..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor. -Hal Borland
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > 21. YÜZYIL > halil ibrahim þan




3 Haziran 2010
Ýçimizdeki Ýsrailliler  
halil ibrahim þan
Ýsrail’in yaptýðý bu insanlýk dýþý saldýrý içinde azýcýk insani duygusu olan tüm insanlýk tarafýndan þiddetle kýnandý. Kýnandý kýnanmasýna ama sanal dünyada biraz gezince görüyoruz ki ne kadar Ýsrail’i seven varmýþta bizim haberimiz yokmuþ. Ýsrail ve ona yakýn yandaþ medyalarýn son derece masum bu yardým seferini “Bunlar teröristi” o yüzden müdahale ettik sözünü ortaya dökmelerine þaþýrmamak gerek.


:AIBB:


Ýsrail’in yaptýðý bu insanlýk dýþý saldýrý içinde azýcýk insani duygusu olan tüm insanlýk tarafýndan þiddetle kýnandý. Kýnandý kýnanmasýna ama sanal dünyada biraz gezince görüyoruz ki ne kadar Ýsrail’i seven varmýþta bizim haberimiz yokmuþ. Ýsrail ve ona yakýn yandaþ medyalarýn son derece masum bu yardým seferini “Bunlar teröristi” o yüzden müdahale ettik sözünü ortaya dökmelerine þaþýrmamak gerek.

ARGÜMAN 1

Bir insanlýk ayýbý iþleniyor, uluslar arasý hukuk çiðneniyor yetmiyor insanlarýmýz öldürülüyor.Görmüyorlar. Olayý saptýrabilmek için zihinlerini en çarpýk þekilde çalýþtýrmaktan çekinmiyorlar. Neymiþ efendim. Avrupa’dan bir grup serseri Pkk’ya yardým etmek için Türkiye’ye gelmek isteseymiþ biz de ayný þeyi yaparmýþýz. Zihnin çarpýklýðýna bakýn. Birincisi Mavi Marmara’daki saldýrýya uðrayanlar serseri deðil Ýnsani yardým gönüllüsü. Ýkincisi Filistinliler terörist deðil. Ha þöyle bir sorun var bu görüþleri serdedenler Ýsrail vatandaþý ise ona diyecek bir lafýmýz yok. Kaldý ki Ýsrail’de bile bu katliamý þiddetle kýnayan vicdan sahibi insanlar var.


ARGÜMAN 2

Ýsrail gemiye kendi karasularýna girdiði için müdahale etti. Yaptýðý doðrudur.”Peki BM’ninÝsrail aleyhine aldýðý yüzlerce kýnama kararý varken bu uluslar arasý hukuk uzmanlarý nerede idi? Gemilerdekileri insanlarý uluslar arasý hukuka aykýrý davrandýklarý için ölmelerini meþru görenler bugüne kadar iþgal ile ilerleyen Ýsrail’e karþý ne yapýlmalýnýn da cevabýný vermelidir?


MUHAFELETÝN GARÝP KINAMA BÝÇÝMÝ
Ülkemizde bulunan siyasi partilerin hepsi bu iðrenç saldýrýyý þiddetle kýnadý çok þükür. Kýnamada bile kendilerine oy tahvil edecek bir þeyler bulmaya çalýþmalarýný yakýþýksýz bulduðumu belirtmek istiyorum. Muhalefet partileri Sinekten yað çýkaracaklarýna gönüldeþlerini Filistin sorunu hakkýnda bilgilendirerek ve uluslar arasý hukuku harekete geçirecek hamleler yapmasýný beklerdim. Mesela “Gandi Kemal” pekâlâ bu meseleyi Sosyalist Ýnternasyonel’e taþýyabilirdi.

