..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþýk olmayan âdem / Benzer yemiþsiz aðaca. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk > Salih Kurt




10 Eylül 2002
Saklanmak Sonsuzluða  
Salih Kurt
Bulamamýþtým o sevgiyi onlarýn içinde, bulamamýþtým o þarkýlarý onlarýn konuþmalarýnda, bulamamýþtým o sessizliði ben konuþtuðumda...


:BAGJ:
Günlük rutin iþlerini yapmýþ ve bitirmiþti beþ dakika önce. Kalabalýk kaldýrýmlarda yol alýyordu þimdi. Gözlerini çocuksu bir tavýrla dikmiþti yere ve öylece yürüyordu. Beyninin derinliklerinde Bob Marley konserini usulca devam ettiriyordu. Uzaktan, traji-komik biçimde sýradan bir çizgi roman karakterini andýrýyordu tavýrlarý. Ve tek bildiði canýnýn sýkkýn oluþuydu. Sýkýntýsýný taþlarýn çizgilerine basmayarak gidermeye çalýþýyordu belki.
     
Ayaklarý parka doðru sürüklüyordu onu. Parka geldiðinde serin ve hafifçe esen rüzgara raðmen ayakkabýlarýný ve çoraplarýný çýkardý usulca. Çimlerin üzerinde yürüyordu þimdi. Babasýndan öðrenmiþti bu yöntemi altý yaþýndayken. Babasý ona ?Yeþili sevmeyenin kalbi yoktur? derdi hep. Hem rahatlardý bu þekilde caný sýkkýn olduðunda hem de hatýrlardý babasýný. Yürürken ayaðýna çarptý bir þey. Eðildi ve baktý ne olduðuna. Bir zarftý bu. Bembeyazdý belki bir zamanlar. Þimdiyse çimenlerin yeþili ve tozlu ayak izleri bulaþmýþtý üzerine. Üzerinde yoktu gönderenin adý. Sadece bir pul yapýþtýrýlmýþtý üzerine eðrice. Kýsa bir adres vardý birde. ?Issýzlýk Parký, her gün oturduðum yer? yazýyordu adres yerine. Tiz bir kahkaha attý ve meraklanmaya baþladý. Eðildi ve oturdu nemli çimenlerin üzerine.
     
Usulca açtý zarfý, onu incitmek yada uyandýrmak istemiyormuþ gibi. Gözetleniyormuþ hissine kapýldý ve utançla bakýndý etrafýna. Ama bulamadý onu gözetleyeni. Hemen kovdu böylece bu fikri kafasýndan. Bir sayfa saman kaðýt çýktý zarftan. Ýðreti bir yazý vardý üzerinde. Sað üst köþeye tarih atýlmýþtý yine bu iðreti yazýyla. Birden þaþýrdý ve bir þeyler arýyormuþ gibi etrafýna bakýndý. Yaklaþýk bir sene önce yazýlmýþtý mektup. Ýmkansýz geldi bu ona, saðlam kalmasýna þaþýrdý mektubun. Meraký iyice artmýþtý þimdi. Bir isim aradý çabucak gözleriyle. Kaðýdýn sað altýnda ?Sevgili Dostun,? yazýlýydý sadece. Kaðýdý arkasýný çevirdi umutlanarak ama bomboþtu. Okumaya baþladý mektubu:

