engellemelere göðüs gererek hedefe kilitlenmek ve yýlmadan usanmadan ilerleyebilmek demek.Kararlý olmak , baþarýyý da beraberinde getirir çoðu zaman.Kararlý olmadan önce elbette bir hedef , bir amaç , bir gaye olmalý.Baþarýlý olmuþ insanlarýn hayatlarýna bir baktýðýnýzda hepsinin önce bir hedef seçtiklerini , hedefi belirledikten sonra da eyleme geçtiklerini görürsünüz.Herþey bir þeyi baþarabilme isteði ile baþlar.Ondan sonra da eyleme geçmeli.Zira eyleme geçmeden hiçbir þey somutlaþmaz.

Kararlý olmanýn en önemli üç ayaðý vardýr ki bunlar , azim , inanç ve sabýrdýr.Eyleminiz de ýsrarlý olarak azmetmiþ olursunuz.Yapacaðýnýz þeyin doðruluðundan ve gerekliliðinden emin olarak inanmýþ olursunuz.Ve eyleminizi gerçekleþtirirken karþýlaþtýðýnýz sorunlara , acýya , hazza ve zamana karþý dayanýklýlýk göstererek sabretmiþ olursunuz.

Kararlý olmanýn ve baþarabilmenin önünde mutlaka engellemeler çýkacaktýr.Zira bir tepeden diðer bir tepeye çýkmanýn bedeli aradaki vadiye inmektir.Yükseklere çýkmak için gerekirse aþaðýlara ineceksiniz.Azim ve gayret gösterip kararlý bir þekilde mücadele edeceksiniz ki , bu kararlýlýðýnýz size zirvelere çýkabilme hazzýný yaþatsýn.

Her insan kararlý olup bir þeyleri baþarmak ister elbette.Hele ki çoðu insanýn beceremediði , vazgeçtiði bir þeyi , sabýrla , azimle , kararlýlýkla baþarabilmek ya da çoðu insanýn olmaz dediði þeyleri olur hale getirebilmek çok daha büyük bir mutluluk verir insana.

Tek bir ineði olan köylüyü hatýrladým. Bir gün ,o köylüye adamýn biri ineðin ne kadar süt veriyor diye sormuþ
Köylü þu cevabý vermiþ
“Ýneðim hiç süt vermez.Sütü ondan sizin almanýz gerekir’’.

Cesaretimizi toplayalým,ayaða kalkalým,kendi ruhsal dengemizi yeniden saðlamlaþtýralým ve kiþisel potansiyelimizi açýða çýkarmak için savaþalým.Zamana karþý yenik düþenlerden deðil , zamanýn ve mekanýn efendisi olarak yaradýlan ‘insan’ olalým.Zaman geçiyor , þu an karar vermek zamanýdýr !

‘Her sabah yeni bir gün doðarken, Bir gün de eksilir ömürden;
     Her þafak bir hýrsýz gibidir , Elinde bir fenerle gelen…’

Hayýrla , huzurla , hoþça bakýn zatýnýza…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baþlarken...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Damla Hüzün...
Acýyý Þikayetsiz Kabullenmek : Aþk!
Bir Gençlik, Bir Gençlik , Bir Gençlik…
Ýnsan ve Tesadüfen Ýnsan...


M.Fatih ÖZDEMÝR kimdir?

Bendeniz M. Fatih ÖZDEMÝR. 1980 Nisan ayýnda Manisa'da doðmuþum. Ýstanbul Pendik Ý. H. L mezunuyum. Lisans eðitimimi Selçuk Ünv. Ýþletme Fakültesi'nde tamamladým. Edebiyatý çok seviyorum. Ne hazin bir öyküdür ki ; lise bittikten sonra bir yönlendiren olmadý ve Edebiyat Fakültesinde okuyamadým. Neyse ki Ýz Edebiyat var da , içimde sýkýþmýþ kalmýþ ve bir tutku olmuþ bu ayrýlýðý , visale dönüþtürebiliyorum. Teþekkürler Ýz Edebiyat. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek , Arif Nihat Asya, Ýskender Pala, Ýsmet Özel , Mustafa Ýslamoðlu,Cemil Meriç , Dücane Cündioðlu , Rasim Özdenören...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M.Fatih ÖZDEMÝR, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.