ÝKÝ ADAM ve BÝR TEÞEKKÜR

Bu katliam olduktan sonra devreye giren iki adama dikkat çekmek istiyorum. Baþbakan Erdoðan ve Ahmet Davutoðlu. Uluslar arasý arenada yýllardýr hakkýmýz çiðnenir ama sesimiz bir türlü çýkmazdý. Bu sefer öyle olmadý. Ýsrail sert kayaya çarptý. Türkiye Krizi baþýndan sonuna kadar meþru kanallarda savunarak adeta uluslar arasý iliþkiler öðrencilerine ders olarak okutulacak mükemmel bir diplomasi örneði gösterdi. Hem baþbakana hem de dýþ iþleri bakanýna gösterdikleri bu yürekli tavýrlarýndan dolayý teþekkürü bir borç biliyorum. Yapýlan itidal çaðrýlarýný anlamlý bulmakla birlikte oluþan bu enerjinin olumlu bir sonuca tahvil edilmesi gerekmektedir. Filistin’e yapýlan abluka derhal kaldýrýlmalýdýr. Bu kriz þunu da göstermiþtir ki BM’nin bugünkü yapýsý Uluslar arasý krizleri çözmeye yetmemektedir. Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyindeki geçici üyeliði daimi üyeliðe dönüþmelidir. Siyaset adamlarý bu meseleyi gündeme almalýdýr.Ýkinci dünya savaþý sonrasý olmuþ bu garip yapýlanma gözden geçirilmezse 3. dünya savaþý kaçýnýlmaz olacaktýr.



ÝÇÝMÝZDEKÝ ÝRLANDALILAR ve ÝSRAÝLLÝLER

Vakti zamanýnda Milli Takýmlar teknik direktörü Mustafa Denizli Ýrlanda ile yapacaðý maç öncesi medyadaki muhaliflerine “Ýçimizdeki Ýrlandalýlar” diye seslenmiþti. Biz de buradan “Ýçimizdeki Ýsraillilere” seslenelim :
“ Kan dökülmüþtür ve acýmýz büyüktür. Acýmýzý küçük görüp kendinizi büyük görmekten vazgeçin. Dünyayý cehenneme çevirmeden azýcýk susun ve saygý gösterin. Cenazemiz var…

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ýsrail'i sevmek ya da sevmemek...
Gönderen: Çetin Dolmayan / , Türkiye
6 Haziran 2010
"Ýsrail'i sevmeyi" bir suç olarak gördüðünüz zaman, bunun adý ýrkçýlýk, anti-semitizm vb. þeyler oluyor. Ne var ki, burada mesele Ýsrail'i sevmek ya da sevmemek deðil. Þu anda her fýrsatta savaþ çýðýrtkanlýðý yapan þahinler tarafýndan yönetilen Ýsrail'i dünyada birçok çevre eleþtiriyor, ancak Türkiye'de kökten-dinci bir örgüt tarafýndan organize edilen ve hükümetin "gayri-resmi" desteðilini alan bir provokasyon süreci yaþanýyor. Farkýndaysanýz Gazze ikinci plana itildi, konuþulan yazýlan herþey Ýsrail ekseninde, Ýsrail'in ne büyük bir þeytan olduðu yönünde. Amaç Gazze'ye yardým etmek deðildi hiçbir zaman, amaç Ýsrail'e duyulan öfkenin kusulmasýydý. Toplumun olabildiðince büyük bir kýsmýna Ýsrail-nefreti yayýlmaya çalýþýlýyor. Çünkü AKP'nin ve yandaþlarýnýn amacý Türkiye'yi Ortadoðu'da parlatmaktýr (hem para, hem ortak din orada çünkü), dolayýsýyla Ýsrail'le ipleri koparmasý lazým. O yüzden þu anda Araptan daha Arap olmuþ durumdayýz ülke olarak.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dualarýn Zaferi
Kirlenmek Güzel Deðildir
Anam Dedi ki: Aþ Ýstersin?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ne Kadar Kirlisin Ýsrail [Þiir]
Lorem Ýpsum Dolor Sit Amet [Þiir]
Karanlýk Yazýlar [Öykü]
"Yaþasýn Küresel Ýntifada! "" [Deneme]


halil ibrahim þan kimdir?

Türkiyenin en çok okunan kültür sanat portallarýndan Semaver Dergisinin genel yayýn yönetmenliðini yapmakta.

Etkilendiði Yazarlar:
Bilmiyorum


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © halil ibrahim þan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.