     ?Geçenlerde ne yaptým biliyor musun, tek sevdiðim, tek dostum? Bekledim seni yine ayný yerde. Seni böyle ölesiye seviyorken anlayamadým neden beni bu kalabalýk dünyada tek baþýma býraktýðýný. Oysa her gün buluþurduk seninle hep bu yerde, bütün dünyaya ?bakýn biz de yalnýz deðiliz? der gibi. Ýnsanlar geçerken bizim yanýmýzdan ilgiyle bakarlardý bu samimiyetimize. Bazýlarý ilgilenmeye çalýþýrdý seninle ama sen yüz vermezdin onlara, çevirirdin baþýný bütün asaletinle. Bir gün seni elimden alacaklarýndan korkardým...
     Sensizken neler yaptým biliyor musun, tek dostum, tek sýrdaþým? Her gün bekledim seni yine burada. Gelip o güzel þarkýlarýný söylemeni bekledim kulaðýma. Oysa sen yoktun, belki de umurunda deðildim artýk. Belki göreceðim cesedindi belki de görecektim seni bir baþkasýnýn kolunda. Ama yüzleþmeliydim her ne olursa olsun seninle.
     Bir sonbahar günü tanýþmýþtýk seninle. Belki bunlarý da unuttun þimdi. Üþümüþ ve açtýn. Usulca sokulmuþtu yanýma tam burada ve paylaþtýn bir sokak satýcýsýndan aldýðým simidin son kýrýntýlarýný benimle. Sen þarkýlarýný söylüyordun hep kulaðýma, ben sana yalnýzlýðýmý anlatýyordum. Sen çok umursamazdýn ilk zamanlar yalnýzlýðýma ama sonra sen de anlamýþ olacaksýn ki randevulaþmadan, hava bültenlerinin yalanlarýna aldýrmadan her gün buluþuyorduk burada. Soðukmuþ hava, kimin umurunda?
     Ve o þarkýlarýn sevgili dostum. Hiçbir zaman çözemedim manasýný belki ama hep dinledim ilgiyle. Beni baþka dünyalara götürüyor, bana yalnýzlýðýmý unutturuyordu anlamsýz notalarý. Hiçbir radyo istasyonunda rastlayamýyorum o þarkýlarýna ama inan bana hep içimde notalarý. Hatta söyleyip duruyorum bazen kendi kendime. Beceremiyorum ya...
     Sen beni vedalaþmadan, tek kelime etmeden terk ettikten sonra hep baþkalarýný benzettim sana. Koþtum yanlarýna hep ama kaçtýlar benden anlamsýzca. Belki de yalnýzlýktan uzaklaþmak korkutmuþtu sendi. Karar vermiþtin en sonunda sürekli yalnýz kalmaya. Senin türündekilerin anlamsýz sürülerine uymamandan belliydi zaten en sonunda böyle olacaðý. Kendi yalnýzlýðýna giderken beni de yalnýz býrakmýþtýn, koparmýþtýn bir parçamý, kalbimi pençelerinle kavrayýp sýkmýþtýn günlerce.
     Yalnýzken neler yaptým biliyor musun, tek katilim, tek dostum? Düþündüm günler boyu seni burada beklerken. Sorguladým kendimi günlerce, yalnýzlýðýmý sorguladým sen olmadýðýn zaman. Oysa sen bir anda gelsen deðiþecekti her þey, yine mutlu olacaktým, unutacaktým umutsuzluðumu. Belki de benim hatamdý yalnýzlýðým. Bir serçeye ?sana- verdiðim sevgiyi, verdiðim deðeri verememiþtim hiçbir insana hayatým boyunca. Belki bu yüzden soðudu insanlar benden. Bazen denedim insanlarýn arasýna karýþmayý. Ama bildiklerinden daha fazla konuþmaktan baþka bir þey yapmýyorlardý günler boyu. Bulamamýþtým o sevgiyi onlarýn içinde, bulamamýþtým o þarkýlarý onlarýn konuþmalarýnda, bulamamýþtým o sessizliði ben konuþtuðumda...
     Bir gün bana döner misin tek dostum??

     Yazýlanlarý tekrar tekrar okudu. Her okuduðunda daha da þiddetlendi göz yaþlarý. Kucaðýna býraktý mektubu. Öncekinden daha güçsüzdü þimdi bütün bedeni ve titriyordu omuzlarý. Avuçlarýyla kavradý ve sýktý çimenleri. Yaðmur yaðýyordu þimdi. Islak baþýný kaldýrdý gökyüzüne. Daha fazla suya gereksinimi vardý þimdi. Babasýnýn son sözleri çakýyordu baþýnda: ?Hayata dair yazýlan mektuplarýn hepsi adreslerine ulaþýr...?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve arkadaþlýk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Saklanmak Sonsuzluða

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tuval
Eski Bir Aný
Kýþ Aylarýnda Gözler
Ölen Aðaç

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Fýrtýna Ve Balýkçý [Þiir]
Senin adýn neydi? [Þiir]
Düþler Kentinde Bir Kýz [Þiir]
Üç Çizgi [Þiir]
Bir Dünyanýn Damarlarý [Þiir]


Salih Kurt kimdir?

Delidir biraz

Etkilendiði Yazarlar:
Umberto Eco, H.P.Lovecraft, E.A.Poe, William Gibson


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Salih Kurt, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.